Saol şekerim darısı başına...
Vay vayyy! Yok ya eve geldim eşim aradı ne var yemekte diye daha karar vermeedim dedim. O da çok acıkmış gelirken hazır tavuk dönerlerden almış. Evdede lavas vardı döner yaptık. Al sana bendeki akşam yemeğii. Biraz utansam mı acaba(
Bu saatte görev yerim pompa başından sizlere bildiriyorum kızlarrrrr
borntobemother gmiş olsn cnm, bizdede öksürük vardı sürekli uyanıyordu onun yüzünden. Ihlamur içirdim, doktorumuz balgam sökücü prospan diye bir şurup verdi bitkisel aynı pekmeze benziyor. Serum fizyolojik sıkıp aspiratörlede temizledim burnunu. Bunların bE yararı oldu belki sanada olur cnm.
Misss gibi yemek işte, arada bende yapıyorum döner çok güzel oluyor:))
Banada bakma tesadüf bu kadar çeşit yardımda yok değil tabii:))
busmai çok çok geçmiş olsun cnm şimdiden, çabucak toparlanır inşallah eşin.
kızlar bebişine kahvaltı veren var mı?
ben bugün bir çaykaşığından biraz fazla pekmezi sulandırdım, az ekmek içi katıp yedirdim..
aslında bebe bisküvisi koyacaktım ama sonra vazcaydım..
bi de yumurta haşlayıp 1/4ünü verdim.. bulamaç yapmadım, ayrı vericem..
yarın bunlara ek peynir de vermeyi düşünüyorum..
bu arada dedesi ayşecike yürümeyi öğretiyor..
diyorum daha erken diye,, yok, adam çok hevesli..
ayşecikin de en hoşuna giden şey ayakta durmak..
ayaklarının üstüne yük vermiyor babam..
bizimki de yavaş yavaş adımlıyor.. görmeniz lazım.. :106:
Bu saatte görev yerim pompa başından sizlere bildiriyorum kızlarrrrr
Günaydıııın !! Çok güldürdün beni sabah sabah. Çünkü bi elimde pompa bi elimde telefon, kızım yanımda yatıyor oyalanıyor, bende size laf yetiştirmeye çalışıyorum. Aynı durumdayız yani:))
canım ayşenin kilosu ne kadar bilmiyorum
ama biz 6.5 aylık olduk kilomuz 9.5 du dr bebe bisküvisi
muhallebi ve mama kesinlikle yok dedi. bize boş kilo lazım değil dedi
Valla ben 6 -6 buçuk gb kalkıyorum annem bakıyor benim kızıma. Sadece sütünü içiriyorum. Kahvaltısını 9-10 gb annem yaptırıyor. Evim de okula çok yakın. O yüzden bana yetiyor. Yetişemediğim zamanda anneme devrediyorum zaten. Başlarda biraz xorlanıyorsun ama sonra bi sisteme oturuyor merak etme canım.
aynen canım benim oğlumda ayakta durma delisi,
onu da babası yürütüyo çok seviyoo
internetten araştırmadım ama annem bişey olmaz dedi
tecrübe :)
ayy kızlar siz işe gidiceksiniz di mi yaa kaçta kalkıp
süt sağıp vs halledip çıkıyosunuz
ben sanırım haftaya başlıyorum nasıl yapıcam yaa...:44:
uykuya hepten elveda mı diyoruz
günaydın kızlar sonunda evimdeyim gerçi geri gtcem ama
ecoşumdan fazla vakit bulamıyorum kitaplarımı yırtıyor adımlıyor day day duruyoruz 1 2 3 4 ...8 9 adım atıyoruz
9 kilo 73 cmiz ama gören herkes sanki zayıflamş diyor halbuki kilo aldı boyuna veriyor sanırım
emme mücadelemiz vardı mamaya dönmüştük nerdeyse artık biberon almıyor 3 gündür beni emiyor çok tuhaf yaaw
hepnizi öpüyorum selametle kalın
mrb kızlar eşim yarın sabah bel fıtığından ameliyata giriyor ben de son hazırlıklarla meşgulum bize dua edin
bebeğini bakıcıya bırakan birini daha buldum :) canım ben de 2 haftaya kadar bakıcıya bırakacağım bebeğimi. nasıl yapıyorsun zor oluyor mu. bebeğin senden ayrıldığı için huzursuzlanıyor muymuş. çok takıyorum kafama, dengesi bozulur, huzursuzlanır diye
günaydın kızlar sonunda evimdeyim gerçi geri gtcem ama
ecoşumdan fazla vakit bulamıyorum kitaplarımı yırtıyor adımlıyor day day duruyoruz 1 2 3 4 ...8 9 adım atıyoruz
9 kilo 73 cmiz ama gören herkes sanki zayıflamş diyor halbuki kilo aldı boyuna veriyor sanırım
emme mücadelemiz vardı mamaya dönmüştük nerdeyse artık biberon almıyor 3 gündür beni emiyor çok tuhaf yaaw
hepnizi öpüyorum selametle kalın
canım hiç üzülme sağlıklı olsun yeterki anne sütü alıyor olması avantaj en azından kemikleri iyi gelişecek öyle düşün mamayla kilo alacağına anne sütü sayesinde bünyesi güçlenecek inşallahgünaydın kızlar..
dün aşıya gittik, biraz ani oldu..
o yüzden haber de veremedim, ardından da anneme geçtik giremedim, kusuruma bakmayın..
bu aşıları da atlattık, huzursuzluk harici bi şey olmadı hamdolsun..
darısı henüz olmayanların başına..
müminlerin üç günden fazla küs kalması caiz değil diye biliyorum..
eşler için özel bi hüküm var mı, blmyrm:44:
eşlerin ailesi kv ler konuşulmuş..
biz gelinlerin sabit konusu
bi şekilde onlarla yaşamak zorunda olduğumuz aşikar..:100:
ama sınırları belirleme bazen kadına düşüyor..
kocayla kötü olmadan arayı bulmak lazım
canım, hoşgeldin safalar getirdin...
neredeyse 6 ay oldu,, yoksun ortalarda..
inş bundan sonra daha sık görüşebiliriz..
busmai, şeker portakalıımm.. ve
yokluğumu farkeden farketmeyen
soran sormayan tüm arkadaşları çok öpüyorum..
canııım, çok geçmiş olsun.. inş kısa sürede tamamen iyileşir oğluşun.. :26:
dün kızım tartıldı.. iki ayda sadece 500 gr almış..
tahmin ediyordum, ama yine de bu rakamı görünce üzüldüm..
dr baktı, tamam az almış, ama sağlıklı, hasta değil..
buna rağmen onla bunla kıyaslayıp üzülürsen, kızarım, şükret dedi..
emzirmeyi eksiltmeden başka yiyecekler de yedirmeye başla dedi..
6. ay sonu itibariyle 6900 gr ve 66 cm (iki ayda artı 4 cm), elhamdülillah
kızlar birkaçgündür bahsettiğim öksürük meğer hastalık belirtisiymiş grip geçmiş oğlumamemleketteyken oldu muhtemelen çünkü yoldan gelirkenden beri bir garipti çocuk eşim çok laf çarpacak diye korktum ama Allah'tan çok sakindi burun spreyi ve şurup kullanacaz yavrum öksürükten uyuyamıyor o kadar uykusu var ki ama öksürük bölüyor uykusunu burnu tıkalı genzi de cayır cayır akıyor dedi doktor geceleri de her kalkmaya su içinde değiştirirken de uykusu bölündü diye ağlıyor zaten memeyi o kadar kesik kesik alıyor ki açlıktan nasıl ayakta duruyor bilmem bizim aşımız da haftaya umarım o zamana kadar geçer 4. ay aşısında hastaydı çocuğum iyice perişan olmuştu aşıdan sizler de aşı olan herkese geçmiş olsun diyorum darısı bizim gibi olmayanların başına..bizim doktor hala daha ek gıdaya geçirmedi tarttı ama kilosunu söylemedi sana az gelir şimdi gibi espriler yaptı ama benim uğraşacak halim yoktu çocuğun hasta halinden şu anda da uyurken bakayım dedim içerden öksürük sesleri geldikçe içim parçalanıyor nolur dua edin çabucak iyileşsin Rabbim hepimizin bebişlerini korusun...
bu arada kızlar dün doktora bebişin şampuanı bitti nivea kullanmıştım şimdi ne alayım diye bi sorayım dedim o da Bebek Sa ve Vcut ampuan - 99 Doal Bebek Bakm Serisi - bebek, bakm, doal, ampuan, ya, losyon, piik nleyici önerdi fikriniz var mı ben ilk kez duydum siz neler kullanıyosunuz ? bi de benim yavruş sadece uyurken emzik kullanıyor ama onsuz da uyumaz kauçuk almıştı slikonu atmıştı hep ama doktor damaklı slikon al dedi yeni alırken 6-12 ler var ya sizinkiler ne kullanıyor bi de markaları çok soru sordum ama ayrıca bizim doktor ek gıdaya da geçirmedi hala haftaya tam 6 aylık oluyoruz geçecez dime diyorum öööle bakıyo ben anlamadım bu işten bişey gerçi benimde hala emzirmek işime geliyor ama topikte benden başka hala anne sütü veren yok sanırım ben de başlayayım diyorum artık çocuk aç kaldı yazık yavrucaz zaten hasta pek de bişey yemek isteyeceğini sanmıyorum ama :S
Hayırlı günler hanımlar nasılsınız.. Biz pek iyi değiliz.. Ben ve eşim griptik.:2: en sonunda Elif Ebrar da grip oldu..
2 gündür huzursuzdu.. geceleri çok uyumuyordu.. acaba dişmi çıkartacak dedim kendi kendime.. dün akşam durmaksızın çığlıklar attı yavrum..:84: sanki böyle " ahh, ovv" yani acı çeker gibi ağlıyordu.. en sonunda eşim dayanamadı acile götürdük.. dr. baktı görünüşte birşey yok dedi. idrar tahlili istedi. ama kızım iyice huysuzlandığı için tahlili veremedik..
Gece de ağla ağla bir hal oldu yavrum.. bütün gece hiç emmeden uyudu..Sabah biraz neşeli gibiydi.. baktım zor nefes alıyor. eşime dedim bu kız grip olmuş zor nefes alıyor.. hemen burun aspiratörüyle burnunu çektim ama çok dolmuş.. şimdi hapşurdukça mukus akıyor.. sol gözü de akıyor.. Eşim sabah hastaneye gidip idrar testi için torba aldı çişini yaptığı gibi götürdü. şimdi hastanede sonuç bekliyor bakalım ne olacak.. :26:
Birde dün hastanede dr.u beklerken bir çocuk getirdiler alelacele.. kız 4-5 yaşlarında var.. Havale geçirmiş..acili kapattılar o yüzden biraz.. gece eşim dr.u aramıştı kızı yoğun bakıma almışlar.. dr. onunla ilgileniyormuş.. Allah ailesine yardım etsin.. O kıza ve tüm hasta bebeklere şifa versin İnşaalah..
Bu arada bugün bana milupa'dan ilk kaşığım seti hediye geldi..hero baby'de yalan oldu..
kızlar uzun süre araştırdıktan sonra bu mama sandalyesini beğendim sizce nasıl kullanan yada fikri olan varmı
Tortoise Sallanr 3-Foksiyonlu Mama Sandalyesi - Bebefix.com, Bebeinin Hereyi Burada
sallanan bir model istiyordum sallanmayı seviyor oyalanır diye bu sonrasında masa sandalyede olabiliyormuş avantajlı gibi geldi sizce ?
canım bende bugün ilk kez kahvaltı verdim kızıma ama dediğin gibi öğüre öğüre 2-3 kaşık zorla yedirdim hiç sevmedi. Ben labne peyniri 1/4 yumurta sarısı bayat ekmek içi ve anne sütü karıştırdım ama kızım sevmedi bende bi süre vermiycem iyice alışsın ek gıdaya öyle vericem.
şimdiye kadar hep emdiği için bizimki de aynı tepkiyi veriyor..
ilk başta merak edip ağzını açıyor, bir iki keyifle yutuyor..
sonralarda zorluyor.. ben de tadımlık veriyorum..
yediği püre 2-3 yemek kaşığıdır..
sütlü pirinçli kaşık mamasına bebe bisküvisi ekleyince 60 cc anca..
arada bi meyve suyu veriyorum, ona bile temkinli..
zamanla alışacaklardır diye düşünüyorum..
birden öyle doyumluk yemeleri beklenemez..
kademeyle yedikleri ölçü artacaktır diye..
evet bende de var, rengi yavruağzı gibi
Mini Bardak Set 30 ml 741 - Beslenme Vakti / Alıştırma Bardakları Ürünleri WeeBaby Kalitesiyle
kimsecikler yok, ben kaçanzii
yemeği fırına atayım, orucumu açayım.. görüşmek üzere slm ve dua ile..
canım evet malesef bende bakıcıya bırakıyorum
ama ne yapalım mecburuz neyseki bakıcımız iyi ve bebeğimde çok seviyor teyzemizi allaha şükür şanslıyız o yönden ilk zamanlar bende çok stres yaptım nasıl olacak alışacakmı falan diye ben kızım 3 aylıkken başladım işe maşallah kızım alıştı ama ben alışamadım:26:
tabi ilk günlerdeki gibi değil ama işte çalışan anne sendromu bebeğime yetebiliyormuyum nasıl bir anneyim falan hep bunlar kafamda
hatta bizimki babasına çok düşkün bazen kıskanıyorum onu hatta bu aralar öyle bir huyum var ama sonra düşünüyorum acaba bana daha düşkün olsaydı
ben işe giderken sürekli ağlasaydı daha mı iyi olurdu diyorum hayır tabikide çocuğum mutlu olsunda gerisi önemli değil
sende zamanla alışacaksın merak etme içini ferah tut
kızlar uzun süre araştırdıktan sonra bu mama sandalyesini beğendim sizce nasıl kullanan yada fikri olan varmı
Tortoise Sallanr 3-Foksiyonlu Mama Sandalyesi - Bebefix.com, Bebeinin Hereyi Burada
sallanan bir model istiyordum sallanmayı seviyor oyalanır diye bu sonrasında masa sandalyede olabiliyormuş avantajlı gibi geldi sizce ?
güzel birşeye benziyor canım ben ikea dan aldım basit birşey benim aldığum apartmanda yaşıyorum ev kucuk dıkış dıkış olmasın dıye sectım bırde ailede gordugum kadarıyla pek oturmuyo bebişler içinde . fiyatı da gayet ucuz du. secme nedenlerim bunlar . ama buda hoş bir sandalye sallanmayı sevıyorsa ufaklık içinde durur gıbıme gelıyor ki benim kızım bayıldı sandalyesine :) birde soyledıgın model masa ve sandalyeye dönüşüyor galiba cok iyi
çok güzelmiş bayıldım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?