Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ya bende mi sorun var anlamadım ben ben kızıma penye pijama altı giydiriyorum kısa çorap bi kısa kollu body üstüne uzun kollu body uyurkende kalın olmayan bi battaniye yetiyor çok şükür hatta eşim gündüz çocuğa Yelek giydir diye tutturuyor ben görmeden giydiriyor ben çıkarıyorum sıcağa alıştırma sonra hep hasta olur diyorum odamız 24 derece yazın zaten 27-28 oluyordu ki buna rağmen kızım hala terliyor

bende bi kısa kollu bi uzun kollu body altta ince pijama iki kat çorap giydiriyorum gündüz uyurken bir gece uyurkende iki çok kalın olmayan battaniye ev de 25 derece bi kere anlamadan terlettim hasta oldu hemen artık hafif giydiyorum.

bende bi kısa kollu bi uzun kollu body altta ince pijama iki kat çorap giydiriyorum gündüz uyurken bir gece uyurkende iki çok kalın olmayan battaniye ev de 25 derece bi kere anlamadan terlettim hasta oldu hemen artık hafif giydiyorum.

Evet ben galiba abartıyorum biraz ama 2 3 derece fark var evlerimizde anne usuyunce bebekte usurmus ya ben usuyunce onuda giydiriom.kendi giydiklerime bakiom ona göre onuda giydiriom biz hareket edioz bide onlar hep hareketsiz.bugünde uyku tulumunu giydirmiycem gece kontrol ederim bakalim

hero babynn pirinç ununu veriyorum almadı bende kaşıkla veriyorum sevdi bende ço ksevdim tadını :9:

Anammmm çocuk sıcaktan pişmiyormuuu:53::53: ben içine badi üstüne tulum ayağınada bir çorap giydiriyorum. Bazen uyku tulumu bazende battaniyesini örtüyorum ama o bile çok kalın değil. O kadar giydirdiğinde bebeğin terlemiyormu?? Bazen bizimkinin kafası su içinde kalkıyor bu şekilde giydirdiğim halde. Evleriniz eksi derecede falanmı arkadaşlar ya o kadar kalın giydirmeyin bence.

EVIMIZDE ISI YALITIMI DA VAR... KOMBI DE ACIK... VEEE ISIN ILGINC YANI HIC TERLEMIYOO...
Valla bana çok kalın geldi cnm ondan şaşırdım
Ya bende mi sorun var anlamadım ben ben kızıma penye pijama altı giydiriyorum kısa çorap bi kısa kollu body üstüne uzun kollu body uyurkende kalın olmayan bi battaniye yetiyor çok şükür hatta eşim gündüz çocuğa Yelek giydir diye tutturuyor ben görmeden giydiriyor ben çıkarıyorum sıcağa alıştırma sonra hep hasta olur diyorum odamız 24 derece yazın zaten 27-28 oluyordu ki buna rağmen kızım hala terliyor

Aynen bende öyle giydiriyorum fazlasına gerek yok bence

Oğlum dünden beri konuşuyor :)) dede ve nene diyor.dun öğle arası süt iznimde emzirdim bir iki kere söyledi önemsemedim.aksam biz guldukce o söylüyor,gülüyor.bir anda çözüldü dili.bu arada kaynanam bakıyor,bir ayın sonunda dili çözüldü.Genetik yatkinlik olursa vay halime :)))

bebeği diş çıkarmaya başlayanlar su veriyormusnuz.?

ben minik alıştırma bardağı aldım.ağzının içi ateş gibi oluyor su içince rahatlıyor...

cnm benim kız diş çıkaralı 10 gün falan oluyo bende günde bir yada iki veriyorum . benim kızz emmiyodu dün ikindinn falan sürekli taze soğan verdimm eemmeye başladıı.şaşırdım kaldım herhalde agzı ıacıyodu acı acıyı keser der büyüklerimiz ya doğruymş.:1:

sizinki 'gıcık' bi doktormuş canım..
ben istediğim saatte gidiyorum.. hamileliğimde de takibimi yapan ebe hemen aşı odasına alıyor biz,
tabi bizden başka sıra bekleyen bebek yoksa..
boyunu kilosunu ölçüyor, varsa aşısını yapıyor, hem kendi dosyasına hem benim kartıma işliyor..
doktor geliyor sonra.. muayene ediyor, bilgilere bakıp genel bi değerlendirme yapıyor.. uyarılar yapıyor..
bi şikayetin var mı diye soruyor.. bana da haricen soruyor, ben çocuğu giydirip çıkana kadar reçetemizi yazıyor,
kapıdan alıp çıkıyoruz..
aile hekimimden çok memnunum ben.. ebemden de:1:

sen madem aile hekiminden memnun değilsin, aynı sağlık ocağındaki diğer doktorlardan memnun olan tanıdığın varsa
sor, seç birini, dilekçe yazıp kaydını ona geçir.. ona mecbur değilsin canım....

ben de wee'nin alıştırma bardağını aldım, minicik bi şey, öyle tatlı kiiii:31:

son on günde 2 kez su verdim, 20 cc. ama alışkın olmadığı için belki yarısını döküp saçmıştır..
içerken de bu ne der gibi yüzüme bakıyor..
tabi onun alıştığı gibi tatlı değil ya.. :1:
ama katı gıdalara başlasın görürüm ben onu.. lıkır lıkır içecek.. :9:
Sizin doktorunuz ne iyiymiş öyle.. Maşaallah ona.. Ben aile doktorumu hiç görmedim bile eşim bir kere gördü o kadar.. zaten anlatmıştım çok ilgisizler diye.. ek gıda konusunda onlara nasıl güvencem bilmiyorum.. :19:
Oğlum dünden beri konuşuyor :)) dede ve nene diyor.dun öğle arası süt iznimde emzirdim bir iki kere söyledi önemsemedim.aksam biz guldukce o söylüyor,gülüyor.bir anda çözüldü dili.bu arada kaynanam bakıyor,bir ayın sonunda dili çözüldü.Genetik yatkinlik olursa vay halime :)))
Bizim kızda öyle yaa.. koca insan gibi kelimesiz konuşuyor resmen.. :1:dün babasıyla kavga ettiler resmen.. babası kızıyor ona ebrarda bağırıyor ona.:99::76:.eyvah dedim yandık bu kız büyüyünce napcaz biz..:9:

mrb kızlar...barbarinocum msj atmısın cvp yazdım sağol merak ettiğin için:16:
kıyafet konusu konusulmus.merkezi sistem doğalgazlı evim.altına bi pijama üstüne bi pijama bide yelek corap baska bişey giydirmiyorum.corapları zaten ayaklarını birbirine sürterek cıkarmaya calısıyor caki:9: ama evi soğuk olanlar bacak kısmına 2 kat pijama giydirse olur.erkek cocuğunun ayağını sıcak basını serin tutacakmısın öyle diolar...ek gıda konusuna gelince doktorumun verdiği listeyi yazmıstım size ama ona uymuyorum.ne vermek istiyosam onu veriyorum.tek göğüsle emzirdiğim için ek olarak zeytinyağıyla kavurduğum unu muhallebi kıvamında veriyorum.bide milupadan hediye gelmişti pirinç unu onu baya sevdi alıp onuda vericem.sabahları zeytin ekmek içi,yumurta sarısı vermeye cabalıyorum.mandalina suyu,yemeklerin suyundan azar azar veriyorum.midesi sindirmez hikaye.bebekler büyük insanların yediği yemekleri yemek istiyo.üzülüyodum ben neden tek göğse kaldım niye beni emmiyo diyo kahroluyodum bana kalsa sadece anne sütü verecektim ama kısmet olmadı 5 aylıkken un vermeye basladım.benide keyfine emiyo:emir_bebek:

bu da kızımla ben tabi yüklendiyse :)
maşallah sizee...

benim yaramazda uyandı maraton başladı :9:
hergünümüz bı maraton gıbı dımı cnm emzır bez degıstır uyut yemek bide işe başlıycam ben 1 ay sonra umarım yolunda gıder hersey.
doğumdan sonra ilk kez birkaç gündür süren kahverengi akıntılardan sonra evveeeet adetim gelmeye başladı bukadar sevincegm aklıma gelmezdi umarım artık daha kolay zayıflarım ve şişkinlğim gider:32::32:
darısı basıma.adet olsamda rahatlasam dogumdan sonra adet olma kılo verdıyomus 1 ay ıcınde nerdeyse 2-3 kılo gıdermıs.

geçmiş olsun ben sabahları genelde çay yerine ıhlamur içiyorum arada oğluma da veriyorum koruyo bence :46:
ıhlamur bende verıyorum ama şeker atıyorum 1 tane.asla almıyo şekersız.çok koruyo tavsıye ederım herkese gunde 2 kere verın derım 30 cc kadar kaşıkla.

kızlar hepinize hayırlı cumalar.bayadır giremiyordum hepinizi cok özledim sayfalar epey birikmiş.umarım cok sey kacırmamısımdır.hergün yeni bir huy hergün yeni seyler artık oğluma sasırmıyorum küçük sahtekarım benim:16:...bu arada gecen hafta oğlumuz sünnet oldu.doktorumuz taa 40 günlükken yaptırın pipisi biraz dar demişti o zaman küçük diye korkmustum bide 13 günlükken yalovaya gitmiştim zaten.kısmet olmadı birtürlü.cok şükür sıkıntı olmadan yapıldı iyikide yaptırmışım.eğer dahada büyüseydi dayanamazdım inanın.zaten ben giremedim yanına esim girdi lokal ansteziyle yapıldı cocuk büyüyünce genel anestezi veriyorlarmış:53: o daha kötü.neyse sağ salim atlattık onuda.erkek anneleri sizde erken sünneti düşünün derim sonradan psikoloji bozluyormus.bu arada ev aldık kısmetse ocak sonu tasınıcam şimdiden evi topluyorum.oğlum kucak delisi sırtı yere geldimi basıyor çığlığı.annem tutuyo ben tabak canak sarıyorum.işte böle kızlar sizlerle sohbeti özledim keşke fırsatım olsa:14: yav kızlar bu kocalar niye böle hamileyken ve doğumdan sonraki 1 ay pamuk gibi oluyorlar,cocuğa bakmaya gelince... neyse bişey demicem.kardessiz olmazmıs sen daha cok beklersin.işten gelince 5 dk tut diorum.emziği düştü ver,ayağı acıldı ört.peslerinde asker gibi bekliorum ne anladım bu işten.anam cok doluyum kızlar:43:
dtk hoşgeldin merak ettım senı.ıyı olmanıza sevındım canım
benimde bebeğini aylık kontrollere aile hekimine götürenlere bir sorum var. aylık kontrollerinizi ebe mi yapıyor yoksa aile hekiminiz mi ek gıda vs konusunda doktor mu yönlendiriyor bizim doktor niyetine bi biblo oturtmuşlar oraya ağzını bıçak açmıyor da. geçenlerde kızımın ilk dişinde götürmüştüm köpek dişi çıkıyo galiba ilk önce bi bakar mısınız diş mi diye dedim. zoraki baktı olabilirde olmayabilirde dedi. bişey yemiyor dişten dolayıdır belki jel yazar mısınız dedim alın eczaneden kullanın dedi. çocuğu boşu boşuna soğukta çıkardığımla kaldım kendim söyledim kendim dinledim geldim. şikayet etmeyi düşünüyorum alo 184 doktorları şikayet hattı varmış sizinde aklınızda bulunsun.. sizin aile hekimlerinizde böyle mi?
bızımde alıe hekımı çok ılgıısız cena degıstırebılıyor yazmıs bende degıstırmeyı dusunuyorum ozaman.

maaşallahhhh nekadar guler yuzlu bu oğlanlar hep saçsız benım oğluşumda saçı az.kızların maşalallahı varr karakız maşallah dışarda şapka takta nazarlar değmesın
doruk paşa kebabııııı:60::60::60:

ayşecikin de nanakları ballı, bal nanaklıı :16:
şapur şupur öpüyorum, ısırmamak için kendi dudaklarımı ısırıyorum..
tatmin olamıyorumm..:9:

Rabbim ne güzel yaratmış bebeklerimizi. eksiksiz kusursuz.. :16:
güzellik, şirinlik, tatlılık, sevimlilik.. daha ne varsa hepsini de eklemiş üzerine..

ne güzel hisler saklamış fıtratlarımıza..
ya doğuştan anne doğmuşuz ya da anne olmak için doğmuşuz.. :31:
bu duyguları yaşatan Rabbimize şükürler olsun..
bebek isteyenlere de nasip etsin inş.
negüzel yazmıssın cnm ya doğuştan anne doğmuşuz ya da anne olmak için doğmuşuz.. :31:
ıkısıde dogru

Bende şimdi uyuttum oğlumu dinlenip biraz yatıcam uyuyunca da özlüyor insan

sorma ya o nası bişey
uyusun diye dört döneriz sonra da uyansın isteriz:)

ne zaman uyanıyor 2 de yatıp

canım istanbula gittim geldim ondan mı duzeni bozuldu anlamıyorum
dun gece 3 e kadar uyumadı ağladı ağladı.
onceden 11 gibi uyurdu
:5:
acaba eski duzenine döner mi
hatta ben akşam 9da uyusun istiyorum o gittikçe ileri atıyor saati

Son düzenleme:
Back
X