Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Gü-nay-dııınnn......şöyle enerjik başlayalım güne bari. Bütün uykusuzluğa ve yorgunluğa rağmen. gidip güzel bi kahvaltı, özenilmiş bi şıklık sağlarsak.... günün, hatta haftanın güzel geçmesini sağlayabiliriz belki.

Ya kızlar birde bi sorum olacak. Bizim kız şimdi 8 buçuk aylık. Ama hala hiç dişimiz yok. Bi biz mi kaldık ne dişsiz? Bizden başka var mı? Dr 13 aya kadar normal kabul ediyoruz dedi

Son düzenleme:
Ayyy yarın yine p.tesi miiiiiiiii????
Kar tatili olaydı iyiydi

Martta kar tatili

Çok iyi yapmış eşin valla.

Evet 1 yaştan sonra ama işte bizim ufaklık böyle yönlendirdi :/

oglum bu ay sadece 200 gr almış yaw

çok hareketlendi, hiç durmuyo bi orda bi burda. zaten iştahsız da, yemiyo bişi beni de cok emmiyo.. alamadı tabi kilo piffff

Bu aylarda zaten az kilo alınır demiyorlar mı? Bi de cidden ne yapabiliriz ki? Onların yerine mi yiyeceğiz? :)

Sorma zaten 3 kişi olmak şok etti :) ama ben anca şimdi anneliğe hazır olduğumu görüyorum. Herkes derdiki anne olunca keşke daha erken olsaymışım diyeceksin. Hiç öyle birşey demedim valla. Allah'ım herşeyin vaktini çok güzel biliyor.

Yanlış anlaşılmasın vallahi tamamen bizim kuzu yüzünden bu durum böyle. Psikolojim bozulmuştu yemiyo diye. Böyle bir çözüm buldum. Ama yani önceden bana biri böyle birşey dese işin kolayına kaçtığını düşünürdüm. Ama anladımki kesin konuşmamak lazım annelikte...

Günaydın canım :) ne kadar geç çıksa okadar iyi. Benim eşim 1 yaşında çıkarmış. Maşallah dişçi yüzü görmemiş. Üzülme ve sevin

Kızlaaaaaar uyanın :) herkese günaydınlarrrrrrr.

Ha bi de kayınvalidem o zamanlar doktora götürmüş eşimi ve sormuş neden dişi çıkmadı diye. Doktor da demişki " hanımefendi neden panik yapıyorsunuz? Siz hiç dişsiz insan gördünüz mü?" yürü be doktorrr dedim :)

Martta kar tatili
Hayal işte:))
Öyle deme kız bi kalktık heryer bembeyaz.

Dimi? Bende öyle diyorum ama yakın zamanda çıkacakmış gb de durmuyor. Bide bizden başka dişsiz kaldı mı diye merak ettim

evet burdada söylüyorlar pembehipopotamın bebeği,karakızın bebeği normal evde pişen yemekleri yiyorlarmış. valla ben hala sebze haşlayıp püre yapmaya devam ediyorum. et parçacıklarını yutamaz, sebzeler yumuşak olsada yutacağı kıvamda değil diye düşünüyorum. sindirimide kolay olur ne bileyim. yavaştan veriyorum bende ama sadece yoğurtlu çorbayı pirinçli yiyor.[/QUOTE]

valla o yutamaz dediğin herşeyi çok rahat yutuyolar merak etme eğer alıştırmazsan o hep öyle gider ben 2 yaşında hala herşeyi püre bulamaç şeklinde yiyen çocuk tanıyorum annesi korkudan hep öyle alıştırdı şimdi herşey boğazında kalıyo.ben küçük küçük parçalarla alıştırdım doktorumuz sakın püre gibi verme çatalla az ez alışsın demişti 4 aylıkken sonra ay ay parçalarıda büyüttüm şu an biz nasıl yersek oda yiyebiliyo inan koca koca ekmek parçalarını poğaça tavuk et balık zaten elimde veriyorum bi şekilde küçültüp yiyo hiç sorun olmuyo.bence sende başla artık çünkü onlarda bıkıyolar inan o pürelerden tatsız çorbalardan.

günaydın bu arada çok ama çok uykusuzzum yine erkenden uyandık gözlerimden akıyo uyku ne zaman normale dönücek bu uykular hepmi böyle olucak yoksa inş alışmaz bu düzene çünkü çok zorlanıyorum .kuzenimin kızı 1,5 yaşında şu an sabah 11.30 yada 12 gbi uyanıyomuş geceleri süt için uyanıyo sadece bu aylarda oda öyleymiş ama yaşından sonra düzelmiş inş bizimkide öyle olur

günaydın canlar
busmaim, hoşgeldin. sana ve kereme geçmiş olsun.. çok özledik valla seniiii

evet kendimizi dışarı atıyoruz. ama yine de birinci sensiiiin
kızarıklıklar kabarmıştı epey korkmuştum, ama bepantol iyi geldi sanırım.. şimdi çok az kızarıklık var..

aşkk

Alt dişlerimiz çıktı ama galiba kakasını yapamıyor... :26:
canım orjinal zeytin yağını nerde bulim marketlerde var geçen aldım yemeklerine katıyordum 2 günde ancak yapıyordu
ağızdan vermek versemmiii
canlarım zeytinyağını bir deneyin, inş sonuç olumlu olacak.
bize kv nin memleketi balıkesirde kardeşinden geliyor zeytinyağı. kendi ürünü yani..
ama marketlerdeki sızma zeytinyağları da aynıdır yani..
karakız; yapamadığında kendi kaşığıyla iki kaşık ağzından veriyorum.
dediğim gibi 4-5 saat sonra yapıyor kakasını..

-biz balayına gitmişken iznik üzerinden dönmüştük, yol boyu zeytinyağı fabrikaları vardı.
eşim birine girdi, rica etti, 2 teneke zeytinyağını piyasanın üçte biri fiyatından da ucuza aldı..
gözünün önünde zeytinlerden yapmış hemen.
ama öyle zeytinyağı yemedim görmedim. kokusu başka, rengi de başka..
zaten soğukta donuyor, bembeyaz oluyor. katılaşıyordu.. inş bi daha gideriz o taraflara -

cena bu kabuklu patatesleri nasıl yapıyorsun. nekadar sürede pişiyor ve kaç derecede ayarlıyorsun fırını.
canım ince kabuklu patatesse, ki bu fotoğraftakiler de öyle, soymuyorum.
iyice yıkadıktan sonra elma dilim doğradım.
bir kaşık sıvı yağa karabiber, kekik. tuz. ben katmadım ama pul biber, toz kırmızı biber de katabilirsin.
bunlarla patatesleri ovuyorum. sonra yağlı kağıda serip 200-220 dereceli fırında 30 dk da pişiyor, harika oluyor.
hem kahvaltıya hazırlıyorum, hem diğer öğünlerde..

köfteye süt katmak. evet mantıklı bencede. ama 1 bardak fazla değilmi ona görede iç katmak lazım yani cıvık olmazmı..
süt müü? ilk kez duyuyorum.
mantıken mutlaka yumuşatacaktır, ama tadını nasıl etkiliyor acaba?:44:

a hahh

yemiyor zaten ya, ben de artık özel bi şey yapmıyorum.
kendimize yaptığımız yemek ve çorbalardan veriyorum.
dün annemde limonlu kek yapmıştım, epey yedi..
akşam da pirinç pilavından verdim, löpürdetiyor.
çiğneyeceği şeyleri keyifle yiyor, meyveyi de çatalla ezip veriyorum.

ama dün yoğurdu yemedi, annem pekmezle karıştır ver dedi, yine yemedi.
muz ezdim koydum içine yine.. :100:

Son düzenleme:
yemiyor zaten ya, ben de artık özel bi şey yapmıyorum.
kendimize yaptığımız yemek ve çorbalardan veriyorum.
dün annemde limonlu kek yapmıştım, epey yedi..
akşam da pirinç pilavından verdim, löpürdetiyor.
çiğneyeceği şeyleri keyifle yiyor, meyveyi de çatalla ezip veriyorum.

ama dün yoğurdu yemedi, annem pekmezle karıştır ver dedi, yine yemedi.
muz ezdim koydum içine yine.. :100:[/B][/FONT][/QUOTE]

canım onlar işine gelne şeyi yiyo ben bunu anladım dün aynen kaç takla attık babasıyla 1 kase yoğurt yedirmek için çeyreğini bile yemedi ama eline ver ekmek poğaça yada bizim baharatlı yemeklerden ekmeğe bandırıp hepsini götürüyo artık zorlamıycam napim ne yerse onla doysun sürekli süt takibi yapmaktan bıktım ne kadar içti az oldu meyve yemedi yoğurdunu yemedi die

aynen ya,, önümüzde örnek mönüler.
sabah kahvaltısı, öğlen çorbası, ikindide yoğurdu, akşam muhallebisi..
buna uyamıyorum diye kendimi kötü hissediyordum.
ama ne yapayım, olmuyor işte.. zamana bıraktım ben de..
ne varsa onu veriyorum, ne yiyorsa onu..

Günaydınlar...
Bugün tekrar BEBEK görmeye misafirlerim var herkesin aklına şimdi düştü doğum yaptıgım sanırım neyse ben hazırlıkları yapmaya geçmeden bi bakıyım dediM..
Aryacım bizim de dişlerimiz çıkmadı hala biz de varız biz deeeee

günaydınnnn

kızlar bu cumartesi başıma öyle bir olay geldiki çok üzücü şükür Allahıma birşey olmadı yoksa kahrolurdum

oğlumu yıkarken girdim banyoya onu kucağıma aldım evde kimse yokken o şekilde yıkıyorum mecburen neyse banyoya girmeden evvel kombiyi sonuna kadar açmıştım hava ayaz ev ısınsın çocuk üşümesin diye suyu ayarlamıştım güzel yıkarken su birden soğudu çocuğu kucağıma aldım suyu ayarlıyorum sıcağı açtım soğuğu az açayım derken su kaynamasınmı küvette küçük zaten ben bacağımı uzatmışım bacağım yanıyor sesimi çıkaramıyorum kucağımda çocuk var çekemiyorum da neyse soğuk suyu açtım ha soğudu ha soğuyacak derken oğlum bir çığlık attı birde baktım bacağımdan süzülüp ona gelmiş kaynar su yavrum bir bacağı kıpkırmızı olmuştu ödüm koptu ben suyla uğraşırken üşüdüde tabi neyseki duşakabin var ısınmıştı içerisi ufoyuda yakmıştım banyoda neyse çocuğu yıkadım çıkardım giydirdim falan bacağı kızarıktı içim nasıl acıdı benimde bacağım kızardı ama yanmadı o anlıktı geçti yaktım sandım çocuğu göz göre göre eşim geldi anlattım o uyardı kombi çok açıkken suyu ısıtamamıştır diye ben hiç düşünemedim bilseydim açmazdım kombiyi o kadar neyseki dün sabah baktım geçmiş kızarıklık yok çok şükür yanıkta yok dokundum okşadım acısa ağlardı ama bu bana ders oldu yaşadığım korkuyu azabı anlatamam

neyse dün pastırmalı nohutu yaptım ama lezzetli birşey oldu beğendik hem çemenlerini ayıklayınca pastırma çok koku yapmadı karakıza sevgiler yanınada bulgur pilavı yapmıştım sonrası içinde sütlaç ohh oğlumada az şekerli yaptım sütlaçı bayıldı bıdık tavsiye ederim kızlar çok sevdi afacan daha öncede yapmıştım ama o zaman küçüktü şimdi daha bir ağzının tadını bilir oldu

ya dün gece ev nasıl soğuktu ben kombiyi arttırdıkça ev soğuyor ben arttırıyorum ev soğuyor baktım olmayacak ufoyu yaltım çocuk üşüyecek korkusuyla sabah kalktık evlerin çatıları buz tutmuş neyseki soğuklar bitiyormuş bugün ısınacakmış hava aman şu çocukları hasta etmeden bahar gelsin artık inşallah

ben geçmişi cevaplıyım biraz

Son düzenleme:
günaydınlaar
oğlum bu sabah 6 da uyandı normalde 7 de uyanıyo
bende bün gece sınav hazırlamakla uğraşmıştım geç yatmıştım
offf çok kötü bi sabahtı yaaa ben uyumak istiyorum
o başımda saçımı çekiyo ağlıyo mızıldanıyoo
uykkum vaaaaaaaaaaarrrrrrr

cincon ucuz atlatmışsın gerçekten Allahım korusun bebişlerimizi yaa kıyamamm

kızlar bende bizim yemeklerden veriyorum çoğu zaman
yani öğün şeklinde değil ama tadımlık falan yiyo ve çok seviyo
artık özel çorba yapmıyorum ben bize ne varsa ona da ondan veriyorum
tabii yağ ve tuz baharat koymadan ayırıyorum onunkini
bazende ayırmıyorum

aryamm karakızda da diş yok daha geç olsun güç olmasın boşver:26:

karakız sen akşam uyumadan ecoşa ne veriyosun:44:

kız sen o yokken yap ye niye almıyorsunki benim eşimde sebze yemez o yokken ben hepsini yapıp yiyorum valla hem nohutsuz olurmu nohut kurufasülye candır onlarsız yaşanmaz
ohh maşallah bizimki emeklemeyecek anlaşılan kendini kaldırıp öylece bakınıyor etrafa kollarının üzerinde birkaç dk sonra sırt üstü dönüyor geri
he ya yoruldum valla evet halının üzerini örtme fikri gerçekten kolaylık her hafta yıkıyorum ohh evin kokusu değişiyor yoksa halıyı fırçala fırçala yinede çıkmazki lekeler
kız çok az vardı fasülye 1 tabaklık onu pişirmeye değmez nohut yaptım ama kötü olmadı lezzetliydi ilk kez yemeğe katıp yaptımm pastırmayı daha evvel pastırma üzerinde servis ederdim ama düşündüğüm gibi kokulu olmadı kokusu yoktu fazla çemenini ayıklamak işe yaradı ilknur sağolsun tüyoları verdi yanınada bol salata bulgur pilavı turşu sonradanda sütlaç ohh eşim öyle yemişki yemekten sonra çay içemeden devrildi uyudu anlayacağınız oğlum yine babayı uyuttu
ay yok artık ayıptır ya zırt diye misafirmi gelir ama eşinle haber göndermişler sanırım öylemi gönderdilerse yine bir nebze ama habersiz çocuklu kadına gidilirmi zırt diye ayıp etmişler ben bu sebeplerden dolayı komşuluk mevzularını fazla ilerletmiyorum yani herkesle merhaba merhaba eve gelsinler gitsinler yok bizde zaten eşim hep çalışıyor bu zamanda kime güvenipte eve çağırıcam bir başına kadınım bende zaten gidip gelmeyi sevmem çok yakın olucamda ancak öyle annemlerin binada komşularımız vardır gelir giderler hep arkadaşlarım gelirler ben giderim o ayrı beraber büyüdük sonuçta ama şuan oturduğum yerde eski komşular gitmiş yerlerine gelenlerde hep dedikoducu tipler hiç gerek yok bebek mevlütüne kimse gelmedi sonrada bir iki kez ööyle işittirdiler birgün evdeyken haber verde bebek görmeye gelelim dedim mevlüt yaptım izindeyken gelseydiniz keşke çalışıyorum ben haftasonuda eşim evde müsait olamıyorum kısmet yinede diyip geçiştirdim
bizde 10 gün kullanmıştık bu havalar çok tehlikeliymiş bende çok korkuyorum inşallah geçmiştir tamamen

bizde izleyelim ya merak ettim filmi sansürleri geçeriz artık
bizde 3 yıl başbaşaydık ama dün noldu biliyormusun evin şeklini değiştirdim beşiği odaya aldım oturma odamızda çocuğa ait birşey kalmadı biran eşimle daldık aynı şeyi düşünmüşüz geçen yıl bu zamanlar oğlum yoktu oda aynen şimdiki gibiydi ne kadar boşmuş hayatımız dedik şimdi odanın ortasında yürüteciyle ortalığı karıştıran bir afacan var ne mutlu olmasaydı bugün bu kadar mutlu olamazdık ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME
yinemi misafir bu nedir ya yaşına geldi çocuk ne görmesi hala birde çocukla hazırlıkmı yapacaksın benim çok yakın bir arkadaşım vardı aylardır gelmedi görmeye lohusalıkta sonrasında hiç aramadı o kadar kırıldımki geçen hafta aradı bebek şekerimi ayırdınmı görmeye gelicez dedi kusura bakma tatlım bebekmi kaldı şekeri kalsın çocuk yaşına girecek artık sünnetine gelirsiniz dedim kırılmıştır ama bende çok kırıldım valla insanları kırmayı beceremezdim eskiden anne olduktan sonra bana bir haller oldu sen aylarca arama sorma doğum yaptın öldünmü kaldınmı 8 ay geçmiş 1 kere arama şimdi kalk bebek görmeye gelcez olduuuuu canımmm

gaddarmıyım neyim ben ya

Günaydın arkadaşlar, geçen bir görünüp kayboldum, ama bugün işe başladım artık kk dayım

Öncelikle yine geçmişe bakamadım, en son cincon senin yazın vardı onu gördüm canım, geçmiş olsun iyi herhangi bi yanık oluşmamış bebişinde, Allah'ım korusun bebeklerimizi

Beni tanıyanlar bilir, oğluma komşum bakıyodu, bende ses kayıt cihazı koymuştum eve, şiddet kötü davranma kesinlikle yok, hatta epey sevme sesi geliyordu, ama anne yüreği işte hep daha fazlasını istiyoruz, sadece sevmesi yetmez yiyomu, içiyomu vs derken dayanamadım eve gizli kamera yerleştirdim. Bu komşum dediğm kadınla sadece apartman giriş çıkışında mrbam vardı, adını bile bilmezdim, aynı zamanda apartmanımızın temizliğinide o bayan yapıyo.

bana temizliğe yıllardır gelen ve çok yakın arkadaşlarımın referansı olan bi ablamız vardı, onun evi çok uzak, kışında günler kısa olunca eşim bu komşu kadını önerdi, yöneticiye sormuş nasıl insanlar diye, iyiler diyince yakında oturması sebebiyle bu kadını seçtik.

Benim yanımda gayet ilgili temiz, namazında niyazında bi bayan, neyse işte Kamerayı yerleştirdiğim gün iş yerinde bi önceki günün ses kaydını dinledim. O gün öğle arası eve gidememiştim. Bu komşu kayıtta telefonda görüştüğü kişiye aynen şöyle diyo "Kadın bu öğle çok şükür gelmedi, inşallah daha gelmez, ne bileyim gelsin istemiyom işte" aynı zamanda konuşmanın diğer bölümlerinde yöneticiden zam isteyeceğini söyledi ve ardından şöyle dedi:"sen onu bırakta sen ona okusana bişiler koltuğuna sepeleyim, ama annesinin adını bilmiyom, sorsam yanlış anlar, sen oku işte bişiler"

Benim tepemin tası attı, eve gidince kameranın kayıtları izledim, oğlum uyurken yan geliyo, benim oturma odasındaki battaniyemin altında yatıyo, oğlan kalkınca yemeğini yediriyor ama her kaşıkta kaşığın altını kendi ağzında sıyırıyo Sonra tvnin karşısında yürütece bi oturtuyo bi daha yatana kadar orda, bizimki kuran okuyo, oğlumun emziği halıya düşüyo alıp hop ağzına veriyo

Oysaki biz yürüteçte 20dk dan fazla tutmayacağını konuşmuştuk, hatta kendi bana dedi bu erkek bebeğe sakıncalı fazla tutmayalım dedi, sonrada bana diyoki zaten sevmedi onu hiç durmuyo onda. Ben annesi olduğum halde aynı kaşıktan yedirmiyorum, çocuğum hassas, bilmem dişimde bi iltihap bişe vardır, beni hasta etmeyen o küçük daha bünyesi onu hasta eder diye, öyle sinirlendim anlatamam, sonra aradım kv gelecekmiş o bakmak istiyo artık dedim ve işine son verdim.

O bikaç gün kendime zor geldim, hep ya şiddet olsaydı buna şükret erkenden farkedip kurtuldun diyerek avuttum kendmi, ama insan dayanamıyo hep kendini şuçluyo, zaten kv oğlumu görmeye gelecekti, şimdi biraz uzatacağız bu ziyareti

Eski yazılarımı hatırlayanlar bu yaz ve sonbahar aylarında kvgillerden çektiğimi az çok bilir, allah'ı var açık bi kötülüğü hakareti yoktur. ama gerek oğlunu çok pohpohlaması, gerek dediğimi yapmaz ki bu oğlan deyip işine gelen yerde acıtasyon yapıp eşimi parmağında oynatması, gerekse yaşam tarzlarımızın epeeeey farklı oluşu yüzünden ısınamadım gitti. Ayrıca ben de biraz huylu bi insan olduğum için yatılı misafirliğe gitmeyi sevmem, geleninde başımın üstünde yeri vardır iyi ağırlarım ama uzun sürsün istemem, galiba biraz rahatıma düştünüm ama bunun esas sebebi başkalarının yanında rahat olamamam, mesela kimi rahat rahat oturur uzanır, ben kp ve kv varken giydiğime dikkat eder, yanlarında haliyle bi uzanıp tv izleyemem. Bide kendileri sağolsun kendi evleri gibi davranırlar, sanırsım ben misafirim olur bi müddet sonra vs vs

Velhasıl oğlum için çiğ tavuk yiyorum yine Yaklaşık bi ay kv bakacak sonra o bahsettiğim bana temizliğe gelen abla gelecek, artık onuda kamerada izler duruma göre ya ücretsi izin alcam (verirlerse) ya da oğlumu kreşe vercem, kv oğlum doğmadan siz bi bebek yapın ben kışın gelir bakarım yazın alır memlekette bakarım derdi ama şimdi bakamam, ben hasta kp hasta, kız hasta deyip işten sıyrılıyo, bana mı tavır yapıyo baştan ona bırakmadım diye, yoksa haybeye mi laf atıyodu yeterki bebek yapalım diye anlamadım. Ama oğlum doğunca illa bakayım vs demedi hiç, dediği sadece eee bu oğlana nasıl bakılacak şimdi oldu.

Anlayacağınız çok kötü iki hafta geçirdim, pişmanlık, kendini suçlama, kvnin gelecek olması ve uzun kalacak olması, sonrasında ne yapacağımız derken kafa bi milyondu, üstüne bide oğlum ateşlendi, burnu tıkandı, balgam yaptı, öksürdü, diş sancıları çekti derken, alttan iki dişimiz nihayet patladı, şimdi biraz toparlamaya çalışıyo ama ilaç içiremiyorum velede Kokusunu aldımı kilitliyo ağzını :44:

Akşamaaa pirinç pilay yapıcam amaaaa tavuklu nohutlu pilav+ çorba+ turşu+ ayran mı yapsammm?
Bademli üzümlü baharatlı tavuklu( yani iç pilav) + çorba+ turşu+ ayran mı yapsam?

inanamadım ya ee okunmuş şeyi ne yapacakmış çocuk bütün gün uyusun diye duamı okutturuyor allahım ne cahillik hele emziği yerden alıp ağzına vermesi kaşığını yalaması ne iyi etmişsin kamera koymakla tekrar şükürler olsun annem yakın aman herkese ders olsun bu sende üzülme erken farketmişsin neyseki çocuğa şiddet göstermemiş tamam Kuran okuması güzel ama sonuçta bu onun işi çocuk yürüteçte otursun o ibadet yapsın olmazki herşeyin bir zamanı var neyse kv içinde Allah bir şekilde yoluna koyar zaten büyüdüler seneye anaokuluna verebilirsin bende yarım gün düşünüyorum hem çocuk için hemde annem biraz nefes alır

Selamunaleyküm... Hayırlı sabahlar fıstıklar... Nasılsınız bu sabah?

iyiki kovmuşsun canım yaa... Allah beterinden korusun.. Bırak babaannesi baksın.. O kadından bin kat daha iyidir bence...

yalnız burayı anlamadım.. neden böyle bişey yapmak istediki acaba?:44:

Bu komşu kayıtta telefonda görüştüğü kişiye aynen şöyle diyo "Kadın bu öğle çok şükür gelmedi, inşallah daha gelmez, ne bileyim gelsin istemiyom işte" aynı zamanda konuşmanın diğer bölümlerinde yöneticiden zam isteyeceğini söyledi ve ardından şöyle dedi:"sen onu bırakta sen ona okusana bişiler koltuğuna sepeleyim, ama annesinin adını bilmiyom, sorsam yanlış anlar, sen oku işte bişiler"

yaa şok oldum yaa
bende bıraktım kamera kısa süreliydi ama ses kaydettim falann hiç rastlamadım öyle bişeye
hergünde bırakmadım ama
tam da evhamlanmaktan vazgeçmiştim yok olmayacak böyle uzun süreli bişey alıcam
cuma günü inşallah erzuruma gidince yaa neden yapıyolar böyle şeyler yaaa
ben annemi istiyorum kv olmaz o gelmesin bakıcı daha iyyiii
ama annem gelsin ne olur yaaa

Ayy kuzum benim.. Allah korumuş ikinizide... :18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…