Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Allahım ya ne insanlar var vicdan lazım bunlara üzülme canim en azindan kayinvaliden sevgi gösterir ne yapacaksın bi süre idare et ama senide anlıyorum bende misafiri severim ama fazla kalmayani

geçmiş olsun canım gerçi geçmişte şükür bepanten surdunmu?

geçmiş olsun tatlım suyu ayarlamak bizde de sıkıntı oluyor.Eski kombim iyiydi çalıştığım kurumun lojmanında oturduğumuz için lojmanların doğalgaz tesisatı yenilenmesi nedeniyle zimmetimde olan kombiyi taktırdım ama pişmanım

canım kendini suçlama hele ki istanbul da iyi bir bakıcı bulmak çok zor. Ama bu tarz şeyleri aşağı yukarı tahmin ediyordum.Sadece çocuklara iyi davranılması yeterli değil malesef gelişimleri için daha ilgili olmak gerekiyor.Bir bakıcı annenin çocuğu için istediği mükemmel hayatı çok umursamaz.Bu konuda anane veya babannenin bakması daha iyi olur.Ki bende annemle ayrı şehirdeyim bebeğimi güvenle bırakırdım aynı yerde yaşamış olsaydık.Bizim hassas olduğumuz konularda bakıcıların gereken önemi vereceğini hiç sanmıyorum.Bu yüzden çevremdekiler her ne kadar ücretsiz iznime çok alıyorsun deselerde en doğru karar oldu benim için.İki yaşından sonra da kreşe göndereceğim.Bakıcıyla ne kadar az zaman geçirirsek o kadar iyi.

günaydın.. bizde altan 2 diş 4.5 aylıkken çıktı sonrasında hiç bir belirti yok daha . bende acele etme zamnı vardır. bizim felsefe geç çıkan diş sağlam olur diye avutuyoruz kendimizi

cincon, bacım geçmiş olsun..:26:
Rabbim korumuş. neşesi nasıl? kızarıklık geçmiş ama yine de acıyor mudur bacağı?
tedbiren silverdin gibi bi şey sürseydin..
ikinci biri yoksa banyoda tek başına bebeği yıkamak bence tehlikeli.
şehsen, ben göze alamıyorum.

hulu_b, yazdıklarını üzüntüyle okudum..
annesi olarak kimbilir ne kadar etikilendin.. neyseki bakıcıyla fazlaca zaman geçirmeden gördün herşeyi..
konuşmalarına bakılırsa hiç de tekin biri değil..
malesef öyle namazında, kur'anında, örtüsünde gördüğümüz insanlar her zaman bunların gerektirdiklerini taşımıyor
kv muhabbetini hatırlıyorum, ama şuan ondan başkasına da güvenemezsin..
sonrası için de aklında biri varmış madem.. kamerayla izlemen hakikaten çok iyi olmuş..
inş bundan sonra böyle bi şeyle karşılaşmazsın..

Akşamaaa pirinç pilay yapıcam amaaaa tavuklu nohutlu pilav+ çorba+ turşu+ ayran mı yapsammm?
Bademli üzümlü baharatlı tavuklu( yani iç pilav) + çorba+ turşu+ ayran mı yapsam?
valla bilemedim
benim de mısırlı pilavım var.. yanına ezogelin yapmayı düşünüyorum.
ama yemek olarak ne yapıcam bilmiyorum, az ıspanağım var, börek yapmayı düşünüyorum ama yufka yok. :100:
eşim de oruçlu bugün, onu memnun edecek bi şeyler yapmalıyım
kıymalı patates oturtma mı yapsam, köfteli patates yemeği mi? :44:

hangisi olsa yerim ben canım fark etmez istediğini yap

Son düzenleme:
kuzumm dıkkat et ben hala banyoda yıkamaya cesaret edemıyorum kuvetını su dolduruyorum ıcıne oturtuyorum suyuda kovada ayarlıyorum :)

ıyı yapmıssın canım bakıcılar annelerın ıstedıgı gıbı davranmak yerıne tam tersını yapmayı uygun goruyolar cok bılıyo sankı kendı dıye dusunuyolar herseye tamam dıyıp sen kapıdan cıkıtıgın an kendı ıstedıgı gıbı davranıyolar cok ıyı arastırmak gerek bakıcı ıcın.çağanda kokluyo ılacı almıyo asla.ama hastaydı gecen gun vermemız gerekıyodu yoksa gırıbı ılerleyecektı esım kendı 2 parmagıyle agzını actırıp kasıkla soktu agzına :)

evet canım senin bu fikrini beğeniyorum ben de zaten
çocuğa huysuzluk yapmasın diye mi bişeyler okumak istedi acaba, yine de rahatsız edici
kv gene bakıcıdan iyidir aslında bakıcı da kötü birşey yapmamış. biz de konuşuyoruz aslında insanların arkasından. mesela bugün kv gelcek ,arkadaşıma derim ki "gelmesini istemiyorum ne bileyim" yine de o anlıktır.sonra hatırlamam. ama kv duysa belki bi daha evime ayak basmaz. buna da üzülürüm kastettiğim o değildir çünkü. demek istediğim kendini suçlama çok şükür kötü bişey olmamış
evet canım çok şükür o iğrenç ilacı bıraktı artık iyileşti.
seninkine de çok geçmiş olsun biliyosun oğlum da kaynar çorbayı döküp elini yakmıştı. "büyüyünce unutur"" diye bi laf var ya:) Allah beterinden korusun.
kesinlikle katılıyorum,iki kişilik sessiz evimiz çocuklarımızın cıvıltılarıyla doldu..bundan güzel mutluluk var mı?
günaydın canlar
busmaim, hoşgeldin. sana ve kereme geçmiş olsun.. çok özledik valla seniiii

[/FONT]
:[/B][/FONT]
duygularımız karşılıklı canım

valla o yutamaz dediğin herşeyi çok rahat yutuyolar merak etme eğer alıştırmazsan o hep öyle gider ben 2 yaşında hala herşeyi püre bulamaç şeklinde yiyen çocuk tanıyorum annesi korkudan hep öyle alıştırdı şimdi herşey boğazında kalıyo.ben küçük küçük parçalarla alıştırdım doktorumuz sakın püre gibi verme çatalla az ez alışsın demişti 4 aylıkken sonra ay ay parçalarıda büyüttüm şu an biz nasıl yersek oda yiyebiliyo inan koca koca ekmek parçalarını poğaça tavuk et balık zaten elimde veriyorum bi şekilde küçültüp yiyo hiç sorun olmuyo.bence sende başla artık çünkü onlarda bıkıyolar inan o pürelerden tatsız çorbalardan.[/QUOTE]
ya beni kayınvalidem çok korkuttu ona kalsa herşeyi püre yapacaktım.. boğulur boğulur diye. şimdi de korkuyorum eline ekmek dilimi veremiyorum mesela

aynen

duygularımız karşılıklı canım

39 haftalık hamile arkadaşımın gece 4 te suyu gelmiş.
sabah 7de msj atmıştı, hastanedeyiz dua et diye.
öğle oldu, ikindi oldu, akşam oldu.. yok, arıyorum hala doğumhanede diyorlar..
o hastanede sıkıntı çekti, annemle biz evde. :18:
elimde tırnak kalmadı valla.
akşam eşine mesaj attım, bize de haber verin diye.. sağolsun kızımız geldi diye cevap verdi.
az önce de arkadaşla konuştum. suyu gelmesine rağmen açılma yokmuş, suni sancıyla başlamışlar
12 saatten uzun sürmüş ama epiduralle normal doğum gerçekleşmiş hamdolsun.
-karakız- seni anımsadım.. andım..
neden cennet anaların ayağı altında, sorusuna başka yanıt aramaya gerek var mı?

biri kuzenim, bdt 1 nisan ve 12 nisan olan iki kişi daha var, onların stresleri de şimdiden beni aldı
darısı tüm doğum yapacakların başına..

Son düzenleme:

bakıcı kv den iyi olur mu canım yaa

Cinconumm çok üzüldüm yahuu sonuna doğru dedim inşalah kötü birşey okumam ama çok şükür ki boranımızın canı yanmıyormuş şu anda yaşadığın üzüntüyü derinden hissettim okurken ben de hala bebek küvetinde yaptırıyorum banyoya geçelim diye konuşmuştuk evvelki gün ama vazcaydım şu anda çok çok geçmiş olsun

Huli senin yazdıklarını da bi solukta okudum alıntılayamadım bile gerçekten tebrik ediyorum seni erkenden fark etmen çok çok iyi olmuş da kanı donuyo insanın senin yazdıkların en masumudr eminim birçok insanın yaşadıklarının kaldı ki bana göre masum değil de dediğin gibi Allah muhafaza şiddet falan..Aman tamam kötü düşünmek istemiyorum canım geçmiş olsun mu denir ne denir bilemedim umarım kv sendromu da beklediğinden daha rahat geçer ''....Muhakkak ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardır...''

Evi derledim topladım borcam kumpir, galeta unlu çıtır börek, çikolata kuru üzümlü kek ve kurabiye yaptım yeter de artar bileeeee
Şimdi de neler kaynatmışsınız bir bakayım

ayşecikle bi koşu gittik, yufkamızı aldık
akşama: mısırlı pilav, kıymalı patates oturtma, ezogelin çorba, ıspanaklı börek var

bakıcı kv den iyi olur mu canım yaa

Olur canım kv olsa gözüm hepten arkada kalır
zaten onunla 1 hafta bile düşünemiyorum benim evimde mutfağımda
heryerde Allahım sen mecbur bırakma Yarabbim
ben bakıcıyı kontrol ettim yalan yakaladım bi kere ama korktuğu için söylemiştir dedim
şu an içim rahat kamera veya ses kayıt alırsam daha da rahatlar içim inşallah
ben 3 gün bırakıyorum 8 den 11.30 a 12.40 dan 14.30 a kadar hatta çarşamba öğleden sonra
13.30-14.30 arası bırakıyorum çok az
gelişim kısmı beni de düşündürdü ama kısa bi süre ve kadın sadece süt içirip uyutuyo
ben gitmeden kahvaltısını yaptırıyorum öğlen çorbasını içirip oğlumla oynayabiliyorum
sonra da 2 ssat sonra gelip yine ilgileniyorum zaen ondan içim rahat
ve oğlumda bakıcı geldi mi mutlu oluyo oan gülüyo hemen
sevmese olmaz bunlar zaten bıraktığım kamera ve ses kaydında da seviyodu ara sıra
bazen konuşmadığı rastladı ama bazende konuşuyodu
annem gelirse tabii ki harika olack ama olabileceklerin arasında şu anda en iyisi bu
düşün kv gittiğimizde çocuğa süt vericem biberondan almış bibeonu eline ağzından tutmuş sallıyo
sinir oldum bunu nasıl düşünemez her yere tutuyosun biberona da tutup oğluma vericek basit ama önemli
öyle şeyler hiç dikkatine girmez istemem
kv yok canım olmaz bana olmaz hiiiç olmazz

akşama: mısırlı pilav, kıymalı patates oturtma, ezogelin çorba, ıspanaklı börek var

ooh cena maşallahh
bende pazı tavalisi yapıcam karadenizliler bilir
ben çok severim eşimde öyle
domates çorbamız var ama pilav olmaz sanki yanına
bulgur pilavı mı yapsam acabaa:44:

ay üşenmiyor musun üstünü giy bebeği hazırla puseti çıkar.. onların yerine yufka almam otururum evde
onunki üvey (!) kv

heee tamam o zaman:)

ooh cena maşallahh
bende pazı tavalisi yapıcam karadenizliler bilir
ben çok severim eşimde öyle
domates çorbamız var ama pilav olmaz sanki yanına
bulgur pilavı mı yapsam acabaa:44:

bence bulgur pilavı iyi gider,
pazıyı haşlayıp una bulayıp kızartıyorsun değil mi ama yumuşacık şeyi kızartmak zor olmuyor mu hiç denemedim

bence bulgur pilavı iyi gider,
pazıyı haşlayıp una bulayıp kızartıyorsun değil mi ama yumuşacık şeyi kızartmak zor olmuyor mu hiç denemedim
yok canım öyle değil
pazı ve patasi doğrayıp haşlıyosun
tencerede soğan kavuruyosun üzerine pazı ve patatesi süzüp ekliyosun
patatesleri eze eze kavuruyosun ve sarmısak ilave edip bitiriyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…