Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar, kardeşimin kızının birtakım sağlık problemler var.Ne olur dua edin de önemli bir şey olmasın.

ALLAH c.c bu gecenin hürmetine şifa versin canım.

hepimizin duaları kabul olur inşallah..

kandiliniz mübarek olsun....

nfk söylemiştim di mi biz de eylülde bursaya gideceğiz arkadaşımın düğününe
kesinlikle katılıyorum. yolculukta abdest namaz biraz zor oluyor bayanlar için,uygun güzel temiz bi yer bulmak gerekiyor.

piknikte ne yediniz bakalım
Ben de annannede olmak istiyorummmmm
valla bugün çok yoruldum,orda çocuuuma sahip olmak zor oluyor,sonuçta ev bebeğe göre dizayn edilmemiş:)
bize en güzel yer kendi evimiz anammm

Seninki durmadı galiba yine olsun gelmişsiniz kazasız belasız yine. Yarın sizinde seminer var galiba, dinlen bol bol.

Evet çok şükür vardık. Kocamla birbirimize dala dala da olsa :)) gel sen çocukla ilgilen ben kullanıcam diyorum yok. Efe durmadı ki ne durmadı. Camdan atasım gelmişti bi ara :))

Bizim bugün toplantımız var. Sonra sınav görevlerimiz belli olacak. Hergün gitmiyoruz yani okula. Ama toplantıları sevmiyorum. Boş konuşan çok insan oluyo :/

Canım çok sağol. Feyza daha iyi dimi??

Kızlar, kardeşimin kızının birtakım sağlık problemler var.Ne olur dua edin de önemli bir şey olmasın.

Ah canım nesi var?? Allah'ım şifa versin.

Haklısın aslında. Eve gelince insanın içi ayrı bir huzur doluyor

Günaydın kızlarrrrrrr :)

Dün park yatağı alt kademeye aldık. Anam gece belim koptuuuuuuu. Nolcak böyle bilmem. Yine de bu bile onun büyüdüğünün bir göstergesi o yüzden güzel :)

Bugün toplantı 10da mı 2 de mi bilmiyorum. İnsan buncacık şeyi de unutur mu?? Valla işte şekil 1a :) neyse bakalım arıcam okulu 8:30 gibi :)

Kirlilerin yıkanması lazım. Bi ton ütü var gitmeden yıkayıp bıraktığım. Evde yemek yok, pişirecek malzeme de yok :) kvnin evini mi özledim neeeee :)???

Hadi güzel bir hafta olsun inşallahhhhhh :)

Eveeeeet geciktirmeden tatil kritiklerimi yapıyorum :)

Bizim evde şöyle bir yemek sistemimiz var. Akşam oğlum 5 gibi uyuduğunda ben hemen yemeğimi yerim. Böylece yarım saat veya 1 saat sonra kalktığında onunla rahat ilgilenirim. Ama kv ve kp de bu mümkün olmadı. Onlar 7:30dan önce kesinlikle yemiyorlar. Böylece oğlumun uyanıp sıkıntıdan manyadığı saatlerde hep beraber sofrada oluyoruz. Sağolsun kimse de "sen biraz rahat ye ben azıcık ilgileniyim" demediği için ne yediğimden anladım ne bişi. Bi de zaten çocuğum yeme konusunda sorunlu olunca sofradaki muhabbet: niye bu kadar az yiyo?emmese daha çok yer...?(kv) ben çocukları besleyip sofraya otururdum. Şeklinde devam ediyordu.

Akşamları 5 te apartman arkadaşları ile kv aşağı inip oturur. 1 hafta inmeyiver. Tam efe uyuyor oturup sohbet edilebilir ama olmaz aşağı inilmeli. Oysaki ben dışarı işlerimi halledebilirim o sürede. Ama olmaz çünkü tek eğlence bu. Ben onlar geldiğînde rutinimi bozuyorum ama... Şimdiden sonra görüşeceğiz

Eşim ailesi ile brşeyler paylaşmak istiyor. Dışarı çıkıp bir çay içmek, deniz kenarında yürüyüp sohbet etmek vb. Bunlar her teklifte "bizsiz gidin" modundalar. Zaten en son cuma akşamı böyle dediklerinde "biz bayramda gelmeyelim madem hep yalnız takılıyoruz" dedim. Hep beraber dışarı çıktık bu sayede. Benim umrum olmaz valla yalnız da gezerim. Ama eşimin farkediyorum anne babasını özlemiş olduğunu ama onlarda tık yok. Ha benimkiler de çok gezmeyi sevmez ama bir araya gelince oturur sohbet muhabbet ederiz; dizi izleme moduna bağlamayız.

Çocukla ilgilenme olayına hiç girmiyim diyorum ama olmuyo :) toplam 15dk biri 30dk biri ilgilenmiştir sanırım. Tabi son valiz toplama günü hariç :) onda da sürekli "annesi geliyo, işi bitiyo" diye bana duyurup durdular. Ev sıkış tıkış olduğu için efe zaten iyice çıkdırdı hareket edememekten..

İkisi de emekli kv ve kp. Okadar negatif bir bakış açısı varki kv nin artık dilimde tüy bitti "anne pozitif düşünnn" demekten. Avmnin yemek yeme katına gidiyoruz daha girmeden "yer bulamıcaz çok kalabalık", denize gider geliriz "çocuğun burnu kızarmış güneş yanığı mı oldu yazık" (ki benim oğluşumun burnunda hep bi kızarıklık vardır :)), efeyi üç yerinden sivrisinek ısırır "vah vah çocuğu ne biçim yemişlerrrrr", topuk dikeninden dolayı terlik alması gerekirken gidip süpürge alır başka bişiler alır (ki evde süpürge vardır bu mutfağa alınmıştır :)) "çok canım acıyo valla nolcam bilmem" der. Daha ne diyim bilmiyorum aklımda kalanlar bunlar. Yani bardak hep boş hep boş. Bi de ufaklığa dışarda hazır kızarmış patates vermeye çalışıp "yemiyo mu?? Anlamadı almadı" demesi beni kopardı yani. Ha bi de oğlum emmek istedikçe "sigara vakti geldi hadi git iç de gel" deyip duruyordu. Artık dayanamadım "anne valla ilerde "sigara içicem zaten babaannem ben küçükken anlamıştı" derse hiçbişi diyemezyiz" dedim de anladı ve frenlemeye çalıştı kendni. Yani sonuç olarak sinek ufaktır mide bulandırır olayı yaşadığımız. Şimdi 1,5 ay aradan sonra belki daha çekilir gelir

Sabah sabah yeter bu kadar :)

aslında doğru söylediğin, çoğu zaman dışarıda abdest almak eziyet olabiliyor.
şimdi bi de bebek var..

eşim de ayşeciği napıcaz diyip duruyo
çok hareketli, artık kucakta durmuyor, sürekli kendi hareket edecek, emekleyip, ayakta duracak.
otelde falan nasıl zaptedicez dedi durdu. bir iki kv de gelsin, ayşeciğe bakar muhabbeti yapmıştı.
resti görünce şimdi onunla nasıl uğraşacağız diye korkutuyor.
ben de gerekirse hiçbirşey yapmam onunla ilgilenirim dedim.

Değsin de senin nazarın değsin bacımmm... Neyime nazar değecek kıız..
değer işte, bak değmiş..
Allahtan ara ara oluyor bu krizler, yoksa buna can dayanır mııı?

Bursa da çık güzel bir şehir. Bizim de ramazandan sonra gitme planımız var. Sen bize yer önerirsin
ben de öyle düşünüyorum. bakalımm

ah canım beniim, küçük heralde di mi?
Rabbim acil şifalar versin yakın zamanda

valla bugün çok yoruldum,orda çocuuuma sahip olmak zor oluyor,sonuçta ev bebeğe göre dizayn edilmemiş:)
bize en güzel yer kendi evimiz anammm
evet neresi olursa olsun insanın kendi evi gibi olmaz.
hoş bizim ev de bebek için dizayn edilmemiş amaaa
hamdolsun ayşecik hareketli ama öyle aşırı bi yaramazlığı huysuzluğu yok, yoksa gittiği yerde diken üstünde oturan aileler biliyorum. annemin evinde de rahatım, döküp saçıyor. annemin hoşuna gidiyor.

hoşgeldin ciciiiiiiiim
evim evim güzel evim diyorsun, ama bi yandan çamaşır temizlik gözünü korkutuyor.
tatil sonrası ev kadını sendromu :86:

alt kademeye ilk geçince öncekinin kolaylığına alıştığın için çok zorlanıyorsun.
bizde eşim beni uyandır, ayşeciği ben alıp sana vereyim diyordu.
niyet güzel, ancak top atsan uyanmaz adam, namaza zor kaldırıyorum.
gece uykusunu defaetle bölüp ayşeciği kaldıracakmış, pöffff:111:
zamanla alışıyor insan, tabi erkek bebekler daha ağır..

demek sizin kv kp emekli olduktan sonra kendi rutinlerine fazlaca alışmışlar.
oğulları, torunları gelmiş en ufak bi değişiklik yok. zaten bebekle zaman geçirmemelerine şaşıyorum.
ama işte o kadar, rutine bağlamışlar.. artık onlardan geçmiş bacım

Allahtan yakın değiller, yoksa burnunun dibinde bu muamele sürekli sinir bozucu olabilir.
mesafeler güzeldir.. bak bir haftada bile ne kadar sinir olmuşsun. kv işte..

bu arada günaydın.

baş ağrısıyla uyandım bu sabah.
oruç tuttuğum günler, kuduruk nefsim her türlü katakülleyi yapar. bu da onlardan biri.

güzel bi hafta olsun inş..

Tam rutin hem de. Çok seviyolar sorsan ama ufaklığı istiyolarki kucaklarında tutsunlar o da dursun. Ama o yuvarlanmak istiyo, oyun istiyo. E doğal olrak beş dk sonra "annesiiiiiii". Zaten oğlum sağolsun pek arayamıyorum da dolayısı ile bir süre ara iyi olacak

bu arada günaydın.

baş ağrısıyla uyandım bu sabah.
oruç tuttuğum günler, kuduruk nefsim her türlü katakülleyi yapar. bu da onlardan biri.

güzel bi hafta olsun inş..

Canım Allah kabul etsin şimdiden :)

bu arada ayşecik baba demeye başladı.
eşim, aman ben önemsemiyorum, eninde sonunda diyecek zaten. demese de o ayşecik, kıymeti azalır mı diyordu..
şimdi ayşecik baba baba babba diye şarkı söyledikçe eşimin yüzünü görmeniz lazım.. mestoluyor

toplamdaki kelimeleri, anne-baba, dede, attı, mama-ham, atta, Allah, ayşe.
bi de yeni farkettim. el salla diyince el sallıyor.
hani ben elimle o hareketi yapmadığım halde, sözünden anlıyor. çok sevindirik oldum.
şimdi ona 'ver' i öğretmeye çalışıcam..

kız çocukları erken konuşur derler doğruymuş bizimkinde tık yok manasız şeyler konuşuyor
Allahımm bu sigara muhabbeti benim kv de de var, "sigarası vurdu aklına" diyor gıcık oluyorum
hiç korkma herşey güzel olacak
sen daha az yorulacaksın evde olduğundan,
ama eşin için aynısını söyleyemeyeceğim ha ha ha

ooo, bizimkinin de , 'ayşecikçe'si çok kuvvetli..
zengin bi dil, sürekli konuşuyo

inş, ben göze alıyorum herşeyi.
eşime de altyapı hazırlıyorum.
bebekli tatil öncekilere benzemez, çok beklentiye girme diye, bakalım

Allahımm bu sigara muhabbeti benim kv de de var, "sigarası vurdu aklına" diyor gıcık oluyorum
bu tabiri ilk kez duyuyorum, kaba gerçekten

abim, oğlu emeceği zaman yengeme şöyle diyor..

''annesiii, oğluş seninle özel bi mesele konuşacakmış''

ayşecik öksürüyor..

dün serin karpuz yemişti, ondan olabilir mi?
napıcam?
hasta oluyorsa, ona mı yanayııım, tatile mii?

Facede video da vardı ya kızların kaç yaşında konuşmaya başladığı ile ilgili :)

Ayrıca kerem gayet manalı konuşuyordur da kendi lügatındadır :))

bu tabiri ilk kez duyuyorum, kaba gerçekten

abim, oğlu emeceği zaman yengeme şöyle diyor..

''annesiii, oğluş seninle özel bi mesele konuşacakmış''

Çok salakça bir tabir valla bence ama kocaman insanlara ne diyebilirsin....???? Abinin yorumu süpermiş :)

ayşecik öksürüyor..

dün serin karpuz yemişti, ondan olabilir mi?
napıcam?
hasta oluyorsa, ona mı yanayııım, tatile mii?

Dur aklımıza kötü bişi getirmeyelim. Oda ısısında su içirsen?? Hani dondurma yerken boğaz ağrısı olmasın diye öyle yapılır ya...? Bu arada efe kesinlikle soğuk hiçbişi yemez içmez. Limon yemiş gibi buruşuyo soğukla temas edince :)

Kızlar çok şükür eve geldik dün. . bebisimizin adı İpek Beyza oldu hafif sariligimiz var onun dışında iyiyiz şükür

günaydın.

öğlen oluyor neredeyse.

bayağı kalabalık burası ne güzel

bizde dün amasya,ya gittik.bize bir saat.

değişiklik olsun dedik.2,5 saat durup geldik.bebekle gezmek harbi sıkıntı.

bizimki artık arabada yolculuk yapmayı sevmiyor.eskiden ağlasa araba hareket edince susardı.

kendi arbasınıda almıştık yanımıza onda biraz sustu.ama yerlerde gezecek.emkleyecek,biyerleri karıştırıp,dağıtacak.

bunları yapamayınca huysuzlaşıyor.yemek yerken biraz ben gezdirdim.birazda eşim gezdirdi.

az daha büyüyene kadar tatil işini erteledik.ancak ailece pikniğe gideriz.annemler filan.

diğer türlü çok yorucu oluyor.insan gezdiğinden bişey anlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…