Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

O tarifi bir daha yazsanıza kızlar size zahmet. Ben kaydetmemiştim

Pembişim Nfk dan alıntı yaptım ama sana yazıyorum.. Nfkcım sende oku.. İnstant maya ne süt nede suyla ıslatılmaz.. Üzerinde de yazar zaten direk una eklenir... Ama kuru maya yada yaş maya kullanacaksan o zaman mayayı süt yada suyla açabilirsin...
Ben bu mayayı kullanıyorum.. İnstant maya bu..

NFK

MUHALLEBİLİ KEK

KEK İÇİN:
2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 pkt kakao
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu

MUHALLEBİSİ İÇİN:

2 su bardağı süt
1 pkt vanilya
2 fincan şeker
2 fincan un
50 gr m argarin
toz krem şanti

kek hazırlanır fırında pişirilir çıktıktan sonra üzeri yarım su bardağı sütle ıslatılır ve muhallebi hazırlanır kek soğuduktan muhallebi kekin üzerine dökülür (ben krem şantiyi kakaolu kullanıyorum tercih sana kalmış cnm sade de kakaoluda kullanabilirsin sürekli yaptığıum ve herkes tarafından çok beyenilen kekim )

Son düzenleme:
kızlar, denenmiş bi ıslak kek tarifiniz var mı?

Valla sana vereceğim tarifi kim yediyse bayıldı ve mutlaka aldı. Tabi ben bu kekin üzerine hazır çikolata sosu döküyorum ve hindistan cevizi ile süslüyorum

Sibel'in Kahvesi: Kakaolu Islak Kek

Mutlaka dene

Vallahi üstünü hiç okumadım biliyo musun???? Çok teşekkür ederim canım. Ama biçok tarifte kuruyu da ıslatın diyo ilginç dimi...?

Akşam öğrencilerim yemeğe davet etmişlerdi dışarda. Oğlumu da aldım gittim. Zaten benden çok onu istiyorlardı bir saat güzel vakit geçirdik geldik. Çocuğum hasta diye iki gündür parka falan çıkmıyorduk ya nasıl bunalmış yavrummmmm. Değişiklik oldu yani :)

Haftasonu kardeşim geliyor. Herşeyi de sevmez ve yemez. Ne pişiricem napıcam bilmiyorum. İki gün kalacak inşallah. Mutluyum :)

Sen de lisedemiydin cnm bransin neydi soylemisndr belki ama unuttum..cok iyi yapmissin bana da ogrencilerle olmk hep iyi gelmistir..ayrica kardes candir cann..bende cok ozledim bu haftasonu gidiyorum cok sukur ailemin yanina..

Sosu yumurtasız yapıp ayırdık tan sonra yumurtayi kirabilirsin cnm ben iyle yaparim eger islak kek yaparsam
Hımm iyi fikir:13:
Deneyeyim inşallah.

Tarifin çok güzel gözüküyor. Not alıp deneyeceğim inşallah.

Gözün Aydın canım.
Artık bebişler dışarı istiyor. Bizimki bugün anneanne arkasından ağladı, beni götür diye

Son düzenleme:
Sosu Yumurtasız Islak Kek.

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
25g lık bir paket kakao (rengine göre artırılabilir)
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un (akışkan bir hamur olacak tepsiye döker dökmez yayılmalı)
İsteğe göre damla çikolata eklenebilir.

Sosu için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağından az sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kadar kakao (yine rengine göre ölçü değişebilir)

Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserin hızlı ayarı ile çırpılır. Diğer sıvı malzemeler de karıştırılır. En son kuru malzemeler bir elek yardımı ile birleştirilerek ilave edilir ve çırpılır. Yağlanmış 35-40 cm lik bir tepsiye boşaltılır ve 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Kek fırında pişerken sosu hazırlanır. Tüm malzemeler bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Kek biraz soğuyacak yoksa

sos pişer.keki dilimleyip sosu dökün.ben hep bu tarifi yaparım..

Son düzenleme:
Sen de lisedemiydin cnm bransin neydi soylemisndr belki ama unuttum..cok iyi yapmissin bana da ogrencilerle olmk hep iyi gelmistir..ayrica kardes candir cann..bende cok ozledim bu haftasonu gidiyorum cok sukur ailemin yanina..

Canım evet lisedeyim. Matematik branşım. Senin ne?? Evet ya insan anne olunca daha bi ailesine düşkün oluyo sanki

Sağol canım. Bizimki de temizliğe gelen teyzesinin arkasından ağladı yazık bugğn :)

Canım evet lisedeyim. Matematik branşım. Senin ne?? Evet ya insan anne olunca daha bi ailesine düşkün oluyo sanki

canım siz ne zaman çalışmaya başladınız? ben de öğretmenim ben cesaret edemedim bu seneyi komple izin aldım. şu anda herşeyi nasıl yürütüyosunuz? bebek bakımı - ev - iş ??? bebeklere kim bakıyo mesela? alışkınlar mı siz evden giderken nasıl tepki veriyolar?

Ben de ucretsiz izindeyim 2 yil kullanicam seneye eylulde baslicam nasipse ama bnde takdir ediyorm ben bu halde bile zorlaniyorm

Bnde lisedeyim canim ingilizce benimde bransim olmaz mi hele bi de bizimkiler gibi yakinda olmayinca ;((

Evet ya. Ben acaip kıskanıyorum anne babası ile aynı şehirde olanları (

Ben oğlum 3 aylıkken başladım. Zordu hala zor. Hele benimki gibi uyku fakiri bi çocukla. Ama ev aldığımız için mecburdum. İnsan alışıyo. Sabah uyanıyorum ve pervane gibi başlıyorum işlere ta gece yatana kadar. Tüm çalışanlar da böyledir herhalde :) bakıcı teyzemiz var. Çok şükür oğluşumu da seviyo ve iyi anlaşıyorlar. Artık mızıtıyo tabi evden giderken ama ben zaten iki saatte bir evdeim çok sorun olmuyo.

Günaydın kızlarrrrrrr. Haftanın ortasına geldik :) güzel birgün olsun inşallah.

günaydın canlarımm
bahar yorgunluğu, birkaç gündür halsiz, dinlenememiş yataktan kalkıyorum.
şu bahar artık, tam olarak gelsin yafuuuu

akşamdan ıslak kekimi yaptım. (saolasın pembiş)
caglaslı ve dilanaz, tariflerinizi kaydettim. kendimi daha enerjik hissettiğim bi zaman yapiciiiim inş
bir gece buzdolabında beklesin yazıyordu tarifte.
sabah eşime tattırdım, 3 dilim götürdü kahvaltıda. çok da beğendi.
bi de diyorki, bitmeden anneme de ayır, bir iki dilim ver, marifetini görsün.
heee tabi olduu

uyarı için teşekkürler rabiş, mutfak üstadımm
şimdi malayanmasını bekliyorum.
peynirli ve zeytinli olacak poğaçalarım..

ayşecik uyanmadan, etrafı bi toplayayım..

pembiş, demek matematikçisin..
sana hayranlığım daha da arttı.

ilkokulda öğretmen mi beceremedi bende mi kapasite yok, altyapım olmadı.
sonra da temel olmadan üstüne bi şey insa edilemedi..
matematikten hep korkmuşumdur.

bi kıstas değil ama, bugün olmuş hala çarpım tablosunu bilmem.
öss ye girdiğimde ilk iş kitapçığın üstüne bismillah yazdım.
sonra sayfayı çevirdim ve boş kısma çarpım tablosunu elle hesaplayarak yazdım.
sayısal problemlerde oradan baktım.
sınav bitmeden de o kısmı sildim.

ama nasipte varmış, o zamana dek denemelerde bile yaptığımdan daha fazla mat çözdüm.
ve üniversiteye yerleştim.
tabi bunda sözeli fullememin de etkisi olmuştur
Allah bi yerden alıp, bi yerden veriyor işte

inş ayşecik benim gibi olmaz. ama onun babası var, matematikte sayısalda yardımcı olur

laptopu mouse sız kullanmak ne zor.. :100:

kendisi ayşeciğin kesici diş darbelerine ve şiddetli vurma ve de çarpmalarına dayanamadı, beyin sarsıntısı geçirdi..
beyninde kalıcı hasar kaldı ve ayşeciğin oyuncakları arasındaki yerini aldı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…