Onemsenmemek:((

Lahmacun attirtip parasini esine odettirmis misafir muamelesi gormuyrmusun hep ayni seyleri yiyormusun sende az degilsin saf da degilsin ...para paraaa...derdim para degil diyorsunz her firsatta para...
Hep ayni seyleri yiyormusum mu dedim hanfendi sen ne diyorsun,pardon okuma yazmaniz var mi cidden okudunuz mu?

Saf degilim tabiki safim mi dedim?gelmisim 30 yasina yillarim koylerde gecmis bir zahmet saf olmayayim sabrediyorsam esimin hatrina,ayrica subat tatilinden beri memlekete gelmemisim geldigim gun sevgili kv saat bes olmus ne yapsam ne yapsam diyor,kimse kusura bakmasin tabiki de icten ice kizarim tabiki de soylenirim,siz de size gelen misafirlere boyle muamelede bulunun bir de yetinmeyip ustune 13 bin tl ne zaman vereceginizin belli olmadigi bir borc takin size gore normal demek ki.

Ozelik le diyorsunzya para onemli degil de onemsenmemek diyorsunuz nolucakki ha onu yemisiniz ha onu ben sizi de yanlis buluyorum aile arasin da boyle seylerin soz konusu olmamasi lazim bellimi olur kayniniz daha sonra hic ummadiginiz zmnda size yardim eder.. Cok takilmayin dunya hali belli olmuyor..

Birde gercekten turkcem zayif 4 yilda ancak bu kadar gelistirebildim konu nun ozunu anlatmak istedigimi anlayin boraz daha iyi niyetli olun..kazanan gercekten siz olursunuz...

Bakin ben kotu niyetli olsaydim zaten esime vermeyelim derdim sesimi cikarmadiysam da sadece esimin hatrina burda konu acmamin bir sebebi sadece dertlesmek icimi dokmek.

Ha onu yemisim ha bunu zaten bir onemi yok ama size soyle bir ornek vereyim bir ay once kayinvalidemler bize gelmek istediler ve saat dortte haber verdiler esimde madem bu saatte haber veriyorsunuz ozaman disarda yiyin gelin dedi,ben de esime ayip olacagini yemegi hemen ayarlayacagimi ayda yilda bir geldiklerini soyledim ve saat dort olmasina ragmen (kavurma,yesil fasulye,pilav,salata yaptim) onlari onemsedigimi misafirperver oldugumu gostermek istedim,tamam evinde et olmayabilir zaten yazin cok yenmiyor ama en azindan ilk gun icin diyorum oglu icin bir seyler yapabilirdi haksiz miyim Allah askina bu umursamamak degil de ne siz soyleyin?mesele bir kilo kiymami yoksa umursanmamak mi siz cevap verin?

Kaynimi da ben cok iyi taniyorum 5 yillik ogretmen cebinde 5 kurusu yok zor durumda kalsam vermeyecegini cunku birikmis parasi olmayacagina adim gibi eminim.

Daha oncede evlendigimiz yil kp istemisti araba alacam bana ayda 500 tl verin demisti ben de konu acmistim ve sizin onerdiginiz gibi biri guzel akil vermisti bizde arabamizin modelini yulseltmistik ve borca girmistik borcumuz bu martta bitti yeni biriktirmeye basladik zaten 16 bin vardi,ev almaya daha en az 2 sene var onlarda cok iyi biliyorlar yani simdi alamayacagimizi,bankada biriktireceginize biz3 verin modundalar.

Siz hanimiy saniz o da kardesi hanimefendi tabiki yardim edecek gun gelir oda esinize yardim eder ...disarda yiyin demis annesine annesi alinmismi cocuguna ben bunu yaptim oda yapsin diye bir beklentide hep mutsuz olursunz...

Gercekten esimi enayi gibi gorduklerine az once yine sahit oldum yeni bir bdv konusu gibi hatta.

Saglik lisesi mezunu ve benden 50 lirayi alan kucuk kaynim(18 yasinda) icin kayinpeder esime diyorki ( ben yanlarinda degilim ama duyuyorum) bizim bu yil tayinimiz bursa merkeze cikti sukur yaninizda goturun is imkani cokmus burda bas edemiyormus al sana bir konu daha gece gece yine uyku haram

Siz hanimiy saniz o da kardesi hanimefendi tabiki yardim edecek gun gelir oda esinize yardim eder ...disarda yiyin demis annesine annesi alinmismi cocuguna ben bunu yaptim oda yapsin diye bir beklentide hep mutsuz olursunz...
Son kez cevap yaziyorum size madem bakis acilarimiz farkli siz de yazmasaniz sevinirim maddeler halinde cevapliyorum.

1.esim ve kardesi arasina girdigime dair en ufak bir hareketim yok,kasit borc vermekse o para benim de alin terim sadece kendisi biriktirmedi ben de her ay disimden tirnagimdan kistimda biriktirdim.

2.mesele yemek icmek meseleside degil,illa ben yaptim diye onunda yapmasi da degil,ki eger sadece bir pilav yapsaydi burda kayinvalide beni onemsemedi bir pilav yapti diye konu acsaydim haklisiniz,kadin biz gelene kadar kilini kipirdatmamis bozuldugum da bu tam olarak.

3. Hala askerligini yapmamis hic bir sorumluluga ortak olmamis otuz yasina gelmis cogu zaman babasindan harclik alan fakat 5 yillik ogretmen bir adam da bana cikarip zor zamanimda borc vermez buna da eminim.

Ben de son kez yaziyorum o zmn malesef turk insanin en buyuk hastaligi gelin kaynana aile takintisi bu cok ciddi bir hastalik aslinnda bu kadar gerksiz seyleri kafaya takacaginiza hayatiniza mutlulk katacak daha onmli daha degerli seylerle ugrasilmali..sizi daha saglikli yapacaktir..sunu untmamak lazimki siz esinizn ne kadar karsysaniz onlar da dogup buyudugu herseyi paylastigi ailesi ..her insanin kkendine has ozelligi vardir. Size ters gelen onlara normal gelebilir.onlara ters gelen size dogru gelebilir. Onemli olan anlayistir. Iyi niyettir siz iyi niyetinizi korudugunz zmn hayattinzda mutlu kalirsiniz SON...

Sizi alintilamadan yaziyorum tekrar, cok sukur mutlu huzurlu bir insanim esime hem cok deger veriyorum hem de cok seviyorum,kayinvalidemin umursamamasi disinda onunla herhangi hicbir problem yasamadim ki bunu da cok buyuk bir problem olarak buraya yazmadim zaten.

Esimin babasini tanisaniz belki neden bu kadar agresif oldugumu anlarsiniz bana resmen kaynanalik yapiyor,ben buraya gelince mutsuz oluyorum yoksa sukur pozitif hayat dolu bir insanim.

Burda tek bir ifadem de bile esim ve kardesi arasina girdigime dair tek yazi goremessiniz,borc konusunda bile girmedim(ben de o paraya ortak oldugum halde) sadece dertlesmek istedim bundan sizi rahatsiz edecek bir durumda gormuyirum.

Neyse siz dertlesin hanimefendi...bildirim geliyo bir daha yazmam fikirlerimi...okuyun ama arasira cok degerlidir yazdiklarimmm..

Evet aynen öyle ve konuşarak bazı şeyler çöZülseydi eğer ben çözerdim.çok zaman çok şeyde susmayıp konuştum ama anlayanda dinleyende değişende olmadı,bazı şeyler değişmez değişmicek.çünkü huylu huyundan vazgeçmiyor.Bize de sinir olmak düşüyor,ailemize dokunan herşey illaki üzüyor takmamak elde olmuyor bazı konularda.

Eski konularimdan bir kac tanesinin ozetini yazsam belki daha anlasilir olur maddeler halinde ve Allah da sahidim hic bir yalan abartma yok.

1.kp esimin ailemde kalmasina musade etmiyordu(ayipmis).

2. Dugunum oldu bana bilezikler disinda tek bir taki verilmedi kendileri aldilar.

3. Esimin evlendikten sonra benim haberim olmadan 20 bin borcu varmis(nereye harcadigi hala muamma).

4. Esime izin vermedikleri gibi benim ailemde cok kalmama da izin vermeyip burnumdan getiriyorlardi(artik onlarin soyadini tasiyormusum ve onlarin kanini tasiyormisim kp deyimi bunlar)

Gece gece daha yazmayayim yazdikca sinirleniyorum cunku,bunlara maruz kalmayi hak mi ediyorum acaba,bunlara ragmen sesimi cikarmadan borc verdiysem ve hala gelip evlerinde kaliyorsam opup basina koysunlar.

Ben sukur uzaga gidiyorum ayda yilda bir gelirim,evimizde esimle cok mutluyuz Allaha binlerce kez sukur,onun adina da uzuluyorum o da defalarca bazi seyleri soyluyor anlamiyorlar ben deyince mi anlayacaklar,islerine geldikleri gibi her konuda davraniyorlar ve cogu seyi anlamamazliga vurarak isin icinden cikiyorlar daha ne diyeyim.

Sizin adiniza da cok uzuldum rabbim yardimciniz olsun,insallah esinizle mutlusunuzdur o cok daha onemli gercekten.

Lahmacun attirtip parasini esine odettirmis misafir muamelesi gormuyrmusun hep ayni seyleri yiyormusun sende az degilsin saf da degilsin ...para paraaa...derdim para degil diyorsunz her firsatta para...
Kusura bakmayın ama merak ettim
Çalışıyormusunuz yoksa ev hanimimisinz

Böyle para muhabbeti yapana kizanlar
Genelde gördüğüm en cimri insanlar oluyor
Ama başkasına sıra gelince aman ne var gitsin para derler
Para demek emek demek
Bunuda çalışmayan bilemez
1 lira bile o kadar zor kazaniliyor ki
Ancak kendi kazanan anlar
Orda giden para değildir
Görüntüde paradır
Giden emektir fedakarliktir

sabahın köründen akşama kadar çocuğunuzu bırakıp para kazanmak için çalışan anlar neyin gittiğini
Onun için hazır yiyicilerin savunulacak zerre yeri yok

Hanimefendi alman yada 14 yasim dan beri ek is dahil 2 iste calistim cimri degillimdir.. Katiyen bnm dusuncelerim boyle yardimi severim neyi ogrenmk istyrsnz paraya onm vermem bn para segil dost birktrrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…