Madem ev işleri kadının görevidir diye düşünüyor,evi geçindirmek te erkeğin görevidir deyip paranızı vermeyin asla.tek başına her şeyi karşılaşın.inanin paranızı vermezseniz ya ise yardim eder ya yardımcı tutar.Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Adamın biraz iyi maaşı varsa tutmayabilir o. Üstelik akşama kadar evde cebelleşirken adamın vereceği cep harçlığına bakar. En iyisi maaşından 1 TL koklatmamak. Ev işi kadın işiyse evi geçindirmek erkek işi. Hodri meydan.Ya daaa işi bırakın, o size evde yardım etmiyorsa siz de ona para kazanmak konusunda yardım etmeyin. İşi bıraktım sadecee evle ilgileneceğim artık diyin bakın nasıl götü tutusuyor:)
Cikmasi lazim ama bunu yapmaliyimAdamın içinde yok..
Salataliktan vişne suyu çıkmaz
Maasi iyi olsa nolcak turkiye şartlarında. İki kişinin çalışması daha farklı bunu göze alamaz.Adamın biraz iyi maaşı varsa tutmayabilir o. Üstelik akşama kadar evde cebelleşirken adamın vereceği cep harçlığına bakar. En iyisi maaşından 1 TL koklatmamak. Ev işi kadın işiyse evi geçindirmek erkek işi. Hodri meydan.
Basarilar o halde bacım..Cikmasi lazim ama bunu yapmaliyim
Canim istemiyor ben bekarken annem yapiyordu diyor konuyu kapatiyorİş yapmasını söylediğinizde yanıtı ne oluyor?
Yemek bile yapma, kendini doyur gec.Simdi ev icin bir lira bile harcamayayim o zaman. Bir de utuden elimi ceksem onun kullandigi kucuk bir wc var oranin temizligini yapmasam sadece kendi utumu yapsam anlar mi bazi seyleri
Peki siz de yapmasanız ne olur? Oda dağınık kalsa, ev toparlanmasa ve burası neden böyle denildiğinde canım istemiyor deseniz ne olur..Canim istemiyor ben bekarken annem yapiyordu diyor konuyu kapatiyor
Konuşarak değiştiremezsiniz ama bütün işi de sırtlanmazdım. Hala ev işlerini sadece kadın işi olarak gören hödükler var. O yüzden size tavsiyem sadece kendi işinizi yapın yani kendi kıyafetlerinizi ütüleyip, kendinize yemek yapın. Evde ki sorumlulukların ne kadar ağır olduğunu ve paylaşması gerektiğini mecbur anlayacak tek kişinin yükü kaldırmasıyla olmaz bu iş. Başa çıkabiliyormuymuş görsün. Hiçbirine karışmayın bence tartışma yaratırsa dahi net olun sakinlikle '' yardımcı olmadığın sürece böyle '' deyin.Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Hasta oldugumda ev islerinin geri kaldigi oldu. Ev ne kadarda pislendi of cok pis bu ev dedi ve uzerime yikti tum isleri. Hastaydim kalkamadim dedigimde tamam simdi temizlersin dedi bir kenara cekildiPeki siz de yapmasanız ne olur? Oda dağınık kalsa, ev toparlanmasa ve burası neden böyle denildiğinde canım istemiyor deseniz ne olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?