Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

iyi hadi çok şükür canım onda da bişey çıkmammış allahım korusun hepimizin evlatlarını :Saruboceq:
aynen canım büyüdükçe dertelri de büyüyor gerçekten o da anlamaya başlıyor herşeyi her lafına cevap vermeye çalışıyor, herşey istemeye başlıyor aman napalım sağ olsunlarda bırak böyle dertleri olsun onlar için insan herşeye katlanıyor:1hug:

benim bi sorum olacak ben bu hafta 9. haftaya girdim hamileyim doktorum iki defa ultrasonda baktı sadece ve bir ay sonra gel dedi hiç bir test yapılmadı acaba normal mi sizde de öylemi oldu acaba cevap verirseniz sevinirim.:a015:

kaderim antikam teşekkürler arkadaşlar yerimseniben...kaderim dediğin gerçekten doğru saat çok önemli hani şu 3 saatte bir emzirin olayı yüzünden evin her odasında var saat.ayrıca telefolarda alarmda...benimde uykum çok ağır herkes diyordu ki anne olunca eee dese uyanırsın diye ama bende öyle olmadı anca kıyameti koparacak öyle duyacağım..bide benimki geceleri maşallah çok güzel uyuyor doğduğundan beri ağlamayınca uyuyor kalıyoruz..doktorumla konuştum acıkırsa merak etme uyandırır dedi gerçekten öyle o yüzden bazen 5 saati bile buluyor uyandırmıyorum valla.kilosu boyu mükemmel onun için çok ta dert etmiyorum.

saol canım..evet tek dertleri öyle olsun ben herşeye razıyım sağlıklı olsun yeter çok çektim doğduğu günden beri sağlığıyla çünkü

arkadaşlar bebeğiniz 1 aylıkken kaç kilo aldı boyu kaç santim uzadı acaba ya benim ki bana aynıymış gibi geliyor gerçi görenler değiştiğini söylüyor ama haftayı iple çekiyorumm haftaya 1 aylık oluyoruz artık bu arada benim bebeğim 5 günlükken gittiğimizde 3,340 dan 3,050 grama düşmüştü dr. normal dedi ama 300 gram verdiği için üzüldüm haftaya göreceğiz bakalımm,kaç gram alması gerekiyor hiç bilmiyorum bu konuda bilgisi olan varmı yeni anneler hadi yazın bana opuyorumnanaktan

yeşim hemşirem nerelerdisen ya sesin soluğun çıkmıyorr özlettin kendini sensiz buraların tadı yokk gel ama artık hadii bak oğluşumun resmini koydum bak bakalım yeşim teyzesi değişmişmi oğlumm, opuyorumnanaktanöpüyorum seni yeşim hemşiremm

Son düzenleme:
kaderim benim sıpacık 60 gr. vermişti. ama biz mamaya mahkum kaldık oda hızlı kilo aldırdı sonrasında ve fazla vermedi o yüzden ama normal üzülme bouda 1 cm. fark etmişti. ama ben takmıyorum anne neki çocuk ne olcak diyorum bende yerden bitme olduğum için.kaydirigubbakcemile3

kızlar rezil bir bayram geçirdim.başıma gelenler pişmin tavuğun başına gelmemiştir.o yüzden ortalıklarda yoktum cimcimem.karamuk bilir diğer toiklerden az çok. cimcimemlede öncesini konuşmuştuk.benim kayınvalidemin cadoloz bi anası var bayamda mecbur gittik zaten Devrimin doğumundan 15 gün sonra kapışmıştık hatun üstüme yürümüştü.bayramda bidaha karıştık.birinci gün bi cingar çıktı sabır deyip sineye çektim sustum. ikinci günü bişeyler bırakmak için tekrar uğradık ben Devrimle arabadaydım eşim çıktı eve ama adam elindekini bırakıp döncekti göyya 10 dakka oldu yok yarım saat oldu yok tam bir buçuk saat sonra barut fıçısı gibi döndü yanımıza noldu diyorum sesi çıkmıyo deli gibi kullanıyo arabayı sonunda bağırarak döndü yok bişey diye dönmesiyle girdi önümüzdekine çocuğun ödü koptu o bağırıştan birde çarpmanın sarsıntısı çok şükür hiç birimizde bişey yok ama korkuyla öle bir sarılmışımki sıkmışımki yavrum kollarındaki kızarıklık yeni geçiyo o sinir harbiylede ben hastahanelik oldum o gece bir titreme bir ağlama üst üste birsürü sakinleştirici verilmiş. ama halada sakinleşmiş deilim aklıma geldikçe elim ayağım boşalıyo.tabi onca şeyden sonra heriflede bi kavga o arabada çocuk var başlarım senin sinirine diye daha dün gece geldi eve özürler bilmemneler. offf çok sıtkınım yani anlıycanız halen.adamada resti çektim bir daha ne seslerini duymak istiyorum kendilerini görmek ararlarsa yüzlerine kapatıcam bir dahada gitmiyorum ayrıca o kadına çocuğumda gitmeyecek görmeyecek onu deyip kapadım konuyu.sayelerinde iki kez stresten erken doğum tehlikesi atlattım çocuğum nerdeyse kuveze girecekti.sonrasında yine stres bilmemne derken sütüm kesildi hala uğraşıyorum gelsin diye. şimdide canımıza oluyodu olan.neyse başınızı ağrıttım ama çok fenayım kızlar çok fena.birde artık gelsede emziremicem yavrumu en çokta ona sıtkınım. çünkü bir sürü ilaç yüklemesi yapıldı hepside ağır sakinleştiriciler almıycam deyip direndim ilk gün ama almadığımda titremeden bardak bile tutamıyorum.senağlama

ah canım ya çok geçmiş olsun senin eşinde benimkinin aynısı sinirlensin kimseyi tanımaz arabada çocukmu var karım hamilemii hiçç, trafikte kapışmalarmı sinirle sollamalarmı,tabi sinirliysee beni bile duymaz o yüzden arabada kavgalarımız bitmez,akrabalara gelince insanı çıldırtıyorlar senin için eşin bebeğin önemli olsun gerisi faso fiso inan bir kulağından grisin birinden çıksın gerçi diyene bak bende öyle olamıyorum ama en güzeli o aslında, eşimin tarafından hoşnut olmayan kelimeler çok duyuyorum kayınvalide görümce falan ama cevap vermiyorum dahada fitil oluyorlarr gerçi verdiğim zamanda eşimle ters düşüyorum ben sizinkilere öylemi davranıyorum diyor oda, bende kıyaslama benim ailemi sizinkilerle diyorum al sana tartışma sırf ortamı bozmak için etrafımdalar sankii, ah canım ah bu konuda o kadar doluyumki sizin babaanne neki ama inan eşim için susmam gerekiyor susuyorum eşim yokken bir söylerse beş duyuyor benden bende işimi biliyorum 10 senede öğrendim artık kime nasıl davranılması gerektiğini hayat ama acı ama tatlı geçecek önemli olan mincik ailemize gölge düşürmemekk, antika kanayan yarama tuz bastın inanın çok doluyumm bu konuda, kayınvalide babaanne görümce karalama kampanyası gibi olduu, cadı gelin olduğumu düşümeyin sakın kızlar çok üzülürüm çeken bilir derler ya

cevap yokmu arkadaşlar...

canım benim testlerim olmuştu ama benim sorunluydu hamilelik ağrıalrım olduğu için idrar testi ve kan testi yapılmıştı eğer senden istenmediyse sevinmen gerek bir sorunun yok anlamına gelir bence yinede ilgi alanım değil bu konu ama benim bildiğim kadarıyla böyle, bu arada testlerin bu aydan sonra başlayacak 2li testini olacaksın ilk başta ve sonraki aylar ardı gelecek sıkma canını bence sorun yok

slm kızlar vallhi beni habire sağlık ocağından arıyolar çocuktan zorla kan alıcaklar yarın götürücem ama aldırmıycam ya 2 kere alındı hastanede zaten selç.uk beyde ağlatmak istiyosanız götürün dedi anaraya gitti 15 güne sonuçlar gelicek daha arıyolar aşı olucak demişler telde ya aşısını oldu çocuk yarın gidicez bakalım tuğkanda 3565 doğdu
4 günde kontrolünde 3500 olmuştu bakalım yarın sağlık ocağında kaç çıkıcak 15 gün oldu bende sütümü vermeyi arttırdım ama süt yetm,yor buseferde vallh napıcaz bilmiyorum galiba amama takviye yappıcaz baakalım hiç değişmişmi 10 günde vallh hiç aklım ermiyor
antikacım düşünme cnm ya vallh dertler bitmiyor bende 8 aylık hamileydim ölebir badire atlattım erken doğum yapmadım ama az gitti yani allah razı olsun eşimden onun desteğinden onlarda olmasa işimiz zor sonra kendi kendilerine gerlip özür d,ilediler beni üzenler çünkü bi,ldiler bebek doğucak uzaktan bakıcaklar çocuğa şimdi benden iyisi yok oluyor cnm böyle şeyler

sen arkadaşım bende4+6 günlük gitmiştim ilk kese görünmüştü kanamam bişey yoktu 7+3 te çağırmıştuı tekarar kese içinde bebişi görebilicezmi göremessek aşşağıdan bakıcaz demişti gerek kalamamıştı kese içinde nokta görünmüştü dr tekrara sorun olmadığından test yapmamaıştı sonra 10+4 te gittim kana baktı herşey normal dedi bidahakine zaten 13+5 te 2 li taramaya çağırmıştı eğer anormal bir durumyoksa tahlil yapmıyor cnm çok erkenden zaten kese içindeki bebeğin durumu ultrasonda çıkıyor

canım ya boşver şu sağlık ocakları bebeğinle ilgili ne varsa bence herşeyi dr. yapsın ikinci birinin bebeğini ellemesine izin verme bence,ve sağlık ocağına götürme sen ne kadar kan aldırmayacağım desende onlar alırr.bana katılmayan arkadaşlar olabilir tabi bu konuda ama sağlık ocaklarından uzak duruyorum banada geldiler hemde evime kadar topuk kanı için ve reddettim.

öncelikle saolun kızlar kaderim biliyorum senin dertlerinide az çok gerçekten boşver diyemiyor insan. leadangel canım bizimkiler için hiç sorun deil çocuğu görüp görmemek öle boşver diyebileceğim kadarda küçük bir durum deil malesef.yani sorun söylenen sözlerden yada yılların birikimnden kaynaklanmıyor baya karışık bir durum neyse.
leadangel canım. o sağlık ocağı derdi bizdede var halen iş resmen yüzsüzlüğe dönüştü artık.ve benden sana tavsiye götürme canım.ayrıca topuk kanı alındığına dair sana hastahaneden bir kağıt verilmiş olması lazım üzerinde çocuğun kimlik bilgilerininde olduğu onu götür kaydını yapsınlar.sağlık ocağındanda hastahaneyi ve ankarayı aramalarını sağla kanı verme.birileri para kazanacak diye çocuğu hırpalatma.bende çok kavga ettim önce kan için sonra aşı için en sonunda peki bende memnun deilim sürekli hastahaneye para vermekten burayı adam gibi temizleyin şu kokulardan arındırın kendiniz hijyen ve sağlık kurallarına uyun getireyim çocuğu yoksa şikayet edicem sizi dedim ondan sonrada bi daha rahatsız etmediler.bu arada merak ettim hangi sağlık ocağına bağlısınız.

günaydın hanımlarrrŞeniz
ah antikacım canım benim çok geçmiş olsun vallahi çok üzüldüm aynen bizimkide öyle senin eşin gibi sinirlendimi ne söylediği sözü duyar ne yaptığını gözü görür. ilk evlendiğimizde çocuk yokken daha fenaydı daha sık kavgalarımız olurdu ama zaman geçtikce o da birazdaha olgunlaşmaya başaldı ve çocuk olduğundan beri de hareketlerine daha dikkat etmeye başladı.ama insan neye kızıyor biliyomusun hep başakalrı gelip çomak sokuyor ondan tartışıyosun en çok buna sinir oluyorum. olan hep kendimize oluyor o çomak sokanların afedersin hiiçç bi tarafında olmuyor vallakötükedihüso
kızlar aynen bende şu sağlık ocakalrını oldum olası hiç sevmem mecbur kalmadıkcada zaten gitmem çocuk ilk doğduğu zamanda bi kaydını yaptırdım ilk sağlık ocağı aşıları orda oldu bir daha bütün aşılarını karmaları falan doktorumuzda olduk. ne zaman çocuk rahatsızlansa oraya götürsem hemen dayadılar iğneyi tabiki hiçbirini vurdurmadım oğlum ilk defa doğduğundan beri 5 yaşında iğne yedi o da çok ağır rahatsızlanmıştı doktorumuz iğne vermek zorunda kaldı sağlık ocağına kalsa en ufak bi hastalıkda vuracakalr iğneyi kötükedihüso en son götürüdğümde de çok sinir oldum bundan birkaç ay önce çocuğu iğne vurdurmaya götürmüştüm oraya çocuk zaten hasta iğne vuracak hanımefendi muhabbet ediyo bizde iğne odasında bekliyoruz bekle bekle gelmez en sonunda gittim biz bekliyoruz iğne için dedim tamam bekleyin orda dedi dedeim zaten 10 dakkadır bekliyoruz e tamam geliyorum dedi neyse geldi bu bi afralar tafralar ters ters davranmalar neyse çocuğun yanında tartışmak istemedim ertesi gün kayınvalidem götürcekti dedim yine böyle yaparsa bana hemen haber ver o götürmüş ertesi gün ona da yine aynı kayınvalidemde söylenmiş sen ne biçim davarnıyosun öyle diye tartışmışlar sonrada beni aradı tabi hemen bursa il sağlık bakanlığına telefon açtım yerini yurdunu ismini verip şikayet ettim ama ağzıma geleni söyledim sonra arkadan sağlık ocağının müdürünü aradım ona da aynı şekilde ağzıma geleni söyledim meğersem o kişiden zaten herkes şikayetçiymiş. veee kendisi şuanda başak bir yere gönderildi şuanda yok sağlık ocağında göndermişler çok da iyi oldu adam gibi davransın karşısındakine kötükedihüso

offf antikacım offf yani herkesin derdi ayrı ayrı güzin abla forumuna döndü burası neyse canım çoook geçmiş olsun sana da ban da bu bayram zehirdi desene....kızlar şu sağlık ocaklarında zaten özel hastanede vurulan iğnelerden vurulmuyo hepsi hindistandan geliyormuş ve değerleri düşükmüş bilginize ....

napalım be cimcimem bölelikle azda olsa sıyrılıyoruz dertlerden üzüntülerden.bu arada karamukcum bu kez baya sert çıkmışım anlaşılan herif kuzu oldu benim ama ilk defa bu kadar dellendiğimi görüyo ki hak ettide yani araçta yanlız ikimiz olsak neyse ama Allah korusun ya çok daha büyük bi şey olsa artık sinirlerine hakim olmayı öğrenmek zorunda ben o çocuğu kaç sene bekledim ne zorluklar çektim yüzünü görene kadar neyse yaa.daha fazla konuşmanın anlamı yok sonuçta hepimiz için evlatlarımız bi yana dünya bi yana deilmi zaten.

aa bak ben bunu duymamıştım hiç cimcimem valla en iyisi doktorunda yaptırmak a.s bu arada kızlar sizin çocuk doktorlarınız kim opuyorumnanaktan

iyi yapmışsın antikacım ara sıra böyle sert çıkmalar gerekiyor ondan sonra bişeyler dank ediyo kafalrında kafamçokkarıştı ama ne demek canım yani arabada çocuk var sen varsın öyle sinirli sinirli kullanmak olurmu can yani bu allah korusun bişey olsa o sinirle nolacaktı. iyi yapmışsın hayatım boşver kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…