- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
-
Hiç kimse ilahiyat mezunu değil şurada. Her topikte olduğu gibi herkes istediğini yazıyor. İlla her yazılanı ciddiye mi almak lazım?
Evet tabiki de hocalarimiz öyle söylüyor doğal olarak doğruyu söylüyorlar sonuna da bir ama ekliyorlar çünkü kimse kesin diyemez. 61 gün kefaret in şartları bilerek yemektir. Bilerek yemenin de şartları vardır. Allah sadece belirli şeylere izin vermisse eğer bunun dışındaki her şey Üzgünüm ama bilerek yemek oluyor demek istediğim budur.Bütün müslümanlar Ramazan'a niyetli giriyor ise neden hergün oruca niyet ediliyor ? Bunu ilk kez duyuyorum bilmediğimden soruyorum, böyle düşününce bütün din uleması yanlış biliyor o zaman 61 gün meselesini. Daha bir iki gün önce Nihat Hatipoğlu'n dan dinledim bu konuyu, ayrıca okuduğum tüm kitaplar ve zaman zaman bilgi almak için danıştığım dinimizislam.com yani Mehmet Ali Demirbaş hoca da yanlış biliyor söylediğinize göre. Bir hatamız var ise bu konuda aydınlansın isterim
Tövbe Estağfurullah, niye müslüman değil diyim ya. Bunu nerden çıkardiniz ki? O Allah ile onun arasında olan bi şey. Beni alakadar etmez.bu durumda ben bu ramazan oruç tutmayacağım diyen kişi müslüman olmuyor mu demek istiyorsunuz?
dikkatli cevap verin, çok büyük vebali vardır benden iyi bilirsiniz.
Sana özelden yazacağım bunun cevabını.
Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.
Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.
Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"
Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle
ben konu sahibine yazıyorum üstüne alınıyorsun benipek .. benle bir sorunun mu var ?
Senle ne sorunum olabilir ki olsa da söylerim zaten polemik yapmam. Dini konuları konuşmak yasak dedin ya ben de ona binaen cevap verdim. Herkese açık değil mi yazdıkların cevap verme açısından?
Tövbe Estağfurullah, niye müslüman değil diyim ya. Bunu nerden çıkardiniz ki? O Allah ile onun arasında olan bi şey. Beni alakadar etmez.
Tamam..
Her Müslüman Ramazana niyetli giriyorsa her gün neden niyet ediyoruz peki?
Madem niyetli giriyoruz, Ramazanda oruç tutmaya zorlanmış olmuyor muyuz? Dinimizde böyle bir zorlama yok ki :44:
yanlış anladım herhalde, ama bütün müslümanlar ramazana niyetli girer denince, ben tutmayacağım diyen kişi müslüman değilmiş anlamı çıkıyor. sizi alakadar edip etmemesi sorun değil zaten sevgili arkadaşım. bana dinin bu kısmını yanlış anlatıyormuşsunuz gibi geldi, en korktuğum şeylerden biridir kendimde de, o yüzden uyarayım dedim. gerçi bir hocayı uyarmak bana düşmez ama neyse işte...
yanlış anladım herhalde, ama bütün müslümanlar ramazana niyetli girer denince, ben tutmayacağım diyen kişi müslüman değilmiş anlamı çıkıyor. sizi alakadar edip etmemesi sorun değil zaten sevgili arkadaşım. bana dinin bu kısmını yanlış anlatıyormuşsunuz gibi geldi, en korktuğum şeylerden biridir kendimde de, o yüzden uyarayım dedim. gerçi bir hocayı uyarmak bana düşmez ama neyse işte...
Evet tabiki de hocalarimiz öyle söylüyor doğal olarak doğruyu söylüyorlar sonuna da bir ama ekliyorlar çünkü kimse kesin diyemez. 61 gün kefaret in şartları bilerek yemektir. Bilerek yemenin de şartları vardır. Allah sadece belirli şeylere izin vermisse eğer bunun dışındaki her şey Üzgünüm ama bilerek yemek oluyor demek istediğim budur.
Tövbe Estağfurullah, niye müslüman değil diyim ya. Bunu nerden çıkardiniz ki? O Allah ile onun arasında olan bi şey. Beni alakadar etmez.
Tamam..
Eki Görüntüle 1177468 oruçla ilgili bir karikatür:44:
Peki uyarıniz için teşekkür ederim uyacagim inşallah.Bilgece hanım, anlattığınız şeyler çok güzel ve doğru şeyler.
Fakat üslubunuz çok sert, bu üslupla insanları soğutmak oluyor yaptığınız.
Bizim güzel peygamberimiz kendisine küfür, hakaret edenlere bile
yumuşak bir dille karşılık vermiş, ve onlar için dua etmiştir.
Lütfen biraz daha dikkat edelim.
Her Müslüman Ramazana niyetli giriyorsa her gün neden niyet ediyoruz peki?
Madem niyetli giriyoruz, Ramazanda oruç tutmaya zorlanmış olmuyor muyuz? Dinimizde böyle bir zorlama yok ki :44:
bilmezmiydim ipekçim babam böyle oruç tutardıAy böyle erkekler var gerçekten. Hatta kocası çok huysuz olanlar için “kadın dilinin ucuyla yemeğin tadına tuzuna bakılabilir” demiş birisi. Artık kim verdiyse fetvayı. Bana çok saçma geldi.
o zaman adam tutmasın oruç yani millete eziyet edecekse..
Oruçken bir kere hiç söylenmemek gerekirmiş.
Peki uyarıniz için teşekkür ederim uyacagim inşallah.
Evet dinde zorlama tok ama zaten sizi kimse zorlamiyor. Allah farzdır tutun demiş yani müslüman niyetli giriyor nasıl her doğan islam üzere doğduğu gibi ve sonradan ailesinin dinine tabi olduğu gibi dusunun. Yani siz niyetli giriyorsunuz farz olduğu için ama her gece niyet etmemizin sebebi de sünnettir. Efendimiz etmiştir biz de ediyoruz alışkanlık olmuş anlaşılan. .
Din seni zorlamaz zaten kişiler zorlar..
Ay böyle erkekler var gerçekten. Hatta kocası çok huysuz olanlar için “kadın dilinin ucuyla yemeğin tadına tuzuna bakılabilir” demiş birisi. Artık kim verdiyse fetvayı. Bana çok saçma geldi.
o zaman adam tutmasın oruç yani millete eziyet edecekse..
Oruçken bir kere hiç söylenmemek gerekirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?