Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

benim tospa uykuyu aldı annesi umrunda değil oyun istiyo konuşulmak istiyor kucak istiyor camdan dışarı bakıyoruz nasıl mutlu oluyor

ay kıyamam ben ona yaa nasıl da mutlu oluyor baksana aman annesi boşver onların keyfi yerinde olsunda valla insan uykusuzluğuda yorgunluğuda razı oluyorr :1hug:

yeşimcim ve karamuk ennnn kısa zamanda bebiş istiyoruz allah nasip eder size de inşallah....
karamukçum sakın takma kafana tamama mı canım şükretki bi oğluşun var ya o olmasaydı allah nasip eder tekrar

benim tospa uykuyu aldı annesi umrunda değil oyun istiyo konuşulmak istiyor kucak istiyor camdan dışarı bakıyoruz nasıl mutlu oluyor

öyküyle ben 8 de uyandık kahvaltı ettik sağı solu toparladık şimdi ben kahvemi içiyorum o da içerde oyun oynuyo kendi kendine

merhaba canım oo valla anne kız pek hamaratsınız işler bitmiş keyifler başlamış ohh tadını çıkarın valla canım bugünlerin opuyorumnanaktan öykücüğüme de şimdiden geçmiş olsun hadi bakalım işallah herşey yolunda gider Şeniz

yeşimcim ve karamuk ennnn kısa zamanda bebiş istiyoruz allah nasip eder size de inşallah....
karamukçum sakın takma kafana tamama mı canım şükretki bi oğluşun var ya o olmasaydı allah nasip eder tekrar

işallah canım işallahh en kısa zamanda olur:Saruboceq:
ben de zaten hep onunla avunuyorum hayatım şükürler olsun ki allahım bana evlat sevgisini tatdırdı napalım artık olmazsa olmaz diyoruz allah hiç olmayanlara nasip etsin :Saruboceq:

Beyazmelekciğim şimdiden geçmiş olsun diyorum
Kiloda çok takılı kalma arada boya da gidiyor bu bebekler o yüzden sana kilo vermiş gibi gelebilir üzme kendini

evet canım şükür ben de çocuk istemeye başladım 1 ay geçti olmadı kafayı yıcektim nerdeyse...:umursamaz:
allahım nasıl taktım nasıl taktım anlatamam hep dua ediyodum bari bitane olsa diye
o kadar çok yıprattım ki bebek için lendimi....
bide yüzsüzlüğe bak bende allaha dua ediyodum çocuk için ama kız olsun allahım diye:roflol::roflol:,
cocuğu buldum da cinsiyet te ısmarladım:)
çok şükür ki rabbim gönlümüze göre nasip etti

şimdi geriye gönüp baktığımda ben zaten 2 senelik evliyim ve 6 aylık bi kızım var
eee yaklaşık 1 sene de hamilelik...
e baştan 5-6 ay hapla korundum yani ortalama 5-6.aylarda hamile kaldım ama o 5-6 ay kabus gibi geçti pisikoloğa bile gittim....
ve pisikoloğ a gittiğim ilk ay hamile kaldım yani kafandan atabilmek takmamak başka şeye odaklanmak yetiyo sorun olmadıktan sonra

allaha şükür allah isteyen herkeze nasip etsin bu çok zor

Beyazmelekciğim şimdiden geçmiş olsun diyorum
Kiloda çok takılı kalma arada boya da gidiyor bu bebekler o yüzden sana kilo vermiş gibi gelebilir üzme kendini

evet canım yok takmıyorum da kiloyu
dert ettiğim sey 6 aylık ve ben sadece emziriyorum ek gıdaya geçmedim
kızım beslenemediyse diye üzülüyorumm artık ek gıdaya geçemem gerek sanırım yarın konuşçam doktorumla
ya 6 aylık bebek sadece anne sütüyle doyar mı acaba
ağlamıyo geceleride normal uyuyo aç olsa uyuyamazdı diye düşünüyorum ama ne bileyim

hepiniz çok şekersiniz kızlar bebişlerinizleee..maaşallah size her gün okuyorum yazdıklarınızı bende bir kucağıma alsam hayırlısıyla inşallah....22.haftadayız..iyi benim bebiş maaşallah..ama bir soracağım emzik alacağım ortodontiklerden böyle küçük sapsızlar var ama bilemedim saplı kullanışlı olur mu kızlar saplı alayım sapsız mı sonra ikiler üçlerizde belki hiç almaz belli olmaz sapsız çok hoş minicik falan da görüşlerinizi bekliyorum..bu arada domuz gribi fooss çıkmış kızlar normal gripmiş.özellikle abartılmış aşı yüzünden belliydi zaten..ben çok rahatladım ohh...bol bol gezin anacım.by

cnm maşqllah ya vallh anne sütü 6 ay doyafr tabiki ne mutlu sana vallhi imreniyorum duydukça bak bugün yudum emmedi gece uyku sersemi emmişti dün hiç nazlanmadan emdi bugün uykuyu alamadı diye herhalde memeye yatırınca yırtıyor nasıl üzülüyorum bu duruma bilemessiniz

sütünede devam et beyaz melekcim ama yetmez artık bundan melekcim yavaş yavaş yoğurt meyve suları sonra hafif sebze çorbaları başlarsın ama bu arada zaten emzirmeyede devam edersin.doktorun mutlaka yönlendirecektir canım

canımsın sakın üzülme ve o an ısrar etme tatlım biraz oyala sona gene ver keşke elde olsa kim istemez çocunu emzirmeyiii
ama elinde olmayan bişey için üzülme sütün de azalmasın

evet canım yarın konuşayın artık geççem inşll ek gıdaqta sağol

doyuyordur belki ama başka tatları artık tanıtman lazım canım sonra çok zorlanırsın...hem vitamin ihtiyacı arttı artık onun sebze çorbaları yoğurt ona çok iyi gelecektir..

eh ilahi beyaz melekcim beni güldürüdn yaaa:roflol: allah da seni hep güldürüsn canımma.s
ilk bebeğimde onları bizde yaşadık canım 1 sene korunmuştuk ama hiçbişey kullanmadan 7 ay bekledik bebişimize kavuşmak için ama o 7 ay nasıl geçti bize sor çok zor günlerde eşimle ikimizinde iyicene psikolojisi bozulmuştu yok bizim çocuğumuz olmayacak diye herkes normal diyordu ama gelde bize anlat sen allahım gerçekten kimselere aratmasın kimselere evlat sevgisini özendirmesin:Saruboceq: şükürler olsun yarabbime bizimde gönlümüze göre verdi bizde erkek olsun istiyorduk(gerçi biz o zamanlar ısmarlama yapmamıştık artık allahım ne verirse razıydık yani :roflol:) ki nitekim de öyle oldu a.s
şimdi bu ikincisi daha farklı tamam yine çok istiyoruz ama insan olmazsa olmaz allah bu yavrumuza ömür versin diyebiliyora.s eşim zaten diyor sen üzülme gerekirse tüp bebek yaptırırz doğal yollarla olmazsa bir de onu deneriz diyoo artık ne diyelim allah bilir vakti zamanı hayırlısı ne zamansa o zaman olsun canımma.s

Buna da şükredelim

Yine ABC`ye araştırmayı yorumlayan ıngiliz uzman Anne Presanis, `ılk başlarda bunun ne kadar ciddi bir tehdit olduğu konusunda çok bilgimiz yoktu ve elimizde ne veri varsa ona göre hareket ettik` dedi.

Vanderbildt Üniversitesi Önleyici Tıp Bölüm Başkanı Dr. William Schaffner ise `Abartıldığını düşünmüyorum. En kötüsüne insanları hazırlamak zorunda olduğumuzu ve tahmin ettiğimizden daha kötü olmadığı ortaya çıktığı için şükretmemiz gerektiğine inanıyorum` dedi.

Uzmanlar ne dedi?

`Pardondan iyidir`

- Kanadalı mikrobiyoloji uzmanı Dr. Neil Rau: Bu yaşadığımız salgınların en hafifiydi ama en güçlüsüymüş imajı yaratıldı. Hâlâ salgının Dünya Sağlık Örgütü tarafından `orta derece` (moderate) olarak derecelendirilmesine anlam veremiyorum. Artık ortada çok hafif geçen bir salgın var.

- Güney Carolina Üniversitesi bilim adamı ve ABD`nin ünlü sağlık yazarlarından Dr. Russell Blaylock: Bilim dünyası bu sonuçları daha önceden öngörebilmiş olsaydı tüm dünya genelinde toplu aşılama faaliyetleri gibi önlemler alınması söz konusu olmayacaktı.

- Drexel Üniversitesi profesörü Robert Field: Kamu sağlığını ilgilendiren konularda tüm güvenlik önlemlerini almak sonradan `pardon` demekten iyidir. Eğer bu kadar çok önlem alınmamış olsaydı ve büyük bir salgın patlasaydı o zaman insanlar buna karşı hazırlıksız yakalandıkları için eleştiri oklarının hedefi olacaklardı.

- Sağlık kitaplarıyla bestseller olan Dr. Joseph Mercola: Bu salgının gerçekleşmeyeceği başından beri belliydi. 2009 yılı hükümetlerin ve ilaç endüstrisinin karıştığı en büyük sağlık skandallarından birinin yaşandığı yıl olarak hatırlanacak. Tüm dünyaya korku salıp domuz gribini çok tehlikeli bir hastalıkmış olarak gösterenler ceplerini doldurdu.

RAKAMLARLA YANIT

Harvard`ın araştırmasına göre;

- H1N1 belirtileri gösteren hastaların yüzde 1.44`ü hastanede tedavi edildi.

- Yüzde 0.239`u yoğun bakıma alındı.

- Yüzde 0.048`i yani yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetti.

Buna göre domuz gribinin ölümcülüğü, her yıl düzenlenen grip aşısı kampanyalarına rağmen mevsimsel grip virüsüne 36 bin kurban veren Amerika için çok daha düşük kaldı.

Fransa aşılara müşteri arıyor

Fransa Sağlık Bakanlığı vatandaşların yüzde 76`sının domuz gribi aşısı olmayı düşünmediğinin belirlenmesinin ardından elinde kalan milyonlarca doz domuz gribi aşısını satma kararını aldı. 94 milyon doz aşı satın alarak 1.25 milyar dolar ödeme yaptıklarını belirten bakanlık, doz başına 6.25 ile 10 euro arasında fiyattan isteyen ülkelere bu aşıları satabileceklerini belirtti. Fransa`dan Katar 300 bin doz, Mısır ise 2 milyon doz aşı alacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığı hastalığın ilk evresinde iki doz aşı yapılması gerektiğini düşündüklerini ancak daha sonra tek dozun yeterli olacağının anlaşılmasının ardından ellerinde fazla aşı kaldığını belirtti.

VATAN

canım artık başlayabilirisn ek gıdalara yavaş yavaş doktorun da yarın söyler zaten sana biz dört aylıkken başladık yavaş yavaş yoğurt ve meyve suyuna doktorun yönlendiri ölçülerini söyler sana canım

Bencede beyazmelek yavaş yvaş tadına baktır yemeklerin ama hemen geçiş yapma zamanla o da doymayıp çorbalardan meyve sularından yiyecektir..

canım yarın hangi asıları olack öykücük bende doruğa gtryrm ömerimi dktrmz berna hanımdı ama tayini cıkmıscok üzüldüm senin dktrn nasıl biri anlatsana ben orda gönen bey,de cok iyi duydum kime gtrcm kararsızım gecmiş olsun minik kokosa:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…