Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

ahh cimcimem sorma yalancı emzik almıyorr zorluyoruzz ama nafile 1 dakika tutup fırlatıyorr.ama savaşıyoruz bakalım kim kazanacak ben yılmıyorum emzik konusunda veriyorum sürekli oda almıcağım diye yırtıyor kendini bizim kontrolümüz geçti selçuk bey sütümün yettiğini söyledi 6 aralıkta kontrolümüz var baaklım o zaman belli olacak,ladengel benimde aynı sorunum vardı uç konusunda benim de göğüs ucum almaya müsait değill ama çok uğraştık hatta yeşim hemşiremde çok yardımcı olmuştu çok uğraşmıştı yılmadık zorladık aldıı mücadeleden sonra alıyor ama mücadeleyi bırakmamak lazım ama çocuk napsın uç olmayınca fakat şuan uç çıkmış durumda ala ala çıktı bence biraz sabır canım aynı sorunalrla bende karşılaşmıştımm şuan çok güzel emme sıkıntımız bitti şuanda emicem diye yırtıyor kendini şimdide korkum sütümün yetmemesii inşallah sorununu çözersinn

cimcimem evet çocuk doğurduk şimdide korunma yöntemini araştırıyoruz yani biz kadınların derdi hiç bitmiyor. jale hanım bu konuda 20 gün sonra gelmem gerektiğini söyledi burdan paylaşırız kızlarr ama benim tercihim happ

Antikacığım canım benim şimdi oturdum ancak Jale hanıma sorduğum gibi sana geri döneceğim merak etme aşının adı synflorix . 5 li karma aşıya dahil değil tek başına vuruluyor.

Emzirme konusuna gelince kaderim bence senin sütün yetiyor ama şu an emzirme saatlerinde sıkıntı yaşıyorsun sadece o da en fazla bir ay içinde düzene girer.Israrcı olun kızlar kazanırsınız.

Leadangel eğer çok sıkıntın varsa ara beni bir konuşalım veya sana emzirme danışmanı göndereyim ücretsiz her yere gidiyor zaten.Eğer mama veriyorsan şimdilik 30 cc 2-3 saat onu tutar ama sen en iyisi bir slikon göğüs ucu al ve tuğkanı tuttur bakalım bir de onu dene

Lütfeeeen emzirin ısrarcı olun bu çocuklar sizden çıktı di mi onlar inatsa siz daha inat olun yada ben geleyim ne dersiniz...

evet kaderim benim de tercihim hap ama yeni çıkan yöntemi de merak ettim !!! bende 4 yıl hapla korunmuştum..banada jale hnm 40 gün sonra dedi 55 gün oldu gidemedim bayramdan sonra inş:) kızlar bu süt konusu hepimizin derdi benimde ilk başlarda çok kötüydü doğrusu ama doktorum humanaya ek olarak aktardan alınmış rezene ve papatya çayını kaynatıp günde 4 defa içmemi söyledi....veeeee o gün bu gün sütümde var oğlanda çok ağlamıyo uykuda yapıyo tabi banada :)) sakinleştiriyor loğusalıkta kolay geçti fazla sinir olmadı :)) ben çok faydasını gördüm kızlar..ama poşet çay değil aktardan alınma doğal..inş faydasını görürsünüz..

hadi gel yaaa yeşim hemşirem oğlanın fotoları çekilecek sana güzel poz veriyor :)) emzik konusunda kızlar avent derim başka bişey demem silikon olucak mutlaka kauçuklar kokuyor olabilir onun içinde almıyorlar...bi de damaklı değip tutturmayın...bu veletler cins bazende bakkaldan alınan emzikleri alabiliyorlar :))) ama ben 1 haftada 4 marka değiştirdim süreklide ağzına teptim valla...BULUNMAZ BıR NıMET EMZıK :))

yaa bu kadar kısa zamanda nasıl bu kadar çok kaynattınız yada bana zaman yetmiyo hangisinden başlıyim bilmiyomki.yeşim hemşirem çok teşekkür ederim eczanemize sölimde getirtsin bari.kızlar şu yeni yöntem bant şeklinde yapıştırılarak kullanılıyormuş ama dediğim gibi güvnilirliği nedir bilmiyorum o yüzdende cevap bekliyorum şu an jale hanımdan.şu yalancı emzik konusunda cimcimeme katılıyorum en azından bağırarak sizi çıldırtamıyorlar yada benim sıpa öle kaydirigubbakcemile3 be çocum bari 1 saat sus demi yok nerde o ağız hep açık. bide son günlerde adet edindi uykusundada homurdanıyo yani artık uyurken bile sessiz duramıyo kafamçokkarıştı ayrıca ben emzik kosunda ısrarcı deilim şu yada bu diye ama silikonlar daha sağlıklı tabi ancak damaklı olup olmaması farketmiyo benim sıpaya yeterki ağzı dolu olsun korkarım benide yicek sonunda kaydirigubbakcemile3 dediydi dersiniz obez olcak bu çocuk hadi vermiyim diyom nerde yok öle bi ihtimal boş falan kurtarmıyo yırtıyo kendini.
leadangel canım aynı sorunu bende yaşadım ilk zamanlar evet o uçlar çok işe yarıyo sonrası içinse test edilmiş bi öneri bi süre sonra deliklerin olduğubölümü kes oyuk gibi ona lışıncada uç bölümünü tamamen kes direk göğsü alabilsin içinden onada alışınca bu kez silikonu iptal edip göğüs ucunu iple sararak ağzına alabileceği kıvama getir sonunda uç iyice belirginleşiyo son aşamada zaten direk göğsü ver.ve sana bi tavsiye daha mama için kullandığın biberonun deliği en küçük olanlarından seç yoksa biberon rahat geliyo memeyi reddedebiliyorlar ilk zamanlar bende çok geç çözmüştüm onu.kerata o yüzdende uğraşmayıp süt yetmiyo gibi davranabilir aklında olsun canım.
ayrıca kaderim boş emzik niyetinede kullansa ver canım benim şuanki durumum buna yakın yok biliyorum çocuk çekiyo çekiyo bişey gelmiyo ama yinede bi umut mücadele edip duruyorum işte inş. Rabbim emeklerimi boşa çıkarmıcak geçte olsa gelip bir gün burdan bağırıcam bu gün hiç mama vermedim sütle doydu yavrum diye.:Saruboceq:

tekrar tekrar kudukça eksikleride gördüm atladığım konularıda yeşim hemşirem hiç gelcem deme çok kızgınım sana o konuda önce şerbet için gelcem dedin gelmedin sonra görmeye gelcem dedin gelmedin bak 2. ay dolcak hala yoksun lmaz:sakın adres deme kayıtlarda var adreslerimiz kandırıyo cimcimem yeşim bizi :umursamaz:
ayrıca kızlar sütü artırmak için bildiğim bütün yöntemleri sıraliyim:
1- humana çayı
2- rezene ve papatya ama kaynamıycak demlenicek sucak suya atılıp bekletilecek
3- aşure
4- tahin helvası yada tahinle pekmaz karışımı yada tahin helvasını sütle ezip fırınlayarak tüketin
5- boza
6- losa şerbeti
7- sıcak duş özellikle sabahları
8- yeşim hemşirem söylemişti göğüslere sıcak ıslak havlu kompresi
9- ıhlamur yine demleme olarak
10- bol tahıl ve sıvı tüketimi
11- belli aralıklarla emzirme
12- bebeğin direk göğsü alması ( tükürüğünün içindeki bir madde sütün artmsına yardımcı oluyormuş tabi ne kadar doğru yada bilimsel bişeymi bilmiyorum)
13- bu zaman aralığında bebek uyuyprsa pompayla çekme yöntemi ( ne kadar düzenli boşaltılırsa süt o kadar artarmış)
14- yine yeşim hemşiremin önerilerinden akan sütten göğsün ucuna sürmek
15- alkolsüz malt içeceği (bunuda çocuk doktorumuz önermişti )
16- aslında denememenizi tavsiye ederim duyunca yeşimde çok kızcak ama napim belki dedim (sülük yapıştırmak emiş gücü yüksek olduğu için işe yaryormuş ama yalan ben denedim hiç bi işe yaramıyo ):sinifsinif:

kızlar denemediğim ve bildiğiniz başka bi yöntem varmı fisfisfis

canım ya vallah sende benim gibi araştırmacı olmuşsun inan hepsini yapıyorum özelikle 4 tatlı kaşığı rezeneyi 500 ml.pet şişesine koyup sürekli içiyorum bitince bir daha bunu sürekli tekrarlıyorum ve işe yarıyor, antikacım bizde istek var ama göğüslerde icraat yok sanırım.bu arada yeşim hemşirem ev gezmelerine başlarsan sakın bizi unutmaa aa ona göre bozuşuruzz bu arada yeni anneler bir araya gelsek ne güzel olur demi ama konuşacak paylaşacak çok konumuz olur ama bebeklerle nasıl olur bilemiyorum yani tabi yeşim hemşiremde olursa dahada güzel olurrr.

evet yeşim hemşiremiz ilk aşk acısını senden tattı :))) bi gelip görmedin atatuğu :) ilk aşklar unutulmaz atatuğda seni unutmıyacak :)) antika ciddi olamassın sülük mü yapıştırdın gözün çıkmasın çocuk bi daha hiç almıyacak o memeyi :))))))

napim be canım her duyduğuma umut bağlar oldum ama dediğim gibi işe yaramıo sakın denemeyin bide iğrenç bişey o üstüne yara etmeside cabası...
kaderim valla güzel olur hatta cimcimemlede konuştukta nasıl olcak onu çözemedik yani dışarda bu havada üstelikte salgın varken olcak iş deil ayrıca emmek isticekler altlarını kirletcekler dışarda imkansız yani düşününce ancak evlerde yapabiliriz en azından yaza kadar ok derseniz telleri veririz isterseniz bende isterseniz başka birimizde toplanırız.:)))

olsun be canım senin kuzu en azından buluyo benim zavallım artık alıştı önce saldırıyo emcem diye bi umut çekiyo çekiyo bişey yok sonra başını kaldırıp yüzüme bakıyo gelmiyo der gibi hadi annem bak bu sefer gelcek diyom yaklaştırıyom gene bi heves saldırıyo bakıyoki gene yok yine aynı sahne ve mecbur mama yiyoz.mafoldumben

bende toplanalım bendeeeee börekler yaparım size bak :)))))))))

yok öle böre çörekle uğraşmak sen bize bi çay yap yeter her birimiz bi çeşit yaparız tamam işte. a.s hem Atatuğu bırakıp mutfakta zaman öldürcen kuzucukta yanlız kalcak demi olmaz öle şey lmaz: ben direk bana diyemedim çünkü bazı eşler önce onlar gelsin bi gör tanı gibi takıntılıdır ya o yüzden öncelik isteyen varmı diye sordum.yoksa bize kalsa ikimizinkide birbirinden larc cimcimem sıpaları gördüler bizi unuttular kız bunlar kaydirigubbakcemile3 ama bayramdan sonra yapalım bunu hem yeşim hemşirem senin izin günün varmı varsa ona denk getirelim a.s bırakalım başına dördünüde hem üçüz gelcek ya sana alıştırma olur :roflol: aaa yanlız kaderim ve leadangelin 40 olayı var kızlar deyin bakem ne zaman çıkıyo 40 larınız ona göre bi ayarlama yapalım.

bende sizi bana davet edeyimm ladengelle aramız sanırım 10 gün, bizim 40mız 19 gün sonra bitiyor çok şükür,ladengeli bekleriz bizde sonra bir araya geliriz kızlar buradan konuşup tl veririz bu arada bizim mevlüdümüz henüz olmadı anneannemizi bekliyoruz hacıdan gelmesini mevlüd yapacağız,gelmek isterseniz beklerimm hem böylelikle tanışmış oluruzz tabi yeşim hemşiremde ayy ne güzel olurr,

kızlar bebğinizin gözleri çapaklanıyormu 3 gündür gözümüz çapak dolu sizce neden başına gelen VARMI

kızlar bebğinizin gözleri çapaklanıyormu 3 gündür gözümüz çapak dolu sizce neden başına gelen VARMI

canım çapak olayıı bizde yaşadık ama mikrop kapmıştı benm kuzum. ilk aşamada doktorda ılık suyla ıslatılmış pamukla temizlemeyi önermişti fakat geçmedi bizimki üstelik birde şişme ve morarma yapmıştı onun üzerine birdamla verdi 3 gün kullandık ondan sonra maşallah bir daha hiç olmadı.yanlız bu arada bir şey daha öğrenmiştim onuda söylim aklınızda bulunsun ıkandığı su bile sert gelerek gözlerine zarar veebiliyormuş mümkün olduğunca hemen kurulamaya bakın gözlerini.ancak pamukla temizlemeyi bir dene önce inş. geçer

arkadaşlar hepinizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım sağlıkla ve huzlurla ve bebişlerinizle geçirmenizi temenni ederim.bizim bu bayram evde geçiyor malum bebişimiz küçükk etrafta bulaşıcı hastalık dolu en güzeli ev diye düşündükk.neyse bayanlar sizee iyi bayramlarr.:teytey:

hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum...umut dolu nice bayramlara..eşiniz bebeişlerinizle beraber,bebeği olmayanlara bidahaki bayramda annelik nasip olması dileğiyle nice güzel bi bayram geçirmenizi diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…