- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
'Yorumlara cevap yazmayacaksanız ne diye bi daha konu açtınız'
Başlığı okuduysanız cevabı açık.. Konu kapanmış ve AÇIKLAMA amaçlı açtım..
Kimseyi korkutmak gibi bir hobim ya da arzum yok..Ailemin yarısı hukukçu ve kendilerine danıştım, onlar da bunların hukuki olarak hakarete gireceğini söylediler, dava açıp açmamak bana kalmış o ayrı..Ayrıca kimin ne yazdığına bile bakmadım, 28 sayfa hakaret küfür kumayı anca bitirdim, buradaki kimseyi de tanımıyorum. Ama annem babamdan sevgilime hatta doğmamış çouklarıma kadar akıl almaz hakaretler var! Hem de hiç haketmediğim, yargısız infaza uğradığım!
gülmek istiyorum serbest mi??? :)
Kimseyi tehdit etmedim, hakaret davasından söz ediyorsanız, o hukuksal bir haktır, tehdit değil..Sizin şahsınıza da bir şey yazmadım..
Ben de tüm yorumları okudum , aslında Aylin arkadaşımız sözcükleri özensizce seçtiğinden ya da başka bir nedenden kendini doğru ifade edememiş. Sonra da rahatsızlığı nedeniyle konuyu takip edememiş. Görüldüğü gibi talihsizlikler nedeniyle bir iletişim kopukluğu yaşanmış.
Ben bir mesajın yorumlanmasıyla ortaya çıkan kanıların böyle kırıcı ifadeleri haklı çıkaramayacağına inanıyorum. Arkadaşımız hakaret etmekle suçlanırken aslında ona açıkça hakaret edilmiş kimi mesajlarda.
Evet , arkadaşımızın ilk mesajı yoruma oldukça açık ve hoş olmayan bazı ifadeler var , ancak bu durum bence suistimal edilmiş ve oldukça acımasız yakıştırmalar yapılmış. Bizler aslında bu forumda doğrudan tanık olmadığımız yaşamlar hakkında yorum yapıyoruz , bence daha dikkatli olmalıyız. Söz gelimi , aslında önyargıyla hareket etmekle , kişileri eğitim düzeylerine göre sınıflandırmakla ya da hakir görmekle suçladığımız birini , biz de aynı yaklaşımla tek bir mesajı referans alarak aşağılamamalıyız. Düşüncelerimizi daha yumuşak ifaderle , hoşgörü çerçevesinde de aktarabiliriz. Mesajımda bu beğenmediğim sözlere yer vermek istemiyorum , ancak ben de çok ileri gidildiğini düşünüyorum. Herhalde yorum sahipleri birbirinden güç alarak adeta Aylin ' i linç etmiş.
Bu yaklaşımı da , Aylin ' in varsayılan yaklaşımı kadar yakışıksız bulduğumu belirtmek istedim.
Çok güzel ifade etmişsiniz teşekkürler ama arkadaşın özrü kabahatınden büyük, bir taraftan tekzip yazısı yazıyor birtaraftanda yeni gaflar, mahkemenin yolunu gösteriyor, bu nasıl bir tezat.
Geçenlerde kep törenine gittim Üniversitelerin. Öyle insan manzaralarına dalıp gittim. Kilometrelerce uzaklardan gelen aileler anne babalar gözlerinde pırıltı. Cahil eğitimli açık kapalı çiftçi doktor ev hanımı emekli köylü şehirli aileler anne babalar. Ortak dilleri, ortak sevinçleri evlatları. Bir evlat kolay büyüymüyor. Evliliğe giden bir ilişkide sadece sevdiğiniz kişiyle değil bütün aile ile evleniliyor bundan kurtuluş yok! Ne kadar uzaklaştırırsan uzaklaştır hayatının bir yerinde bir şekilde yer almak zorundalar. Bu denli tiksinti duyduysa arkadaşımız yazık o aileyede yazık.Ailesine söz söyleyince nasıl içerlemiş önce iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batımak lazım.
Valla her iki konudan da durumu anlayacak kadar bişeyler okudum. Hele ki konu sahibinin ilk konusunu okuyunca acayip gerildim nedense.. Bi sürü şey yazılmış çizilmiş benim içimden tek ses inatla bağırıyor, ne mi? "Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır"...
Hadi şimdi git beni de mahkemeye ver..[/QUOTE
Öyle söyleme arkadaşım senin diploman beni döver:))) Sanki artık üniversite okumak çok çok bir ayrıcalık, Ne abarttık biz bu eğitim işini. Diploma sadece daha kolay iş bulmak içindir. Eğitim 0-6 yaş arasıdır. Ondan sonra diploma, İlkö.lise, üniv. diploması adamı bilgilendirmiyor, sadece seçtiğin branş konusunda öğreniiyorsun. Çevre ile sosyal anlamda gelişiyorsun. Ama ne öğreniyorsan 0-6 yaş arasında aileden öğreniyorsun. Çocuk ailenin aynasıdır. İstersen doktora eğitimi al insanlık eğitimi almadıktan sonra.
Gerçekten çok sinirlendim, insanları okuduğu okula göre sınıflamaya.
Her türlü insan sınıflanmasına karşıyım.
Biri konu açsa etnik kökenden bahsetse hemen, "hepimiz kardeşiz insan etnik kökenine göre mi sınıflanır" mı deriz. Mezhep farkı dense "aaa ne ayıp ne diyorsunuz siz" diyoruz.
Sonra çıkıyor biri yorum yapıyor, "ilkokul mezunu eğitimsiz insanlar diyor" peşine 3-5 kişi beğen atıyor. Yazıklar olsun vallahi.
Durup durup yazasım geliyor ama yetmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?