Cunku herkes evdeki donuyla disari cikip sonra da saygi bekliyor. Hayir yani insan kiyafetiyle karsilanir,karakteriyle de ugurlanir. Tamam kiyafet gorsellik her sey degil ama karsi tarafa da saygi duyup insan icine cikabilir sekilde gezmek lazim.Aynen öyle, geçenlerde 40 lı yıllara ait bir resim gördüm, Eminönünde çekilmiş, günlük sıradan bir saatte, herkes o kadar özenli şık harikaydı ki adeta bir film sahnesi gibi. Fötr şapkalar, kadınların döpiyesleri eldivenleri çantaları, saçlar zaten o zamanın saçlarına bayılıyorum Marilyn Monroe tarzı...Şimdi herkes çok özensiz geliyor bana.
Cunku herkes evdeki donuyla disari cikip sonra da saygi bekliyor. Hayir yani insan kiyafetiyle karsilanir,karakteriyle de ugurlanir. Tamam kiyafet gorsellik her sey degil ama karsi tarafa da saygi duyup insan icine cikabilir sekilde gezmek lazim.
bu kadar haddimi aşsam kendime bile itiraf etmek istemezdim bu düşüncelerimi. bir de buraya yazıp fikir sormuşsunuz nasıl bir cevap bekliyorsunuz. siz belki kendi fikriniz gibi süsü püsü dikkat çekmye ego okşamaya kullanıyor olabilirsiniz ama çoğu insan kendini iyi hissettiği için süsleniyor ya da sade dolaşıyor. kimseyi enterese etmez.ya bu dert degilde goruslerinizi merak ettim
bugun ise normalinden erken gittim, 6 gibi 2 saatlik bi tren aldim. treni beklerken yanimda hamile bir kadin duruyordu, saclar, makyaj yapilmis, hava sifir derece ve o kulotlu corap ve topuklu giymisti. herkes bakiyordu, hos bi kadindi. ama dusundum de hamile halinle ne kadar erken kalktinda o sac makyaj o kadar yapildi, hamileyken topuklularla nasil rahat ediyosun, ben on kat giyinmistim dondum, o kulotlu corabiyla elbisesiyle ve tekrar hamile haliyle usumedi mi. yada butun bunlar millet donup bana baksin diye deger mi. artik kiskandim mi, yoksa kendimi mi sorguladim acaba bende boyle yapsam diye anlamadim, ama bence degmezdi ego oksamaya o kadar emek
Üstteki arkadaş günlük rutinini anlatmis. Ben de mesela 8.30da evden cikmam gerekiyorsa 7bucukta çalan alarmı kapatırım,tekrar çalar tekrar kapatırım, tekrar çalınca kalkar dolaba uzuuun uzuuuun bakarım. En son oylesine birşey giyer makyajı falan iş yeri tuvaletinde yapmayi düşünüp çapağimi silip dişimi fircalayip 'gec kaldim' nidalariyla evden firlarim
Her insanın öncelikleri farklıdır.
Belki o kadin bütün gece mide yanması yaşadı hamilelikten, hiç uyuyamadı. Evde kendini oyalamak için ayna karşısında zaman geçirdi, belki sabah namazına kalkan bir kadın,alışkın 6da uyanmaya... Sizin için çok erken olan saat ona çok erken değil... Belki de hamile diye kendini salmak istemiyordur, ya da hormonlarından dolayı kendini çirkin hissediyor, morali yerine gelsin diye uzun uzun ayna karşısında zaman geçiriyordur...
Sabah sabah neden kadını 'baskalarinin dikkatini çekmek için kendisine eziyet ediyor'a getirdiniz ki?
Hem bazı kadınlar üşümüyorlar.
Bir keresinde eksi onbeş derecede ben içime içlik,kafamda papak(uşanka), altıma kar botu ile evden çıkacakken evinde kaldigim arkadaşım opak bir çorap ve diz üstü etekle evden cikiyordu. O ilkbahar ben kış. Çok komik olduğu için ayna karşısında hatıra pozu cekinmistik
Bence bakiş açinizi değiştirin.
bir de şu var ben ilk doğumumdan sonra çok salmıştım kendimi kızım ne zaman kreşe gitmeye başladı bana aydınlanma geldi resmenHamile insanlar hiç bir şey yapmasın o zaman hele de doğurduktan sonrası sizin düşüncelerinizi düşünemiyorum?
Ne gerek var sen evli kadınsın, çocuklu kadınsın gibi bir ima sezdim ben, ama sizi ve ya başkasını ilgilendirmez ki, o böyle mutlu oluyor demek ki, bende kendime özen gösterince enerjim artıyor, kendimi daha iyi hissediyorum mesela, egoyla hava atmayla, milleti kendine baktırmakla ne ilgisi var? Hamile diye her şeye üşenmesi mi lazımdı?
Cok fena yaa gercekten haklisiniz. Toplu tasimada ozellikle cok goze batiyor. Cok buyuk hareketler beklemiyoruz da normal giyinseler yetecek. Evde giydigi esofman yerine duzgun ve siradan sekilde giyinse bile yetecek. Ter kokusundansa parfum koksun su insanlar ne olurYel
Aynen öyle...Bankacıyım her gün türlü çeşit insan görüyorum, bırakın kıyafeti kişisel temizlikten bihaber insanlarımız. Soğan kokusu, ter kokusu, sidik kokusu her türlü kokuya maruz kalıyorum.
Bir kaç teyzem var, hanım hanımcık inci kolyeli fularlı teyzeler bayılıyorum onlara, mis gibi parfüm kokusu saçarak geliyorlar, çok da saygılı insanlar zira önce kendilerine saygıları var.
ya bu dert degilde goruslerinizi merak ettim
bugun ise normalinden erken gittim, 6 gibi 2 saatlik bi tren aldim. treni beklerken yanimda hamile bir kadin duruyordu, saclar, makyaj yapilmis, hava sifir derece ve o kulotlu corap ve topuklu giymisti. herkes bakiyordu, hos bi kadindi. ama dusundum de hamile halinle ne kadar erken kalktinda o sac makyaj o kadar yapildi, hamileyken topuklularla nasil rahat ediyosun, ben on kat giyinmistim dondum, o kulotlu corabiyla elbisesiyle ve tekrar hamile haliyle usumedi mi. yada butun bunlar millet donup bana baksin diye deger mi. artik kiskandim mi, yoksa kendimi mi sorguladim acaba bende boyle yapsam diye anlamadim, ama bence degmezdi ego oksamaya o kadar emek
bir de şu var ben ilk doğumumdan sonra çok salmıştım kendimi kızım ne zaman kreşe gitmeye başladı bana aydınlanma geldi resmen
dedim ki kızım annesiyle guru duymalı ve bu en başta dış görünüşle başlamalı dedim kendi kendime
kız çocuğu bu zamanla kıyas yapmaya başlayacak ve o zaman ilk kilo vererek başladım işe sonra saçıma makyajıma giyimime ayrı bi özen gösterir oldum
yani hamilelik annelik bakımlı olmaya engel mi olmalı anlamadım ki
Cok fena yaa gercekten haklisiniz. Toplu tasimada ozellikle cok goze batiyor. Cok buyuk hareketler beklemiyoruz da normal giyinseler yetecek. Evde giydigi esofman yerine duzgun ve siradan sekilde giyinse bile yetecek. Ter kokusundansa parfum koksun su insanlar ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?