Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

Merhabalar!

Ben dünkü yazdığım yorumların arkasındayım ve yalnıs bir şey yazdigimi düsünmùyorum.

Bu arada hepimize dava açacakmışsınızya, bende türkiyeye gelemiyordum zaten.
Biraz memleket havasıda almış olurum. :)

Ha puda pi hakaret değildur da espiridur espiri
Ne gadan da ciddiye alaysinuz herşeyi Aylinnnnn hanum.

İnanın olay başka üyelerin de söylediği gibi çok fazla uzadı ve farklı yönlere kaydı..Bir de konuşulanları yazarak olayı yeni bir boyutta daha da büyütmek ve uzatmak istemiyorum takdir edersiniz ki..Okumuş cahil filan da değilim, bir insanı tanımadan yorum yapılmasını da yanlış buluyorum..Hoşçakalın...

Hepinize dava açmak??? Geçen sefer olduğu gibi olay yorumlar üzerinden alakasız bir şekilde söylemediğim şeylerle aksettirilmeye başlandı. Hakaret etmediyseniz yorumunuza teşekkürler geçen sefer ki.Hoşçakalın.

Size bir açıklama yapmak zorunda filan değilim. İstediğime de teşekkür ederim.

Insanlar burada neden konu acarlar , bilgi alisverisi yapmak icin. Senin konuyu niye actigin belli degil. Aciklama derken ne dusundugun konusunda aciklama yapacaksin. Yoksa konunu buraya acmayacaksin arkadasim, yanlis yerdesin. Neyse kafanin dikine git sen. Yorumlarimizi da kulak ardi et. - Ben de sana tesekkur ederim Aylin . Iyi gunler.-

Son düzenleme:
Önceki konuna aynen bunu yazmıştım.

-------------------------------
Vallahi benim babam albay, annem bankacı, ikisi de üniversite mezunu,
4 kardeşiz.
3'müz okuduk, meslegimizi elimize aldık, erkek kardeşim hala okuyor...

Eşimin ailesi ise kayınpederim lise mezunu, kayınvalidem ilkokulu bırakın hiç okula gitmemiş.
Okuma-yazma dahi bilmiyor. Fakat 3 çocuklarını da okutmuşlar, hepsi üniversite mezunu.

Eşimle 7 yıl flörtün ardından evlendik.
Ailelerin tanışma aşamasında, babamın söylediği tek şey sen yapabilirim, bu insanlarla anlaşabilirim diyorsan
bana söz düşmez dedi ve evlendik.

Allah'ıma çok şükür o kadar iyi insanlar ki ne eğitimleri ne de başka bir şeyleri beni ilgilendirmiyor.
İnsan gibi insanlar çünkü...
Eşimle yetiştirilme tarzımız çok çok farklı.
Ama bu bizim için 8 yılllık evliliğimizde çok büyük bir sorun teşkil etmedi....

Diğer iki kızkardeşim de evli, annem babam en çok benim eşimin ailesini severler.
Hep de söylerler.

Şimdi ben hangi konumdayım çok ama çok merak ettim :)
---------------------------

Fakat istisnalar kaideyi bozmaz.

Ben de şimdi sana babamın söylediğini söylemek istiyorum.
Eger sen yapabilirim diyorsan kimseye laf düşmez.

Ancak belli ki yapamayacaksın.
Bunun sen de çok iyi farkındasın.
O nedenle (bunu tavsiye olarak kabul et,) bile bile lades deme...

Tavsiyeleriniz ve paylaşımınız için çok teşekkürler, sevgiler

Ben de teşekkür etmek yerine duygu ve düşüncelerini paylaşmanı beklerdim.
Öyle olacağını zannetmiyorum veya öyle olmasından korkuyorum gibi...
Dünden bugüne,konuya eklediğin hiç birşey olmadı.
Sadece evlilik stresi deyip geçtin ama söylediklerin evlilik stresinin ötesinde...
Açıkçası ben de ne yapmayı düşündüğünü merak ediyorum.

Bütün yorumları okudum şunu söylemek istiyorum. Benim eski nişanlımın ailesi lise benim ailem ilkokul mezunuydu ve bizim ayrılma aşamamızda nişanlımın annesi olacak şuursuz insan benim annemin telefonu "he " diye açtığını iddia edecek kadar basitleşti oğlunu bu şekilde doldurdu ve benden soğuttu. Kaldı ki şu yaşıma geldim annemin telefonu "he" diye açışına şahit olmadım. 2 senedir o insanı hala unutamadım küs değiliz hala da konuşuruz ara ara ve bana evlenelim diye yalvarır. Ama benim ailemi aşağılayan o aileyle üzüntümden ölsem de o insanlarla biraraya gelmek, içindeki kötülükleri dışına yansımış insanların o pis suratlarını görmek istemedim. Ben üniversite mezunuyum evleneceğim insan lise mezunuydu ama ben o insanla evlenecek olmamı sorun etmedim ( etsem insanlığımdan şüphe duyardım çünkü ) onun ailesi lise mezunu benim ailem ilkokul mezunu diye sorun ettiler. Olayın komikliğine gelin. Şimdi benim ailem mi cahil, benim ailemi aşağılayan, dalga geçen insan mı cahil. Ben ülkemizdeki kadar kompleksli insanların eğitim seviyesi bizden çok çok yüksek olan Avrupada olmadığına inanıyorum. Orada bir insan bayan ya da erkek farketmez her işte çalışıyor. Garson olarak,dadı olarak , tezgahtar olarak ve asla kimse kimseyi mesleğine göre yargılamıyor ama burda bir cafeye gittiğimiz zaman orada çalışan garsonu kendimizden aşağıda görüyoruz. Oysa belki o geleceğin o çok "saygın" mesleklerinden birinin eğitimini alıyor ve harçlığını çıkarmaya çalışıyor. Ama yok hepimiz İngiliz asilzadesiyiz ya kimseleri beğenmiyoruz. Doktorsak telefonu açtığımız zaman merhaba ben Dr bilmem kim ya da avukat bilmem kim diye konuya giriyoruz. Bana ne senin mesleğinden ne işime yarayacak senin mesleğini orada öğrenmem ama yok ünvanların, paranın , sıfatların adımızdan ve kişiğimizden önce geldiği bir dünyada yaşıyoruz. Sen zaten kararını vermişsin haddime düşmez ama bence bir kez daha düşün. O insanları kendi yanına ailenin yanına yakıştıramıyorsan ne kadar mutlu olabilirsin bilmiyorum.

Son düzenleme:
Olayın tamamiyle çığrından çıktığını, bir taşlama seansına dönüştüğünü, sebebini anlayamadığım şekilde üzerime gelindiğini görüyorum. Bundan sonra yazılanlara affınıza sığınarak cevap yazamayacağım ve şahsen takip edemeyeceğim; hayır ukala olduğum için değil, hayır kötü niyetli olduğum için değil, hayır işime gelmediği içi değil; acıtsyon yaptığımı iddia edenlerin aksine acıtasyon yapmadığım ama yapılanlar sonrası söylemek mecburiyetinde kaldığım üzere, düzenli tedavi gördüğüm ciddi bir hastalığım olduğu ve bilgisayar başında bu kadar oturmamam ve bazı tedavilere düzenli katılmam gerektiği için. Yanlış anlayanlar yanlış anlamaya, yargılayanlar yargılamaya devam edebilirler, herkesin yaptığı kendini bağlar, yukarıda Allah var.. Son kez söyleyeceğim şu ki, herşeyin üzerine yemin ederim ki yazdıklarımda asla kötü bir niyet ve aşağılama yoktu, kimin inanıp inanmadığı da kendini ilgiledirir. Hakaret edenler hariç herkese teşekkür eder, hayatlarında başarılar dilerim..SAĞLIKLA kalın, hoşçakalın...

Kızlaaaar!!! Yazı diliyle iletişim daha mı zooor?

Kişiyi göremediğimiz için, karşı fikirleri, ağzından ateşler saçarak,
üstümüze gelen canavar olarak mı hayal ediyoruz?

Kimyamız değişiyor, tansiyonumuz fırlıyor, ateşimiz yükseliyor, öfke kat sayımız artıyor.
Kendimizi daha iyi ifade etmeye çalıştıkça, dibe çekiliyoruz.

Çoğumuz istemediğimiz halde, yargılayıcı olabiliyoruz.

Tarafsız gözle yorumları değerlendirdiğimde, herkesin konu hakkındaki fikirlerini
iyi niyetle aktardığını görüyorum. O halde sıkıntı nerden kaynaklanıyor?

Konu açan arkadaşlar, karşı görüş olabileceğine hiç mi hazırlıklı değiller?
Oysa karşı fikir bolluğu, duruma pek çok pencereden bakmamızı sağlıyor.

aylincim,
hayatı , insanları bu kadar ciddiye alıp bu kadar kafana takma canım.
herkes istediğini düşünür istediğini söyler, engel olamazsın.
sen bu kadar tepkili olursan herşey üstüne daha çok gelir.

ayrıca hakaret davası falan çok abartıyorsun.
sonuçta kimse seni tanımıyor değil mi.
özellikle senin şahsına hakaret edildiğini idda edemezsin.
yazdıkların üzerinden yorum yapılmıştır.
herkesin algısı aynı olamaz ki.

rahatla biraz. hayat böyle geçme.

Bakın Aylinnnn hanım ne kadar umursanmayacak, ne kadar kücük şeylerle uğrastiginizin farkinda degilsiniz.
Erkek arkadasinizin ailesinin cahilligini, şivelerini bırakın bir kenara.
İyi insanlarmi siz ona bakin.
Cok okumak eşittir iyi insan olmuyor dimi?
Siz eşinizle anlasin, kayinvalidenize kayinpederinize saygi gösterin mutluda olursunuz,
ilerde sorun da cikmaz.

Bu arada türkiyede neler oluyor, anakuzuları ölüyor, cocuklar kaciriliyor,tecavüzler bilmem neler....
Sizin ugrastiginiz seylere bakın.
Okuyup millete nasil dava acarim diyeceginize, vataniniz icin hayirli biri olun.
Dava peşinde degil, sevap peşinde koşun.

Ne diyelim bizde sana teşekkür edelim değerli fikirlerin için...

Son düzenleme:
Aylinciiiim, bu gün bitirdiğim kitap, endişelerine yön verebilir.
Okumadıysan öneririm tatlım.
Gümüş Yıldönümü - Maeve BINCHY

Biz, bilemeyiz insanların nelerle uğraştıklarını ne tür rahatsızlıklarının olduğunu, bazen bilmeden de konuyu farklı yerlere çevirebiliriz insan olarak. Ben öbür konunda kötü niyetli olduğunu düşünmüştüm. Ama şuan da kötü niyetli olmadığını ama üslubunu ayarlayamadığını düşünüyorum. Öbür konunda da ettiğim laf direk olarak size değildi, bazen eğitilmiş insanlarında cahil kalabileceği her eğitim gören insanın aydın olmadığını, bazen okumamış insanların bile daha seviyeli ve kültürlü olduğunu anlatmak amaçlı söylediğim bir sözdü, fakat siz direk olarak kendinize almışsınız bu lafı (belki bodoslama yazdığım için, kim olsa üstüne alabilirdi). Kronik rahatsızlıkların zorluğunu biliyorum, geçmiş olsun..

ilk konunuda bu şekilde ifade etseydin şimdi bu konuyu açmana ve bu kadar üzülmene gerek kalmayacaktı.iki düşün bir söyle demişler...

Ben sana yorum yaptim. Ne kadar seviyorsun diye sordum. Sen cevap vermek, aciklama yapmak zorunda degilim dedin. Hakaret dedigin sey tek tarafli olmadi be Aylin. Nasil iyi hissediyorsan onu yap. Daha fazla uzerine gelmemin dogru olmadigini dusunuyorum. Gecmis olsun. Evlensende mutluluklar, evlenmesende mutluluklar. Hoscakal.

yeter nolur kapatılsın artık şu konu ya valla gına geldı bız yazıyoruz yazıyoruz ama hanımefendı lutfedıp cevap bıle vermıyor yeter yanı.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…