- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
Elif ebrar 2 aylıkken grip olmuştu ilk kez o zaman ne olduğunu anlayamadığımız için acile gitmiştik. meğer çocuğun burnu tıkanmış..mrb kızlar eşim yarın sabah bel fıtığından ameliyata giriyor ben de son hazırlıklarla meşgulum bize dua edin
canlar geçmiş olsun genzi doluysa bizimkinin burnunu acildeki aspiratörle boşalttılar,evdekiyle olmuyor. aynen benimki de inliyordu iştahsız olmaları çok normal yemeden durabilir doktor ısrar etmeyin biraz yese yeter demişti
öksürük uzun sürüyor maalesef
anne usulü gibisi yok galiba
muhallebiyi nasıl yapıyorsun canım?
bebiş uyumuştu öksürükle uyandı tekrar uyudu seninki nasıl oldu canım ?Hayırlı akşamlar hatunlar.. Nasılsınız bakalım?
mrb kızlar eşim yarın sabah bel fıtığından ameliyata giriyor ben de son hazırlıklarla meşgulum bize dua edin
canlar geçmiş olsun genzi doluysa bizimkinin burnunu acildeki aspiratörle boşalttılar,evdekiyle olmuyor. aynen benimki de inliyordu iştahsız olmaları çok normal yemeden durabilir doktor ısrar etmeyin biraz yese yeter demişti
bizim kızda uyuyor bakalım şuanda.. İnşaallah rahat rahat uyur gece.bebiş uyumuştu öksürükle uyandı tekrar uyudu seninki nasıl oldu canım ?
dualarımız seninle canım umarım bir an önce şifa bulur ve iyileşir eşin..öksürük gerçekten de kolay geçeceğe benzemiyor ama Allah'tan gelene amenna sabırla ve şefkatle bakıyorum kuzucuğa iyileşecek inşallah...evde hangisini kullanıyorsun ben otribebe kullanıyorum iyi çekiyor sanıyodum ama iyi değil mi çekiyorum çekiyorum yine varmış gibi ses geliyor ama hiçbirşey gelmiyor demek içten
benimkisi hiçbirşey yemiyor. Ek gıdaya ilk başladığım zamanlar verdiğim herşeyi yiyordu sonra zırt diye kesti yemeği,bir hafta ara verdim geri başladık ama değişen birşey yok. Birde bebeklerin mideleri kendi yumrukları büyüklüğünde olurmuş o yüzden çok fazla birşey yemelerini beklemeyin.
Saol şekerim darısı başına...
Vay vayyy! Yok ya eve geldim eşim aradı ne var yemekte diye daha karar vermeedim dedim. O da çok acıkmış gelirken hazır tavuk dönerlerden almış. Evdede lavas vardı döner yaptık. Al sana bendeki akşam yemeğii. Biraz utansam mı acaba(
Canım benimki de sevmediği şeyleri ağzına koymuyor. Meyveleri zor yiyor mesela. Hatta neredeyse hiç yemiyor meyve. Yada tatlı olan şeyleri sevmiyor. Bunları da gün geçtikçe öğreniyorum deneyerek. Sevdiği şeyleri de ( yoğurt, çorbalar ) yarım çay bardağından fazla içmiyor zaten. Öğün olmuyor yani. Deneyerek damak tadını anlarsın bence. Birde daha yeni alışıyorlar. Sevdiği 1-2 şey bulursan onlar üzerinden çeşitlilik yaratabilirsin.
Kızlar ben kızıma ne versem ya dudaklarını büzüyor yada öğürüyor yoğurt verdim dudaklarını büzdü zorla yedirdim yayla çorbasını hiç sevmedi kahvaltıdan nefret ettine vereceğimi şaşırdım meyve suyu ve sebze çorbasını sevdi (sevmekten kastım azda olsa yedi) başka ne versem bilmiyorum birde kızlar benim kızım en fazla şu kahvaltılık cam recel kaseleri varya minik onunla veriyorum zor yiyor sizin bebekleriniz ne kadar tüketiyor?
canım zaten doyumluk beklemiyorum 1-2 yemek kaşığı yese onada razıyım biraz önce tarhana çorbası yaptım ilk kaşıktan sonra dudaklarını büzdü bidahada açmadı kaşıkla dudaklarını açmaya çalışıyorum zorluyorum yok yediremedim. Tokmu acaba diye denemek için elma suyu verdim ilk kaşıkta zorla verdim tadını alınca o büzülmüş dudaklar aralandı :)) şapur şupur içti. Sıkıntım benim kızım sadece uykusunda emiyor ek gıdayı dört gözle beklemiştim ama hiç tahmin etmediğim kadar zor olcak gibi inşallah dediğin gibi olur ilerde düzelir. Ben kaşık maması vermedim bi onu deneyeyim belki sever
benimkisi hiçbirşey yemiyor. Ek gıdaya ilk başladığım zamanlar verdiğim herşeyi yiyordu sonra zırt diye kesti yemeği,bir hafta ara verdim geri başladık ama değişen birşey yok. Birde bebeklerin mideleri kendi yumrukları büyüklüğünde olurmuş o yüzden çok fazla birşey yemelerini beklemeyin.
canım bende senin gibiyim geçen hafta tarhana çorbası yapmıştım ilk kez denemesine rağman 30 cc yemişti yoğurdu 1 ay önceden tattırdım azda olsa yiyordu ama ek gıdaya ağırlık verdim kızım önce yediği şeyleri bile reddetti. Sabah kahvaltı hazırladım hiç sevmedi bende zorla verdim öğüre öğüre bi hal oldu bende çok kötü olunca yedirmeyi bıraktım ama tiksindi galiba bugün hepten inatlaştı benimle ne verdiysem dudaklarını büzdü İnşallah geçici bir durumdur. Kızlar yemek istemiyorsa zorlamayın bence
aslında anladım canım benim kızımda tam tersine tatlıyı seviyor elma armut havuç denedim bayıldı muz denedim muzu anne sütüyle karıştırıp verdim onu nazlanarakta olsa içti. Patates havuç ve ıspanak çorbasınıda azda olsa yedi. Yoğurdu ilk mayaladığım gün çok az yiyor ertesi gün hafif ekşi oluyor o zaman hiç yemiyor. Tarhana ve yayla çorbasını ve kahvaltıyı hiç sevmedi. Belki bizim aceleciliğimiz herşeyi hemen yapsın istiyoruz
Canım benimki de sevmediği şeyleri ağzına koymuyor. Meyveleri zor yiyor mesela. Hatta neredeyse hiç yemiyor meyve. Yada tatlı olan şeyleri sevmiyor. Bunları da gün geçtikçe öğreniyorum deneyerek. Sevdiği şeyleri de ( yoğurt, çorbalar ) yarım çay bardağından fazla içmiyor zaten. Öğün olmuyor yani. Deneyerek damak tadını anlarsın bence. Birde daha yeni alışıyorlar. Sevdiği 1-2 şey bulursan onlar üzerinden çeşitlilik yaratabilirsin.
tşkkler cnm ev iş güç zümram ahmedim derken akşamı akşam edip sabahı sabah ediyorum...günaydın kızlar..
dün aşıya gittik, biraz ani oldu..
o yüzden haber de veremedim, ardından da anneme geçtik giremedim, kusuruma bakmayın..
bu aşıları da atlattık, huzursuzluk harici bi şey olmadı hamdolsun..
darısı henüz olmayanların başına..
müminlerin üç günden fazla küs kalması caiz değil diye biliyorum..
eşler için özel bi hüküm var mı, blmyrm:44:
eşlerin ailesi kv ler konuşulmuş..
biz gelinlerin sabit konusu
bi şekilde onlarla yaşamak zorunda olduğumuz aşikar..:100:
ama sınırları belirleme bazen kadına düşüyor..
kocayla kötü olmadan arayı bulmak lazım
canım, hoşgeldin safalar getirdin...
neredeyse 6 ay oldu,, yoksun ortalarda..
inş bundan sonra daha sık görüşebiliriz..
busmai, şeker portakalıımm.. ve
yokluğumu farkeden farketmeyen
soran sormayan tüm arkadaşları çok öpüyorum..
canııım, çok geçmiş olsun.. inş kısa sürede tamamen iyileşir oğluşun.. :26:
dün kızım tartıldı.. iki ayda sadece 500 gr almış..
tahmin ediyordum, ama yine de bu rakamı görünce üzüldüm..
dr baktı, tamam az almış, ama sağlıklı, hasta değil..
buna rağmen onla bunla kıyaslayıp üzülürsen, kızarım, şükret dedi..
emzirmeyi eksiltmeden başka yiyecekler de yedirmeye başla dedi..
6. ay sonu itibariyle 6900 gr ve 66 cm (iki ayda artı 4 cm), elhamdülillah
aynen cnm her fırsatta deşarj gerwkli yoksa kaç volt dolanıyorum ortalıkta kim bilir...Selamlar herkeslere, benim kuzunun yeni huyu uykusunda sürekli dönmeye çalışıyor gözleri kapalı vaziyette. Tabi geliyor beşiğin kenarına başlıyor vmırıldanmya kalkıyorum düzeltiyorum hooop 1 saat sonra aynı şey. Yan tayırıyorum kendini daha da gömüyor yastığa Allah korusun burnu kapanacak diye korkuyorum bu sefer. Koca herif olduda yan yatmaktan hoşlanıyor yani benimkisi
Valla cnm gece uykuda bir anda ağlayarak uyanması arada oluyor dişle mi alakalı yoksa rüya mı görüyorlar bilemiyorum. Ama diş çıkarıyor sıkıntısı var mutlaka uykudada tetikliyordur onu. Baş terlemeside genelde oluyor diş çıkarma dönemindede devam etmişti.
Uğrayabildiğin her fırsatta uğra cnm hepimiz sıkılıyoruz bunalıyoruz burasıda deşarj yerimizzzsende hele 2 tane var çok çok haklısın, darısı başımıza inşallah diyelim:))
cnm çok geçmiş olsun geçsin gitsn inş...mrb kızlar eşim yarın sabah bel fıtığından ameliyata giriyor ben de son hazırlıklarla meşgulum bize dua edin
anne usulü gibisi yok galiba
muhallebiyi nasıl yapıyorsun canım?
bu arada kızlar dün doktora bebişin şampuanı bitti nivea kullanmıştım şimdi ne alayım diye bi sorayım dedim o da Bebek Sa ve Vcut ampuan - 99 Doal Bebek Bakm Serisi - bebek, bakm, doal, ampuan, ya, losyon, piik nleyici önerdi fikriniz var mı ben ilk kez duydum siz neler kullanıyosunuz ? bi de benim yavruş sadece uyurken emzik kullanıyor ama onsuz da uyumaz kauçuk almıştı slikonu atmıştı hep ama doktor damaklı slikon al dedi yeni alırken 6-12 ler var ya sizinkiler ne kullanıyor bi de markaları çok soru sordum ama ayrıca bizim doktor ek gıdaya da geçirmedi hala haftaya tam 6 aylık oluyoruz geçecez dime diyorum öööle bakıyo ben anlamadım bu işten bişey gerçi benimde hala emzirmek işime geliyor ama topikte benden başka hala anne sütü veren yok sanırım ben de başlayayım diyorum artık çocuk aç kaldı yazık yavrucaz zaten hasta pek de bişey yemek isteyeceğini sanmıyorum ama :S
Neeeeee 7 miiiiii kahvaltı saati. Biz 10sa 11 de kalkıyor kızımla valla öpüş koklaş saat 12 yi buluyo yataktan çıkmamız.anam ben ne zaman yedircem bu öğünleri. Esim diyo zaten listeyi görünce bu cocuk ya yicek ya uyuyacak boyle şey mı olur ya diye. Haklı valla. Zaten ben doktorun verdigi listeyi iyice şaştım. Benim kiz pure seklinde sevmiyor anladım brokoli çorbasından 1 kasik yetmeyen cocuk dün misafirim vardı brokoli haşlamıştım yoğurtla verdim nerdeyse bı kase yerdi az verdim ben geç olduğu içn. Napicagimi şaşırdım . Doktorumuz Şubat'ta kahvaltı demişti en geç o olcak diye. kalktım labne peyniri verdim azcik ağlıyor daha ver diye. Ben de bı kasik kadar verdim ekmek iciyle azcik haspam bide çiğniyor. Ama meyve piresini yuzume puskurtuyo. Şimdi ben napiyim anamın usulüne mı doneyim sizce masada ne varsa ver kızım diyo:)
bizde yeni aldık cok memnunuz heryerde yazdığı gibi azcik büyük ve cocuk içindekin kıpırdatmak zor yerde halı olmasa oda kolay olur aslında. Genel anlamda esim her baktığında kızım ne rahat iyiki almışız diyo
kızlar birkaçgündür bahsettiğim öksürük meğer hastalık belirtisiymiş grip geçmiş oğlumamemleketteyken oldu muhtemelen çünkü yoldan gelirkenden beri bir garipti çocuk eşim çok laf çarpacak diye korktum ama Allah'tan çok sakindi burun spreyi ve şurup kullanacaz yavrum öksürükten uyuyamıyor o kadar uykusu var ki ama öksürük bölüyor uykusunu burnu tıkalı genzi de cayır cayır akıyor dedi doktor geceleri de her kalkmaya su içinde değiştirirken de uykusu bölündü diye ağlıyor zaten memeyi o kadar kesik kesik alıyor ki açlıktan nasıl ayakta duruyor bilmem bizim aşımız da haftaya umarım o zamana kadar geçer 4. ay aşısında hastaydı çocuğum iyice perişan olmuştu aşıdan sizler de aşı olan herkese geçmiş olsun diyorum darısı bizim gibi olmayanların başına..bizim doktor hala daha ek gıdaya geçirmedi tarttı ama kilosunu söylemedi sana az gelir şimdi gibi espriler yaptı ama benim uğraşacak halim yoktu çocuğun hasta halinden şu anda da uyurken bakayım dedim içerden öksürük sesleri geldikçe içim parçalanıyor nolur dua edin çabucak iyileşsin Rabbim hepimizin bebişlerini korusun...
bebiş uyumuştu öksürükle uyandı tekrar uyudu seninki nasıl oldu canım ?
dualarımız seninle canım umarım bir an önce şifa bulur ve iyileşir eşin..öksürük gerçekten de kolay geçeceğe benzemiyor ama Allah'tan gelene amenna sabırla ve şefkatle bakıyorum kuzucuğa iyileşecek inşallah...evde hangisini kullanıyorsun ben otribebe kullanıyorum iyi çekiyor sanıyodum ama iyi değil mi çekiyorum çekiyorum yine varmış gibi ses geliyor ama hiçbirşey gelmiyor demek içten
cnm çok geçmiş olsun geçsin gitsn inş...
erkeğin hasta olması çok daha ayrı oluyo ALLAH göstermesin kolaylıkla atlatın inş...
bu arada kızlar dün doktora bebişin şampuanı bitti nivea kullanmıştım şimdi ne alayım diye bi sorayım dedim o da Bebek Sa ve Vcut ampuan - 99 Doal Bebek Bakm Serisi - bebek, bakm, doal, ampuan, ya, losyon, piik nleyici önerdi fikriniz var mı ben ilk kez duydum siz neler kullanıyosunuz ? bi de benim yavruş sadece uyurken emzik kullanıyor ama onsuz da uyumaz kauçuk almıştı slikonu atmıştı hep ama doktor damaklı slikon al dedi yeni alırken 6-12 ler var ya sizinkiler ne kullanıyor bi de markaları çok soru sordum ama ayrıca bizim doktor ek gıdaya da geçirmedi hala haftaya tam 6 aylık oluyoruz geçecez dime diyorum öööle bakıyo ben anlamadım bu işten bişey gerçi benimde hala emzirmek işime geliyor ama topikte benden başka hala anne sütü veren yok sanırım ben de başlayayım diyorum artık çocuk aç kaldı yazık yavrucaz zaten hasta pek de bişey yemek isteyeceğini sanmıyorum ama :S
Kızlar bişey sorcam, malum ek gıdaya yeni geçtik tam olarak öğün halini almadı. Bugün patates+havuç yedirdim yarında meyveye başlıycam inşallah. Yediriyorum sebzesini ama onu hiç doyurmuyor arkasından 10-15 dakika sonra 125ml anne sütü içiyor. Şu anda heralde tam öğün olarak yemediği için dimi?? Ek gıdaya çoktan başlayan arkadaşlar, sizde meyve-sebzesinden sonra takviye yapıomusunuz yoksa doyuyorlarmı??
ben öğün olarak verdiğim halde çok geçmeden anne sütü de alıyor. onun yeri başkaymış dediklerine göre
sağol canım inşallah..
otribebe benimki de ama hastanedeki bizim nefesimizle çektiğimizden daha iyi çekiyor ,elektrikli olduğu için
sağol canım,evet gerçekten evin direğiymiş erkek.. resmen kolum kanadım kırıldı. herşey 2 ay içinde oldu. çok dinçti herkesin yardımına koşardı..
şimdi nerdeyse yürüyemiyor..o kadar üzülüyorum ki ,keşke ağrılarının dinmesini sağlasa ameliyat ,o da işe yaramazsa diye korkuyorum,öyle olanlar varmış..
canım benim.. şimdi uyuyor,sabah 9da ameliyata girecek, bense uyuyamadım ağlıyorum
Kızlar ben kızıma ne versem ya dudaklarını büzüyor yada öğürüyor yoğurt verdim dudaklarını büzdü zorla yedirdim yayla çorbasını hiç sevmedi kahvaltıdan nefret ettine vereceğimi şaşırdım meyve suyu ve sebze çorbasını sevdi (sevmekten kastım azda olsa yedi) başka ne versem bilmiyorum birde kızlar benim kızım en fazla şu kahvaltılık cam recel kaseleri varya minik onunla veriyorum zor yiyor sizin bebekleriniz ne kadar tüketiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?