Siz neler düşünürdünüz benim yerimde olsanız ?

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.433
1.904
83
Hanımlar biliyorum uyuyorsunuz ama sabah uyanınca belki bana biraz fikir verirsiniz anlaşılır olması için kademe kademe yazacağım.
Ben evlendim çok kısa sürdü evliliğim ve boşandık.annesine bağımlı eş durumları yüzünden. Aradan zaman geçti benim gibi evlenmiş boşanmış biriyle tanıştırıldım arkadaşım tarafından. Uzun süredir görüşüyoruz sevgili olarak. Ama şöyle ki benim ailem sorun çıkarıyor konu da şu, görüştüğüm kişi avukat. Ablası da eskiden hakimmiş ama malum darbe zamanı ihraç edilmiş. Hala yargılanıyor. Ailem bu yüzden istemiyor ben de öğretmenim. İlerde sana zararı olabilir diyorlar.
Bir ikinci konu da şu , bu avukat kişisinin düzgün bir gelirinin olmaması. Yani ben napıyor cidden bilemiyorum babasından gelen bir evi var kirada onun kirasıyla zar zor geçiniyor sanki hiç dosya tahsilatı yok gibi. Lütfen yanlış anlamayın lütfen. Ama bir aile kuracaksak geçim derdi olsun istemiyorum. İkinci evlilik yapmak daha da zor. Geçen sene demiştim ki biraz birikim yapalım en azından seneye kadar 300-500 bin kadar biriktir sen de dedim. Sene geçti cebinde 10 bin lirası bile yok eminim. Kenara koyduğu iki üç çeyrek varsa vardır sizce bu normal mi ?

Bir diğer konu da sigara içmesi. Ben çok rahatsız oluyorum bıraksan güzel olur dedim ama bırakmıyor çok fazla içiyor. Gerçekten rahatsız olmaya başladım. Sarıldığım zaman hoşuma gitmiyor. Ayrıca hem parası az hem de sigaraya para verip duruyor. Annem bunu çok söylüyor bana ilerde sorun olur diye.

Ayrılmak istesem ayrılamıyorum hemen ağlıyor sitem ediyor. Çok iyi kalpli biri aslında. Art niyetini hiç görmedim yani cebinde parası yok ama 100 tl varsa 100ünü de benim için harcar. Bu konuda çok iyi.

Ama ablasının durumu , kendisinin 30 yaşına gelip de sıfır olması hiç hoşuma gitmiyor. Evlenmek istesek beş kuruşu yok gibi sanki çünkü bana hep söylüyor şurdsn şu kadar burdan bu kadar aldım diye. Ama sigara ve ofisin kirasına ancak yetiyordur. Çünkü giyimine de almıyor o da ayrı konu zaten . Hiç şöyle düzgün bişeyler giymiyor. Solmuş tişörtler hep aynı ayakkabı vs. Ben de tam tersiyim hep yepyeni giysiler giyerim ütülü vs. Yani bunlar aşılmayacak şeyler değildir belki de ama kafamı çok kurcalıyor. Ailem hiç istemiyor ya biraz da ondan sanırım. Siz neler düşünürdünüz benim yerimde olsanız ?

Siz neler düşünürdünüz benim yerimde olsanız ?
Ben kendi adıma konuşayım,
Ayrılmak istesem ayrılamıyorum hemen ağlıyor sitem ediyor.
Bu kadar ayrılma muhabbetine girdiğim, devam etsek mi diye sorguladığım hatta işin içinden çıkamayıp başkalarına danışma ihtiyacı hissettiğim biriyle devam etmezdim. Duygular vardır hisler vardır, o doğru kişi diye düşünürsün başkalarının fikirlerini alsan da onunla devam etme hissi zaten içinde olur. Bu kişi senin için doğru kişi değil bence uzatmanın bir anlamı yok

Bir diğer konu da sigara içmesi. Ben çok rahatsız oluyorum bıraksan güzel olur dedim ama bırakmıyor çok fazla içiyor. Gerçekten rahatsız olmaya başladım. Sarıldığım zaman hoşuma gitmiyor.
Mesela böyle durumlar da çok önemli yani daha şimdiden rahatsız oluyorsun ama ileride aynı evin içine girince sık sık içtiğini göreceksin. Seni rahatsız eden şeyleri yapan kişiyle en baştan devam etmemek en mantıklısı. Seven görmezden gelebilir evet ama bunun için de ortada ciddi bir aşk olması lazım.

Öncelikle hayat sizin hayatınız dümen sizin elinizde eşinizde olmasını istemediğiniz şeyler varsa partnerinizin kişiliğini değiştirmek direkt olarak onu değiştirmelisiniz.
Ablasının durumu size zarar verir mi bilemem o konuyu es geçiyorum o sebeple fakat sigara içmesi, kötü giyinmesi sizin için sorunsa değiştiremeyeceğiniz için bitirmelisiniz.
Para konusunda sonuna kadar haklısınız bir hayat süreceksiniz cebi dipsiz kuyu olan bir adam sinir stresten başka birşey veremez, belkide kumar falan oynuyordur.
Birde kendi içinizde bir sürü olumsuz özellik saydığınız tabiri caizse önemli konularda size göre falsosu olan bir adamla devam etme çabası beyhude..
En önemlisi de ayrılamayacağınız adamla ilişki kurmayın şimdi kırk takla atıyorsa olaki evlendiniz ve yürümedi boşanmak zulüm olur.
Kendinizi düşünün ve bu ilişkiden uzaklaşın.

Ablasının durumunun size ne zararı olsun bilemedim. On yıl gecmis üzerinden. Ablasıyla evlenmiyorsunuz.

Sigara tanıştığınız günde içiyordu bu kişiyi böyle tanıdınız. Yıl geçmiş uzerinden

Bekar adam belli ki becerikli de değil ütü hak getire. Ama seven bunları tolere ediyor görmüyor bile. Burada konular okuyorum zerre hak etmeyecek adamlara tutkun kadınlar. Değer görmüyorlar saygı yok hatta kimi evli yada eski karısıyla görüşüyor.

Bu kadar olumsuz negatif yazmışsınız ki sanki bana gaz verin de bitireyim der gibi.

Belli ki istemiyorsunuz uzatma o zaman.

bence ablanın durumuna takılmamak lazım sizle alakalı bi durum değil olamaz da onun haricinde kendimden örnek vereyüm evlenmeden önce bende cok birikim yapan bi insan değildim alışmamışım çünkü ama evlendikten sonra eşimin sürekli güzel dille uyarılarıyla birikim yapma alışkanlığı edindim belki sizinki de o şekilde olabilir. sigara da bi bağımlılık sonuçta hadi diyince olmuyor ama onunda çözümü var . yani anlattıklarınızın hhep bir çözümü var çözümsüz nice olaylar, davranışlar var . ama tabiki içinizde huzursuzluk oluşuyorsa evlenmeyin veya erteleyin derim. ayrıca avukatlık da güzel bir meslek üzerine düşse daha iyi kazanılanilir

Kişisel bakım alışkanlığı küçükken ediniliyor. Benim 5 yaşındaki oğlum bile bunlara dikkat ediyor. Hı kendisi temiz ve düzenli giyinmek ister maddi gücü olmaz, yapamaz ama kendisi iş güç sahibi olunca bunları yapar çünkü içinde vardır. 30 yaşına gelmiş birisi için sürekli siz mi uyaracaksınız şöyle giy vs. Diye?

Sigara hassasiyetiniz var ise bu kişi en başından içiyordur. Ya ilk andan üstünü cizecektiniz ya da başında konuşacaksınız. Sigara bırakmak zordur kişinin önce kendisi istemesi lazım.

Aslında diğer bütün konularda adam belliymiş mesela neden tercih ettiniz? İkinci evlilikte insan daha tecrübelidir. Sorun yaşamamak adına en başından seçer yani. 30 yaşına gelmiş birisi adamı ne kadar değiştirebilirsiniz? Ya tutarsa mantığı bu işte olmaz çünkü ağzınız yanmış. Sonradan bu hale gelse anlarım ama bile bile kabul etmişsiniz.

Adam leş birisi bile olsa bu durumda siz hatalısınız başında okey vermişsiniz şu an size veya annenize batıyor bu durumlar. Mesela diş fırçalamaktan aciz birisini ilk andan farkedersiniz. Benim için yüzü güzel olabilir fakat dişleri pisse ilk andan elerdim bekar olsam. Benim yanıma o şekilde gelmiş birisinin diş fırçalama alışkanlığı yoktur ite kaka yaptıramam der olumsuz bakardım.

Ablasıyla sizin bir alakanız olmaz da böylesine içinizi kemiren meseleler varken bu adamla da olmaz. Ayrılmak istediğimde ağlıyor ne demek? Ne saçma, kırılmasın diye körü körüne ilişkiye devam mı edeceksiniz? Ayrılın gitsin. Ayrıca 100 TL’si varsa hepsini size harcamasın da gitsin üstüne başına giyecek bir şey alsın. Yani olanı kendine değil de size harcaması da saçma. Kendine bakmıyormuş adam. Pistir de o.

Ablasıyla ilgili sizin başınıza bir sıkıntı geleceğini sanmıyorum birkaç kişiye rastlamıştım eş, kardeş gibi birinin bu durumundan dolayı diğerleri etkilenmemisti.Fakat ondan önce maddi durum, kendisine özen göstermemesi gibi sizin için önemli olan ve bazen gerçekten AŞILMAYACAK durumlar oluyor,sen bunları tart biç.30 yaşından sonra giyimine özen göstermek, diş fırçalamak, sigarayı bırakmak zor mesele.Zaten istemediginiz davranışlara dikkat etmek istese sana aşık olduğu ilk zamanlar yapardı.Maddi durumdada zorlanacağın kesin.İliski ilerledikçe hayatın pembesi gidip tozu kalıyor.Cok fazla soru işaretin var.İleride sen ağlayacağına acımasızca ama beyefendinin ağlamalarını göz ardı edeceksin.

Ben olsam evlenmezdim 30 yaşına gelmiş birikim yok çok sigara içiyor size değer verse rahatsız olduğunuzu anlar hiç değilse biraz azaltırdı. Her şeyi geçtim ayrılmak istediğimde ağlıyor demeniz beni biraz tedirgin ettti evlenseniz binbir takla atar ayrılmamanız için . Manüpüle eden bir tarafıda var . Bence arkanıza bakmadan kaçınnn çok fazla falsosu var

Evlenesi yok, kenara para ayiramiyorsa bu yaşta sorumsuz adamla ikinci evlilik olmaz. Giyim vs işi de adamın sana ve hayata karşı özensiz olduğunu gösteriyor. Sonra düzelir diyerek bir ilişkiye başlamayın sakın. Bu pasaklı ile daha fazla zaman kaybetme derim. Sigara benim için kabul edilir bir şey değil zaten, birakamiyorlar da, başta kabul etmemek lazım diye düşünüyorum. Bırakma konusunda çabası da yokmuş sana dair hiç özen çaba yok zaten farkindaysan... Şutla gitsin önündeki maçlara bak canım.

Son düzenleme:
Görünen köy kılavuz istemez, bile bile lades demeyin. Annenizi dinleyin derim ben .Evlilik romantizm ile ilerlemeyecek kadar ciddi bir olgu.

KESİNLİKLE.

İhraç olan çok hakim savcı tanıdığım var ama birçoğu inanın o dönemki kendilerine kafayı takan kişiler tarafından iftiraya uğradılar. Adalet bakanlığı ve savunma bakanlığı öyle bir yer ki malesef çamurun izi değil direkt kendisi kalıyor . TSK mensubu veya polis değilseniz ihraç olmuş biriyle evlenmenin ogretmen olarak size dokunmaz amcası bu davalardan içeride olup öğretmen olarak soruşturma dahi geçirmeyen yakın bir arkadaşımda var . Bunu takmayın ama bence daha da vaka bir durum var ki adam tembel . Üzgünüm lakin evlilik insanı değil .

Kendisi niye muvekkil edinemiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…