onceliklerin boylesi

Kıskançlık.

Bize dayatılan hayatı farklı, aykırı yaşayanlara bakıp "Ben tüm bu tabuları kabullenip, bu dayatmalara boyun eğerken, bazı kadınlar nasıl oluyor da kimseyi umursayıp özgürce yaşayabiliyor" hasetliği bunun adı.

"Millet ne der" diye düşünmeden yaşamanın özgürlüğünü kıskanmak.

Kendi gibi olamayan kadının, kendi gibi olabilene imrenmesi.

Kimileri bunları asla kabul edemez mesela. Namus der, edep der, ayıp der ama kıskandım diyemez. "Hamile kadın dışarı çıkmasın" diyenlerin ülkesinde bunları kabul etmek zor tabi.

Son düzenleme:
Demek ki kadın öyle üşümüyor ve kendini bakımlı daha iyi hissettiği için zaman ayırmış

Hamileyim ve eğer çalışıyor olsaydım ben de erkenden kalkar makyajimi yapar en güzel kiyafetlerimle işe giderdim

Ha ben bu havada kilotlu çorabı sadece içlik olarak giyebilirim o ayrı bir şey

külotlu çorap ten çorap daha sıcak tutar bir dene isyersen ve şuan bende ince şeyler giyiyorum ziraa sıcak basıyo ve sıkıyo bunaltıyo bende elbise corap tunik altına opak çorap tayt takılcam eşofman bile boğuyo beni
topuklu da kimi alışıktır rahat eder giyer yani sonuçta
kimsenin kendine bakması için yaptığını sanmıyoeum öncelik bebeğin rahatı ve kendi rahatı

Eşim de beni deterjan kokan yarim diye sever

Derdimiz neyse sabah eşimi işe gönderip hemen temizliğe başlarım, yemek yemeyi bile unuturum

Ne güzel iste.
Sabah erken kalkip bende hazırlanıyorum.
Biraz özenli olmak karsidakinin de icini acıyor.

Mesela genelde bankaya gittigimde hanimlari begeniyorum icim açılıyor karsidakine de saygi bence bu.

Hamilelik herkesin ki ağır geçmiyor kadin suslenmis cikmis helal olsun valla.

Bunun için konu açmak çok saçma. Hamile kadının makyajı giyimi kimseyi ilgilendirmez. Herkes aynı derecede üşümez, yanmaz. Hamile biriyle zaten böyle bir karşılaştırma yapılamaz. Hormanlardan dolayı soğukken sıcak sıcakken soğuk hissedebiliyor insan.

Valla öyle kadınlara ben de çok şaşırıyorum ama takdir ediyorum. Siz niye bu kadar yargılayıcı yaklaşıyorsunuz anlayamadım .

ilk işimde çalışırken sizin gibi bir arkadaşım vardı, sürekli o topukluyla nasıl bütün gün geziyorsun, üzerin çok ince değil mi üşümüyor musun, çizmen çok uzun dizin acımıyor mu deyip duruyordu :) sonra tarz değiştirdim şimdi de o ayakkabı çok düz değil mi, montun çok mu kısa, neden sırt çantası kullanıyorsun diyor.. hayır kuzey kore gibi tek tip kıyafet gelse de eleştirmek için efor harcamasanız yazık yani

Hamileyken hormonlar tavan biliyorsunuz aslında bakarsanız aynada görüntümuz dışında en kadınsı hissettiğimiz zamanlar ve insana cidden hararet veriyor bı sıcak basıyor yani ben oyleydim insanın saçları olduğundan daha parlak tırnakları olduğundan daha sağlıklı oluyor güzel bir hamilelik yaşadım dış görünüş olarak eminim o kadında benim gibi hislere kapılıp abartmistir. Kıskanmayin sbence her kadın özel ve güzeldir.

Hamile bayan KENDİSİ İÇİN, KENDİNİ İYİ HİSSSETMEK İÇİN yapmış olamaz mı? Ne kadar garip düşünceleriniz var. Ben de elbise etek külotlu çorap giyiyorum yıllardır yaz-kış ve hiç kimse için değil sadece kendim için. Haftanın 5 günü topuklu ayakkabı giyerim, haftasonu topuklu bot çizme giyerim, sadece kendim için giyiyorum.

Her gün saçım makyajım kıyafetim takılarım uyumludur, güne böyle başlamak bana özgüven verir. Aksine insanların bakması da hiç hoşuma gitmiyor.

Bugün giydiğim ceketin kolu truvakar ve adamın biri kolların çıplak üşürsün dedi içerisi 30 derece neredeyse resmen sapıklıktan. Bu tarz insanlara ne giyersen giy bakacaklar ruhları sapık zira.

Ha bir de, bu hale gelmem 20 dk mı falan alıyor saç makyaj giyim takı :) Saatlerimi harcamıyorum...

Keske herkes yapsa,sokaklar bakimsiz keyifsiz insandan gecilmiyor

Aynen öyle, geçenlerde 40 lı yıllara ait bir resim gördüm, Eminönünde çekilmiş, günlük sıradan bir saatte, herkes o kadar özenli şık harikaydı ki adeta bir film sahnesi gibi. Fötr şapkalar, kadınların döpiyesleri eldivenleri çantaları, saçlar zaten o zamanın saçlarına bayılıyorum Marilyn Monroe tarzı...Şimdi herkes çok özensiz geliyor bana.

Allahın cezası adam. Azıcık göz kırpsan hemen soyunurdu kesin oracıkta. Şerefsiz ya sinir oldum. Neden bir şey söylemediniz?

Genclik, o zamanlar simdiki gibi degildim. Vur kafasina ekmegini al dönemimdi. Halbuki 20 yasindaydim ama iste cocuksuluk vardi yine üzerimde agzimi acamadim. Ama cok kafaya takmistim. Babam yasindaki adam bir de bana karsi olan öfkesini de anlamadim. Öyle giyinmek suc oldu aninda yani.

Hamile biri olarak, şu an herkes donarken beni alevler basıyor konu sahibi. Şu an kısa kollu ile işe geliyorum ben. Diğeri ise bir insanın hamile olması ile süslenmesi arasındaki bağı kuramadım, doğal ve sıkıntılı bir durum yoksa 20 dk süslenmemek için hiçbir sebep yok. Bir tek topluklu giymesini sağlıksız buldum, vücudumuzun ağırlık merkezi değiştiği için o kadar ama banane yani. Kendi canı sonuçta.

Şunu da eklmeliyim, bir hamile olarak her gün yarım saat bakım ritüelim var.
Her gün ılık duştan 10 dk çatlak bakım krem ve yağları sürme, ayaklarıma 10 dk bakım kremiyle masaj yapma ve rutin vitaminlerin alımı.

Bu arada 7.20'de evden çıkıyorum, 18-18.30 gibi de eve geliyorum, çalışıyorum yani. İnanılmaz ama biz hamile kadınlar normal insanız.

Sunu da yaziyim ben iki cocuk annesiyim, kizimi her gün krese birakirim.
Topukluyla giderim, ruj sürerim saclarimi salarim. Fizigim güzel, bir saat bulsam spora cikarim. Zamanim oldugunda degil, cocuklari birakacak kimsem yok, esim gelir öyle yaparim. At gibi kostururum tabiri caizse öyle bir yorgunluk uykusuzluk bendeki.
Ama kizimi götürürken sanki tüm gece uyumayan ben degilmisim gibi sürerim o ruju, uygun sapka ya da fular. Uyumlu giyinir cikarim.
Benim kadar özenen yok biliyorum ama bakislari bazen sorgulatiyor kendimi. Siz de yapin bakacaginiza hayir biliyorum da mahallede herkesin anasi bacisi yaninda. En yalnizlari yorgunlari benim. Siz de yapin aga, sac kökünden uzuyor bir tarak vur, bir dudak nemlendir.
Gecen uzun cizme giymistim selamlasirken yüzüme degil de cizmelerime bakiyordu arkadas.
Bakin ama ne bileyim, yargiliyorlarsa siz de yapin ben mi tutuyorum sizi diyesim geliyor. E bazen negatiflik hissediyorum. Hazirlanmam sucmus gibi tuhaf bakislar.
Hayir ben sizin hayat tarziniza karismiyorum.
Yaz gelse de o ucuc ucus elbiselerimi giysem diye bekliyorum. Ha eve gelince kücügümün altini aliyorum, ama bu parfüm sikmama engel degil. Zaten evde yeterince perisan oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…