Önerilerinizi bekliyorum

Cricket

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2022
6
5
1
27
Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Madem ev işleri kadının görevidir diye düşünüyor,evi geçindirmek te erkeğin görevidir deyip paranızı vermeyin asla.tek başına her şeyi karşılaşın.inanin paranızı vermezseniz ya ise yardim eder ya yardımcı tutar.

Ya daaa işi bırakın, o size evde yardım etmiyorsa siz de ona para kazanmak konusunda yardım etmeyin. İşi bıraktım sadecee evle ilgileneceğim artık diyin bakın nasıl götü tutusuyor:)
Adamın biraz iyi maaşı varsa tutmayabilir o. Üstelik akşama kadar evde cebelleşirken adamın vereceği cep harçlığına bakar. En iyisi maaşından 1 TL koklatmamak. Ev işi kadın işiyse evi geçindirmek erkek işi. Hodri meydan.

Maasi iyi olsa nolcak turkiye şartlarında. İki kişinin çalışması daha farklı bunu göze alamaz.

Isi bırakmıyorsan da arkadaşın dediği gibi para yardımı yapma, konuşarak anlamiyor sonucta, cesaretli ol ve bunları uygula..

Ayrica çalışmaya bilirdin yine yardım etmesi lazimdi, bir kadın evde otursa bile bütün ev işi ona ait değildir. Ortak yaşam alanı herkesi ilgilendirir.

İki oğlum var, şimdiden oyle yetiştirmeye gayret ediyorum. Anneleri babalari bunlara paşam diye diye paşa yapıyor sonuç kirli donunu sepete atmayan erkekler yetisiyor:)

Ona soylemeden eve yardimci tutun bence. Birseyleri yapmasanizda evdeki is yine size kalabilir bu sefer daha fazla is yapmak zorunda kalirsiniz. Yardimciya niye karsi cikiyor.

Konuşarak değiştiremezsiniz ama bütün işi de sırtlanmazdım. Hala ev işlerini sadece kadın işi olarak gören hödükler var. O yüzden size tavsiyem sadece kendi işinizi yapın yani kendi kıyafetlerinizi ütüleyip, kendinize yemek yapın. Evde ki sorumlulukların ne kadar ağır olduğunu ve paylaşması gerektiğini mecbur anlayacak tek kişinin yükü kaldırmasıyla olmaz bu iş. Başa çıkabiliyormuymuş görsün. Hiçbirine karışmayın bence tartışma yaratırsa dahi net olun sakinlikle '' yardımcı olmadığın sürece böyle '' deyin.

İlk önce şu mottoyu ezberleterek işe başlanabilir: “Senden yardım istemiyorum çünkü yapman gereken şey zaten senin kendi sorumluluğun.”
“Ha? Ne diyosun?” derse (ki der öyle bi enerji aldım ben eşinizin söylemlerinden)
“Bak canım bu evde iki yetişkin olarak hayatı paylaşıyoruz ve ortak sorumluluklarımız var dolayısıyla yapacağın her iş aslında zaten yapman gerekenler. Şu an ben işlerinin çoğunu hatta tamamını üstlenerek sana yardım ediyorum ama ben de çalışıyorum bu sebeple ataerkil iş bölümü otomatikman rafa kalkıyor” diyebilirsiniz ve kendisine Jennifer Lopez’den “Ain’t your Mama” şarkısını armağan edebilirsiniz.

Peki siz de yapmasanız ne olur? Oda dağınık kalsa, ev toparlanmasa ve burası neden böyle denildiğinde canım istemiyor deseniz ne olur..
Hasta oldugumda ev islerinin geri kaldigi oldu. Ev ne kadarda pislendi of cok pis bu ev dedi ve uzerime yikti tum isleri. Hastaydim kalkamadim dedigimde tamam simdi temizlersin dedi bir kenara cekildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…