Önce kendi günahlarını temizle diyen yakın arkadaş

Arkadaşınızın tepkisi fazla. Sizi haksız bulan biri olarak bu konuda haklısınız. Konuyu grupta açması muhtemelen arkadaşlarınızı kendi yanına çekip destek alma isteği.

Ona ilk kez söyledim diyorsunuz ama "yargı dağıtma, ben sana he deyip geçmem başkalarıyla karıştırma" demiş ya, acaba başkalarına da bu şekilde davranışlarınız mı var?

Her halükarda 10 yıllık yakın arkadaş davranışı değil bu. Ama siz de arkadaşınız başkasına aynı tepkiyi verirken rahatsız olmayıp işin ucu size dokununca olmuşsunuz.

Bu kişiyle yakın arkadaş olduğunuza emin misiniz?

Ben olsam görüşmezdim.İnsan 10 yıllık arkadasina da bu sekilde ağır konusuyorsa, normal deyio gecemem yani.
Bırak ya boyle arkadas olacağına olmasın daha iyi.Öfkesini kusmuş resmen

Eleştirilmek kimsenin hoşuna gitmez, sizde kendinizce doğru olan yaptığınız bir şey konusunda uyarılsanız canınız skılır. Olan bu. Mizacı ters bile olsa 10 senedir devam ettirebilmişsiniz arkadaşlığınızı. Demekki sorun bu değil. Böyle ufak tefek şeyler için arkadaşlıklar bitirilmez. Kahve için buluşursunuz konuyu konuşursunuz, birazda hem kendinizle hem onunla dalga geçip konuyu kapatırsınız. Yani ben olsam 5 kere aramış kız sen beni mi dövcen diye sormuştum. Yargı machine diye kendimle dalga geçerdim.

Ayrıca belki de onu eleştirdiğiniz için arkadaşınız gemileri yaktı sizinle arasına mesafe koymaya karar verdi. Her insanın kiri varsa sabunu da var. Arkadşlığınızı bitirmeyin arayın konuşun karşılıklı bi kahve için. Hayat yeterince zor bide böyle ufak konularla iyice zorlaştırmayın

Ben anlattığınız gibi arkadaşlarımın hepsini çıkardım hayatımdan...
Ya biriyle inanılmaz bi durum yaşadım, eşimde olaya şahit hatalıysam söyle dedim.
Eşimde çıkart hayatımızdan dedi.

Bu nedir yani böyle, hemde çok doğru bişey söylemişsiniz.
Gerçekten günah.
Çok iyi bı arkadaşım var eğitim altı şimdi muftak sektöründe.
Sürekli yaptığı şeyleri fotoluyor Instagram da.
Geçen hamileyim valla canım öyle çekiyor ki yazdım.

Cevap, x çok kötü oldum. Korona olmasa yapar gönderirdim. Paylasmicam yazdı.

Bu tepkiyi vermesini beklemiyordum. Aaa olur mu arkadaşım paylaş senin kalbini biliyorum dedim.

Dil işte kimini itin götüne, kimini gökyüzüne çıkarıyor.

Zaten ben peki o zaman deyip geçmiştim üstüne başka şeylerle ilgili goy goy da yaptık hatta ama yine kendi acti muhabbeti içinde kalmış demek ki

Yakın arkadaş olduğuna göre arkadaşının dini hassasiyetini bilmen lazım
Yani demek ki o kadar hassas değil o yüzden onu uyarmak doğru değil
Günah sevap olayları insanın kendini bağlar!toplumda artık bir tahammülsüzlük var !Sürekli günah dinimize aykırı diye konuşanlar var birde artık buna dayanamayan insanlar
O yüzden arkadaşın böyle fazla tepki göstermiş
Benimde bir arkadaşım var dine yöneldi kapandı vs
Beni uyarıyordu sürekli birşeylerin günah vs diye kötü bir üslupla değil çok da seviyorum onu ama bir gün karşıma aldım konuştum bak ben böyle bir insanım ben değişemem günahsa beni bağlar!Alkol konusunda uyarmıştı
Neyse artık sende uyarmazsın mesafe koyarsın istersen
Kimse kimseyle arkadaşlık yapmak zorunda değil sonuçta
Kendisi herseyi eleştirip en ufak bir konuda eleştirilince kıyameti koparan tipler var evet arkadaşın böyle midir bilmiyorum onu sen tanıyorsun ....

Malesef öyle. Yani ben açıkçası bu huyunu biliyordum ama bana yapmaz heralde çünkü ben onu hiç kirmiyorum diye düşünüyordum hep demek ki diğer insanlar da kirmiyormus da huyu boyleymis

Malesef öyle. Yani ben açıkçası bu huyunu biliyordum ama bana yapmaz heralde çünkü ben onu hiç kirmiyorum diye düşünüyordum hep demek ki diğer insanlar da kirmiyormus da huyu boyleymis
O zaman sen herşeyine onay vermişsin o yüzden seni yanında tutmuş
Bazı geçimsiz insanlar bunu yapar mesela
Başkalarıyla geçinemedikleri için yanında onun bütün yaptıklarına onay veren biri vardır
Sonra bu tip arkadaşlıklar bozulur işte böyle bir gün eleştirilince içindeki canavar çıkar
Benim arkadasımda beni uyarıyordu din konusunda hatta seninki gibide değil sürekli söylüyordu bende onu sevdiğim için sırf (normalde hayatıma müdahale edilmesini sevmem ) onunla güzel bir üslupla konuştum oda anladı artık yapmıyor arkadaslığımızda bozulmadı
Arkadaşın da sana laf sokucağına güzel bir şekilde konuşabilirdi bilmiyorum eleştiriye kapalı biri bence mesafe koymalısın...

Sosyal medyada yemek falan paylaşıp duranlara ben de çok sinir olurum ama uyarmam takipten çıkarırım. Siz günah derken aslında sevap günah yargılaması yapmamışsınız, davranışın yanlışlığını dile getirmişsiniz ama karşıdaki baya dar kafalı ve de görgüsüz olduğu için işi baya büyütmüş. zaten yediğini içtiğini insanların gözüne sokan bunu da normal görecek bir zihniyete sahip olan arkadaşınıza çoktan mesafeyi koymalıydınız.çünkü siz de baya rahatsız oluyormuşsunuz bu durumdan.
Bir de şunu ekleyeyim beni yakın arkadaşım yanlış olduğunu düşündüğü bir konuda( sizin konunuz gibi mesela) uyarsa oturup bi düşünürüm nihayetinde yakın arkadaşım bana zarar verecek bir şey söylememiştir. Yakınlık bunu gerektirir.

Son düzenleme:
Evet şuanda bir soğukluk var zaten içimde yani çok severim o ayrı ama ne bileyim hakettiği mi düşünmüyorum bu kadarını. Hayal kırıklığı mi desem nasıl tarif etsem bilemiyorum. Çok kişi söylüyordu aslında bana çirkef vs diye ama işte

Dinle alakalı konuşmadım diyorsunuz da neden özellikle Ramazan ayında bu uyarıyı yaptınız? Başka zamanlarda da hamileler olur canı çeken olur. Özellikle Ramazan ayında uyarı yapmışsınız arkadaşınız dini inançlarına karışıldığını düşünüp sinirlenmiş olabilir. Ayrıca koskoca insanın ne paylaşacağına karışmak da hoş olmamış.

Ben hamileyken gece gece mantı istiyordu canım saat 2 de mantı yapıp paylaşanlar yüzünden. Pek bir şey bildiği söylenemez bence.

Tavrımi koyar hadi canım güle güle terbiyesizliğe tahammülüm yok yolu açık olsun

Ben hamileyken gece gece mantı istiyordu canım saat 2 de mantı yapıp paylaşanlar yüzünden. Pek bir şey bildiği söylenemez bence.
İşte benim anlatmaya çalıştığımda buydu tam olarak. Sadece alıp almama meselesi değil nefs bu. Siz hamilesiniz canınız çekmiş şuan mesela 65 yas üstü çıkamıyor belki parası var çıkıp alamayacak ondan bahsetmeye çalıştım yani günah derken yaptığının sonuçlarının günah olduğunu söylemeye çalıştım

Siz haklısınız benim düşüncem ,benimde böyle arkadaşım olsa ben de mesafe koyarım .bide bu kadar alındıysa grupta neden konu açıyor ki özel olarak tartışsaydı .

Bu konudaki fikirlere hak vermekle beraber bunun sonu olduğunu düşünmüyorum.

Mesela çocuğu olmayan bir kadın, sizlerin hamilelik ve annelik fotoğraflarınızı görüyor. O zaman o mantıkla bunu da koymamak lazım, sonuçta bu yemeği canımızın çekmesinden daha da hassas bir şey. Ne bileyim annesini kaybetmiş arkadaşım benim annemle sarmaş dolaş fotoğrafımı görüyor.

Yani herkesin hassas noktası ve bizlerin o noktaya dokunacak durumu oluyor. O yüzden bunu kişilerin kendisinin ölçüp biçmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bu arada ben de yemek fotoğrafı paylaşmam özel bir durum değilse, hani kendim yapıyorum da savunuyorum durumu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…