- 4 Şubat 2015
- 6.326
- 12.739
- 448
- Konu Sahibi artemisasia
-
Geçen gün site yönetimine de gerizekalı demissin.kisi kendinden bilirmiş işi.herkes hanımefendi zaten sende olmayı dene bir kadına encok hanimefendilik yakışıyor üzerinde şık duruyorNapican senlik ne var. Birine takılmadan forumlayamio musunuz. Evde ana avrat küfredip şurda hanfendiliginiz tutuyo ya ben de ona şaşıyorum.
Napican senlik ne var. Birine takılmadan forumlayamio musunuz. Evde ana avrat küfredip şurda hanfendiliginiz tutuyo ya ben de ona şaşıyorum.
Ben de çok dertliyim. İstanbul'da ilk günlerimde metrobüste bir amcaya işaret ettim amca gel otur diye sakın dedi. Amca otur yok sen otur falan kalkmaya yelteniyorum amca eğildi bana şunu dedi:
"Burası İstanbul ve sen bir genç kızsın. Yer buldun mu otur. Ben yorulmuyorum merak etme."
İşte bu sözler her şeyin özetiydi.
Elimden geldiğince çocuklu hamile ve gerçekten ayakta duramayacak ihtiyaçlara on metre öteden de olsa yer vermeye çalıştım.
Ama bir gün hiç unutmuyorum karlı kış günü canlı cenaze gibiyim gece 3'te acilden dönmüşüm staj dosyamı almak için staj yerime gitmeye mecburum sabah bindim otobüse 17 numara var kadıköy Pendik bilen bilir huzurevi gibidir, yer buldum boş yer çoktu zaten. 4 lü kısmın tekine oturdum sonra 4 tane kokoş sabahın 7 sinde makyajlı takılı gün teyzesi bindi 3 ü yanıma karşıma oturdu bir tanesi ayakta kaldı. Aman tanrım susmak bilmiyorlar benim ne terbiyesizliğim kaldı ne nezaketsizliğim. Ağzımı açmaya bile mecalim yoktu cevap veremedim versem ağlardım zaten. İnene kadar bütün otobüs çınladı laflarıyla. O şer dörtlüsüne buradan beddualarımı iletiyorum.
burada insanların sorun yaşadıkları konu milletin gezmesi tozması değil ki. insanların nereye gittikleri nereden döndükleri kimsenin umrunda değil :) buradaki sorun birilerinin, oturmakta olan yorgun (yorgun olmasa da olur kime ne) insanlardan kaba bir şekilde yer istemeleri ya da yer vermedikleri için taciz etmeleri. toplu taşıma herkesin malıdır, herkesin aynı hakları vardır engelliler, hamileler vs. önceliklidir elbette o konu başka da. siz yaşlı diye gezmesin mi, iş çıkışı beklesin mi diyorsunuz... peki bu insanlar da genç diye oturmasın mı hiç, kalkıp her şekilde yer vermek zorunda mı kalsın? hepimiz yaşlanacağız ama yaşlanınca kaç tanemiz oturmakta olan tanımadığı insanı sırf genç diye böyle taciz etmeye, rahatsız etmeye kalkacak? siz burada hiç "teyzenin biri geldi, benden güzel bir dille yer rica etti ama ben vermek istemedim, vermem, süslenmiş püslenmiş gezmekten dönüyor bana ne" diye bir yorum gördünüz mü? herkes nasıl rahatsız edildiğini yazmış.Tamam yer vermeyin de bu kadar acımasız yorum yapmakta neyin nesi ?
Bu konu bir kaç defa daha açılmıştı ve hep aynı yorumlar. Şaşırıyorum.
Gezmesin , kısır teyzesi , yok ekmek alma amcası v.s
Yaşlandı diye gezmesin mi ? Is çıkışın diye beklesin mi ?
Hepimiz yaşlanacağız ve hayat geçiyor.
Sen yer vermesen de yer verecek vardır. Ayrıca nereden biliyorsunuz gezmeden geldiğini ?
Aynen sayın 17 zede çok güzel özetlemişssin otobüsüaha 17 mağduru, selam yoldaş
annemlerin evi o güzergahta olduğu için az binmedim ben de ama böyle yüzsüzlük olmaz ya
hattın üstünde 3-4 hastane, bir koskocaman üniversite var (marmara göztepe kampüsü)
ve içinde sabah akşam tıklım tıklım yaşlısı, aynen Ahlarağacının dediği gibi huzurevi
ilk zamanlarda hastaneye gidiyolar diye düşünmüştüm ama alakası yokmuş anladım
hastanelerde inen üç beş ya oluyor ya olmuyor
ekseriyeti 2şer 3er arkadaş kartalda çay içmeye, pendikte bilmemne yapmaya gidiyor
kendi ağızlarıyla diyor bunu, saklayan da yok
erenköy gibi yerde oturan amca, aşağıya sahile bağdat caddesine yürümüyor
onun yerine illa 17ye binip kartala sahile çay içmeye gidiyor
haftada bilmemkaç illlllaaa giderim diye de gerim gerim geriniyorlar
çünkü bedava, çünkü saçını sürüye sürüye milletin yerini alıyorlar
gündüz 1de 2 de bile korkunç kalabalık olur 17 ve yaşlı nüfusu
belediyeye defalarca şikayet edilmiş kalabalık diye
ama aksine azaltılmış seferler
benim tahminim hat kazandırmadığı içindir
malum komple bedavacılarla dolu
bi de bu güzergahta minibüs de var.
ama asssssla minibüse binmez bu beleşçi tipler
valla beleşçi tip diyorum ötesi yok
3 lira verip minibüse binmezsin,
bedava binip üniversiteden çıkan genci koltuğundan kaldırırsın
nasıl bir mantıktır yav
annem bi kere bindiğinde denk gelmiş böle bi olaya
kadının biri söyleniyomuş gençler yer vermiyo da bilmemne
annem kadına dönüp "minibüse binseydiniz keşke" demiş sonra kadın susmuş
o güzergahta oturup da otobüsle yolculuk edeceklere tavsiyem sahildeki çift katlılar
yaşlı kartları orda geçerli olmadığından rahat rahat biniliyor
iten kakan laf sokan da yok
selametle
Aynen sayın 17 zedeler çok güzel özetlemişssin otobüsü
Bir günyine kapının oradayım malum 17 numara ilerleyemiyorum bir amca bindi biner binmez etrafa bakındı şoför oradan amcaya sesleniyor:
"Amca boşuna bakma bu otobüste herkes yaşlı sana kimse yer veremez. "
burada insanların sorun yaşadıkları konu milletin gezmesi tozması değil ki. insanların nereye gittikleri nereden döndükleri kimsenin umrunda değil :) buradaki sorun birilerinin, oturmakta olan yorgun (yorgun olmasa da olur kime ne) insanlardan kaba bir şekilde yer istemeleri ya da yer vermedikleri için taciz etmeleri. toplu taşıma herkesin malıdır, herkesin aynı hakları vardır engelliler, hamileler vs. önceliklidir elbette o konu başka da. siz yaşlı diye gezmesin mi, iş çıkışı beklesin mi diyorsunuz... peki bu insanlar da genç diye oturmasın mı hiç, kalkıp her şekilde yer vermek zorunda mı kalsın? hepimiz yaşlanacağız ama yaşlanınca kaç tanemiz oturmakta olan tanımadığı insanı sırf genç diye böyle taciz etmeye, rahatsız etmeye kalkacak? siz burada hiç "teyzenin biri geldi, benden güzel bir dille yer rica etti ama ben vermek istemedim, vermem, süslenmiş püslenmiş gezmekten dönüyor bana ne" diye bir yorum gördünüz mü? herkes nasıl rahatsız edildiğini yazmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?