Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

selam kızlar topiği çok sakin buldum,
3 ay.aşısı olanlar nasıl fitil verdinizmi yarın aşımız var ateş yapmıyor diye biliyorum ama tafsiyeniz varmı gitmeden fitil vereyimmi acaba, birde bakalım boy kilo nasıl 10 gün önce 6.080 gr. boy 1.61 bakalım yarın kaç kilo çıkacağız pek kilo aldığını zannetmiyorum hastalık vardı malum iştahsızdı ama bakalım yarın göreceğiz
bende tetanoz vurunuyorum ledangelin dediği gibi hamileilklerde yapılıyor, benimde kolumda ağrı olmuştu 3 .doz bitti benimde
melekçimm geçmiş olsun görümcene ve öyüküye bizde ananede kaldık bir gece arada kalmak gerekiyor ya insan rahatlıyor vallah bakanlar olunca iyi oluyor,
antika hadi sizde atlatmışsınız aşınızı şimdi sıra bizimkinde

cimcime,antika,melek ve bebişleri 3 aydan fazla olan anneler rotavirüs aşısını yaptırdınızmı kızlarr ya bizim yarın aş tarihimiz fakat ben nedense tereddütte kaldım yan etkileri yok diye biliyorum ama netten araştırdım kiminde yan etki yapmış,
bu aşının özelliği sanırım ilerki dönemlerde ishal hastalığından korunması için özelikle zehirli ishalden koruyormuş bu aşı
yeşimciğim bu aşı hakkında ne düşünüyorsun kızlar çok karasız kaldım

1 saat önce ankaradaki görümcemi aradım eczazı o bilir dedim ben çocuğuma yaptırmadım dedi 3.buçuk aylık bebeği kafam dahada karıştı ve çok yaygın bir aşı değil dedi ve aşıdan sonra ateş olabiliyormuş, 1 hafta kadarda yada daha az ishal olabiliyormuş, karın ağrısı,kusma ve iştahsızlık yapıyor dedi ama yinede ben büyük ihtimalle yaptıracağım gibi doktorumuzla bir daha görüşücem bu konuları,

Son düzenleme:
selam kızlar ben anca gece yarısı burdayım bu gün benim herif evdeydi.o evde oldumu pc bana kalmıyo.bu arada teşekkür ederiz şükür sorunumuz olmadı.hoş aşıdanmıdır kendi azgınlığımıdır nedir bu ara iyice tozuttu benim afacan resmen boğuşuyoz bütün gün.şu an da ölü gibiyim leşim çıktı remen bi bakayım dedim nevar ne yok hemen yatıcam şimdi.karamukcum gerçektende resmen apkınlık peşinde yaaa ama sarıçın olucak ayırım yapıyoruz esmerlerle hiç başımız hoş deil ama sarı gördükmü deliriyoz.kaderim leadangelinde dediği gibi vurdurduk canım ama ben 2. ayda başladım rota aısına ve 2 doz olanı yaptırdım dün işte sonuncuyu vurdurduk.tetanozu ben vurdurmadım hamilelikte planlı gebelik olduğu için hamile kalmadan hemen önce zayıflatılmış olarak deil normal tetanoz aşısı vurdurmuştum çünkü.bu arada kızlar aklınızda olsun sağlıklarınızdan 4. ayda kan ilacına başlamadan önce tam kan sayımı yapmalarını isteyin yoksa direk dayıyorlar ilacı.bizim çok ilgili sağlık ocğımız bir hafta öncesinden şunu kullanmaya başlamalısınız demişti bende doktora gidene kadar bekledim.dün aşılarımızla birlikte tam kan sayımıda yapıldı ve çıkan sonuca göre şu an için gerek yok 6. ayda testi tekrarlıycaz duruma göre bakalım dendi.bu arada kilomuz boyumuza göre çok hızlı gidiyormuş ayrıca şekerimizdede 1-2 puanlık bi yükseklik göze çarptı eğer önümüzdeki ayda böle olursa biraz diyet uyguluycakmışız. (( ama inş. olmaz benim tok evin aç kedisine diyet yaptırmak zor iş çünkü.

ben 3 doz halinde yaptırdım ve hiç bi yan etki ateş..vs olmadı canım bence yaptırılması gereken bi aşı

evet canım mutlaka yaptırılması gereken bir aşı bizim doktorumuzda öyle söylemişti yaşı kaçö olursa olsun yapmamız lazım dedi biz mesela oğlum beş yaşındayken tek doz olarak yaptırdık bu yaşlarda tek doz oluyormuş ama bebekliğinde 3 dozda tamamlanıyormuş. valla allahıma çok şükür bu yaşına kadar oğlumun hiçbir aşısı kalmadı vurulacak. bir de kızlar aklınızda bulunsun suçiçeği aşısınında artık 4 yaşında tekrar 2. bir dozu var biz birde onu yaptırıdk tek doz artık yeterli gelmiyormuş çocuklara .a.s

slm kızlar uzun zamandır giremiyorum nete malum benim bebiş 1 hafta önce sünnet olu çok şükür bi sorun olmadan atlattık bişey soracağım kızlar ben ilk günden beri mama veriyorum süt yetersiz die ama 1 haftadır sütüm azaldı hatta hiç veremiyorum belki 5 kaşık falan elektrikli pompa aldım henüz elime ulaşmadı ama sağıp vermek istiyorum sizce sütüm tekrar gelir mi zaten çok az geliyodu şimdi hepten azaldı yaaaa çok üzülüyorum

hayatçım canım üzülme bende hastalıktan dolayı iğne vurunuyordum ve bebeğimi 48 saat emzirmemem söylendi bzide hemen pompa aldık sütümü 4 gün boyunca sağıp döktüm ve herkez sütümün azalıcağını söyledi 1ay geçti aradan ve hala emiyor ama sık sık sağki azalmasın bu arada bebeğin ne kadarlık ve sünnet içinde geçmiş olsun

kızlar bizde rota aşımızı ayptırdık hiç bir sorun çıkmadı ve boşuna endişelenmişim dr. güzel bir şekilde anlattı rota aşısının olması gerektiğini detaylı bir şekilde soru işaretlerim gitti kafamdan, bir ağızdan damla verildi birde kalçadan iğne yapıldı ve hiç ağlamadıı hiç sorunsuz aşımızı olup geldik kilomuzda 6.550 olmuş boy 62 nazar değmesin bebişlerimize büyüyorlar artıkk

maşallah Allah hepsini nazarlardan saklasın. hayatcım geçmiş olsun. hangi hastahanede kime yaptırdınız sünneti yazabilirmisin canım. bizde yavaş yavaş doktor ve hastahane arayışına gidik bunun için artık hayırlısı.valla melekim rahatsın bu konuda bari sünnet derdin yok.
bu arada kızlar amişlerimiz kayboldu ortalıktan nerde bunlar :)))

maşallah cnm yiğitardaya geçmiş olsun hayat senin bebişinede erkenden kurtulmuş negüsel sünnet derdinden büyüyünce sana minnettar olucaak
sütün içinde cnm makina azaltmaz ama değiştirmedide bende aynı kaldı ama faydası olanlar duydum cimcime mesela arttırdı sütümü demişti ben ilk 20 gün sürekli sağıp verdim kabul etmedi emmeyi sonra aldı ama sağmak cidden ekstradan iş yüklüyor bebeği uyut veya fırsat bul sağım yap biraz daha güç oluoyor dolayısıyla bebeğin emmesi gibi olmuyor tabi ama kesinlikle iyi düşünmüşsün bir şekilde anne sütü alsınlarda ne şekilde olursa olsun
emme problemi dedimi kahroluyorum her türlü sıkıntıyı yaşadım çok üzüldüm emmiyor diye ilk günden beri şöyle keyifle emmedi hiç ama ne zaman üzülsem süüm azaldı sakın üzülme en fazla sütü etkleyen stres üzüntü düşünme sağ veya ver bebeğin emsin kesinlikle çoğalıcaktır

sağol ledangel atalttık çok şükür, benimki de emiyor ama zar zor vallah pes etmeyede hiç niyetim yok 3 ay emdi çok şükür birde 4 ayına kadar emse sonra da 6 aya kadar emse derizbilmiyorumkismile anne sütü gibisi yok ama oda bizde yok işte, birde bir tafsiyem olsun gerçi ben en çok humanaya bağlıyorum sütümün gelmesini ama birde sık sık emzirilirse ozaman daha bir çoğalıyor süt benim öyle oluyor.
evet katılıyorum üzülmeye gelmiyor,bugün doktorda o konuya değindi nasıl hamilelikte üzülmemeniz isteniyorsa,bebeği emzirirkende aynı şey geçerli moralinizi düzgün tutmanız gerekiyor dedi.tabi bazen mümkün olmuyor ama stresden üzüntüden uzak durun dedi,

ne kdar sık emerlerse o kadar çoğalıcak ama emmeye adam gerek benimki nazlı kuzu yok ilk günden beri o çekiyor ben itiyorum öylelikle 3 aya geldik sözde diyolar 6. aya kadar emse sonra bilinçlenecekmişte bidaha kendisi bırakmayacakmış diyorumki hele öle bişey olsun kesinlikle bıraktıram emsin emebildiği kadar çok upraştım çünkü 40 gün emzirmeye rağzıydım 3 ay oldu şükürler olsun dediğin gibi hiç olmassa 6 ay emseler yeticek

kızlar kimi tebrik edip kime geçmiş olsun diyeceğimi şaşırdım antikacım ben dorukta tamer özekinci die bi dr var çocuk cerrahı ona yaptırdım. bebişimin bi problemi yoktu 1 hafta oldu sünnet olalı zaten 15 dakka sürdü. kaderciğim bu arada biz 52 günlüük olduk erkek analarına tavsiyem bi an önce yaptırın iyileşmesi kolay oluyo. aklıma gelmişken mama veren arkadaşlar bebişe ne kadar su veriyosunuz içmesi için ben öle gelişi güzel aralarda biraz veriyom ama miktar var mıdır merak ettim

hayatçım ben emzirdiğim için su vermiyorum ilk başlarda mamaya başladım diye verdim ama sonra baktım su içmek istemiyor zorlamadım su vermiyorum haftada 1 defa belki
sünnetiniz nasıl geçti ağrısı oldumu ben oğlumu 8 yaşında sünnet yaptırdım aman alalhım hastaneyi ayağa kaldırdı,eşime diyorum bebekken yaptıralım diye bakalım dinletebilirsem bizde dorukta yaptıracağız, zaten doruğa gidiyoruz oğlumu konur hastanesinde yaptırmıştık ordanda çok memnun kalmıştık

kaderim valla 43 günlük yapıldı sünneti hiç bir sıkıntımız yoktu önce sakinleştirici yapılıyo rahatlıyo sonra uyuyo.doktor senle eşinide içeri alıyo olacakları adım adım söylüyo pipisine iğne yapılıyo ama hiç bi şeyin farkında değil uyuyo zaten 15 dakikada bitiyo sargı falanda yok gazlı beze bi ilaç sürüyo ki oda pişik kremi sonra bezini bağlıyosun. ogün baya uyudu bizde rahat ettik. 2 gün mızmızlanır dedi dr ama hiç bişey olmadı fitil kullandım bi kaç gün ama kullanmasamda olurmuş 2 günden sonra ılık suyla yıkandı 3. günü ılık suyun içine 10 dakka oturttuk hiç bi problem yaşanmadı ağrısı olmadı ağlamadı bile şimdi 1 hafta oldu maşşş. geçti sıkıntımız yok tavsiye ederim. bizden sonra 9 yaşında bi çocuk sünnet oldu ama korkuyodu besbelli beni bayıltın dedi çıkıncada inleyip durdu. diyeceğim şu toplamda yarım saat içinde hastaneden eve dönüş. gerçi sende sünnet yaptırmışın biliyosundur aşamaları ama bende yazayim dedim

cnm bende mama anne sütü gittiğimden ilk günden beri su hiç vermiyorum mamanın aslı zaten su anne sütündede ilk su geliyor zaten farkındasındır ama haftada 2-3 kez papatya çayı veriyorum çok iyi gelidğini düşünüyorum hemde severek içiyor rahatlatıyor tavsiye ederim kesinlikle hem su niyetine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…