Oturmaya çağıran komşu :( ;)

Benim de böyle bir karşı komşum vardı,çalışıyor diye kimseyle muhatap olmazdı.Selam vermek bile istemezdi.Bi gün gece birde telefon çaldı.Annemle oğlum evde ,eşim ve ben nöbetteyiz.Lütfen benim evin kapısını çalar mısın,saatlerdir anneme ulaşamıyorum dedi.Bi kere de eşi görevdeymiş,kendisinin de sınavı varmış.Lütfen bebeğime iki saat bbakar mısın diye kapıma geldi.Her ikisinde de yardımcı oldum.Demekki neymiş,insan insana her zaman lazımmış

Benim buyudugum apartmanda da komsuluk iyiydi surekli kadinlar toplanirdi hatta bahcede toplanir cocuklar oynardik annelerimiz kisir pasta borek yapardi sohbet ederlerdi yerdik, evde canimiz sıkılsa bi saat kahve icmeye giderdik. Evlendim baska sehire gittim oglum oldu bi gun artik evde oyle biktim ki cocugum da adda anne adda diyo dedim hadi bi cesaret kapilari çalayim cocugumu giydirdim kendim suslendim puslendim kendime yakin hissettigim üc kisinin kapisini caldim kimse evde yok kimi memlekete gitmis kimi işe baslamis meger eve geldim geri ustumuzu degistirirken aglamaya basladim oglum adda diye agliyo ben lanet olasi sehirde bi tane tanidik adam yok diye agliyordum keske diger kapilari da calabilecek kadar tanisaydim hepsini herkes uzak olmasaydi dedim. Simdi kendi memleketimdeyim ama burda da bi kapi calacak komsu yok yine. Arkadaslar da hep uzakta gitmek icin iki otobus degistirmek gerek. Keske bi cikip kahve icebilecegim bi komsum olsaydi.
Konu komsuluktan acilmisken paylasmak istedim.

Oturduğum apartmanda kimse kimseyle selamlaşmaz bile,ben selam verip karşılığında sessiz kalıp hiç cvp vermeyeni bile gördüm,ama hakikatten bazen abartmıyoruz bu durumu kimse laçka ilişki kurmasın elbette ama bir selamı ,tanımayıda çok görmeyin ne kendinize ne de karşıdakine....
Unutmayın ki evinizde sizin ya da çocuğunuzun başına bir şey gelse ilk komşunuz koşar.....

İyi ve dost komşu candır,bu kadar insanlardan kaçmanın mantığı nedir hanımlar..1 kahvenin bile 40 yıl hatırı varmış..

Konu sahibi de belirtti zaten mantık şu; yarın öbür gün bana da gelmek isterler. Mutfağa girip bir kek börek yapmak gerekir. Koltuklarım, halılarım kirlenir.

Konu sahibi de belirtti zaten mantık şu; yarın öbür gün bana da gelmek isterler. Mutfağa girip bir kek börek yapmak gerekir. Koltuklarım, halılarım kirlenir.
Neden böyle sadece kendi doğrunuza göre yorum yapıyorsunuz? Herkesin hayatı farklı yaşayışı farklı.

Belki evinde koltuğu halısı yok feng shui felsefesiyle yaşıyor? Kek börek yapmaktan nefret ediyor una alerjisi var?? Kendi hayatınıza bakıp herkes öyle mi yaşıyor sanıyorsunuz?

Yorumlara baktım yerden yere vurulmuş resmen herkes misafir sevmek zorunda mı gitmek gelmek zorunda mı? Misafiri misafirliği sevmeyen kişilerin insanlığı yok mudur ahlaki değerleri yok mudur?

Hep böyleyiz benim doğrum herkesin doğrusu olması aksi olursa vururum yerden yere.

Bende fikrimi söyledim ben olsam gider davete icabet ederdim ama bu demek değilki oda illa gidecek gitmeli. böylesi iğneleyici yorumlar hiç hoş değil

Son düzenleme:
Canım bence davete icabet et. Saatlerce orda kalmak zorunda degılsın. Amaç tanışmak degıl mı? Yarım saat kal sende. Hrm dinimiz hep de toplum olarak komşuluk çok önemli biliyorsun. Zaten reddetmek senınde içine sinmıyor. Hayatın iş ev eş cocuktan ibaret degıl. Belki orda yenı birşey ögrenecwksın ne bileyım güzel bırsey olacak.. annemlerım apatrman çok sıkı fıkıydı annemide çagırırlardı hep annem birirne gider bırome gıtmezdi bazen öylr 10 15 dakıka ugrardı. Onlarıda arada bizim dersler olmadıgı zaman çagırırdı. Annem komşulara gidip gelınce havası degisir mutlu olurdu bizimlede güzel ilgilenirdı.

Bazilariniza tesekkurler, ama kalanlariniz amma komsu meraklisi imisiz kizlar ...

selam vermiyorum degil ama eve git gel olayi gereksiz asiri samimiyet olayi bana ters, ben zaten calisan insanim aksamdan aksama evimdeyim evimde sessiz sakin yasamak tercihim olan, insanlarla fazla samimi olmayi da sevmem hayatima herkesi sokmam girenlerde az ve ozdur...

Sonuc su an evimdeyim film izliyorum , gitmedim, gorursem tabiki konusulur ama yine cagirsa yine gitmem bana da gelsinler istemem cunku dedigim gibi komsuluk benim icin gerekli bir unsur degil yeterki kimse kimseyi rahatsiz etmesin herkes evinde sessiz sakin yasasin onemli olan o..

Gitmek istemiyorsan gitmeye bilirsin...
Misal bende bugün davetliydim ama gitmek istemedim annem gitti ben gitmedim...
Çok kasma derim

Cnm bunu konu açacak kadar dert etmene şaşırdım doğrusu :/
İstemiyorsan gitmezsin
ben olsam giderdim :) cevabım fikrinizi degistirecekmi merak ettim

kati kesin kararlar alan ve bu kararları uygulayan hatta uygulamaya devam edeceği konusunda fikir beyan eden bir bayanın (yine çağırsalar yine gitmem cümlesi) bu konuyu açmasındaki amacı şuan itibariyle anlamış değilim. benim yapmayacağım birşeyi başkalarının yapıp yapmaması konusundaki fikirlerini öğrenme gayretimin bana katacağı artı nedir diye düşünüyorum bulamadım bişi.

O zaman neden konu açtınız ki

Zaten oturmuş bir hayat tarzınız varmış

Yani ev işi vs de bahane imiş gördüğünüz gibi film izliyorsunuz

Gitmeyin siz bilirsiniz de neden bu kadar fikir aldınız bahaneleri vs üretmeye çalıştınız ki

size sunu anlatayım ben orta okul caglarımda falandım.Bir komusumuz vardı hemsire idi kendisi kimseyle pek konusmaz herkese karsı kırıcı sert bi insandı.Bir gün bu komsumuz kanserden rahatsızlandı ve yataklara düstü o begenmedigi apartmandaki insanlar sırayla ona baktı evinin isine hatta altına varana kadar temizlediler. o hasta bayan agladı hepsinden helallik istedi ben naptım diye komsuluk baska bişey saygı sınırları icerisnde...

Tanışmadan neden bukadar önyargılı oldunuz diye merak ediyorum.

Komşunuzun davranışı çok hoş doğrusu .
2 yıl binamda 1 kişi hariç kimseye tanımadım üstelik selam verdiğimiz halde dilsiz sağır muamelesi yapanlarlada karşılaştım.
Ama çevre apartmanların hepsiyle tanıştım 1ine ben selam verdiysem diğerleri çamaşır asarken kolay gelsin dedi kimi kahvemi içerken meraba dedi .

Apartmanda çok tontiş bi teyzem var evinde devamlı yardımcısı haftada 1 gün kadın izinli bakıyorum gelini kızı gelmemiş yemek yapıp götürüyorum o bişey yapamadığı için küçük tabaklardan aldırıyo doğurdu seninki kızım diyo :)

Bi meraba demekten yarım saat oturmaktan hiçbişey kaybetmezdiniz.

Aileniz arkadaşlarınız olabilir 1 tanede olsa komşunuz olsa eksilmezdiniz

Git diyenlere komşu meraklısı demişsin de ayıp etmişsin!!
Ben de git dedim komşu meraklılığımdan az ve öz insan sevmediğimden işsizliğimin halt salfata olduğundan komşuya gidip dedikodu yapmayı sevdiğimden değil bende Yen'i taşındım kimseye gitmedim çağırsa yarım saat oturur çay içerim bu onla vıcık vıcık samimi olacağım anlamına gelmiyor
Tanışmış olurum bir gürültü olduğunda kırmak istemek veya Yeni tadilat yaptım tavandan onların suyu geliyor burda oturan eski kiracımız çok yozdu sürekli kavga etmiş ben tanışıp anlattım olayı çözüme kavuşacak şimdi
Kaynımda tanıyormuş onları insani kavga dövüş olmadan çözüm olacak ...
Yarın bir sıkıntı olduğunda huylarını bilmediğin sadece merhaba dediğin insanlarla nasıl çözücem komşu sorunumu diye konu açma bence

Insanlar sosyal varliklardir burda dikkat edilmesi gereken husus mesafedir mesafeli her ilişki tadında olur . Ama tamamen kimse gelmesin ben gitmeyeyim mantığı malesef simdi toplumda yaygın bir yaklaşım. . Öyle anlar olur ki kimsenin yetisemedigi yerde komşu yetişir kimseye anlatamadigini komsunla paylasirsin bunlar önemli değerler o yuzden yakin cevremizde selam vereceğimiz arada muhabbet edecegimiz insanlar olmali .

Beğendiği yorumlara teşekkür etmiş begenmediklerine komşu meraklısı demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…