- 20 Kasım 2018
- 13.839
- 52.140
- 598
- 35
Arkadaşınızın tepkisi fazla. Sizi haksız bulan biri olarak bu konuda haklısınız. Konuyu grupta açması muhtemelen arkadaşlarınızı kendi yanına çekip destek alma isteği.Arkadaşlar bir kısımda yanlış yaptığımı zaten kabul ediyorum ben. Soylemeseydim banane tabiki. Bunu sadece din amaçlı soylemedim yanlış bulduğum için söyledim bana gere yanlis olduğunu da belirttim. Benim takildigin kısım şurası ; diyelim ki ben ilk defa hata yaptım ona söyledim bunu ki samimiyetimize güvenip söyledim. Hemen böyle ağır mi konuşuluyor ? Yoksa ben mi zayıf kaliyorum ? Ki kendisi de herkesi eleştirir yani ben onun bir şeyini elestirince tü kaka olacaksam sadece onun huyunda giderken iyiysem eee hani dostluk arkadaşlık yakınlık ?
Zaten ben peki o zaman deyip geçmiştim üstüne başka şeylerle ilgili goy goy da yaptık hatta ama yine kendi acti muhabbeti içinde kalmış demek kiEleştirilmek kimsenin hoşuna gitmez, sizde kendinizce doğru olan yaptığınız bir şey konusunda uyarılsanız canınız skılır. Olan bu. Mizacı ters bile olsa 10 senedir devam ettirebilmişsiniz arkadaşlığınızı. Demekki sorun bu değil. Böyle ufak tefek şeyler için arkadaşlıklar bitirilmez. Kahve için buluşursunuz konuyu konuşursunuz, birazda hem kendinizle hem onunla dalga geçip konuyu kapatırsınız. Yani ben olsam 5 kere aramış kız sen beni mi dövcen diye sormuştum. Yargı machine diye kendimle dalga geçerdim.
Malesef öyle. Yani ben açıkçası bu huyunu biliyordum ama bana yapmaz heralde çünkü ben onu hiç kirmiyorum diye düşünüyordum hep demek ki diğer insanlar da kirmiyormus da huyu boyleymisYakın arkadaş olduğuna göre arkadaşının dini hassasiyetini bilmen lazım
Yani demek ki o kadar hassas değil o yüzden onu uyarmak doğru değil
Günah sevap olayları insanın kendini bağlar!toplumda artık bir tahammülsüzlük var !Sürekli günah dinimize aykırı diye konuşanlar var birde artık buna dayanamayan insanlar
O yüzden arkadaşın böyle fazla tepki göstermiş
Benimde bir arkadaşım var dine yöneldi kapandı vs
Beni uyarıyordu sürekli birşeylerin günah vs diye kötü bir üslupla değil çok da seviyorum onu ama bir gün karşıma aldım konuştum bak ben böyle bir insanım ben değişemem günahsa beni bağlar!Alkol konusunda uyarmıştı
Neyse artık sende uyarmazsın mesafe koyarsın istersen
Kimse kimseyle arkadaşlık yapmak zorunda değil sonuçta
Kendisi herseyi eleştirip en ufak bir konuda eleştirilince kıyameti koparan tipler var evet arkadaşın böyle midir bilmiyorum onu sen tanıyorsun ....
O zaman sen herşeyine onay vermişsin o yüzden seni yanında tutmuşMalesef öyle. Yani ben açıkçası bu huyunu biliyordum ama bana yapmaz heralde çünkü ben onu hiç kirmiyorum diye düşünüyordum hep demek ki diğer insanlar da kirmiyormus da huyu boyleymis
Evet şuanda bir soğukluk var zaten içimde yani çok severim o ayrı ama ne bileyim hakettiği mi düşünmüyorum bu kadarını. Hayal kırıklığı mi desem nasıl tarif etsem bilemiyorum. Çok kişi söylüyordu aslında bana çirkef vs diye ama işteSosyal medyada yemek falan paylaşıp duranlara ben de çok sinir olurum ama uyarmam takipten çıkarırım. Siz günah derken aslında sevap günah yargılaması yapmamışsınız, davranışın yanlışlığını dile getirmişsiniz ama karşıdaki baya dar kafalı ve de görgüsüz olduğu için işi baya büyütmüş. zaten yediğini içtiğini insanların gözüne sokan bunu da normal görecek bir zihniyete sahip olan arkadaşınıza çoktan mesafeyi koymalıydınız.çünkü siz de baya rahatsız oluyormuşsunuz bu durumdan.
Ben hamileyken gece gece mantı istiyordu canım saat 2 de mantı yapıp paylaşanlar yüzünden. Pek bir şey bildiği söylenemez bence.Arkadaşın haklı. Ben de hoşlanmıyorum böyle o günah bu günah diye yargılayan insanlardan. Herkes kendi günahından sorumlu. Çocuk değil kaç yaşında insan bir şeyler biliyordur herhalde. Bence hak etmişsiniz.
İşte benim anlatmaya çalıştığımda buydu tam olarak. Sadece alıp almama meselesi değil nefs bu. Siz hamilesiniz canınız çekmiş şuan mesela 65 yas üstü çıkamıyor belki parası var çıkıp alamayacak ondan bahsetmeye çalıştım yani günah derken yaptığının sonuçlarının günah olduğunu söylemeye çalıştımBen hamileyken gece gece mantı istiyordu canım saat 2 de mantı yapıp paylaşanlar yüzünden. Pek bir şey bildiği söylenemez bence.
Bu konudaki fikirlere hak vermekle beraber bunun sonu olduğunu düşünmüyorum.İşte benim anlatmaya çalıştığımda buydu tam olarak. Sadece alıp almama meselesi değil nefs bu. Siz hamilesiniz canınız çekmiş şuan mesela 65 yas üstü çıkamıyor belki parası var çıkıp alamayacak ondan bahsetmeye çalıştım yani günah derken yaptığının sonuçlarının günah olduğunu söylemeye çalıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?