Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

Ben kimseyi 'tehdit' etmedim..Olayı çok yanlış yerlere çekmeyin lütfen! İyi akşamlar...

Kızlar konu cidden çok uzadı.. Bakıyorum da konudan aşırı derecede sapmışız. Bende konu sahibesinin (eminim ki o da benim) haklı olduğunu düşünmüyorum ama konu dışı yorum yaparak bunu biraz da biz uzatıyoruz..

Ben açıkçası son durumu merak ettim, ne yapmaya karar verdi?

ne egomu nede komplekslerini tatmin ediyorum

ama bi insan kendisini ve ailesini göklere sığdıramazken karşı aileyi bu kadar küçümsemek bi tarz olamaz bana göre

bu konuda da görüyoruz ki istediği zaman çokta güzel cümleler kurabiliyor ve derdini açık ve net şekilde ifade edebiliyor

evet dünkü konumda sinirime denk geldi istemeden yanlış ifadeler kullandım dese bu kadar sorun olmayacaktı

ama hala kendi yazdıklarını hakaret ve kötü söz olarak görmeyip insanların sözlerini didiklemesi olmadı yani

kimse o aileyle evlen mutlu olursun boşver onları 8,5 senene yazık demedi ki ben olsam bende evlenmem

ama evlenmeme sebebim ne cahillikleri ne de şivesi olur sebep bi tek hayata bakış açılarımızın farklı olmasıdır bu kadar basit

konu sahibi arkadaş rahatça kurabilirdi

evet konu gereksiz yere uzadı ortada bi sonuç yok

sağlıcakla kalın

Ben açıkçası son durumu hiç merak etmiyorum... saatlerce uğraşıp yorumlar yazıyoruz ardından bir de azar işitme var... Herkesin yolu açık olsun

Aylin'cim oncelikle dunku yorumunu cok cirkin buldugumu soyleyeyim, bunu onceki konunda da belirtmistim. Kendini ifade edis tarzin cok kotuydu. Yorum yapanlarda ona gore yapti. Onlara anne baba demeyebilirsin bunu normal karsiliyorum ta ki universite mezunu olsalardi da yine anne baba demeyeceksen.

Simdi ben sana soruyorum; bu adami ne kadar seviyorsun? Ugruna olecek kadar mi, yoksa gecici bir heves mi. Once bunu iyice otur bir dusun. Bir insanin ailesi insana bu kadar batiyorsa aranizda yeteri kadar sevgi yok diye dusunuyorum. Eger ki canini verecek kadar seviyorsan o zaman hic durma evlen. Sevmiyorsan da bosver ayril.

Allah'ım sen bana ve kk kadınlarına sabır, aylinin sevgilisine akıl, oğlanın ailesine baska bir gelin, ayline de yatlar kalklar kültürlü kaınvalideler kayınpederler daha nice nice yüksek üksek lisanslar bol bol hukukcu akrabalar ver..

kızlar,konu sahibinşn erkek arkadaşı bile kendi ailesi ile ilgili bu cümlelerine tepki göstermezken biz iki konuda da sinir küpüne döndük.hayat onların hayatı,bence daha fazla yazıp çizmeye gerek yok..

bizde diyoruzki sorun olur çünki sen sorun yaparsın
size göre hakaret olabilir ama burda herkes iyi niyetle aslında bunu açıklamaya çalıştı
bütün yorumların altındaki mesajı nasıl anlayamazsınız

Konu hakkinda söylemek istedigimi ilk sayfalarda söyledim ama yapilan bir kac yorum karsisinda sessiz kalamadim.
Ilk olarak burada acilan konulara, kendi fikir, görüs, düsünce ve yasam tarzlari ile cevap veren üyeleri ego tatmini ile suclayanlar olmus.
Bu nasil ego tatmini, hic tanimadigi insanlarin dertleri, SIKINTILARI yada üzüntüleri üzerinden ego tatmini yapildigini düsünecek kadar nasil sığ olabiliyorsunuz.
Konu sahibi arkadas;
Actiginiz ilk konuda müstakbel esinizin ailesi hakkindaki sözleriniz kabul edilemez.
Bu baglamda tepki gösterilmesi kacinilmaz.
Eger söylemeye calistiginiz, onlarin seviyesinin düsük, cahil, tabiri caizse adam yerine konmayacak insan olduklari degildi ise kusura bakmayin ama yaptiginiz buradan bakinca tam anlami ile adamlari yerin dibine sokmussunuz olarak görülüyor.
Simdi evirim cevirmeye gerek yok.
Yaptiginiz hatayi gördüyseniz ne mutlu size.
Yok görmedi de hala kendinizi hakli görüyorsaniz, yazik ne diyelim.

zavalli bir durum , saygim olmadigi kisiler icinde bulunmam o kadar basit , saygi kisilerin kisiliklerine baglidir diger noktalar sadece ego tatmini, bidakine bir konu actiginda cumlelerini iyi kurun , millet burda kimseyi durduk yere ustune gitmez ki kaldiki benim dusuncem , agir cumleli ifadeye agir cumle gelir , negativ i negativ ceker positiv ide positiv, kaldiki hukuki islem yapacaksin yapain burda yine egonuz tavan yapmis u donusu yaparak aciklamayla korkutma mi desem bilmiyorum sacma sapan konular acmaya gerek yok, kimse sizin ozel hayatiniza merakli degil,

Aylin bu konuyu buraya acma amacin neydi . Fikir almak mi, fikir vermek mi? Bizden fikir aliyorsan, dusundugun fikirlerini bizimle paylas. Fikir vermeye geldiysen (mustakbel kaynana ve kayinpederinin cahil oldugu konusunda) biz bunu onaylamiyoruz.

Son düzenleme:

konu sahibi verdi veriştirdi sonunda iyi niyetli kendi tarzıyla yazmış oldu
bizde ego tatmini yapar olduk konu sahibide aksini söylemedi
askine kendine yapılan her yorumu hakaret diye nitelendirdi
üstüne üstelik duygu sömürüsünüde yaptı bencede yazık diyelim...

ellerinize sağlık.. keske alin hanım da bunu anlayabilse. hepimiz bunun için ugrasıyoruz.

konuyu yeni farkettim ama dün burada yorum yapanlardan biride bendim
asla hakaret etmedim ama yazdıklarımında arkasındayım
dünkü konudaki üslubunuz çok kötüydü
bugünkü tehtitvari konuşmanızda öyle yine
konu açmanız demek hoşunuza giden ya da gitmeyen bir sürü cevap almanız anlamınada geliyor
bunu göze alarak konu açmanıza tavsiye ederim

"Karar diye bir şey yok, kararım zaten belliydi, hala da belli..Sadece belli bir durumun fazla sorun olup olmayacağını sormuştum" demişsin.

Ben,çıkabilecek sorunları yazdım ama nedense görmezden geldin ?

arkadaş cahil konuşmaları vardı diyor, bu konuşmaların ne olduğu konusunda bizi aydınlatsa biz de cahil olup olmadığını düşünür veya düşünmezdik.

ilkokul mezunu cahil olacak yada üniversite mezunu alim olacak diye bir kaide yok.

arkadaşım var üniversite mezunu bazen konuşurken çok sevdiğim halde cehaletinden ötürü sıkılıyorum.
ilkokul mezunu kuzenlerim var, aynı köyde yaşadıkları halde bazılar kitap olsun araştırma olsun kendilerini geliştirmişler onlarla konuşmaktan bir arada olmaktan zevk alıyorum ama diğerlerinin muhabbetine 1 saat katlanamam.

bunun eğitimle alakası var, ancak eğitim alamamış eşit değildir ki cehalet. ki benim bir teyzem var, hiç okula göndermemiş babası, kendi kendine kardeşlerinin kitaplarından okumayı, matematiği öğrenmiş. hergün gazete okumuş, kitap okumuş.

oturur doktorlarla, mühendislerle muhabbet eder. oğlu şuan üniversitede profesör. bazı şeyler hiç okumadan da olur, bazı şeyler okusan da olmaz.

nitekim, erkeğin babası konuşurken gerçekten cehalet aktıysa sözlerinden konu sahibini haklı bulurum. ancak sırf şivesi var diye, ilgi alanları farklı diyeyse bu tavrı, o halde kendisi de okumuş ama cahil kalmışlardandır bana göre.

Kimseyi tehdit etmedim, hakaret davasından söz ediyorsanız, o hukuksal bir haktır, tehdit değil..Sizin şahsınıza da bir şey yazmadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…