Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

dr humakuş hanım
dr humakuş hanım!!

temmuz topiğinden bekleniyorsunuz:72:
aydınlat bizi :1:

Herkese merhaba,
Nfk cım beni seslemiş sağolsun
1 yaş çocuğu görmeyi ifade edemediği için çok anlamlı bi muayene olmuyor ne yazık ki, ancak çocugunuzda kayma, gözbebeğinde beyazlık farkediyosunuz göz dr una götürmenizde fayda var. Eğer bu saydıklarım yoksa çocuga çok işkence oluyor. Kendi kızımı bile muayene etmedim içiniz ferah olsun.
Sevgiler...

bence de deneyelim bunu.
tart jölesi nasıl? anlat onu da yaparık bacımm:ssz:

sorma yaa..
biz kv nin internetinden bağlanıyoruz, bi de kuzen var aynı binada.
bazen de onun internetini kullanıyoruz.
bugün telefondan bağlanayım dedim. o kablosuz bağlantılarla bağlanmaya çalıştım.
googledan temmuz topiğine giriş yaptım mesaj geldi.
internet kullanımınız sonucu bakiyeniz 1.71 tl:53:
gitti yine 9 tl m. boğazlarında kalsın inşşşşşş:47:

korktum, çıkardım hattımı eskisine taktım yine:9:

canım ayarlara gir hücresel veri'yi kapalı yap (hattan internet yiyor)
wi-fi yi aç (direk kaynananın internetine bağlanır)

Hep beraber bir tarif bulup deneyelim ;)

Kan tahlili falan yaptırdık biz. Ağlıyo tabi ama napıcan şart bence demir ve kan durumunu anlamak için.

Tarife ısınamadım ne beeeee :) alt hamurunu beğendim ama muhallebinin yumurtası çok. Araştıralım bakalım iyi yorumlar almış bi tarif bulalım ;)

Ne yürümedi ya valla totosunu anca sıralamak için isterse kaldırıyo :) bugün çok daha iyiydi düne göre. İyleşiyor Allah'ımın izni ile.

Parkta,pazarda sonra yine parkta :) frambuaz aldım tart için ;) sonra yemekti vs bak saat kaç oldu :)

Başka bi tarif bulalım hep beraberrrrr ;)

Ülkemin gerçeği....

Tartın hamuru ve kreması lazım bacımmmmmm annenden öğrensene :))))
bir thy sky life dergisinden almıştı sanırım ama kıvamı süperdi
önce siz deneyin biraz sürünün o tart bu tart, sonra veririm tarifi ,hahahühhüoooğğğğ:33:

Neyneysecim caprice teyiz.
Nfk yazdiklarin kesinlikle cok mantikli bandanayi da ara sira onun icin mi takiyosun oylesine mi sonuna kdr okuyamadim ama alintida yapamiyorum burda yarin son bi havuza girer oyle cikariz dua edin bize yolumuz da rahat gecsin kizlar ins

Sizler göz kontrolüne götürdünüz mü kuzuları
Bayram sonrası getir menenjit aşısını yapalım, göz Dr randevusu alıp götürün ve kan sayımı için kan tahlili verin dedi Dr,
Hiç götürmek istemiyorum çok ağlıycak kesin oradan oraya ;(

menenjit aşısından bahsetmedi yaptırmam heralde... kan alındı ama ne olaylı şekilde. idrar verdik bi de. göz muayenesi olmadı daha ama doktorumuz bakılması lazım dedi. acılı bi şey mi ki ya çok gerekli değilse yaptırmasak mı ki diye geçiriyorum kan alımından sonra:44:

al işte. bizim millet bayılır oğlanın pipisiyle övünmeye..
ne manyak bi şey di mi? küçüklükte çıplak fotoları çekilir.
oysa kız neyse erkek de o yanii:19:

:1:
4 saattir yazmamışsın, sanırım pazardasın:1:

ben deee. ama geçen gün bi ev hanımı yaptı.
çok basit ve lezzetli göründü, hmm.. ekrandan çikolatanın kokusunu aldım sankii:56:

deme deme. öyle şeyler deme yaaa:14:

yapalım kıııız!:31:

benim de yok.

sizi cinayetçiler siziiiiii!!:9:

canım, bize sağlık ocağı bi şey söylemedi..:44:

valla görüntü güzel, lakin şu krema beni korkuttu biraz:26:

göz muayenesinden de bihaberim ben.
özel doktora gitmiyorum. sağlık ocağından da böyle bi uyarı olmadı.
sizden duyuyorum valla
Bilemiyorum cnm humakus kendi kızını dahi etmemiş muayene, ama bizim Dr illa ki 1 yaşta göz kontrolü yapılmalı dedi :44:
Aşının ismi " menactra"
Sağlık ocağı beni zaman zaman arıyor Selim'in boy kilo takibi için, ben telefonda bahsettim hemşire Hanım'a o da; yaptırın, henüz devlet aşıları arasına girmedi ama girecek dedi.

Aynı fikirdeyim oğlumun oralarına kim dokunursa rahatsız olurum

Ya bu kız beni öldürecekkkkk :)))

Kendi dilinde konuşma bizde de var söyledikleri
Fu (su)
Gaga (ayakkabı)
En sevdiği şeyler yani gezmek ve su :))
Onun dışında biz sürekli "noldu" dediğimiz için "nodu" diyor ara sıra :)

Liseli vardı ya ,ah o liseli kısacık etekli dar elbiseli
ıyyyyyy iğraaaannnçççç

Eşimle diyaloğumuz bomba:) iletişim sorunu yok yani herkes açık ve net :)
yarın babası akrabalarla piknik yapmak istiyormuş "eğer oraya gelmemi istiyorsan bugün beni yüzmeye götür" dedim :)
götürdü, yüzdüm geldim kerem de arabada uyumuş :)
Artık herşeyi bir rüşvetle yapmaya başladık haha ,gidişat iyi değil :))) bütçem belli :)))

Havuz mayosu giyiyorum ben de modeli aynı nfk nınki gibi ama kolsuz
Çok rahat suyu da hissediyorsun tabi ki

Babam modemi yaptı neyse ki ucuz kurtardık :)

Ben çalışacaksın diye biliyordum ya aferin sana kız çok doğru bi karar verdin 0-2 yaş annesiz olmamalı

Yok aslında 65 kiloyum boyum 1.61, 10 kilo versem çok iyi olur da o kadar uçmaya gerek yok 60 ı görsem yeter
Kızının ayakları şimdi nasıl canım

Menenjit çok korkunç bir hastalık.. Mahallede öyle bir genç vardı bağırıp duruyordu kendisi 100 kilo ama aklı 5 yaşında çocuk gibi :( Allah vermesin kimseye ,bakana çok zor..

Hımm göz bilmiyorum ama biz dişçiye gittik dün; dişe bişey yapılmaz şu anda ağzını açık tutmaz .belki 2-3 yaşında parça ekleriz dedi

Haha kocan da hiç affetmiyor kekleri..

Annem çok güzel çilekli tar yapar, tam buğday unlu.

Agatha Christie okumuş muydun?

Vodafone ayda 30 tl ye 1 gb internet heryöne 500 dk 500 sms var güzel bence
Benim turkcell 500 mb yetmiyo
Amin canım sağol.
kızım Eskiye nazaran biraz azalmakla birlikte, Hala içe basıyor ; ama fizyolojik bi rahatsızlık yok ; götürdüğüm dr büyüdükce düzelir diyorlar bilemiyorum inşaallah düzelir ;(
Evet çok kötü Allah annemden razı olsun eğer bir gece bekletseydi mikrop kana karışıp ilerleyecekti
Hayır anlamadığım annemin memleketinde bir su birikintisinde oynamıştık kuzenlerle ve abim de dahil 7-8kişi arasında tek bana bulaştı annem sağolun fanusta yetiştirdiği için beni:9:
Allah deva versin bahsettiğin kişiye de tüm hastalara da:14:

Hep beraber bir tarif bulup deneyelim ;)

Kan tahlili falan yaptırdık biz. Ağlıyo tabi ama napıcan şart bence demir ve kan durumunu anlamak için.

Tarife ısınamadım ne beeeee :) alt hamurunu beğendim ama muhallebinin yumurtası çok. Araştıralım bakalım iyi yorumlar almış bi tarif bulalım ;)

Ne yürümedi ya valla totosunu anca sıralamak için isterse kaldırıyo :) bugün çok daha iyiydi düne göre. İyleşiyor Allah'ımın izni ile.

Parkta,pazarda sonra yine parkta :) frambuaz aldım tart için ;) sonra yemekti vs bak saat kaç oldu :)

Başka bi tarif bulalım hep beraberrrrr ;)

Ülkemin gerçeği....

Tartın hamuru ve kreması lazım bacımmmmmm annenden öğrensene :))))
Deneyelim vallahi çok imrendim siz bahsedildikçe:56:
Evet ağlasalar da sağlıkları için i, yilikleri için... ne yapalım Allah mecbur bırakmasın yeter ki:14:

kızlar benimki 1 yaş aşısını yeni olcak da menenjit aşısı varmış o kaç aylıkken vurulcak benimki şuan 13 aylık yeni olcak
Türkiyede Yeni yapılan bir aşı olduğu için ; sanırım belli bir ay/ yaş sınırlaması yok ; ki benim 5 yaşında kızıma dahi vurdu Dr ..

bizim doktorumuz 15 aykikken goz muayenesi yaptırın dedi
Sağolasın cnm ben De; Yalnızca bizim Dr hastaneye para kazandırmak için söylüyor zannetmeye başlamıştım :9:

dr humakuş hanım
dr humakuş hanım!!

temmuz topiğinden bekleniyorsunuz:72:
aydınlat bizi :1:
Ben de çok merak ettim bir göz Dr fikrini...
Nfkcım telden mi giriyosun kız yoksa?? Memnun musun telinden?? İlk izlenimlerini alalım :)

Bu arada tartları yapıp fotosunu koyalım!! (Tabi bişiye benzerse hahahhaha) ben telden girdiğim için sana yollarım fotoyu sen yüklersin :D
Olur yapalım koyalım :56:
bence de deneyelim bunu.

sorma yaa..
bugün telefondan bağlanayım dedim. o kablosuz bağlantılarla bağlanmaya çalıştım.

Amim boğazlarında kalsın 9 tl:9:
Net paketi olmayan tarife ile çok yiyor, yalnız wi fi seçeneğinden bağlantı yap madem şimdilik..

bunu yapalım. bana daha cazip geldi :23:
cünkü daha kolay görünüyor:1:
hem yorumlarda denenmiş, beğenilmiş.

topikte de kimse yok, oylama yapalım:1:
yarın pazar kocalar evde olmaz da, pazartesiyi tart günü ilan ediyorummm!!:72:
Anlaştık ben de bugün aldığım çileklerle yaparım Allah izin verirse ;)

hahahah, kabul edenler?
etmeyenler?
kabul edilmiştir :9:

yarın eşim evde, belki bi program yaparız. pazartesi olsa daha rahat olur.
pazar yapmasına yaparım da tartı, nete pek giremem. o yüzden dedim.

Kabul edenler etmeyenler ha :9: kabul ettik Pazartesi ye kavilleştik Allah'tan bi mani olmazsa:38:

inan şimdi kızlar gelecek, sayfalarca tart muhabbeti..
nfk ve pembişin reglisi mi yaklaştı diyecekler..:30:
ama hakikaten öyle. ahahahahah:9:
:9::9:

kız sana şarj mı dayanır? :1:
krizantemden laleye yükselmişsin, tebrik ediyorum :nazar:

ben de kaçanzii, yarın görüşürük inş..
bizden bu kadar. akşam tayfası nöbeti size devrediyoz gariii :ssz:

Hahaha gerçekten mi??? Bunu kutkamak için tart yapalım ozaman :P

Gelenler okuyun okuyun yorum yazın :) iyi gecelerrrrrrr.
Hayırlı geceler
Allah rahatlık versin :3:

Herkese merhaba,
1 yaş çocuğu görmeyi ifade edemediği için çok anlamlı bi muayene olmuyor ne yazık ki, ancak çocugunuzda kayma, gözbebeğinde beyazlık farkediyosunuz göz dr una götürmenizde fayda var. Eğer bu saydıklarım yoksa çocuga çok işkence oluyor. Kendi kızımı bile muayene etmedim içiniz ferah olsun.
Sevgiler...
Çok sağolun pekii bizim çocuk Dr'umuz göz tembelliği vs olması durumunda dışarıdan tesbit edilemiyeceğini ve öyle bir durumda şimdiden gözlük kullanmanın ilerisi için büyük kazanç olacağını ve bebekleri alet ile muayene ettiklerini söyledi, kayma ve beyazlık yok çok şükür ama göz tembelliği Allah korusun varsa, anlaşılabilir mi ki çıplak gözle bakıldığında
Nfk yazdiklarin kesinlikle cok mantikli bandanayi da ara sira onun icin mi takiyosun oylesine mi sonuna kdr okuyamadim ama alintida yapamiyorum burda yarin son bi havuza girer oyle cikariz dua edin bize yolumuz da rahat gecsin kizlar ins
İyi yolculuklar, kazasız belasız sağlıkla ulaşın evinize inşaallah :72:

menenjit aşısından bahsetmedi yaptırmam heralde... kan alındı ama ne olaylı şekilde. idrar verdik bi de. göz muayenesi olmadı daha ama doktorumuz bakılması lazım dedi. acılı bi şey mi ki ya çok gerekli değilse yaptırmasak mı ki diye geçiriyorum kan alımından sonra:44:
Evet kan Selim den de 9 aylıkken alınmıştı ve zor zaptetmiştik , şimdi nasıl olur bilmiyorum :14:
Göz muayenesi için kararsızım hala
Acılı bi işlem değil dedi Dr yalnız bize bakıldığı gibi damla ile gözbebeği büyütülüyosa o damla çok yakıyordu hatırlıyorum :14:
Humakus tan gelecek cevaba göre karar vereceğim
Aşı mühim ama bence

Son düzenleme:
Hayırlı huzurlu geceler, ben uyumadan ilacını verdiğim kuzuyu nöbetteyim, umarım yükselmez ateş ;(
Pazartesi görüşmek dileği ile:72::3::38::54:

Son düzenleme:
dediğin kesinlikle doğru..
zaman kötü, fitne ve sapıklık çok. mümkün olduğunca tedbir almak gerek işte..

çocuk istismarıya alakalı bi yayın izlemiştim tv de..
uzman psikolog vardı.

yabancılara karşı çocuklarınızı uyarın. ken
çocuğa vücudunu cinsel organlarını öğretin.
vücudunun sahibi olduğunu ve özel olduğunu bilsin.
isteği dışında onu yerli yersiz öpmeyin.
ona onun istediği ölçüde dokunun ve sevin ki, bedenine kendi isteği dışında müdahaleye izin vermesin..

kız erkek farketmez. çocuklarınız belli bi yaşa gelince banyoya iç çamaşırıyla girsinler,
öyle yıkayın. tüm vücudunu ve saçlarını yıkaydıktan sonra siz çıkın ve kapıyı kapatın.
en son avret yerini kendi yıkasın ve çıksın diyordu.

giyinirken aynı şekilde, mahrem bölge bırakın. kendi giyinsin soyunsun.
odasına girerken mutlaka kapıyı çalın.
bunlar önemli tavsiyeler. yani şimdi bizimkiler bebek de 3-4 yaşa geldiğinde bunlar önemli ayrıntılar.
2 yaştan itibaren de giyinirken yanınızda durmalarına izin vermeyin. Çocuklarımızı nasıl yediriyor içiriyorsak, bu konularda da onları bilinçlendirecek olan bizler olmalıyız.

bizimki de kedi delisi.
sokağa çıkınca başlıyor eliyle gel hareketi yapıp pisi pisi demeye..
bi de ayırt edemiyor, kuşu da köpeği de aynı şekilde çağırıyor :9:

anne, baba, dede, ayşe, atta, attii (attı), ijim (içtim), gak (kalk), bitti, cici. bütün kelimeleri bunlar.
kendi dilinde şakır şakır konuşuyo da onu anlamıyoz tabi :9:
Ayşecikçesini yerim ben onun:) maşallah barekallah yavrularımıza..

[video=youtube;OYhB7azUxFE]http://www.youtube.com/watch?v=OYhB7azUxFE[/video]

anneee anneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e:1::1:

ot videoyu izlerken kendine bebe diyor :9:
Kız maşallah ecoşa, Allah nazardan esirgesin.
Bizdeki versiyon da aynada kendine bebe diyor:) başka biri sanıyor herhalde:))

O yaşa kadar istediğin kadar sağlam temel at; eğer yanlış arkadaşlıklar kurarsa çok zor oluyor zaptetmesi. Bi de zaten anne baba ne derse hep yanlış o dönemde :/

Geçen bakıcı teyze havalansın diye oğluşun altını açmıştı. Mıncıklarken onu pipiye de değdi 1-2. Ben de tamam hadi giydirin altını dedim. Anladı hoşlanmadığımı. Ama bi daha yaparsa açık açık söylicem; çocukları popo veya cinsel organlarından sevmek bunun normal bişi olduğunu öğretir ve Allah korusun sapıklara karşı savunmasız kalırlar.
Evet, arkadaşlıklar mühim:/ Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın bu kuzuları..
Bakıcıya o tepkiyi vermen çok doğru olmuş. Bizde erkek çocuğa bu tavırlar normal karşılanıyor ama bence çok yanlış.
Efecim uyudu. Zaten hep yatası var (geceleri hariç). Kalkınca pazara gitme gibi bi planım var bakalım....?
Geceleri hariç yatası olan efe:))
selam gelmiş geçmiş temmuzların en güzel annelerine:)
ceylini uyuttum
bugun forum bayağı kalabalık bır alıntı denızı de benden olsun

he valla sorma bacım,ben böyle baka kalmışım sorunun karsısında önce ıdrak edemedim sonra aradan 1-2 dakıka gecınce ye dıyebıldım kocama:)

gecmıs olsun canım ya
bu kaçıncı ateşli bebe nooldu bu yavrucklara

canım tebdılı mekanda ferahlık vardır derler sıkma canını,zaten tam gun çalışmıyoruz ,bir kaç saat bakacak sadece öyle dusun

kekler ıyı gıdıyodu yav,kurabıyeyı ceylınle zor yaparım ben,

ben senınkı kadar susamlı yapmadım acaba ondan mı çatladı,

ınsanlar kedı köpek beslesınler de yanı onu evlatla özdeşleştirmelerı yanlıs

:) hayırlı olsun canım

hayatımda hıc sufle yapmadım

amin canım iinş

benım de kılom yok fazla aslında ama göbek var azıcık,mekık çeksem olacak ama kım çekecek mekıgı

anacım sız böyle konuşurken aklıma tatıldekı hallerım geldi,gayet bıkınılı baldır bacak,yatacak yerım yok

maşallah konuşmaya da başlamış kuzu
çok gecmış olsun yere yatır bence,ben yere yatak yaptım orda yatırıyorum artık
Ateşi ben de anlamadım. Burnu falan akmıyor..

Slm temmuz anneleri nasisiniz gecmisi okuyamadim hic vakit bulamiyorum bu aralar oglustan bugun doktor kontrolumuz vardi doktprumuz 13 aylikken vurulan menenjit asisini soyledi aranizda varmi bu asiyi vurduran ozel asi
Bize de bahsetti doktorumuz. Araştırın, yaptırmak isterseniz yapalım dedi..
hadı güzel bı tart tarıfı bekliyorum senden ozaman mısafırım de gelecekmiş,yanı gelme ıhtımalı var,dunku tahınlı kek tahmın edersınızkı kocamın sayesınde sızlere ömür,bu sabah cenaze namazını kıldık

dan Brown oyy ilk 4 romanını okumuştum,5 de olabılır.eskısı gıbı okuyamıorum artık,bir de ben bekarken cok alışmıştım yatağımda kıtap okumaya,çok severım yatar pozisyon kıtap okumayı,şimdi zor oluyor.okunmayı bekleyen bi suru kıtabım var.en son nazan bekıroğluna dadanmıştım.cinayet romanı okumayalı da bı haylı oldu,dan Brown cehennem mı dedin,ben onu bı alıp okuyayım,iyi dedin
Kekin cenaze namazı ha:)))))
Selam ananeye geldik telefondan bağlanıyorum alıntı yapamıyorum sağolun iyi dilekleriniz için ;)
Çaglaslı benim kızım 5 yaşında ona vurmayı önerdi Drumuz oğluma da bu ay vuracak menenjit aşısını , özel aşı 150 tl idi yanlış hatırlamıyorsam
Nfkcım katılıyorum yazdıklarına bu devirde çocukları koruyabilmek de çok zor, biz elimizden geldiğince doğruyu öğretip örnek olup Allah'a emanet edicez ;(
İnstagram da ben de varım özel mesajla isimlerinizi yazarsanız ekliyim,
Ateşliler kervanına biz de eklendik hafif ateşi var oğlumun keyfi de pek yok yemeğini falan yedi iştahında bir sorun yok Dr götürsem mi bilemedim ;(
Geçmiş olsun canım.
Demek büyüğe de önerdi doktor. Şu aşıyı ben de araştırayım da zamanı geçmeden bakalım.

Karakız maşa'Allah Ece'ye iki kelimelik cümle kuruyor demek oy bu kızlar çok dilli oluyo bizim ablamız da bu yaşlar da bayağı bi muhabbet ederdi hatırlıyorum iki yaşa gelmeden iki kelimelik cümleler kurabilirdi ama oğlanda iş. Yok ancak ıh ıh ;) ablası erkn konuşunca bize garip geliyor tabii , heceleme var aslında ama direkt muhattabına söylenen kelime yok henüz
Konuşma konusunda bayağı endişeliymişim ne çok yazmışım ;)
Ben de endişeliydim ama erkek bebekler ağırdan alıyor, tecrübeye sabit..

Sizler göz kontrolüne götürdünüz mü kuzuları
Bayram sonrası getir menenjit aşısını yapalım, göz Dr randevusu alıp götürün ve kan sayımı için kan tahlili verin dedi Dr,
Hiç götürmek istemiyorum çok ağlıycak kesin oradan oraya ;(
Bize doktorumuz da sağlık ocağı da götürün dedi ama ihmal ettik:/
Hatta 9 aylıkken demişti doktor.
Sen de sağol cnm bizim Dr 1 yaş ve okul öncesi göz kontrolüne yönlendirdiğini söyledi, ben de kızıma yaptırmamıştım hatta, onu da yönlendirdi göz Dr'una
Menenjit aşısını da ben küçükken o mikrobu kaptığım için ikisine de yaptıracağım inşaAllah çünkü eğer annem erken götürmese en iyi ihtimalle sakat kalacaktım, zor ve yıpratıcı bir süreçti :( Dr da okullarda salgın şeklinde bulaştığını ve bu yeni aşının yurt dışında uzun yıllardır yapıldığını söyledi, normalde bir menenjit aşısı daha oluyorlar ama bu farklı bir menenjit türüne karşıymış....Allah göstermesin hiçbir kuzuya vermesin bu hastalığı, zor bir hastalık
Evet bize de aynen böyle anlatıldı aşı..
al işte. bizim millet bayılır oğlanın pipisiyle övünmeye..
ne manyak bi şey di mi? küçüklükte çıplak fotoları çekilir.
oysa kız neyse erkek de o yanii:19:

:1:
4 saattir yazmamışsın, sanırım pazardasın:1:

ben deee. ama geçen gün bi ev hanımı yaptı.
çok basit ve lezzetli göründü, hmm.. ekrandan çikolatanın kokusunu aldım sankii:56:

deme deme. öyle şeyler deme yaaa:14:

yapalım kıııız!:31:

benim de yok.

sizi cinayetçiler siziiiiii!!:9:

canım, bize sağlık ocağı bi şey söylemedi..:44:

valla görüntü güzel, lakin şu krema beni korkuttu biraz:26:

göz muayenesinden de bihaberim ben.
özel doktora gitmiyorum. sağlık ocağından da böyle bi uyarı olmadı.
sizden duyuyorum valla
Sağlık ocağı bize söyledi canım.
Ben oğlumu da 1 yaşında ilk göz muayenesine götürmüştüm. Kızın da vaktidir aslında..
O yumurtası bol tarif Cafe fernandodanmış. Asıl tarifte epeyce deneyen ve yorumlayan var. Cafe fernandodan cenk de güvenilirsin zaten.. Tarifleri anlamında:))
Asıl link: Çilekli Tart : Cafe Fernando – Yemek Tarifleri - çilek - çilekli tart - çilekli tart tarifi - tart hamuru - vanilyalı krema - Meyveli Tatlılar
Aynı fikirdeyim oğlumun oralarına kim dokunursa rahatsız olurum

Ya bu kız beni öldürecekkkkk :)))

Kendi dilinde konuşma bizde de var söyledikleri
Fu (su)
Gaga (ayakkabı)
En sevdiği şeyler yani gezmek ve su :))
Onun dışında biz sürekli "noldu" dediğimiz için "nodu" diyor ara sıra :)

Liseli vardı ya ,ah o liseli kısacık etekli dar elbiseli
ıyyyyyy iğraaaannnçççç

Eşimle diyaloğumuz bomba:) iletişim sorunu yok yani herkes açık ve net :)
yarın babası akrabalarla piknik yapmak istiyormuş "eğer oraya gelmemi istiyorsan bugün beni yüzmeye götür" dedim :)
götürdü, yüzdüm geldim kerem de arabada uyumuş :)
Artık herşeyi bir rüşvetle yapmaya başladık haha ,gidişat iyi değil :))) bütçem belli :)))

Havuz mayosu giyiyorum ben de modeli aynı nfk nınki gibi ama kolsuz
Çok rahat suyu da hissediyorsun tabi ki

Babam modemi yaptı neyse ki ucuz kurtardık :)

Ben çalışacaksın diye biliyordum ya aferin sana kız çok doğru bi karar verdin 0-2 yaş annesiz olmamalı

Yok aslında 65 kiloyum boyum 1.61, 10 kilo versem çok iyi olur da o kadar uçmaya gerek yok 60 ı görsem yeter
Kızının ayakları şimdi nasıl canım

Menenjit çok korkunç bir hastalık.. Mahallede öyle bir genç vardı bağırıp duruyordu kendisi 100 kilo ama aklı 5 yaşında çocuk gibi :( Allah vermesin kimseye ,bakana çok zor..

Hımm göz bilmiyorum ama biz dişçiye gittik dün; dişe bişey yapılmaz şu anda ağzını açık tutmaz .belki 2-3 yaşında parça ekleriz dedi

Haha kocan da hiç affetmiyor kekleri..

Annem çok güzel çilekli tar yapar, tam buğday unlu.

Agatha Christie okumuş muydun?

Vodafone ayda 30 tl ye 1 gb internet heryöne 500 dk 500 sms var güzel bence
Benim turkcell 500 mb yetmiyo
Demek dişe bir şey yapılamaz dediler.. E bekleyeceksiniz o zaman..
Kocanla da rahat iletişim kurman güzel bir şey, maşallah.
Başka bir şey daha vardı ama unuttum:)

aveada 23 liraya; 500 dk her yöne, 500 sms ve 1 gb internet var..
ben de avealıyım, ama paket geçiş yapanlara ya da yeni hat alanlara.
olmazsa yeni bi hat alıcizzz:ssz:

valla bu daha cazip göründü bana.
deneyelim derseniz, ben parnah kaldırıyorum, varımm!:3:

tahinli kek enfes oldu. eşim gece gündüz, kahvaltıda akşam yemeğinde tırtıklayıp duruyor.
dün kv geldi. dondurma yiyecektik, baktım annesine de kek getirmiş.
anne ye diye ısrar ediyor. ama sonra ekledi, nfk bu kekin tarifini parayla satıyor, öyle bedavaya harika kek tarifi olmaz :51:

pembişin tartı gelmiiiiiiş :36::9:
Kv ye bile tahinli kek ha:9:

bence de deneyelim bunu.

sorma yaa..

Wi fi ayarlarını düzgün yaptığından emin misin canım?
Para kesmemesi lazım evdeki wifi'yi kullanınca..
Telefonunla ilgili tr yardım sitelerine bak bence.

bunu yapalım. bana daha cazip geldi :23:
cünkü daha kolay görünüyor:1:
hem yorumlarda denenmiş, beğenilmiş.

topikte de kimse yok, oylama yapalım:1:
yarın pazar kocalar evde olmaz da, pazartesiyi tart günü ilan ediyorummm!!:72:
Tartcılar sizi:))

inan şimdi kızlar gelecek, sayfalarca tart muhabbeti..
nfk ve pembişin reglisi mi yaklaştı diyecekler..:30:
ama hakikaten öyle. ahahahahah:9:
:)))

delüüüüü:9:

eşim de hala gelmedi. ayşecik mızıldadı mızıdadı. bu saatte yattı :37:
ben de namaz kılıp yatmayı düşünüyorum.
İyi geceler canım.
Niye kimsecikler yok???? Şarjım bitiyo :/ gidiyorum ben de...
İyi geceler sana da:)

kız sana şarj mı dayanır? :1:
krizantemden laleye yükselmişsin, tebrik ediyorum :nazar:

ben de kaçanzii, yarın görüşürük inş..
bizden bu kadar. akşam tayfası nöbeti size devrediyoz gariii :ssz:
Akşam tayfası iş başında:42:

Gelenler okuyun okuyun yorum yazın :) iyi gecelerrrrrrr.
Yazdım bile sobeee:ssz:

önce siz deneyin biraz sürünün o tart bu tart, sonra veririm tarifi ,hahahühhüoooğğğğ:33:

Cadı diye boşuna demiyorum :)

Bilemiyorum cnm humakus kendi kızını dahi etmemiş muayene, ama bizim Dr illa ki 1 yaşta göz kontrolü yapılmalı dedi :44:
Aşının ismi " menactra"
Sağlık ocağı beni zaman zaman arıyor Selim'in boy kilo takibi için, ben telefonda bahsettim hemşire Hanım'a o da; yaptırın, henüz devlet aşıları arasına girmedi ama girecek dedi.

Amin canım sağol.
kızım Eskiye nazaran biraz azalmakla birlikte, Hala içe basıyor ; ama fizyolojik bi rahatsızlık yok ; götürdüğüm dr büyüdükce düzelir diyorlar bilemiyorum inşaallah düzelir ;(
Evet çok kötü Allah annemden razı olsun eğer bir gece bekletseydi mikrop kana karışıp ilerleyecekti
Hayır anlamadığım annemin memleketinde bir su birikintisinde oynamıştık kuzenlerle ve abim de dahil 7-8kişi arasında tek bana bulaştı annem sağolun fanusta yetiştirdiği için beni:9:

Evet ağlasalar da sağlıkları için i, yilikleri için... ne yapalım Allah mecbur bırakmasın yeter ki:14:

Türkiyede Yeni yapılan bir aşı olduğu için ; sanırım belli bir ay/ yaş sınırlaması yok ; ki benim 5 yaşında kızıma dahi vurdu Dr ..

Sağolasın cnm ben De; Yalnızca bizim Dr hastaneye para kazandırmak için söylüyor zannetmeye başlamıştım :9:

Net paketi olmayan tarife ile çok yiyor, yalnız wi fi seçeneğinden bağlantı yap madem şimdilik..

Kabul edenler etmeyenler ha :9: kabul ettik Pazartesi ye kavilleştik Allah'tan bi mani olmazsa:38:

Hayırlı geceler

Çok sağolun pekii bizim çocuk Dr'umuz göz tembelliği vs olması durumunda dışarıdan tesbit edilemiyeceğini ve öyle bir durumda şimdiden gözlük kullanmanın ilerisi için büyük kazanç olacağını ve bebekleri alet ile muayene ettiklerini söyledi, kayma ve beyazlık yok çok şükür ama göz tembelliği Allah korusun varsa, anlaşılabilir mi ki çıplak gözle bakıldığında

Evet kan Selim den de 9 aylıkken alınmıştı ve zor zaptetmiştik , şimdi nasıl olur bilmiyorum :14:
Acılı bi işlem değil dedi Dr yalnız bize bakıldığı gibi damla ile gözbebeği büyütülüyosa o damla çok yakıyordu hatırlıyorum :14:
Aşı mühim ama bence

Benim annem de küçükken 5 kişi ile birlikte bi odada kalmış bi de çocuk felci olan bi çocuk; kimseye bişi olmamış o çocuk felci geçirmiş. Bu işler şans ve bünye meselesi. Allah'ım seni korumuş çok şükür ki vaktinde farkedilmiş..

Pzt günü ozaman topiğin tart günü olsun :) kremşantili olan tarifi yapıyoruz haaaaaaa.

Hayırlı huzurlu geceler, ben uyumadan ilacını verdiğim kuzuyu nöbetteyim, umarım yükselmez ateş ;(
Pazartesi görüşmek dileği ile:72::3::38::54:

İnşallah yükselmemiştir canım. Hemen geçip gitsin bu ateş.

2 yaştan itibaren de giyinirken yanınızda durmalarına izin vermeyin. Çocuklarımızı nasıl yediriyor içiriyorsak, bu konularda da onları bilinçlendirecek olan bizler olmalıyız.

Ayşecikçesini yerim ben onun:) maşallah barekallah yavrularımıza..

Kız maşallah ecoşa, Allah nazardan esirgesin.
Bizdeki versiyon da aynada kendine bebe diyor:) başka biri sanıyor herhalde:))

Evet, arkadaşlıklar mühim:/ Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın bu kuzuları..
Bakıcıya o tepkiyi vermen çok doğru olmuş. Bizde erkek çocuğa bu tavırlar normal karşılanıyor ama bence çok yanlış.

Geceleri hariç yatası olan efe:))

Ateşi ben de anlamadım. Burnu falan akmıyor..

Bize de bahsetti doktorumuz. Araştırın, yaptırmak isterseniz yapalım dedi..

Kekin cenaze namazı ha:)))))

Geçmiş olsun canım.
Demek büyüğe de önerdi doktor. Şu aşıyı ben de araştırayım da zamanı geçmeden bakalım.

Ben de endişeliydim ama erkek bebekler ağırdan alıyor, tecrübeye sabit..

Bize doktorumuz da sağlık ocağı da götürün dedi ama ihmal ettik:/
Hatta 9 aylıkken demişti doktor.

Evet bize de aynen böyle anlatıldı aşı..

Sağlık ocağı bize söyledi canım.
Ben oğlumu da 1 yaşında ilk göz muayenesine götürmüştüm. Kızın da vaktidir aslında..
O yumurtası bol tarif Cafe fernandodanmış. Asıl tarifte epeyce deneyen ve yorumlayan var. Cafe fernandodan cenk de güvenilirsin zaten.. Tarifleri anlamında:))
Asıl link: Çilekli Tart : Cafe Fernando – Yemek Tarifleri - çilek - çilekli tart - çilekli tart tarifi - tart hamuru - vanilyalı krema - Meyveli Tatlılar

Demek dişe bir şey yapılamaz dediler.. E bekleyeceksiniz o zaman..
Kocanla da rahat iletişim kurman güzel bir şey, maşallah.
Başka bir şey daha vardı ama unuttum:)

Kv ye bile tahinli kek ha:9:

Wi fi ayarlarını düzgün yaptığından emin misin canım?

Tartcılar sizi:))

:)))

İyi geceler canım.

İyi geceler sana da:)

Yazdım bile sobeee:ssz:

Ömrümün törpüsü Efe :) sen sobeledin ama gitmiş bulunmuşum :/

Orjinal tarifi gördüm ben de. Ama anladığım kadarı ile yapımı daha zor. Bi de ben tart hamurunu çok kıtır sevmem zaten. Ozamannnn daha kolay başka bir tarif yapmak mantukluuuu ;)

Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Efe paşa dün gece itibari ile her kslktığında emdiği günlere geri döndü. Su tutttum içmedi ve kesinlikle kucaktan memeye geçiş yapmak istediğini belirtti. Bugünki şarkımız "uykusuz her geceeeeeeeeeeee" :) güzel bir pazar diliyorummmmmmmm.

günaydın kızlar ,
dün akşam babamın bir akrabasının yazlığına gittik beraber, eşim de geldi. Kediler köpekler vardı Kerem onları seyretti bahçede baya oynadı. Gündüz de annemlerin yazlığında bahçedeydi. Buna rağmen aynı saatte yattı aynı saatte kalktı Allahım ne güç var çocukta ya.

Aşının ismi " menactra"

Amin canım sağol.

Hayırlı geceler

Aşı mühim ama bence

humakus demiş ya gerek yok diye
göz tembelliği de olsa bu yaşta bir çocuk gözlük takamaz ki, zaten ilkokula kadar falan gözlük taksa düzelir göz tembelliği.
Cadı diye boşuna demiyorum :)

Benim annem de küçükken 5 kişi ile birlikte bi odada kalmış bi de çocuk felci olan bi çocuk; kimseye bişi olmamış o çocuk felci geçirmiş. Bu işler şans ve bünye meselesi. Allah'ım seni korumuş çok şükür ki vaktinde farkedilmiş..

Pzt günü ozaman topiğin tart günü olsun :) kremşantili olan tarifi yapıyoruz haaaaaaa.

İnşallah yükselmemiştir canım. Hemen geçip gitsin bu ateş.

Orjinal tarifi gördüm ben de. Ama anladığım kadarı ile yapımı daha zor. Bi de ben tart hamurunu çok kıtır sevmem zaten. Ozamannnn daha kolay başka bir tarif yapmak mantukluuuu ;)

Günaydınlar herkeseeeeeeeee. Efe paşa dün gece itibari ile her kslktığında emdiği günlere geri döndü. Su tutttum içmedi ve kesinlikle kucaktan memeye geçiş yapmak istediğini belirtti. Bugünki şarkımız "uykusuz her geceeeeeeeeeeee" :) güzel bir pazar diliyorummmmmmmm.
valla geçenki tarifte bi ton bıdı bıdı ettiniz sizsiniz cadıııı :33:

bu ne kııız? biz kapıdan siz bacadan
yazmak için bizim gitmemizi mi bekliyordunuz:9:
maşallah oku oku bitmedi, özellikle pamuk helva, o denizde boğuldum boğuldummm:37:

bu arada gü-nay-dııın!
dün de çalışmıştı, eşim bugün biraz geç kalksın dedim.
ayşecik uyanınca odadan çıktık.
şuan internetin salondan sonra evde çektiği ikinci noktadan yazıyorum size
ev kapısı ve banyo kapısı arasındaki bölgeden :9:
ayşecik de yanımda kendi yastığını almış ayaklarının üstüne, e eee eeee diye kendini sallıyor :9:

birazdan kızımla çıkıp sıcak ekmek ve simit alıcaz, tam bi pazar kahvaltısı yapalım :31:

pembişin rütbesini kutluyoruuuuz:124:
Herkese merhaba,
Sevgiler...
'bir bilen' geldin yine, sorunun cevabını verdin, teşekkür ederiz:71: :54:
açıkçası bir yaşındaki bebenin göz muayenesi konusunda ben de aynı düşünmüştüm.
yani kendini nasıl anlatacak, nasıl olacak diye..
zaten götürmeyecektim, bu da sağlaması oldu :1:

sen kendinden bahset hele. taşındın, başladın mı göreve?
enemmm, ne kadan kafiyeli oldu heee:9:

Wi fi ayarlarını düzgün yaptığından emin misin canım?.
evet, eşimin hattını takıp dediğininiz ayarı yapmaya çalışıcam :27:
ooh, pamuk helva da katıldı.. :21:

hadi inş kazasız belasız ve rahatlıkla gelirsiniz inş anneanneye:16:

ayşeciğin bandanasını güneşten korumak için takıyorum. ama biraz da eşarbı tanısın diye :31:

günaydın canım.
bizimki de gece çıldırttı beni. kaç kez kalktı bilmiyorum. illa memede duracak .
emmiyor, öylece ağzında tutuyor. çekince basıyor çığlığı, yerine koyunca bas bas ağlıyor.
valla sabah oldu da rahatladım accık:1:

hakkaten cadııı ya:9:

pembiş nfk tabi ki şaka yapıyorum kızlar yaa, bende olsa hemen veririm tarifi :16:
ama annemden almam lazım:)

bu arada cafe fernando dan bir kere iğrenç bi kek yapmıştım bir dilim bile yiyemedim o gün bugündür uğramıyorum sayfasına
ben bugün susamlı kurabiyeyi deneyeceğim

Son düzenleme:
Kızlar biz yine hastaneye gidiyoruz. Bikaç gündğr bezinde kahverengi leke vardı oğluşun. Bugün iyice çoktu. Bakalım ne denecek. İdrar tahlili yaptırmıştık geçen sefer bi...

Meningokok aşısını devlet öder mi, fiyatı nedir?

Konjüge meningokok aşısı( Menactra) şimdilik Sağlık Bakanlığı tarafından ödenmemektedir, bu nedenle sağlık ocaklarında veya aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz uygulanmaz, yani şimdilik özel bir aşıdır. Mart 2013 itibariyle 155 TL civarında satılmaktadır.

İdrarı daha yeni verebildik. Beklicez bakalım ne çıkacak. İnşallah önemli bişî değildir.

Bu arada dr a menenjit aşısını sordum gerek yok dedi. Bi tek su çiçeği yapılabilir dedi. Normalde su çiçeği aşımız ne zaman bilmiyorum ben....??

selamlar herkese... tatili! erken kesip geri döndük:( çok kolay yolculuklar ama çok zor günler geçti...2 bebekle uzun tatil birdaha asla...şimdi zor bir hafta onları bekliyor...bu gün itibariyle sallamıyorum kendileri uyuyacaklar....tavsiyeniz varmı?. uyuyana kadar yanlarında göz göze gelmeden beklemeyi düşünüyorum....pembiş oğlana geçmiş olsun...sünnet yaptırmışmıydınız?

Kızlar susamlı kurabiyeyi yaptım hiç de aman aman birşey değil, değmez yapmaya.

İdrarı daha yeni verebildik. Beklicez bakalım ne çıkacak. İnşallah önemli bişî değildir.

Bu arada dr a menenjit aşısını sordum gerek yok dedi. Bi tek su çiçeği yapılabilir dedi. Normalde su çiçeği aşımız ne zaman bilmiyorum ben....??

su çiçeği aşısı olanlar da su çiçeği geçiriyormuş amaaan bıktım şu aşı işlerinden

Back
X