- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
-
Peki uyarıniz için teşekkür ederim uyacagim inşallah.
Evet dinde zorlama tok ama zaten sizi kimse zorlamiyor. Allah farzdır tutun demiş yani müslüman niyetli giriyor nasıl her doğan islam üzere doğduğu gibi ve sonradan ailesinin dinine tabi olduğu gibi dusunun. Yani siz niyetli giriyorsunuz farz olduğu için ama her gece niyet etmemizin sebebi de sünnettir. Efendimiz etmiştir biz de ediyoruz alışkanlık olmuş anlaşılan. .
Din seni zorlamaz zaten kişiler zorlar..
Ben de bunu ilk kez duyuyorum. Madem tek kaynağın Kuran böyle bir şey yazmaz Kuran da.
Kaldı ki neyin sünnet neyin sünnet olmadığını asla bilemezsin. Hadisler bile çoğu uydurmadır. Hz Muhammedin vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başlanmıştır.
Şu deneyi yapmaya ne dersin.
10 kişi sırala. Başında sen dur. Sıradan ilk kişinin kulağına bir şey söyle. 10 kişi birbirine söylesin bunu. 10 kişi senin ne dediğini söyleyemez. Bu durumda sen sünnetlere nasıl inanırsın ki..
O halde senin dediğine göre de oruç tutmayanlar da niyetli. Bana çok tezat geldi.
Ben de bunu ilk kez duyuyorum. Madem tek kaynağın Kur’an böyle bir şey yazmaz Kur’an da.
Kaldı ki neyin sünnet neyin sünnet olmadığını asla bilemezsin. Hadisler bile çoğu uydurmadır. Hz Muhammed’in vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başlanmıştır.
10 kişi sırala. Başında sen dur. Sıradan ilk kişinin kulağına bir şey söyle. 10 kişi birbirine söylesin bunu. 10 kişi senin ne dediğini söyleyemez. Bu durumda sen sünnetlere nasıl inanırsın ki..
O halde senin dediğine göre de oruç tutmayanlar da niyetli. Bana çok tezat geldi.
bunu bende duydum bir hocadan...ne kadar dogru bilemem..banada cok adil gelmiyor...
sanki erkek oruc tutuyorda kadin tutmuyor...
Ben de bunu ilk kez duyuyorum. Madem tek kaynağın Kur’an böyle bir şey yazmaz Kur’an da.
Kaldı ki neyin sünnet neyin sünnet olmadığını asla bilemezsin. Hadisler bile çoğu uydurmadır. Hz Muhammed’in vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başlanmıştır.
Her gece niyet etmenın kimseye zararı olmaz
Bu yaşıma kadar her gece niyet edildiğini biliyorum. Alla alla bu da yeni çıktı.
Ben de bunu ilk kez duyuyorum. Madem tek kaynağın Kuran böyle bir şey yazmaz Kuran da.
Kaldı ki neyin sünnet neyin sünnet olmadığını asla bilemezsin. Hadisler bile çoğu uydurmadır. Hz Muhammedin vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başlanmıştır.
sen sunneti inkar mi ediyorsun yoksa bana mi oyle geldi arkadasim??? sahih olmayan hadisler vardir evet, sirf insanlari yaniltmak icin cikarilmistir...
ama bir cok gercek hadis anlasilir sekilde...
Ilk önce ben sana Hristiyan yahut yahudi demedim Allah korusun ben sana incil ge tevratta mi yazıyor dedim Allah aşkına hakkını helal et. Incilden örnek verince Hristiyan mı olunuyor?
Evet zaten 23 yıllık Peygamberlik içerisinde milyonlarca hadis olduğunu bilmek sacmadır ama bu demek değildir ki hadisler yalandir diyelim diyemem çünkü araştırmadim. Buhari bir hadis için 15 20 yıl evden eve memleketten memlekete dolasirmus fakat ben bunu yapacak güçte bir insan değilim zaten. I yüzden yalan dediğim doğru çıkarsa Efendimize yalan isnat edemem.
Ameller niyetlere giredir diyoruz ya hani. Bir şeye niyetlenir amel edersiniz. .işte müslüman ramazan gelmeden de Allahın izniyle oruca niyetlenip orucumu tutacağim der. Bu da bir niyet tir.
Ayrıca inşallah ban yemeyiz. Bunun sonu kötü görünüyor. .beni banlatmayin ;-)
konu nereye gelmiş...lazer diye baktım ama baya karışmış sanırım
Ay böyle erkekler var gerçekten. Hatta kocası çok huysuz olanlar için �kadın dilinin ucuyla yemeğin tadına tuzuna bakılabilir� demiş birisi. Artık kim verdiyse fetvayı. Bana çok saçma geldi.
o zaman adam tutmasın oruç yani millete eziyet edecekse..
Oruçken bir kere hiç söylenmemek gerekirmiş.
Ben dün bu tuz olayına denk geldim programda.Tuza bakabilir ama kesinlikle yutamaz dedi.Dilinin ucuyla bakarsa bozulmazmış.
Ben dün bu tuz olayına denk geldim programda.Tuza bakabilir ama kesinlikle yutamaz dedi.Dilinin ucuyla bakarsa bozulmazmış.
Çok karıştı valla misk. Sonu kötü olmasa bari.
Gidersem gel hemi arkamdan yalnız bırakma beni mapısta canım sıkılır.
Zaten kalpler Allahın elindedir sahura kalkmakta niyettir.
çok incelemek gereksiz bence.
Bilmem
Gerekirse tuzsuz olsun yemek, dünyanın sonu değil
Ben oruçluyken bakmam
derine dalmamak lazım....gidersen yanlız bırakmam...yemek falan getiririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?