- 19 Kasım 2013
- 18.853
- 34.034
- 798
- Konu Sahibi artemisasia
-
Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
Sizin yaziminiz buradaki genel fikir bildirimine yada yasanan zorluklara degil insanlara iliskin yorum olmus buradaki bir bireyin size yer verip vermedigini bilme ihtimaliniz varmi yok o zaman geneli yalancilikla suclamakta olmaz hamilelere yer veririm yazanlara yalanci demeniz cirkin bir yazim dili kusura bakmayinGözlerim yaşardı hamilelere yer veriyorlarmış yalanın dik alası 40 hafta ayaktaydım kadınlar özellikle kafalarını çevirdiler
Hahahah meşhur 121 nolu otobüs :)İzmir'de karşıyakadan aldancağa giden bi otobüs var. Ne hikmetse sabah 8-9 arası akşam 5-6 arası dolu. Oturan profile baktığınızda 55+.
İnsanlar artık isyan ettiler.
Belediye mesai çıkışları ve gidişlerinde herkese ücretli yaptı.
Otobüsler birden boşaldı
o teyzeler nasıl oluyorsa hep mesai çıkışı evlerine dönüyorlar ne var sanki bir saat önceden çıkın
çalışanlar vs rahat etsin
Yine kalk demişler o da bişey. Bi gün çok hastayım okuldan eve dönüyorum yol 1 saat sürüyor ön koltuğa kafamı koyup uyumuş kalmışım. Çok kalabalıklaşmış hiç farkında değilim kadının biri resmen kucağıma oturdu kalkmıyorsan böyle oturayım diyor ay nasıl deli oldum çekilin aman oturun siz dedim kalktım oturdu çatlak kadın oturduktan sonra ineceği durağı geçtiğini fark etti içimden dedim oh olsun k*çını koyacak yer arayacağına ineceğin yere dikkat etseydin diye. Bazı insanlar çok saygısız kendinden küçük biriyse kalkacak onun hakkı diye her türlü saygısızlığı yapıyorlar böylelerine yer filan veresi gelmiyor insanın...Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
Tatlilikla 'kusura bakmayin, tum gun calistim bende yorgunum' dersin, baska yorum yaparlarsada dinlemezsin olur biter. Turkiye'de maalesef kadinlarimiz 40 yasina geldiginde kendini yasli saniyorlar. Gecenlerde 60 yaslarinda hollandali bi bayana trende 'size yer verebilirim buyrun' dedim, espiriyle karisik 'cokmu yasli gordun beni, otur sen sorun degil' dedi kadin. sahane. bayildim. nerde bizde o genc ruh.
Bu konuda görüyorum ki insanlar ne kadar empati yoksunu. Yaşlı biri sokaktaysa illaki geziyordur.
Turk olmayanlar otobüslere bebek arabasi ile ve yaslilari icin tekerlekli sandalye ile biniyormuş. Biz çalışıyoruz işten çıktık eve gideceğiz yollar bizim. Bizden olmayan otobüs kullanmasın matığı var insanlarda garipsiyorum.
İstanbulda her daim o otobüsler dolu. Trafik hep var. Sabah gidip akşam geliyordun arada dışarı çıkmıyorsun diye bilmiyor olabilirsiniz ama malesef öyle.
Siz de yaslanıp emekli olunca hastane, doktor, postane, banka, evde sıcakta bunalıp çamlıca tepesine çıkma, pazara gitme vs işlerinizi yapmaya başladığınızda bir bakacaksınız ki sokaklar insan kaynıyor. Millet işi gücü bırakmış uruyor diye düşüneceksiniz.
Hahha cok iyiydi :)Otobusun en arkasina gidiyorum. Mutlaka ters koltuga oturmaya calisirim, yaslilar terse oturamiyor cunku. Kulağıma kulaklik takip telefona gomulurum ya da kitap okurum. Combo yapiyorum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?