Oturmaya çağıran komşu :( ;)

Neyse yüzde doksan gitmicem kafama eserse belki giderim ...
Son olarak bu asosyellik değil gereksiz gördüğüm kişilerle sohbeti yalandan samimiyeti sevmiyorum o nedenle gitmek istemiyorum..
Sanırım annen de senin gibi komşularını önemsemezdi ? ne dersin ?Bir müsait zamanında davet etmek çok mu zor biz ülke olarak bir sürü savaştan gelmiş insanları komşu ediyoruz da sen bir komşuna bir bardak çay içmeye davet etmemek için bahaneler uyduruyorsun.Sen Türk müsün canım acaba merak ettim.Zira biz misafirperverlikte nam salmış bir milletiz

Sanırım annen de senin gibi komşularını önemsemezdi ? ne dersin ?Bir müsait zamanında davet etmek çok mu zor biz ülke olarak bir sürü savaştan gelmiş insanları komşu ediyoruz da sen bir komşuna bir bardak çay içmeye davet etmemek için bahaneler uyduruyorsun.Sen Türk müsün canım acaba merak ettim.Zira biz misafirperverlikte nam salmış bir milletiz

Sokmayın canım aman evinizi alıp götürürler. Ben de kendimi yabani sanardım. O kadar da değilmişim demek :)

az önce başka bir arkadaşa da yazdım, birinin çatkapı evime gelmesi için çok ciddi bir samimiyetimiz olması lazım, öyle binaya girip çıkarken görüp selam verdiğim bir yabancıyı neden evime sokayım ki?

Bir iki komşu lazım insana hakikaten, dost olabilecek. Ama öyle her Allahın günü paldır küldür evime dalınmasını ben de istemem.

amaaan kim gidecek şimdi, kocanla kızınla takıl evinde, ona götüreceğin kuru pasta yerine ekler al evde kızınla ye.

Bu arada evin müsait olmaması durumu için annelerimiz 'kalkıp bir süpürge tutayım şimdi biri geliverir' derdi. Bilmem anlatabildim mi? Benim büyüdüğüm apartmanda kapılar açık olurdu.
Yemek için de evde ne varsa o yapılırdı çayın yanına. Şimdiki gibi binbir çeşit pastalar trufflelar değil.

Malesef değişen dünya ile biz de değiştik. Ben ve eşim bunları yaşadığımız halde komşuluk ilişkilerimize önem veremiyoruz.

Neyse bu kadar kamu spotu yeter. Konu sahibi sanki katılırsa ortamı şereflendirecekmiş de komşularını bundan mahrum bırakacakmış gibi son kararını da yazdığına göre bize laf düşmez :)))

Bir iki komşu lazım insana hakikaten, dost olabilecek. Ama öyle her Allahın günü paldır küldür evime dalınmasını ben de istemem.

Su an oturdugum yerde bahce muhabbetleri var daha cok, cocuklar parkta oturuyor biz banklarda sohbet halindeyiz, bu tam benlik işte :)
Cunku cidden evim genelde dağınık, her zaman ikramligim olmuyor (oyle evde hamurisi tatli bulundurma aliskanligimiz yok) en onemlisi de her zaman kafam komsu dedikodusu dinlemeyi kaldirmiyor, tamam arada zevkli oluyor ama zamaninin kontrolumde olmasi lazim :)

Davete icabet gerekir derler.8 senedir ayni binada oturuyorum daha ne cağıran oldu nede bir komşuluğumuz cok isterdim.

Siz bilirsiniz tabi ama bi 5dk girip cikabilirsiniz bence

Canım ne kadar büyük bir sorun bu bence bunun için psikoloğa başvutmalısın bizi aşar bu tatlım:))))

Evet Türk um ama benim derdim evime gelen misafir değil ki !!!

gereksiz gördüğüm muhabbetlere girmek istemiyorum komşuluk ta benim için gerekli değil zaten yeteri kadar arkadaşım var ailem var her işimi kendim görmeyi severim o nedenle acil bir durum bile olsa kimseye ihtiyaç duymadan herseyimi halledebilirim hani kimileri kötü gün olur komşu lazım olur demiş ya ondan diyorum bunu...

Birde söylemeden edemeyeceğim konum ile alakalı değil ama size ithafen herkese acıya acıya millet olarak acınacak hale geldik yani her savaştan kaçana kucak açmaya ben kendi adıma karşıyım onlara verilen haklar kendi evlatlarımızı verilmiyor bir araştırın isterseniz , biz aynı durumda olsak kimse açmaz kapısını bu ülkede de milyonlarca vasıfsız boş belen yaşayan insana karşıyım ırkı ne olursa olsun!!!

Bazen insanlık ölmüş, kimsem yok, sevenim yok, insanlar anlayışsız gibi dertlerin nasıl
çoğaldığını anlayabiliyorum.

Şahsen mutlu olmayacağım ortamlara kendimi mahkum etmem.
İstemediğim yere kolay kolay gitmem.

Ama bunu o kadar hassasiyetle yaparım, bunu öyle bir devlet meselesi haline getirip üzerinde düşünürüm ki
çünkü gerçekten kimse alınsın, ya da yanlış bir şey düşünsün istemem.

Benim için insanların fikri çok önemlidir.

O kişi ile samimi olmasam bile bir insan neticede..

Bir insanı gücendirmek, ufakta olsa üzmek beni çok düşündürür.

Şimdi kadının yerine kendimi koyuyorum.
Herkesi davet etmiş.
Herkes de aynı düşünceyle hareket edip gitmese yaptığı hazırlıklarla bir başına oturup
ciddi anlamda üzülür sanırım.

Çevrem çok da olsa kimsenin komşuluğuna ihtiyacım yok diye düşünemem.

Ben olsam bir saatlik bile olsa uğramak, tanışmak istedim ama çok yoğun ve yorgun oluyorum normalde aslında diye belirtirdim ve giderdim.

Ne bileyim yaa kimse kırılmasın..

Bu zamanda böyle kafa yok biliyorum.
Zaten bazen bu dünyada ne işim var diye kendime çok soruyorum.

Ben gitmek istemedigim yere artik esimi bahane ediyorum hep.
Zavalli adamin hic bisiden haberi yok ama.
Esim hasta
Esim evde
Esim izin vermiyo
Esim istemiyo
Esime sormam lazim

Hayir esimi tanimayanlarin gozunde adam öcü.

Çok uzağa gtrmeyeceksiniz ki bence gitmelisiniz belki çok güzel dostlukların kapısını açacak bu ziyaret. Dışarıya siz cikamiyorsaniz esinizden yarım kilo kuru pasta almasını isteyebilirsiniz. Çocuğunuzu da babasına biraksaniz veya uyutsaniz, çok oturmazsiniz bir saate kalkarsiniz. Tabii son karar sizin.

İnsalık etmiş çağırmış kız davete icap etmemek üstelik bana biraz keyfeten gibi geliyor, ayıp olurdu karşı tarafa. Benim içim rahat etmezdi sanırım keyfeten gitmemezlik etsem,1 saat oturur gelirdim hiç olmadı. Bana biri böyle yapsa davetimi buraya dert edip konu açsa apartmanda yüzüne bakmadan geçerdim

Komşuluk çok önemli. İyi niyetli görünüyorsa giderdim.

Abartmissin biraz. Bence görüşmek istemediğin için hep olumsuz tarafları görüp bulmaya calisiyorsun. Ne var yani kız o kadar insanı çağırmış asıl zahmet ona. Git 1 saat otur kalk gel evine nolcak ki ?

Ben olsam giderdim.
Hoş geldiğim yerde komşuluk ilişkileri çok iyiydi tabi. Aylık çiğ köfte partilerimiz olurdu apartmanca. Kapıda kalan komşu illa ki birinin evine girerdi, emekliler yeni evli çalışanların çocuğuna bakardı, tatile giden çiçeklerimi sula diye anahtar bırakırdı. Komşu kızlarla gidip gelirdik.
Şimdi o kadar olmasa da derdi olana koşabilecek kadar komşuluğumuz var. Neredeyse 3 sene bitecek daha kimse evime gelmedi ama bahçede oturmuşluğumuz, zor zamanlarda muhabbet etmişliğimiz, pişen pasta böreklerden götürüp getirmişliğimiz var. Cıvık olmayan insan ilişkileri kötü bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…