Önce kendi günahlarını temizle diyen yakın arkadaş

Evet günah kelimesini kullanmam yanlış oldu sanırım. Tabi 10 yıldır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyince ne demeye çalıştığımı anlar diye düşünmüştüm

Çok yüz bulmuş o sizden. Benim huyum bu işine gelirse diyen tipleri hiç sevmiyorum.
Herkesi azarlayıp, huyum böyle beni böyle kabul etsinler diyemez kimse.

Evet günah kelimesini kullanmam yanlış oldu sanırım. Tabi 10 yıldır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyince ne demeye çalıştığımı anlar diye düşünmüştüm
Neden yanlış olsun. Keşke görgüsüzde deseydiniz. Yediği içtiği her haltı paylaşanlar banada garip geliyor.

Çok sinir bozucu bir tepki ama insanlar tamamen siyah ya da tamamen beyaz olmuyor. Hepimizin böyle arızaları var. Insan o anda çok sinir olur, hayatından çıkarmak ister ama bence bu çok aşırı bir tepki olur. Gerek yok. Bir süre sonra siniriniz geçer. Bence uzak durun bir süre ama tepki olarak değil, olay soğusun diye. Yavaş yavaş eskiye döner.
Ha ama karşı taraf bunu mesele haline getirip sizin üstünüze gelmeye çalışırsa, triplere girerse yol verin

Alttan alır sesini çıkarmazsan senden iyisi olmaz ama sen birşey dediğinde seni yerin dibine sokar en doğrusu uzaklaşmak ki yaptım da zamanında kimse kimseye ağır konuşamaz fazla havalanmış

Namaz kilan kuran okuyan biri olduğu icin belki sizi anlayacagini ya da hak vereceğini dusundugunuz icin soylediniz evet gayet normal bir davranis bu ama ne yazik ki bunu herkea biliyor ibadet davranislarla percinlesmedigi surece sadece adi oluyor.. keske herkes inandigi seyler dogrultusunda davranislarini soylemlerini torpuleyebilse ama iste isine gelmeyen kisim olunca olaya tek kelime giriyor "sanane" . Ve bunu kullaniyorsa o karsimdaki insanin samimiyeti bende bitmistir. Siz de cok uzulmeyin sonucta insanlar isine geleni isine geldigi zaman savunuyor diger zamanlarda bambaşka biri oluveriyor. Hic kendinize yuklenmeyin mesafenizi koyun .

Sizin yaptiginiz yanlis ama arkadasinizin tepkiside cok fazla. Kocaman insanlariniz sizin günah dediginiz sey benim icin olmayabilir. Uyarmayin insanlari öyle bence.

Açıkçası arkadaşınıza hak verdim. Ben de müdahaleden hiç hoşlanmam ve çok yakınım da olsa evet, sert bir tepki verebilirim. Çünkü koca koca insanların duracakları yeri bilmeleri gerektiğini düşünürüm. Belli ki iyi niyetli bir tavsiye idi sizin açınızdan ama demek ki hayatı hakkında iyi niyetli tavsiye istemiyor. Hayatımıza karışan insanlar da bunu hep iyi niyetle yapıyorlar zaten. Olmaz. Alakası var mıdır arkadaşınız gibi düşünmemin bununla bilmiyorum ama ben de arkadaşınızla aynı burçtayım.

Sen yanlış yapmışsın. Arkadasında olsa kimsenin yaptığına günah sevap diye yargıda bulunman hiç doğru değil. İnanç da günah da kişiseldir. Yetişkin insan paylaştığı seyin günahını sana sevabını sana mı soracak. Ben olsam ben de sinir olurdum. Böyle herşeyi dinle ilişkilendirip insan uyaranlara sinir oluyorum kusura bakma

Bu sitede katılmadığım ve gerçekten dar görüşlü bulduğum bazı yorumlara nadir olmak üzere beğenmedim ifadesi bıraktım. Her seferinde yorum sahibi üşenmedi, dar görüşlülüğün gereği olarak geldi benim yorumlarımdan birini eksileyip gitti.
Çocuk musunuz? Neyi yarıştırıyoruz? Nedir bu hareketin amacı? Forumun normali mi bu, hakikaten anlayamadığım için meselenin özünü bilen üyelere soruyorum.
(Konunu sabote eden yorumum için özür dilerim reedd )

Arkadaşlar bir kısımda yanlış yaptığımı zaten kabul ediyorum ben. Soylemeseydim banane tabiki. Bunu sadece din amaçlı soylemedim yanlış bulduğum için söyledim bana gere yanlis olduğunu da belirttim. Benim takildigin kısım şurası ; diyelim ki ben ilk defa hata yaptım ona söyledim bunu ki samimiyetimize güvenip söyledim. Hemen böyle ağır mi konuşuluyor ? Yoksa ben mi zayıf kaliyorum ? Ki kendisi de herkesi eleştirir yani ben onun bir şeyini elestirince tü kaka olacaksam sadece onun huyunda giderken iyiysem eee hani dostluk arkadaşlık yakınlık ?

Ben gülüyorum artık onlara. Bi de bunun beğenmedim ifadesi bırakınca gelip zibilyon tane mesajını bulup beğenmeyen ya da her gördüğü yerde beğenmedim kasan versiyonları var ki onlar daha komik.

Bazı insanlar çok müdahaleci ve yanlış düzeltmeye hevesli oluyorlar. Siz öyle misiniz bilmiyorum evet arkadaşınız tepkiyi abartmış ama bazen insan doluyor yani en ufak şeyde patlayabiliyor

10 senelik bir arkadaslik varsa boyle bir tepki vermemeliydi en azindan toplum icinde birebir soyler bana boyle deme sevmiyorum vs diye uslubunca oda uzun suren bir arkadaslik var neticede yaptigi yanlia 2 gunluk biri degilsiniz soylediginizde agir birsey degil

Arkadaslik listemden cikarirdim. Net. Gorusmezdim. Sosyal medyadan cikarirdim. Arkadasim da olamazdi. Sokaktaki herhangi bir insan bile ondan daha yakin. Onunki arkadaslik degil. Uslubu igrenc. Sen kendi gunahlarini temizle ne demek? Demek ki en ufak bir araniz bozuldugunda sizin anlattiginiz tum dertlerinizi herseyi ortaya dokecek biri.
Ayrica sosyal medyada yemek paylasimini ben de sevmiyorum. Baskasinin o gun ne pisirdigi, hangi restaurantta ne yedigi, yemek tarifleri beni hic ilgilendirmiyor. Ama ben geciyorum bu tip seyleri.

10 yıllık arkadaşınız olduğuna göre huyunu, suyunu, vereceği tepkiyi, kızacağı şeyi biliyor olmanız gerekmez mi? Anlattığınız kadar kötü karakterde biriyse neden 10 yıl sürdürdünüz arkadaşlığınızı? Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye çok güzel bir sözümüz var. Çok doğru bulurum ben bu sözü. Uzun yıllar süren arkadaşlıklarda kişilikler de birbirine yakındır.

Ben gülüyorum artık onlara. Bi de bunun beğenmedim ifadesi bırakınca gelip zibilyon tane mesajını bulup beğenmeyen ya da her gördüğü yerde beğenmedim kasan versiyonları var ki onlar daha komik.
İyiymiş.
Benimkiler bir tanesini eksileyip gidiyor sanırım ödeştiğini düşünüyor. Yorumlarından iki tanesini eksilemiş olsam iki mesajımı bulacak. Benim de oldu beğenilmeyen yorumlarım, hiç aklıma gelmemişti eksileyeni bulup ödeşmek. Vay arkadaş kafaya bak.
Enfes bilgilendirme için teşekkür ederim KudrAlobar

Bu tarz bir sebepten arkadaslar, yakin arkadaslar birbirlerini uyarabilir diye dusunuyorum. Gereksiz bir tepki olmus, ben ki pek inanmayan bir insan olmama ragmen hassasimdir o konularda, yeme icme paylasimi yapmam ramazanda. Biri bana dese de alinmam gocunmam yani.

En sinir olduğum şeyi yapmışsınız herkesin kendi aklı var. Ben iyi niyetimle arkadaşımı yanlıştan döndürüyorum triplerine aşırı sinir olurum. Bi kere neye göre yanlış kime göre yanlış? İkincisi mübarek ay falan diye yargı dağıtıcı söylemler direk karşıdakinin iyiliğini düşünmekten ziyade kendi hassasiyetini gözüne sokmak gibi duruyor kusura bakmayın.
Ha arkadaşınızın o kadar büyük tepki vermesi normal mi değil. Ama herkesin normali farklı işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…