Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

günaydın herkese kızlar uzun bir ara oldu sanırım anca gelebildim

Eki Görüntüle 619156

melisa hasta oldu daha önce bahsetmiştim ateşi var diye dişleri kaparmıştı falan ama hala çıkan birşey yok
doktora götürdük iki gece üst üstte kan ve idrar tahlili yaptılar gribal enfeksiyon başlangıcıymış
idrar yollarında da iltihap çıktı offf neyseki ateşi falan atlattık ama öksürük ve balgam kaldı çocuk öksürmekten bir hal
oluyor geceleri tam uyuyacak öksürük tutuyor falan yani baya uykusuz ve yorgun günler geçirdik neyseki yavaş yavaş düzeliyor
kuzum gülen yüzü soldu şimdi şimdi keyfi yerine gelmeye başlıyor aay aman onlar hasta olmasınlarda insanın o öksürdükçe canı acıyor
dışarı çıkarmayız etmeyiz evde nasıl üşütür bu çocuklar anlamam neyse ki biraz daha iyiyiz allaha şükür
benimde sütüm azaldı:26:
birde üstüne eşim arabaya yakıt alırken arabamız dizel motorin koyacağına pompacı kurşunsuz benzin koymuş 2-3 gün araba servisde olacak herhalde
bugün otobüsle geldim işe havalarda soğuk herşey üst üstte geldi yani neyse benden bu kadar

hııım bu arada kayınvalıdeler konuşulmuş herkesde aynı sorun ama ne yapalım daha kötüsü olmasın bari

amma kv zede topikmişiz herkes için için yanıyormuş meğer

e bende geri kalmayayım bari :))

bende geçen yıl bu aylarda kp kaybettim rahmetliyi çok severdim allahı var şimdi 10 numara adamdı eşimede aşırı düşkündü eşimde ona dolayısıyla eşimi toparlamak zor olduki hala tamamıyla toparlanmış değil çok genç vefat etti rahmetli 49 yaşındaydı akciğer kanserinden 8 ay içerisinde vefat etti ölümünden 1 ay evveline kadar atlattı diyordu doktorlar hiç unutmuyorum vefatından 2 hafta evvel oturuyoruz hep birlikte tatlı almışız gelirken çok severdi tatlıyı neyse bana baktı gelin dedi kay yerden kalksın başlıyoruz direksiyon dersine tamam baba dedim süper olur kar kalkmadan adamın cenazesi kalktı öyleki şok olduk

neyse tabi kp i böyle erken kaybedince geriye görümcem ve kv kaldılar kaynımda uzak oturuyor benim eşimde malum her zaman evde olmuyor benimde hamile işe gidiş gelişim ordan daha kolay eşim dedi burda kalalım bir süre yalnız kalmasınlar olur dedim tası tarağı topladık evi kapadık gittik oraya geçinip gidiyoruz hep beraber uzun bir süre kv toparlayamadı ben akşam geliyorum bide yemek yapıyorum bütün gün yatakları bile toplayamıyor kadın ben zaten bizimkini bırakmam onlarınkinide topluyorum falan sonra kaynımlarda oraya geldiler cümbür cemaat aynı evde yaşıyoruz görmelisiniz eltim geliyor akşamları oda çalışıyordu hamileydi 17 gün vardı aramızda hanımefendi gidiyor yatıyor bakıyorum görümcem ondan beter işten geliyor kapanıyor odaya tel konuşuyor bilg da takılıyor ben kalkmasam ee ne yiycez diyen yok bir ay geçti iki ay geçti en son ben bir kum döktüm ama görmelisiniz ölüyorum sancıdan eşim hastaneye kaldırdı falan neyse doktor dedi dinleneceksin 2 gün izin aldım işten evdeyim aynı tas aynı hamam ben koşturuyorum eşim yetmezmiş gibi kaynımın ütüsünü de yapıyorum bütün evi topluyorum falan cenaze zamanı adıyamandan bir kalabalık geldi 23 kişi amcaları yengeleri teyzeleri halası eniştesi cümbür cemaat ve evde aklı başında yemek yapacak adam yok 1 hafta rapor aldım ben gelene gidene yemek içmek günde 3 öğün yemek yapıyorum arada eşim lahmacun falan yaptırıyor ama o kalabalığa paramı dayanır akşam oluyor yataklarını hazırlıyorum sabah topluyorum allah bir gayret verdiki ben bile şaşırıyorum tabi ardından böyle yorgunluk devam edince kum dökmeler idrar yolu enfeksiyonları başladı en son eşim bu böyle gitmez dedi aldı kardeşini karşısına topladı ev halkını bu kızın canı yokmu ya günah değilmi dedi anladık acılısınız eliniz işe gitmiyor ama hepimizin acısı büyük hayat devam ediyor herkesin yükünü tek başına nasıl çeksin iki canıyla bu kadar olmaz dedi kaynım gücendi gittimi evine biz gene kaldık orda bu böyle 5 ay geçti doğum zamanı yaklaştı doktorumda onların orda bari dedik doğumu burda yaparım lohusalıktan sonra eve geçeriz zaman geldi doğuma 1 ay kala görümcemle abisi kavga etti her zamanki gibi erkek mevzuları anaa olay döndü dolaştı kabak bana patladı iyimi 2 günlüğüne eve geçmiştim haftasonu cumartesi sabahıydı kv aradı ağzına geleni söylüyor oraya gelirse beni gebertirmiş bilmem neymiş bağırdı çağırdı ağzımı açamadım şoktayım ne olduğunuda bilmiyorum eşim aradı arkasından oda yoldaydı bi daha dedi ne tel larını aç nede o eve git görüşmeyeceğiz bitti öldüler benim için meğer eşim görümcemin üzerine gidince kv de ben kışkırttım sanmış benim için o.... demiş benimkide delirmiş

neyse benim üzüntüden tansiyon fırladı hastaneye kaldırıldım çocuğun kalp atışları tavan yapmış erken doğum olursa çocuk doğuma dayanmayabilir diyorlar eşim gelemiyo gap turunda söyleyemiyoruz kaza falan yapar diye allahım neler çektim şükür birşey olmadı eve geldim doğuma 25 gün var annemler tatile gitmesinler mi kaldım sap gibi evde bir başıma kuzenimi çağırdım allah razı olsun küçük çocuğu var aldı geldi yanıma 1 hafta kaldık sonra eşim 1 hafta evde kaldı neyse annemler geldi falan ben 14 gün kala doğuma girdim acil sezeryan erken geldi oğluşum neyse doğum yaptığım gün eşim yine çalışıyordu doğumdan çıktıktan 2 saat sonra yetişti annem babam yanımdaydı neyse o gece hastanedeyiz saat 12 de bi baktık kim gelse beğenirsiniz kv ve görümcek bide sevgili eltim kucaklarında da 17 günlük bebeği daha 40 ı çıkmamış gece 12 de sokakta çocuk ben şoktayım eşim bişey diyemedi babamlar var diye neyse geldiler beni öpüyorlar geçmiş olsun canım nasılsın falan çocuğu aldı sevdi falan bi çeyrek almış bide ucuz bi takım 20 dk oturdular gittiler 3 gün sonra annemdeyim geldiler ramazan birde neyse annem sofralar kurdu iftarlar edildi bizde yine hürmette kusur yok bende saygısızlık etmedim misafir sonuçta bide iki bebeği yanyana koyup resim çekmişler eşime göndermişler neyse gittiler arkalarından aynı gece eşim aradı demesinmi çocuğa sütünü pompala biberonla ver aynısını kv sölemişti yok artık demiştim ben dinlemeyince oğluna söylemiş bide demesinmi bizim bebek niye küçük emzirmiyormusun anaaa ben delirdim resmen dedim sen nerden biliyorsun pompayı biberonu o anana söyle gelipte sana rapor verecekse gelmesin bu sinirlendi bana kimse rapor vermedi ne diyorsam onu yap öylemi dedim ben pompa mompa vermiyorum çocuk doğduğu an aldı memeyi cuk cuk emiyo yarım saatte birde emziriyorum sarılık var diye kusura bakma çok biliyorsan gel sen emzir bilmiyorsanda kapa çeneni otur dedim kapadım teli 3 gün aradı açmadım annemi arıyor konuşmak istemiyorum diyorum neyse 1 ay geçmedi diğer bebek yarım kilo alırken benimki 1700 aldımı bunlara kapak 6 ay geçti hala benimki daha iyi gelişiyor çok şükür eltim emzirmeye üşendiği için çocuk doğru dürüst emmedi gece emzirmek zormuş diye doğduğu gün başladı pompalayıp biberonla vermeye ama allah görüyor hepsi aldı cevaplarını ben vermedim allah verdi eşim tabi baktı çocuk iyi kilo alıyor bu sefer anasını susturdu o kız herşeyi en iyisini yapıyor siz karışmayın dedi halada bana laf söyletmez ayda 1 gidersek gideriz gitmezsek onlar gelir 2 saat oturur giderler ama hepsi o bazen kalın falan diyor yok diyorum evimize gidelim insanın evi gibisi yok eşimede söyledim ben o evde ne yesem boğazıma dizilir sakın beni zorlama diye bizim hikayemizde böyle kızlar sabır taşı olsam çatlarmışım değilmi hala şaşıyorum kendime nasıl yüzlerine bakıyorum diye ama olsun ben saygıda kusur etmedikçe eşimin gözünde değerim arttı onların yaptıkları unutulmuyor hala hiç değilse allah katında değerimiz bilinir belki herkes ektiğini biçecek elbet

şimdi eltimle aynı evde oturuyorlar nerdeee o her işlerini yapan canan eltimin çamaşırını bile kv yıkayıp katlıyor hiçbir işe el sürmüyor kendi evi olduğu halde yerdeki çorabını kaldırmaz oda bana yapılanlar yüzünden inat yapıyor biraz aslında dinsizin hakkından imansız geliyor

Of canan sen baya olay yaşamışsın gene de saygılısın maşallah sana .ve destek olan eşine..

Selam kızzlarrr hava buzzz bu ne yahu dondummmm resmen. Selimin emziğini kaybettim evin içinde başım büyük belada:18:

Çok geçmiş olsun cnm. Öksürük fena ya bz atlattık çok şükür. Prospan die bitkisel şurup kullandık çok iyi geldi bze.

Bu olayları bir de kv lerin eltilerin görümcelerin ağzından dinlemek isterdim.. :)

aynı aynı hepsi aynı bunların..
hazır çocuğu herkes sever.. inan biraz daha büyüsün, sevimliliğiyle başarısıyla her türlü olumlu özelliğini kendilerine yontacaklar..
diyorum ya, hazır torun.. ama gün gelecek hesap dönecek bacım, aklı olan kv bunu düşünür, insan gibi davanır gelinine..

benim de anlatamayacağım, anlatmaya utandığım şeyler var!!!
hepsi yaşandı.. yara kapansa da izler gitmiyor.. unutmam unutmaaaam!

Doğum hediyesimiiiiiii arabamııııı süpermiş senin kp, arabam var da çok şükür babam sağolsun bana eşim bir doğum hediyesini çok gördü
babam yakın zamanda bana araba almaya yeltendi, eşime söyledim, hoş karşılamadı.
bizim arabamız var, istersen bunu kullanırsın, ben şirket arabasını kullacağım zaten dedi..
başta biraz sinir oldum, ama düşününce haklı, durduk yerde masrafı da var..
ama eşim de az değil, istemiyor trafiğe çıkmamı başka türlü idare ediyor beni kerata

eşim de doğum hediyesi, zümrüt yüzük almıştı bana.. takıyom arada bi, çok hoşuma gidiyo

seninki de ayrı bi ..... mış!!!
bu tip, oğlununu karısından kıskanan fesat kv..!!!
hamdolsun kurtulmuşsun, kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş..
bak Rabbim yepyeni bi kapı açmış, hallolmuş herşey

çok geçmiş olsun canım.. ama atlatmış heralde, günden güne daha da iyi olacak inş..
minita demişti sanırım, evden çıkmasa da bebe, eve gelip gidenler hastalık taşıyabiliyor diye :26:

amma kv zede topikmişiz herkes için için yanıyormuş meğer

e bende geri kalmayayım bari :))
.....
ah bacıııııım!!!!
bu ne yaa?! okurken bi yanım dellendi, bi yanım üzüldü, bi yanım gözlerinden ateş çıkardı bi yanım mahsun öylece kalakaldı..
kimsenin hakkı kimsede kalmaz,, Allah size iyilik güzellik versin..

Selimin emziğini kaybettim evin içinde başım büyük belada:18:
ben de aynı şeyi bir iki kere yaşadım, kısa süreli oldu, sonra hemen buldum.
ama ders oldu çıktım bi tane daha aldım, zaten kullandığım 3-6 ay emzikti..
şimdi 6-18 ay aldım

Bu olayları bir de kv lerin eltilerin görümcelerin ağzından dinlemek isterdim.. :)

şurada 3-5 sene var,, durun bakalım, sonra başka gelinlere damatlara karışacak bu kv ler..
benimki mesela.. 2 kaynım bi görümcem var, görücem bakalım, kime nasıl davranıyor..

Selimin yarim yasi kutlu olsun

Canim aksam 8 gibi bebelac sütlü piricli vrriyorum ben tok tutuyor tadida guzel dene istersen belki sever

şurada 3-5 sene var,, durun bakalım, sonra başka gelinlere damatlara karışacak bu kv ler..
benimki mesela.. 2 kaynım bi görümcem var, görücem bakalım, kime nasıl davranıyor..

Benimde bir tane gorumcem var cena beddua etmeyi sevmem hani surekli söylüyorlar ya biz sana şöyle düğün yaptik böyle gelinlik aldik diye oysa herseyi icimde koydular.kizima bile dogru dürüst sevinemedim neymis cok heves etme iyi degilmis hamileyken dusermis.madem bu kadar iyiler benimde tek duam allah onlarida kendileri gibilerle karsilastirsin.o gunleride bana göstersin. Sap doner keser doner gun gelir hesap doner

ele karışsınlar görücem ben..
bakalım bana yapılanların ne kadarı yapılacak, ya da yapılmayanlar başkalarına yapılacak mı?
hoş biliyorum, bende esirgenenler döküle saçıla yapılacak ya.. neyse..

kimsenin hakkı kimsede kalmaz bacım..
hiiiç şüphen olmasın, herkesin zamanı gelecek!

ayşecikten yeni inciler..

arkası dönükken ismi söylendiğinde hııııh!diyor

Son düzenleme:

Aman onlar bilmez ki yaşananların kimin ahından olduğunu
Bize gelip kızım sana şöyle etmiştim hakkını helal et demez ki

Son düzenleme:

Yavrucuk:) ne şanslıyız hamdolsun daha neler göreceğiz
Bizimki daha bilinçli bakışlarından belli ama konuşma emaresi yok henüz 2 gündür bi cırlama tutturdu gidiyo:)

nur belliki kutlamanız çok güzel geçmiş.
pastanız, buğdağlı ikramlarınız da fena çekici geldi, resmi büyüttüm de ekrana yapıştım valla

akşama şehriyeli domates çorbası, zeytinyağlı pırasa ve ev eriştesi yapicim

Aman onlar bilmez ki yaşananların kimin ahından olduğunu
Bize gelip kızım sana şöyle etmiştim hakkını helal et demez ki
demez, demez de içinden geçirir ya.. anlasın o yeter..

Yavrucuk:) ne şanslıyız hamdolsun daha neler göreceğiz
Bizimki daha bilinçli bakışlarından belli ama konuşma emaresi yok henüz 2 gündür bi cırlama tutturdu gidiyo:)
bizimki de henüz bi hece falan söyleyemedi..
kendince bi dil tutturdu, biz de ayşecikçe konuşuyoz evde, halimizi görmen lazım

Ben onun hiiihhh diyen dillerini severim
ben ısırıcam da, ısıramıyorum

libyanacım maşallah nasıl içinde tutabiliyorsun hem senin de benim gibi kimselerin yok yakınında ben anlatmadan duramıyorum dedikodu falan diye mi yoksa paylaşmak mı istemiyorsun

İkinize birden cevap vereyim.. Birincisi zaten pek anlatacağım insan yok çevremde arkadaşlarım da sizlersiniz zaten.. apartmanda bir yan komşum var çok görüştüğüm onunda benden çok derdi var.. Birde çok anlatıp insanların kafasında kötü bir profil oluşturmak istemiyorum..

Allah'a çok şükür k.validem çok iyi bir insan.. Severim kendisini.. Oda beni sever.. Ama yinede ufak sürtüşmeler oluyor tabiki.. Ben genelde teyzeme anlatırım derdimi.. O en çok k.validemi görüp tanıyandır çünkü... Ama çoğu zamanda ona anlattığıma pişman olmuşumdur..

Bu anlatma mevzuları yüzünden çok sıkıntı çektiğim için artık anlatmama taraftarıyım.. Doğum yaptığım zaman yanıma ilk k.validem geldi.. bir hafta yada 10 gün kalıp dönecek ve sonra bizimkiler gelecekti.. ama 10 günün sonunda eşim beni k.validemle eskişehir'e yollamaya karar verdi.. Tabii ortalık karıştı.. Bizimkiler darıldı.. Eşimle kavga ettim.. Ağlaya ağlaya Eskişehir'e gönderildim.. Ailem orda olduğu halde eşim izin vermediği için görüşemedim.. Onlarda suçu k.validemde bildikleri için olduğum yere gelmediler..

Ben ailemi daha yeni gördüm.. Ve dahası onlar kızımı daha yeni görüp sevdiler.. kokladılar kucakladılar.. Kavga esnasında herkes cebindeki taşları döktü.. Herkes birbirine (özellikle bana) düşman oldu.. Neyse olan oldu biten bitti.. Ama herkes ders aldı.. İki tarafta yeni yeni tekrar görüşmeye başladılar.. Artık kimse kimseyi kötü görmemeye karar verdi.. Özellikle ben nek.validemlere ve eşime ailemden bahsetmemeye, aileme onlardan bahsetmemeye karar verdim.. Böyle herşey daha iyi oldu..

Zaten birine "kötüsün,kötüsün" dersen kötüleşmesi, "iyisin,iyisin" dersen iyileşmesi çok vuku bulurmuş.. Alimler böyle söylüyor.. K.validen çokmu kötü? Sana iyi davranmıyor mu? sen vazifeni yap..Hakkında o hep iyidir de.. Kalpler Allah'ın elindedir.. O onun güzelleşmesini sağlayacaktır..

Sizi çok iyi anlıyorum.. Ama en güzeli o konulara hiiiiç girmemek ve gıybet etmemek.. En iyisi ona beddua değil de dua etmek.." Allah'ım sen k.validem ve görümcemin, k.pederimin kalbine merhamet ver" demeli..

Hakkınızı helal edin.. amacım bilmişlik yapmak falan değil.. Ne tecrübe ettiysem onu söylüyorum..

Maşaallah ayşeciğe.. Bizimki de Yüz üstü yatarken kafayı kaldırıp babasına gülüyor geri yatırıyor.. sanki kendi kendine "cee ee" oynuyor..

Pastanız çok güzel gözüküyor.. İnşaallah güzel geçmiştir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…