- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
Önerim: Ev işi yapmayın.Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Eşin seni düşünmüyorsa sen kendini düşün.Bebek bakmak zaten maddi manevi yıpratıcı birşey.Hangi birine yetişeceksin.Eşin elini taşın altına koymuyorsa en güzeli yardımcı tut.Ona sormana bile gerek yok.Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Ne demek evdeyken elleşme? Yapmayın lütfen ya böyle bir şey olabilir mi. Tabiki çalışıyorsa sorun çok daha büyük ama evdeyse bile çok fazla yardıma ihtiyacı var. Bir bebek sorumluluğu kolay şey mi bizimde kendimize vakit ayırmaya ihtiyacımız yok mu. Benim eşim polis ve doğudayız, yeri gelir sabaha kadar sokakta olur fiziken ayrı ruhen ayrı yorulur ama eve geldiğinde her şeye yardım eder. Sadece aileden görmekle değil kendini yetiştirmekle olur her şey.Çalışıyorsan sıkıntı büyük.
Ama evdeysen işten yorgun argın gelmiş adama elleşme.aileden görerek olur bazı şeyler
İşte ki çalışmakla evde ki bir olmuyor.ikisini de gördüm. Ben vicdanen düşünüp eşimden yardım istemiyorum. Ben işten gelsem ve yardım et felan deseler delirirm. Empati yapıyorum diyelim. Sizinki yardım ediyormuş çok şanslısınızNe demek evdeyken elleşme? Yapmayın lütfen ya böyle bir şey olabilir mi. Tabiki çalışıyorsa sorun çok daha büyük ama evdeyse bile çok fazla yardıma ihtiyacı var. Bir bebek sorumluluğu kolay şey mi bizimde kendimize vakit ayırmaya ihtiyacımız yok mu. Benim eşim polis ve doğudayız, yeri gelir sabaha kadar sokakta olur fiziken ayrı ruhen ayrı yorulur ama eve geldiğinde her şeye yardım eder. Sadece aileden görmekle değil kendini yetiştirmekle olur her şey.
Ya çok özür dilerim çok kaba olacak ama bu artık ataerki değil direkt dümdüz tertemiz öküzlük, hödüklük ve bilumum sığırlıklar bütünü. Hasta olmanıza rağmen nasıl böyle konuşabilir? Beceriksizliği bilgisizliği anlarım ama eşiniz sizi ve annesini hatta tüm kadınları hizmetçi olarak görüyor. Ben evde çalışan abla hastayken bile iş yaptırmam bu nasıl bir zihniyet?
Duygulara tercümansınız yineBu kadarı da vicdansızlık oluyor bence de. Kadın işten gelmiş yorgun, karnı aç, evde çocuk bekliyor ; şu tabloda git bana yemek yap ben işe elimi sürememe diyen insan beş para etmez bencillikte bir insan oluyor, bencillikten de öte artık vicdansızlık oluyor. Karşında yorgun bitkin bir insan varken nasıl bana onu yap bunu yap diyip eline kumandayı alıp koltuğa yayılabiliyor bu insanlar inanılır gibi değil.
Bizim toplum erkeklerine bu kadar vurdumduymaz, bencil, vicdansız olmayı kim öğretiyor? Haydi anası babası öğretse bile bu adamların kendi beyni yok mu, bu kadın da insan , yorgun ben bunun sırtına yıkılmayayım az biraz ben de iş yapayım nasıl demez insan? Eşşeği bağlasam daha iyi koca olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?