kızlar size mamayla yoğurt mayalama buldum nette deneyen birinden faydalı olur belki
canım şimdi 100 ml kaynar suya 4 ölçek biberon mamasından koyuyorum, bi güzel karıştıryorum, sonra biraz bekliyorum soğusun diye, parmağımı sokuorum 7ye kadar sayıyorum, parmağımın dayanabileceği bi sıcaklıkta olcak yani, kase yoğurtlar olur ya pastorize yoğurt dioruz hani, ondan bi çay kaşığı alıorum, ayrı bir yerde mamadan kaşıkla azcık alıp o yoğurdu sulandırıyorum, iyice sulandıktan ve ılıdıktan sonra mamanın içine döküyorum, ilk başlarda sütüm çok fazlaydı bu yüzden bi sürü saklama kabı almıştım, ben onun içinde yapıyorum, sonra ağzını kapatıyorum, fırın eldiveninin içine yerleştiriyorum,sonra üzerinden yine başka bişiyle sarıyorum sıcak dursun diye, kalorifer peteğinin üzerine koyup bekletiyorum,aslında 3,5-4 saat bekletilmesi lazımmış ama bazen benim 5 saati bile buluyo, sonra fırın eldiveninden falan çıkartıp dolaba koyyuorum, 2-3 saat kadar da dolapta bekliyo, bebeğime yedireceğim zaman da dışarı çıkarıp ılımasını bekliyorum, ılıdıktan sonra veriyorum,