Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

teşekkürler gerçekten herkes ilkokul mevzusuna takmış diyenler
aşşağılama yok sadece fikrini söylemiş diyenler bir zahmet okusunlar

işte dünkü konu bence tam da bunu anlatıyordu
ben de dün uzun uzun açıkladım ama
eğitimle kültür işte burada ayrılıyor
konu sahibinin müzdarip olduğu şey de bu

bu son sayfada gordum yazılanları sagolsun bırı kopyalamıs.bırıncısı anne baba demek zorunda degıl ama aynı hak karsı tarafada dogar.oda sızın annenıze babanıza sız der olur bıter.ben bu kadar elestırı almasını onaylamıyorum.ınsanlarıda assagılamak ıcın yazdıgınıda dusunmuyorum cunku ogullarını sevıyor.demek ıstedıgı sıve falan degıl aslında konusacak konum yok demeye calısıyor sadece kendını ıfade edememıs.olabılır havadan suda baska seylerden sohbet edersınız sevgınızın hatrına ıdare edersınız olur bıter.sadece cumleye yanlıs dokulmus tum hısler bukadar uzerıne gıdılmesın lutfen bu da benım fıkrım.

hayret
o kadar eğitimli bir insan
nasıl olmuş ta
kendını ifade edememiş??

bu da benım fıkrım cnm

katılıyorum

ben burayı 7 senedir takip ediyorum bakmayın yeni yeni yazıyorum önceden misafir olarak sürekli takip ediyordum

bir derdim var ve eşi ve ailesi konularından o kadar çok faydalandım ki

doğru insanı bulmamdan sonra ki evliliğimin mutlu ve huzurlu geçmesinin bi sebebi de kk

düğün alışverişlerinden tutun ev yeri belirleme konusu verilmesi gereken tepkiler ailesine karşı davranışlar bir çok konu örnek oldu

her kesimden insan var burada ve kıymetli yapan da bu zaten herkes aynı tepkiyi verirse nasıl karşılaştırma yapabilirsin ki

önünde seçenek olacak ki seçme şansın olsun

yorumunu yazarsın geçersin burada ki üyeleri küçümsüyorsan da neden takip ediyorsun diye sorarlar insana

Bakın sizde konu sahibinin yaptığını yapıyorsunuz.

Biraz önceki mesajınızda adamla ilgili 2 satır,o kız çocuğu ile ilgili 4 satır yazı yazmıştınız.

Kaldı ki f....lik bile yapsa 14 yaşındaki bir çocuğu bununla suçlayamazsınız.Anasını ,babasını,öğretmenini suçlarsınız ama çocuğu suçlayamazsınız.

Sanırım sizde bir annesiniz ama elalemin çocuğuyla ilgili nekadar da rahat konuşuyorsunuz.Yazık,gerçekten çok yazık.

N.Ç. davasının üzerinden daha bir yıl geçmedi.Ve biz o davada karar veren hakimleri '''kızın rızası vardı''' dedikleri için yerdenyere vururken,bir kadının,dahada önemlisi bir annenin de aynı zihniyette olduğunu görmek beni hayrete düşürdü.

orda da eğitimle kültür karıştırıldığı örnek olarak da o verildiği için yazdım
kadesa sen yanlış hatırlamıyorsam parkon da eğitimciydi
ne demek istediğimi en iyi siz anlarsınız
konuyla hiç alakası olmadığından uzatmak istemiyorum

zaten ne demeli de sıfat değildi ,gelin eş benzeri anlamında değildi

demekki sorun bizde aylinin içindeki sevecen iyi niyetli insanı görememişiz yuh bize

ne demeli yi ne için yazdığını biliyorum,ben orada başka birşeye vurgu yapmak istemiştim.

bu kadar yanlış anlaşılabilirdi
konu sahibini eleştirebilmek adına benim yazdığımı bu kadar çarpıtmak
yazık

Son düzenleme:
konu sahibinin hakaret anlayışı epey değişikmiş:44:
kendi yazdıklarında hakaret görmüyor ama kendine yapılan her yorumu kendince hakaret olarak değerlendiriyor.
ayrıca dün neden alelacele konu açıldı.madem rahatsızdı,neden hemen açıp gitti konuyu.başında durup yorumlara cevap verilmeyecekse,konu açmanın amacı neydi:26:
bana göre dün açılan konunun amacı farklıydı(gene tez konusu mu oldu acaba)

ben Allahın sevgili kullarından biri olduğuma inanıyorum.şu anda çevremde avukatlar,mali müşavirler,doktorlar,eczacılar var.ama hiçbiri ev hanımı olduğum için beni küçümsemiyor,bilakis fikirlerime değer veriyorlar ve hep birlikte zaman geçiriyoruz.

Son düzenleme:
bu kadar yanlış anlaşılabilirdi
konu sahibini eleştirebilmek adına benim yazdığımı bu kadar çarpıtmak
yazık

yazdığınız 4 cümle tam olarak böyle anlaşılıyor,çarpıtılacak birşey de yok.

Yanlış örnek vermişsiniz.Silseniz çok iyi olur aslında.

ayrıca burada yazılanlar hakaret olarak algılanıp hatta dava açılması bile düşünülüyorsa o zaman konu sahibinin k.pederi ve k.validesi de ona hakaret davası açmalılar! kimse sizi olmadık birşeyle suçlamadı,herkes yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yaptı.

Sanki herkes birbirini yanlış anlama yarışına girmiş Ne kadar eğdiniz bükdünüz büyüttünüz mevzuyu Sanki ilkokul mezunlarını ateşe atacaklar siz de ilkokul mezunusunuz isyan çıkaracaksınız
Yapmayın Allah aşkına benim dedem ilkokul mezunu annem babam üniversite kardeşimle ben üniversitede okuyoruz.Dedemin bilgisi görgüsü bize bin basar,okuduğu kitaplar boyumuzu aşar.Ama arkadaşımızın dert yandığı o değil ki cehaletlerinden dem vurmuş ha aklından nasıl geçiyorsa öyle yazmış.Sanki hepimiz mükemmel düşünüyoruz da:) Boş yere üstüne gidip de gerginlik yaratıp arkadaşı da üzüyorsunuz.Ben olsam cahil aileyi ben de istemem bir düşünürüm.Ama ona da önerdik zaten tanımaya çalış diye siz de öneri yapıp çekilseniz ne güzel olcek Neyse hepinizi öpüyorum daha fazla konuşmcm çok gergin geldi ortam

öyle bir kısır döndüye girdi ki bu konu
madamiks bile çıkamaz içinden
anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır işte
konu sahibi de bundan korkuyordu

ortada hiçbir sorun daha hiç bir şey yaşamamışken ilk günden eşimin ailesiyle mesafeli olmak istiyorum diyenler
daha evlenmeden evi uzak mı yakın mı tutsam diye konu açanlar
biz artık bir aile olduk onlar da kim oluyor diye en baştan eşinin ailesini dışlayanlar varken bu forumda
herkes de onlara hak verirken

sadece eşinin ailesiyle vakit geçirebilmek sohbet edebilmek arkadaş olabilmek isteyecek kadar iyi niyetli
ve uğradığı hayal kırıklığını sizce yanlış uslupla bence kendi tarzıyla anlatan biri bu kadar tepki almamalıydı

ikili yorumlara girdiğim için konuyu okuyup vakit harcayanlardan özür diliyorum
ama haklı bulduğum bir konuda da susamazdım
sadece kendi egolarını kendi komplekslerini tatmin etmek için yapılan yorumlar karşısında

Egem sen bi tanesin...burada da senin fikirlerine çok değer veriyoruz

Siz bir deridm var diye yaşadığınızı yazmışsınız herkeste kendince yorumlamış... ve yüzde doksandokuz eleştirdiyse bence hata ya üslubunuzda yada düşüncelerinizde... tehdit etmek yerine neden eleştirildim diye dşünsenize?

sanırım öğretmensiniz değil mi?tebrik ederim sizi bu düşüncenizden dolayı,öğretmenler yeni nesil sizin eserinizdir diyorlar ya aynen... bu nesildeki sürekli demeçler veren kadınları suçlayan aymazlar da 40 yıl önce sizin gibi düşünen öğretmenlerin eseriymiş demekki...
14 yaşındaki kızı suçluyorsunuz,biliyormusunuz bilmiyorum ama 0-18 yaş çocuk olarak kabul ediliyor insan hakları mahkemesinde...çocuk daha o,tabi ki aklı başında değil...daha belki 1 yıl önce regl olmuştur,daha ip atlayan çocukluktan,genç kızlığa geçişi arasında 2 yıl vardır maksimum...
2 yıl önce 12 yaşında olan bir "çocuk"tan bahsediyosunuz...
şu an hipofizi tamamen hormon salgılayan bir çocuktan bahsediyorsunuz...
inanamıyorum gerçekten bu düşünce tarzına...
ben de katlanamıyorum yolda 13-14 yaşında sigara içen ergen çocuklar gördüğümde,ya da küfreden ergenler gördüğümde...ama yaftalamıyorum onları şöyleler,böyleler diye...
tek kelime:
yazık...

o öğretmen zaten Allahın zalimi benim gözümde 14 yaşında kendisine emanet edilen kıza göz dikti diye...ama kıza suç bulmayın...kızın ailesini suçlayın,siz öğretmenleri suçlayın,ama tamamen hormonlarının etkisinde olan aptal bir çocuğu suçlamayın...

Nurcum senin gibi düşünseydi zaten bir hışımla yeni konu açıp hakaret davası açmaktan falan bahsetmezdi..diyoruz ya birşeyi anlatırken kullanlan üslup çok önemli.

yorumunu okumadan aynı şekilde yorum yazmışım,yaşa parkon,çok yaşa!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…