Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

banada verdi ama fayda etmedi o canım sonra kakao yağını keşfettim :)) hatta jale hnm 2 tane vermişti bana olmadı mı olmuyor malesef ama kakao yağını kime söylediysem %100 sonuç veriyor :))))

bana çok iyi gelmişti canım o tabiki herkesin cilt yapısına göre değişiyor demekki ama kakao yağını hiç duyammıştım o da eczanelerdemi satılıyo yoksa aktarda falanmı a.s

bana çok iyi gelmişti canım o tabiki herkesin cilt yapısına göre değişiyor demekki ama kakao yağını hiç duyammıştım o da eczanelerdemi satılıyo yoksa aktarda falanmı a.s

öncelikle çok geçmiş olsun çabuk iyileş :) ben eczaneden aldım tatlım küçük bir kutu hatta sert diye ilk zamanlar sürmeye zorlandım ama sonra o kutuyu direk göğsüme koydum o da vucut sıcaklığından eridi 10 dakika filan tuttumgünde 3 defa bile yetiyo...çooook işe yarıyor çoook :)))

sağol canım iyi dileklrin için Şeniz
iyi bak bunu da öğrenmiş oldum sayende canım opuyorumnanaktanikinicisinde ihtiyaç duyarsam aklımda bulunsun bua.s

tamam canım anladım inş çok beklemeden adet olurum bayramlaşırız senle geldigimde
yok aslında çok yorulmuyorum çalışırken ama bu hafta bayram sonu oldugu için biraz yoruldum hep gece mesaileri falan yaptık zor geçti bu hafta dün gece mesela saat gece 1 di eve geldigimde ama taa bayram sonuna kadar izindeyim :d ohh temizlik yapcam gezicem çarşı pazar bayram yapıcam ohh gel keyfim gel ama çok ii geldi bu iş canım önceden her 2 günde bir alerji oluyodum ve sürekli ialcımı içmek zorunda kalıyodum maşallah işe başladıgımdan beri sadece 1 defa alerji oldujm bidaha yok üstelik birde bu hafta farlutal içtim maşşallah hiç bi şey olmadı çok şükür rabbime moralim ii ben iiyim saglıgım düzeliyo bir bebek eksik oda olucak inş en kısazamanda amanın amma uzun oldu hadi öptüm görüşürüz artık bu hafta bol bol buralarda olucam :d

yeşim hemşirem ve antikacım bilgileriniz için çok teşekkür ederim bayramdan sora randevum bakalım kaç kilo olmuş oğlışum

selam hanımlar bir kaç gündür siteye giremiyordum nedendir bilmiyorum.çok şeker çıkmış sıpacıkar cimcimem :)) ama bak benim haylaz gene yaramazlık peşinde ciyak ciyak :)))
yeşim hemşirem sana bir şey sormak istiyorum kafam çok karışık bir konuda şu rota virüs aşısı.yaptığım araştırmalara göre kesin güvenilirlik veremiyorlar üstelik aşının 99 daki halide içler acısı malum geliştirilmiş halide piyasaya sürüleli daha 2 yıl olmuş ne kadar güvenli sonradan sorun yaratacakmı bilinmiyor.ayrıca mikrobun mutasyona uğramadığınıda kimse söyleyemez.söylemiyorda zaten.bu konuda bildiklerini açıklarmısın bize son gelişmeler neler kaç ülkede kullanılıyor Türkiyeye sürülen aşılar yeni versiyonmu yoksa domuz gribi olayındaki gibi eski aşılarımı bize kakalıyorlar.iki çeşidinden bahsediliyor hangisi daha mantıklı eğer güvenliyse çünkü ilaç firmaları mümessilleri aşı her an piyasadan kaldırılabilir gibi dedikodular içersindeler.bildiklerini anlatırmısın bize rica etsem.

Karamuk çok geçmiş olsun şu aralar herkes hasta ve bir şekilde herkes atlatıyor bu gribi aman dikkat edin bol bol sebze yiyin meyva yiyin enerjinizi kendinize saklayın çok yorulmayın

Antika ve cimcime bizim küçük adamlar harika çıkmışlar orda olmayı çok isterdim

Antikacığım soruna gelince bence aşının her türlüsü bağışıklık sistemini güçlendirmek için makuldür.Dediğin gibi virisler devamlı mutasyona uğrarlar ama şöyle bir örnek vereyim toz toprak ile oynayan çocuk daha az hasta olur.Ama annesinin dizinden ayrılmayan ve vitrin bebeği gibi muamele gören çocuk sürekli hastadır .

Aslında aşıların tek bir amacı vardır bağışıklık sistemini güçlendirmek.Bağışıklığın olmadığını ve senin bir gün o virüsün mutasyon hali ile karşılaştığını düşünelim bende aşı oldum ve bende karşılaştım diyelim sen 5 gün yatakta yatarak hastalığı atlatırsın bense sadece 2 gün ölü gibi çalışırım!!!!

Biraz karışık oldu galiba ama anlatabildim umarım ....

ayy yeşim hemşirem ne zamnadır giremedimm bizim ufaklık yaramaz çıktı neyse emzirme konusu deyince hemen konuya gireyim dedimm vallah ben elimden geleni yapıyorum sütüm gelsin diye gece 3.4 sürekli mutfakta çorba meyve suyu papatya çayı özelikle rezene günde 3 defa içiyorum. ve gün aşrı sıcak duşa giriyorum fakat buna rahmen sütüm o kadar bol değil çünki saat başı kalkıyor benimki bende sütümün yetmediğini düşünüyorum şöyle 3 saat kalkmadan uyduğunu hatırlamıyorum bu arada altını sık sık kirletiyor acaba banamı öyle geliyor karnı doymasa altını pisletemez demi ama yada benim ki bana işkence yapıyor inan yeşim hemşirem afrikalılar gibi oldummm düğmelerim hep açıkk yada beni boş meme olarak kullanıyor anlalamdım vallah evet bu konuda ne düşünüyorsun yeşim hemşirem sorun hangimizde mafoldumben

teşekkür ederim yeşim hemşirem gayet açıklayıcı bi anlatım.ayrıca ben pinpirik biliyosun bide durduğu yerde duramayan bişey olduğum için hem sana sordum burdan hemde ulaşabildiğim herkesten :))) senin açıklamalarının yanına bir nokta daha ekliycem izin verirsen.uludağ tıp fakültesinde cerrah bir arkadaşımla görüştüm bu gün.kendisininde 2 yaşında bir kızı var ve oda en az benim kadar ince eleyip sık dokuyan biri oda bana şöle bir açıklama yaptı ilk araştıdığımda aynı endişeleri yaşadım ancak doğurabileceği sonuçlarıda düşününce en azından bir araştırayım dedim ve piyasadaki iki aşıyıda alıp labarotuvara verdim iyice araştırılması için yapılan testlerden sonra ki bu aşının 3 ay geç uygulanmasına neden oldu sorun olmadığını ve kullanılabileceğini gördüm sende gönül rahatlığıyla uygulatabilirsin dedi. fakat hangisini tavsiye edersin dersen 2 doz olanı tercih et derim dedi.ayrıca emzirme konusuna gelirsekki hiç gelmek istemiyorum o konuya halen inatlaşıyorum ve inş. gelecek hatta inş. bile demiyorum gelicek diyorum.hatta en son bişey denedimki ne ben sölim ne siz sorun hele sen duysan kesin çıldırdınmı dersin yeşim hemşirem ama umut işte.
kaderim yanlış hatırlamıyorsam daha bir ay bile olmadı kuzucuk doğalı ve ilk zamanlar saatte 1 emmeleri normal ve emdikten hemen sonra aranmıyorsa ve bağırmıyorsa doyuyordur.hem boş emzik yerine bile kullansa ver canım aldığı kadar geldiği kadar emsin inş. Rabbim hiç bi kuzuyu sütsüz bırakmasın ( ayrıca bir yerde okumuştum yeni doğan bebeklerin günde 8 kez çişini 2 kezde büyüğünü yapması normalmiş.fakat 12 kereye kadarda çıkabileceğini yazıyordu ancak yinede doktorunu bilgilendirmekte yarar var tabi 8 in üstündeyse.
yanlız bu gidişle prof olucam he kızlar yada okuyup araştırmaktan çıldırcam o olcak.çocuk uyuduğu ve işim olmadığı sürece nette okuyup duruyorum. yetmiyo tatmin etmiyo burda yeşim hemşiremizin başını ağrıtıyom, bir ablam zübeydede narkozcu ona sürekli danışıyom,yengelerimin biri Almanyada ebe onunun canını sıkıyom, hatta üniversiteye kadar uzanıyom şu aşı olayındaki gibi bakalım önce kim yeter diye bağırcak :)))))

sahi yeşimmmmmmmmmm kaydirigubbakcemile3 gene çenen düştü sus dicen sonunda kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 iki şey daha sorimmi :1rolleyes:
birincisi bu pnömokok aşısı 2. aydaki 5 li karmaya dahilmi ayrıcamı vurulcak ayrıca onuda hastahanede vurdurabiliyomuyuz yoksa ayrıca almamızmı gerekli eğer alıcaksak iki farklı markdan bahsediliyor hangisi daha iyidir doktorlar hangisini öneriyor?
ikinciside Jale hanımla yeni bir korunma yöntemiyle ilgili konuşmuştuk benimde şu an için tam bilgim yok bir toplantıya katılıcam onunla ilgili ayrıca biraz araştırayımda ondan sonra ararsın konuşuruz demişti ama başka bi konuda daha var onunla görüşeceğim bu yzdende sürekli rahatsız etmek istemiyorum hepsi bir arada çıksın diyede bekliyordum bi sorabilirmisin o yöntem hakkında araştırma yapmışmı.

kızlar inş. sonuç müsbettir bu arada o yöntemle ilgili çünkü hap derdinden falan kurtuluruz içtimmi unuttummu derdi yok spiraldeki gibi kanama derdi yok. ama tabi bakalım gerçekten dendiği gibimi ???

günaydın karamukk vallah uykusuz haldeyim 3 saat uykuyla duruyorum kuzucuk iyi de annesi berbat bitkinn, antikacım canım ya ağlamasa evet sütüm yetiyor diyeceğim ama sürekli ağlıyor emzirme pozisyonuna geçince susuyor ama çok fazla emmiyor sadece boş meme gibi emiyor günde 8 defa yapmıyor tabi ama bezi günde 10 defa değiştiriyorumm, inşallah hepimizinki anne sütüyle beslenirr

antikacım bildiğim kadarıyla o aşı ayrıca vuruluyor yani 1 günde 2 ayrı aşı biri ağızdan biri bacaktan...bu arada bişey sorucam siz aşılarınızı kendiniz mi alıyorsunuz ki ?? eğer kendiniz alıcaksanız üretim yeri hindistan olmasın ( çünkü sağlık ocaklarında hindistandan gelen aşılar kullanılıyormuş..bunun içinde hiçbir faydası yokmuş...bu arada merak ettim şu yeni korunma yöntemini bende halaaaa gidicem jale hnma ( ama bak iyi oldu kongreden sonra giderim artık kesinleşsin :)) ama en kesin ve zararsız sonuç adamdan uzak durmak :)))))))))))))

günaydın karamuk :) KADERıM yalancı emziğe alıştırmaya çalış eğer almıyorsa da zorla valla bende ilk 1 hafta aynı şeyleri yaşadım şu yalancı emzik hayat kurtarıcım oldu :))) Allahtan bende abla çok uykusuz kalmadım ama ben uyurken onunla oyaladılar...zaten bugünlerde kontrolun vardır belli olur..bi de humanaya sakın ara verme derim :)

kızlar ya emzirme demeyin vallh ağlıycam geliyor
bitürlü almıyor kendinden geçiyor memeyi alamıyor uç namın abişey yok die haklıda çocuk
makina aldım sağıyorum 4 saatte bir ancak 30 cc çıkıyor nerdedoyacak bizimki onunla bir mama bir süt gidiyoruz yetmiyor çok obur yeşim vallh yardım ya kendinden geçiyor çok sıkıntılıyız kabızlık desen hat safada kesinlikle sütten beri yapamıyor ağır geliyor süt galiba mamadayken yapıyordu ne bileyim acı acı bağırıyor her uyanışında annem gitti zaten moral sıfır dikişlerim kaşınıyor hiç keyfim yok vallh mama kaç saatte nekadar vermeli normalde kızlar 30 cc 3 saat düşünüp mama derken yani süt aslında sağdığım için ama ama kesinlikle yetmiyor belli arttırayımmı ya valh neyapıcam bilemiyom aç çocuk resmen ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…