Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

selam öncelikle hanımlarrr......
ay maşallah hem gece hem gündüz çeneniz yerlerde he. bende hastahanedeydim sabah ama kendim için deil yıllardır bebiş isteyen bi arkadaşım için birden fenalaşmış eşi aradı fırladım gittim. yaaa Yeşim bu aşılama nasıl yapılıyor merak ettim en az benim kadar sert canlı bir hatundur ama acıdan bayılmış kızcağız.
gökkuşak canım Allah sağlıkla kucağında görmeyi nasip etsin canım.benim kişisel fikrim eğer çok ağır korkuların yoksa normal doğum yap. ayrıca burdaki herkesinde normali yapabileceksen sezeryana yönelmemen için elinden geleni yapacağına emin ol. hoş Yeşim Hemşiremiz normal için hemen kalkabiliyosun demiş ama ben onu düzelteyim sezeryandada kalkabiliyosun naniknanik normaldede yatabilirsin o tamamen sana kalmış bi durum.

antika hoş gelsin cnm
demek aşılama öle zorbişeymi ya üzüldüm şimdi allahım inş. sonu güsel olsun bebeğine kavuşsun arkadaşın
normal doğumda yatmak diye bir durum yok ya cnm yani dikişli bile olsa hiç seni etkilemiyor hareketlerde sıkıntı yaratmıyor ben bitek orururken sorundu dikişlerden yeşim bence onu kastetti
sen gerçi maşallah cnm direk kalakmışsın ama herkesde sen gibi olmuyor senin dediğin gigi kişiyle alakalaı kesinlikle

Çok geçmiş olsun antikacım.Aşılama esnasında mı bayılmış ki arkadaşın?Geçen pazartesi ablama yapıldı aşılama,Jale hanım yaptı.Ablam,biraz karın ağrım oldu dedi ama dayanılmayacak bir ağrıdan bahsetmedi canım.Herkezin bünyesi aynı değil tabi ama başka bir sorun mu olduki acaba?

aşılama esnasında olmuş ama neden bu denli etkilendiğini bende anlayamadım. inş. tutarda kavşur saolun kızlar bende işte bi toparlanayım diye geldim eve şimdi hem kendime bişeyler alıcam hem Devrim'i alıcam oraya gidicem yanlız bırakmak istemiyorum anneside rahatsız kardeşleri annesinin başında o yüzden evine ben gidicem. ne yalan söyliyim şu gittiği doktora bi güvenemedim halada güvenemiyorum. ama kendi seçimi inş. sonu iyi olur.nazcım çok sert canlı biridir kendisi zaten en çokta ona şaşırdım yani onu o hala getirdiyse bu nasıl bir uygulamadır diye. neyse kızlar ben kaçim yavaştan nolur hepiniz dua edin 8 yıldır beklemedeler bir sürü tedavi tetkik denendi inş. artık kavuşur bebişine Allah hiç bi kadının kollarını boş bırakmasın. bu hafta büyük ihtimal orda oluruz ama fırsat buldukça uğrarım. kendinize bebişlere iyi bakın.

ay antkcm Rabbim arkadasının ve tüm bebek isteyenlern kucağını boş bırakmasın...kaderm evet cnm parka cok yakınım gelin heeeeeeeeeeeeeeep beklermmm kızlar ablamın ikizleri var bgn asıları vardı dktr gttler dktr büyük salgın var bebekleri kalabalık yerlere sokmyn demiş bilginiz olsun..bu arada kandilimiz mübarek olsuuunnnn:)

slm kızlar herkes kaçmış ben geldim malum annemdeydim kandil içinopuyorumnanaktan Allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın çok üzüldüm arkadaşına antikam ama bence ağrıdan değil stresten bayılmıştır kızcağız çok geçmiş olsun...kızlar sezaryan diye büyütmeyin kişi mişi değil olay kafada bitirilecek benim canımda çok tatlıdır aslında ama sezaryandan çıktıktan 4 saat sonra sondayı çıkarttırıp zorla tuvalete gitmiştim akannehir üstelik o anlatılan gibide gözümde şimşekler çakmadı doğrusu hastalıklar da da öyle değil mi zaten ne kadar salarsan kendini o kadar hastalık uzar...kaydirigubbakcemile korkmayın sakınlmaz: bende KADERıM bende phılıps kullanıyorum çokta memnunum cnm...YEŞıMCıM bak gene laf atıp kaçmışsınnnnnn:lepi:

YEŞİMMMMMMM çok merak ettiğim bişey sorucam sezaryan yapan biri sonradan 4-5 yıl sonra mesela normal doğum yapabiliyor mu??? kimi öyle kimi böyle diyoooo bak benim dikişler yok olmaya bile başladı mesela ne dersin 2. de şansım ne normal doğum için....

çok teşekkür ederim kızlar doğum önerileriniz içinnn..içimi rahatlattınız inşallah hayırlısıyla şöyle sıkıntısız atlatırımm........

antika canımm arkadaşına çok üzüldümm ama benim arkadaşımda aynı şeyleri yaşadı 7yılın sonunda aldı bebişini kucağına 5 aylık şimdi ...sonu iyi olur inşallahhh.........

bebişleride öpüyorummm......

yeşim hemşirem epidural ağrıları azaltıyor demişsin ..tamamen kaybolmuyor mu acıı.....

canım bir sorun yoksa epidurla normal yap bence..
Bana da ilk çocuğum sezeryan diye ikinciye de sezeryan olacaksın dedi Jale hanım..Ben de ok dedim..zaten öyle biliyordum ..nedenini bilmiyorum ama:)

neyse tıp ilerledi..normal doğumlar çok rahat oluyor artık..

yeşim hemşirem epidural ağrıları azaltıyor demişsin ..tamamen kaybolmuyor mu acıı.....

gün aydın kızlar

cnm eğer normal doğumsa tabiki tamamen azaltmıyor %70 gibi deniyor çünkü ıkınman için tamamen kesinlikle uyuşturamazlar normal doğum olucaksa tabi budurum böyle ama ben bilmiyorum yani eğer epudralim olmasaymış ozamn ben bayılırdım herhalde yani %70 azalmışı bu ise dediğim oldu ama benim zaten bacağımı cimcikliyordu anestesi uzmanı ben çığlığı basıyordum uyuşmamıştım ben hisssizlik olmadı bende pek ama açılmamı acayip hızlandırdı açılmam için keşke erken takılsaydı epudral kesinlikle 14 saatte 4 cm açıldım 4 satte 10 cm oldum epudralden sonra dikişlerde geldi anestezi uzmanı dedim çok acıyor dedi acımaması gerek bi cimcikledi ben yine çığlığı bastım bi doz yaptı ama nafile ama kişiyle alakalı deniyor epudralden sonra ben direk yürüdüm zorlanmadım ama sonra ne baş ağrım oldu ne bişey yok diyolar 40 gün baş ağrısı kesinlikle yok öyle bişey
sezeryanda ama nasıl oluyor epudral bilmiyorum ama kesinlikle hissizlik oluyormuş epudraldeki çünkü okadar sezeryan kesisini duymaman gerek

Canım epidural normal yapan arkadaşlarım var, valla hiçbirşey hissetmediklerini söylüyorlar.
Sadece ıkınma hissi olacak kadar yani..Bence senin yapınla alakalıymış.

Sezeryana gelince:) tabii ki belden aşağını hiç hissetmiyormuşsun sonuçta kesilip dikiliyorsun.:)

doğrudur cnm vallhi ya bendeki nasıl bir yapıymış hiç anlamadım zaten mafoldumben

valla ben hastaneye gittiğimde 6 cm açıklık vardı ohhh süper dedik ki o dakikaya kadar ben sadece hafif karın ağrısı çekmiştim normal doğursaydım ohhhhhh çatır çatır doğuracakmışım :sinifsinif:

gokkuşak evet ledangelin dediği gibi epidural normal doğumda acı hissediliyor, 100 de 60 acıyı hissetmiyorsun bende yeşimi çağırıp ben bu epiduralden bişey anlamadım yine acı hissediyorum dediğimde 100de 60ı kesiliyor dedi oda ıkınmak için acıyı hissetmen gerek demişti, tabi acı hissediyorum deyince korkunç bir acı asla değil ben sadece hiç acı duymayacağımı sanmıştım, benim de ledangelin aksine 2. doğum olmasınında avantajı vardı tabi açılmalarım çok hızlı oldu hatta sona anda jale hanım 15 dakikada kalça muaynesi yaptı 2. doğum ve epidural olduğu için 5 saat içinde doğurabilrisn demişti,eşimde panik oldu 5 saatmiCADIARZU diye,bende ses çıkarmadım ama gceyei bulur diye düşünmüştüm,ve gittiğimde sadece 3 santim açıklığım vardı yani açılamalarım çok hızlı oldu ama kaderimde sezeryan varmışbilmiyorumkismile

kızlar benim ilk suyum geldi bu bir dezavantajdı sonra saat 10 da suni serumu bir takıldı saat 6 da doğdu tuğkan düşünün yani 8 saat suni sancı çektim yani oyüzden.
saat 10 a kadar kendi sancım varken hiçbirşeydi ohh annem gelmişti gülüş cümbüştü suni takıldı işin rengi değişti tabi

ben bugün karacabey yolcusuyum kısmetse kalıp kalmıycam bbelli değil ama özleyin beni anacım kardeşimi istemeye gelicekler 5 yıllık flörtü
off bugün ne güsel ütülerimi bitirip evimi silip süpürüp çanta hazılıycaktım tel geldi misafir geliyormuş kayınvalidemin kankaları daha bebeğe geliyorlar maşallah 4 ay oldu offf offff

ayy canım allah tamamını erdirsin, banada yarın bebeğe geliyorlar hala kızım şehir dışında oturuyor, anlayacağın hala gelen oluyor bizede

selam kızlar bi uğruyayım dedim. bu arada teminnileriniz için çok teşekür ederiz. arkadaşımda yanımda Devrim'i uyuttuk bi bakayım dedim oda yandan okuyo gözleri doldu.şaşırdı bu nasıl bi arkadaşlıktır çoğunuz birbirinizin yüzlerini bile görmemişsiniz ama bu kadar yakınsınız dedi.
bu arada Yeşimcim hakkat bana bi inceleme yapılması şart oldu artık. ben ilk sancılarla değil doğum tıkacının atılmasıyla koştum hastahaneye zaten bir gün önce nefes darlığı şikayetiyle gitmiştim ve Jale Hanım bol bol gez bu gün ya gece ya yarın büyük ihtimal burda olursun demiştin.ve saati hatırlamıyorum ama yatışım saat 8:00 civarı yapıldıktan sonra suni sancı takıldı ve bende yine bişey yoktu.üstelik en güzelide 8 cm. e kadar suyum patlamadı benim zatensuyum patladıktan sonra epidurali takıldı bana oda durumumuzu anladı büyük ihtimal Jale Hanımda acil müdahele edebilmek için taktırdı.fakat o zamana kadar gelip gittikçe kasılmalar biraz sarsıyordu epiduralden sonra oda kalmadı.ancak açılmayı hızlandırdığını bende farkettim.sezeryana gelince cimcimemin söylediğide doğru olabilir. ama öle günlerce kalkamamak falan hikaye nazın üstü boyanmış hali bencede.
sahi kızlar hani geçen acil Jale Hanıma bi arkadaşı götürdüm kist sancısı için dedim ya o gün yakında yine başınıza bela olucam ikinci inş. dedim yok yok sakın bari bi sene bekle bak sezeryandan kalktı dedi. sonra başladı gülmeye şimdiki alım olsa bende 3 tane yapardım dedi yani kızlar doktorumuzdan izin çıktı hadi başlayın çalışmaya :))))

antika cnm ben doğumdan gözüm korktu vallh allahım isteyenlere versin ben uzunca bisüre hiç düşünmüyorum (hehehe böyle deyip ilk ben hamiş kalırmışım 2. ye) allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…