- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
O tarifi bir daha yazsanıza kızlar size zahmet. Ben kaydetmemiştim
afedersin şekerimm
-by nkolik-
pastane poğaçası
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu
bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak.
Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de pişir.
kızlar, denenmiş bi ıslak kek tarifiniz var mı?
Pembişim Nfk dan alıntı yaptım ama sana yazıyorum.. Nfkcım sende oku..İnstant maya ne süt nede suyla ıslatılmaz.. Üzerinde de yazar zaten direk una eklenir... Ama kuru maya yada yaş maya kullanacaksan o zaman mayayı süt yada suyla açabilirsin...
Ben bu mayayı kullanıyorum.. İnstant maya bu..
Eki Görüntüle 705197
Akşam öğrencilerim yemeğe davet etmişlerdi dışarda. Oğlumu da aldım gittim. Zaten benden çok onu istiyorlardıbir saat güzel vakit geçirdik geldik. Çocuğum hasta diye iki gündür parka falan çıkmıyorduk ya nasıl bunalmış yavrummmmm. Değişiklik oldu yani :)
Haftasonu kardeşim geliyor. Herşeyi de sevmez ve yemez. Ne pişiricem napıcam bilmiyorum. İki gün kalacak inşallah. Mutluyum :)
Hımm iyi fikir:13:Sosu yumurtasız yapıp ayırdık tan sonra yumurtayi kirabilirsin cnm ben iyle yaparim eger islak kek yaparsam
Tarifin çok güzel gözüküyor. Not alıp deneyeceğim inşallah.NFK
MUHALLEBİLİ KEK
KEK İÇİN:
2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 pkt kakao
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
1 pkt vanilya
2 fincan şeker
2 fincan un
50 gr m argarin
toz krem şanti
kek hazırlanır fırında pişirilir çıktıktan sonra üzeri yarım su bardağı sütle ıslatılır ve muhallebi hazırlanır kek soğuduktan muhallebi kekin üzerine dökülür (ben krem şantiyi kakaolu kullanıyorum tercih sana kalmış cnm sade de kakaoluda kullanabilirsin sürekli yaptığıum ve herkes tarafından çok beyenilen kekim )
Gözün Aydın canım.Akşam öğrencilerim yemeğe davet etmişlerdi dışarda. Oğlumu da aldım gittim. Zaten benden çok onu istiyorlardıbir saat güzel vakit geçirdik geldik. Çocuğum hasta diye iki gündür parka falan çıkmıyorduk ya nasıl bunalmış yavrummmmm. Değişiklik oldu yani :)
Haftasonu kardeşim geliyor. Herşeyi de sevmez ve yemez. Ne pişiricem napıcam bilmiyorum. İki gün kalacak inşallah. Mutluyum :)
Sen de lisedemiydin cnm bransin neydi soylemisndr belki ama unuttum..cok iyi yapmissin bana da ogrencilerle olmk hep iyi gelmistir..ayrica kardes candir cann..bende cok ozledim bu haftasonu gidiyorum cok sukur ailemin yanina..
Hımm iyi fikir:13:
Deneyeyim inşallah.
Tarifin çok güzel gözüküyor. Not alıp deneyeceğim inşallah.
Gözün Aydın canım.
Artık bebişler dışarı istiyor. Bizimki bugün anneanne arkasından ağladı, beni götür diye
Hımm iyi fikir:13:
Deneyeyim inşallah.
Tarifin çok güzel gözüküyor. Not alıp deneyeceğim inşallah.
Dene valla cnm umarim beyenirsin ben kime yaptiysam hep tarifini aldilar
Bnde lisedeyim canim ingilizce benimde bransimCanım evet lisedeyim. Matematik branşım. Senin ne?? Evet ya insan anne olunca daha bi ailesine düşkün oluyo sanki
Canım evet lisedeyim. Matematik branşım. Senin ne?? Evet ya insan anne olunca daha bi ailesine düşkün oluyo sanki
canım siz ne zaman çalışmaya başladınız? ben de öğretmenim ben cesaret edemedim bu seneyi komple izin aldım. şu anda herşeyi nasıl yürütüyosunuz? bebek bakımı - ev - iş ??? bebeklere kim bakıyo mesela? alışkınlar mı siz evden giderken nasıl tepki veriyolar?
Bnde lisedeyim canim ingilizce benimde bransimolmaz mi hele bi de bizimkiler gibi yakinda olmayinca ;((
canım siz ne zaman çalışmaya başladınız? ben de öğretmenim ben cesaret edemedim bu seneyi komple izin aldım. şu anda herşeyi nasıl yürütüyosunuz? bebek bakımı - ev - iş ??? bebeklere kim bakıyo mesela? alışkınlar mı siz evden giderken nasıl tepki veriyolar?
Teşekkürler canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?