Otobüste yer verme ???

Otobüse binmeyeli 5 yıldan fazla olmuştur ama yüzsüz yüzsüz isteyene yer vermezdim sanırım.
Zaten çok yaşlı,ayakta zor duran,hamile yada engelli biri görürsem kendim kalkar veririm ama gün gün gezip mesai bitiminde o otobüse binip birde üstüne kalk ben oturayım diyene,kusura bakma bende saatlerdir calışıyorum,kalkamam derim yani.
1 saat az otursun,erken çıksın binsin otobüse,otura otura gitsin.

uyuyor numarası :) ya da kulaklık takıp müzik dinleyin ve camdan dışarıyı seyredin, onlarla gözgöze gelmemiş olursunuz hem. Yani tabii yaşlılara yer verilir ama her gün 1 saat ayakta gitmek te kolay değil yani..

Bilenler bilir istanbul da sisli osmanbey mecidiyekoy guzergahi vardir
Degil hamile bayilsan kimse yer vermez otobusu tercih ettiysen tavanda kapida gidebilirsin hic yasliyim hamileyim diye medet umma
Oranin halki bikmis araplar zenciler gozleri cekik ama turkmen olmayan bir irk var henuz cozemedim dolusurlar 3 cocuk bir araba (arabada baston degil yer kaplayandan )veya tekerlekli sandalye ile yaslilarini da bindirirler (yanliz gezen arap cift gormedim muhakkak tum aile geziyorlar oyle bir durumlari var) neyse yer kalmaz zaten vatandasa omuz ata ata vura vura yururler orayi burayi cizer oyarlar ellerindekini atarlar bagira bagira konusurlar vel hasil bikmis herkes kimse yer vermiyor gezmeye mecali varsa otobuste de durabilir gozuyle bakiliyor hamile yasli cocuklu olmasi hicbirseyi degistirmiyor hak veriyorum bir yerde hakli adamlar
Ben en cok onlara kural getirilsin isterim mesela sabah aksam mesai saatlerinde kullanma kisitlamasi gelse vatandas biraz rahatlar adam isten cikmis perti cikmis otobuste yasli arabasindan bebek arabasindan duracak yer bulamiyor ne oteki cevahiri gezmeye gidecek veya cevahirden donecek diye
Sabahin 8inde emirgana kahvaltiya gidiyor otobusle 5 cocuk 3araba 4yetiskin ise giden garipte sinek gibi cama yapismis yolculuk yapio adam sinirlenmekte hakli yani

Çok yaşlı, hamile, çocuklu ve engellilere her türlü yer veririm. İlk durakta binsem de kalkarım.

Ama otobüse binip hele ki ilk durakta, bir genç yer verir mantığı ile insanların gözünün içine bakıp taciz eden yaşlı teyzelere vermem.

Bir gün işe gideceğim ilk durakta otobüs bekliyorum. İki kadın bir adam sıradaki otobüse binmek için koşturuyor. Kadının biri çok kalabalık binmeyelim bekleyelim dedi. Adam da binelim yer veren genç buluruz filan dedi. Ben o tip insanlara asla yer vermem.

Ben hamileyken hep sokaklardaydım. Toplamda bir elin parmağını geçmez yer verdiklerinin sayısı. Gerçi ben de yer vermesinler diye dip köşe saklanırdım. Bana yer verilmesinden hoşlanmadığım gibi yer isteyenden de hoşlanmam.

Ben uygunsam zaten veririm insanız sonuçta.

Gözlerim yaşardı hamilelere yer veriyorlarmış yalanın dik alası 40 hafta ayaktaydım kadınlar özellikle kafalarını çevirdiler
Sizin yaziminiz buradaki genel fikir bildirimine yada yasanan zorluklara degil insanlara iliskin yorum olmus buradaki bir bireyin size yer verip vermedigini bilme ihtimaliniz varmi yok o zaman geneli yalancilikla suclamakta olmaz hamilelere yer veririm yazanlara yalanci demeniz cirkin bir yazim dili kusura bakmayin

Hahahah meşhur 121 nolu otobüs :)

kesinlikle hassasımdır. hamile yaşlı engelli yani ayakta duramayacak kişiye kesinlikle yer veririm. yardım ederim.. amaaa günden gelen teyzeler belli , öldürseler yer vermem. hele de durakta binenler yok mu? bekle teyzecim bekle. biz ne durumda geliyoruz. ama yok hala saygı bekliyor. saygı küçükten büyüğe değil büyükten küçüğe de olur. o çocuklar sırtında koca çantalarla. hala yer istiyolar. deli oluyorum.
izmite gitmiştim bir kere bilen bilir 200 numaralı otobüsle. ahh teyzeler bi geldi ilk durak. aman biz yaşlıyız diye 3 kişiyi kaldırdılar. yol boyunca da nereleri gezmişler anlattılar yüksek sesle. 2 saatlik yol eziyetti.
bir kere de çocuklu bir kadına yer vermiştim. kadın da çocuğum otursun diye onu oturtmuştu bizde ayakta.. aman yok yok zor da kalmadıkça yer vermek yok

İlk duraktan 5 dakikada bir kalkan minibüste oturucak yer kalmamış, ayakta duran 3-4 kişi vardı kalkıyordu. 40 yaşlarında teyze oğluyla tam binecekti, binmeyelim dolu dedi. Oğluda yer veren olur illa dedi. Bekle kardeşim ya. Azıcık bekle bomboş kalkıyor 5 dakika ya. 40 yaşlarında eli ayağı tutana neden yer vermek zorunda kalsınlar?

ben öyle diyen birine hastayım derdim sanırım bi kez demiştim.

ayakta durabilen teyze amcalara yer vermek saçma geliyor bana. hele gençlerden yol isteyenlere uyuz oluyorum. okul dersane derken ne kadar yoruluyor onlar

genelde yaşlılara veriyorum ama gıcıklandıgım kişilere kusura bakmayın ayagımda sorun var ayakta duramam diyorum ve geri çeviriyorum.. kusura bakmasınlar herkes yorgun

o teyzeler nasıl oluyorsa hep mesai çıkışı evlerine dönüyorlar ne var sanki bir saat önceden çıkın
çalışanlar vs rahat etsin

Siz o teyzelerin çalışıp çalışmadığını nereden biliyorsunuz. Ya da gezmelerden geldiğini. Benim babam 70 yaşında yazıyla da yazayım yetmiş ve işe gidip geliyor.

Sanki gençler orta yaşlar çalışıyor. Ve sanki çalışanın hakkı sanki mesai çıkış saatlerinde otobüs kullanmak.

Hafta içi bağdat caddesi nişantaşı kafelerine gidin, bodrum sahillerini turların bakın bakalım yaşlılar mi var.

Ben 1.5 yıl metrobuse bindim 40 dk ilk bir mesafe için. Evet ben de çok yorgun oluyordum. Ayakta binmekten nefret ediyordum. Ama sırf bu yüzden mesaim 6 da bittiği halde ben ofisten 8 de çıkıyordum. Kadından yer isteyeninı de şimdiye kadar hiç ama hiç görmedim duymadım. On koltuklar yasli ve hamilelere ait zaten. Belki siz otobüse yaşlı biri binince strese giriyorsunuzdur. Ya da ön koltuklara oturuyorsunuzdur.

Yine kalk demişler o da bişey. Bi gün çok hastayım okuldan eve dönüyorum yol 1 saat sürüyor ön koltuğa kafamı koyup uyumuş kalmışım. Çok kalabalıklaşmış hiç farkında değilim kadının biri resmen kucağıma oturdu kalkmıyorsan böyle oturayım diyor ay nasıl deli oldum çekilin aman oturun siz dedim kalktım oturdu çatlak kadın oturduktan sonra ineceği durağı geçtiğini fark etti içimden dedim oh olsun k*çını koyacak yer arayacağına ineceğin yere dikkat etseydin diye. Bazı insanlar çok saygısız kendinden küçük biriyse kalkacak onun hakkı diye her türlü saygısızlığı yapıyorlar böylelerine yer filan veresi gelmiyor insanın...

İnsanın gözünün içine bakan, kalk yer ver diyen, ya da kimse yer vermiyor diye yüksek sesle şikayet edenlere, hele ki bunlar kokoş teyzelerse, gıcık oluyorum ve yer vermiyorum. Kokoş teyzelere genelde vermem, süslenip püslenip gezecek enerjisi var demek ki, ayakta gitmeye ya da boş otobüs beklemeye de enerjisi vardır.

Daha önceden ne kadar yorduğunun farkında değildim, bir süredir eve geç gidiyor da olsam, bir sonrakine yarım saat de olsa, oturayım diye boş otobüs bekliyorum, ilk duraktan biniyorum. Her gün ayakta işe gidince insanın canı çıkıyor. Zaten gün boyu yoruluyoruz bir de üstüne ayakta gitmek çok halsiz bırakıyor.

Yol tutmuyorsa otobüsün arka tarafındaki ters koltuklara oturun. Yer isteyen teyze savar koltuklar onlar.

Bu konuda görüyorum ki insanlar ne kadar empati yoksunu. Yaşlı biri sokaktaysa illaki geziyordur.

Turk olmayanlar otobüslere bebek arabasi ile ve yaslilari icin tekerlekli sandalye ile biniyormuş. Biz çalışıyoruz işten çıktık eve gideceğiz yollar bizim. Bizden olmayan otobüs kullanmasın matığı var insanlarda garipsiyorum.

İstanbulda her daim o otobüsler dolu. Trafik hep var. Sabah gidip akşam geliyordun arada dışarı çıkmıyorsun diye bilmiyor olabilirsiniz ama malesef öyle.

Siz de yaslanıp emekli olunca hastane, doktor, postane, banka, evde sıcakta bunalıp çamlıca tepesine çıkma, pazara gitme vs işlerinizi yapmaya başladığınızda bir bakacaksınız ki sokaklar insan kaynıyor. Millet işi gücü bırakmış uruyor diye düşüneceksiniz.

eminim bizden daha fittir o

aynen öyle, illa gezme den geliyor olmak falan kelimelerine bende takılmış durumundayım, bu yorumlar bana fazla abartı geldi hatta acımasız....

Başıma gelip dikilip gözümün içine içine bakıp yer vermemi isteyen , yaşlıca fakat benden diri duran fıldır gözlerle bakan teyzelere yer vermemek adına direniyorum. Yumuş yumuş masum yaşlılara veririm seve seve. Verilmeli d zaten

kimin kimden daha yorgun oldugunu ve oturmaya ihtiyaci oldugunu kimse bilemez. o yuzden bu tur durumlara şöyle bakiyorum kisi kendinden sorumlu. ben kendimi dinc hissedyorsam yasliya yer veririm. bu karsi taraftan taleple olacak bisi degil. yorgunsaniz vermeyin yer asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…