- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
-
Hayır sünneti inkar etmiyorum..
Belli sünnetler var şüphe dahi etmediğim. Namaz sünnetleri ve abdest sünnetleri gibi..
Ama her önüne gelen de bu hadis bu sünnet derse ben güvenmem. Tek güvenilir kaynak Kuran dır. Bir tek değişmeyen odur.
Yoksa Hz Peygamberin vefatından sonra sünnetleri ve hadislerin tamamen güvenilir olduğunu söyleyemeyiz bence. Kimler ne eklemeler yapmıştır duruma göre..
Ben dün bu tuz olayına denk geldim programda.Tuza bakabilir ama kesinlikle yutamaz dedi.Dilinin ucuyla bakarsa bozulmazmış.
eşi huysuzlar için böyle bişey var bi yazarda okumuştum....ama erkeklerden bu konuda anlayış isteniyordu ek olarak....dil ucuyla bakıp tükürmesi gerekiyor..
Büyük konuşma bence banlar kraliçesii
herifin yüzünemi
münasip bulduğu her hangi bi yer olabilir
Evet ben Mecnun olan Muhammed'in getirdiğiyle konuşuyorum heralde bir deliye inanacaksiniz değilsiniz? Alın size fetva madem ben mahalle ağzıyla fetva veriyorum alın bilmem Muhammed'in dinine kitabına itibar eder misiniz ama ben itibar ediyorum o yüzden size de yazayım. .
İpekçim hadis bir ilimdir ve bu ilmi derinlemesine bilen zatlar vardır; Buhari, Ebu Müslim, Tirmizi, Nesai gibi. Bu kişiler ömürlerini hadis ilmine vakf etmişlerdir, yani ekleme, çıkarma yapma gibi bir durumları yok ve bütün İslam alimleri bu kişilerin hadis araştırmalarını kaynak olarak kullanmıştır. Bu yüzden hadis konusunda belli kaynaklardan şaşmamak gerekir. Sadece Kuran demek küfre gider ;Peygamber efendimizin bildirdiği hükmü kabul etmeyen, Allahü teâlânın emrini kabul etmemiş olur. Çünkü Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Resule itaat eden, Allaha itaat etmiş olur.) [Nisa 80]. Tabi ki internet üzerinde ya da adı sanı bilinmeyen bir sürü yerde hadis adı altında çok bilgi var, hepsine güvenmek olmaz ama ciddiye alınması gereken kaynaklar var.
Mesela şu 61 gün kefaret meselesi ; Kuran'da yoktur ancak Peygamber Efendimiz SAV bir uygulamasından yola çıkılarak hükme ulaşmıştır.
çok iyi yaaa
yaw kadın oruç oruç yemek yapacak herifte trip atacak vay anasını sayın seyirciler yaaaa
tutmayın beni dalıyorum konuyaaaaaaaaaaaaaa
fallen ben demedim yazar dedi....ama şöyle bi durum var atıyorum şeker hsatası olan erkekler genelde aç olduklarında gergin olurlar...bu aslında birazda anlayış meselesi....yoksa ben sabahtan akşama kadar çalışıp gidip bide iftar hazırlıyorum..tuzlumu tuzsuzmu yağlımı yağzsızmı mevzularına girmiyorum bile..eşimde aynı şekilde beraber yapıyoruz çünkü.....
Valla işin Piri gitti dalsan da çok geç cicimm
Muhammed derken? Peygamberimiz hz. Muhammed sav' den bahsediyorsunuz sanirim okul arkadasinizdan degil :)
bitanem bende vay anasını sana demedim huysuz heriflere dedim :)
şeker hastları oruç tutamaz sanırım çok sıkıntı şeker
Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım
bir şey yiyip içmiyorsun ki niye bozulsun, oruç tutmamak günah ramazn ayında.. damarlara da bişey enjekte edilmiyor.
için rahat etmiyorsa ramazandan sonra gidersin. genitali başkalarına açmak caiz değil (kadın hastalıkları vs. hariç), oda ayrı bi konu zaten. oruçla alakası yok.
kısacası bozulmuyor.
Yani... Sürekli bu böyle su söyle diyip duruyor ama daha peygamberimizi anlatirken nasil anlatmasi gerektigini ögrenememis.. Bilgi sartsa saygi da sart.tebrik edrim bende aynı şeyi düşündüm..
sünnet illaki uygulamak gerek diyenlere,hz peygamber efendimiz natural bir insanmış,gösteriş ve özendirmeden kaçınırmış dediğimizde..parası olan heves ediyorsa almasınmı..o farz değil sadece sünnet diyorlar..
öyleyse insanlarda birbirini bukadar yargılamasın bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?