Oturmaya çağıran komşu :( ;)

ben olsam böyle davetlere giderdim tabi mesafemi de korur ortamı gözlerdim ve tanıdıkça çevre edinir kafa dengi birkaç arkadaş edinirdim hem çocuklarıma da arkadaş ortamı oluşurdu.komşuluk iyidir hoştur.

Oturduğumuz lojmanda öyle güzel komşularımız vardı ki... Onlar komşu değildi gözümüzde, annem için kardeşlerinden yakındı onlar. Benim için ise ömür boyu sahip olacağım dostlardı.

İyi ki onları tanımışım, yıllarca devam eden ve inşallah edecek olan arkadaşlara sahip olmuşum.

Komşuluk; saygı, sevgi, iyi niyet, anlayış sahibi insanlarla olunca, Tadından yenmez

Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra eskilerin 'ev alma komşu al' cümlesini daha bir sevdim. Sizin gibi komşu düşman başına.Birde söylemeden geçemeyeceğim.Galiba kk de konuyu siyaset ve ülke gündemine bağlamak moda.

Ben olsam bir giderdim.ne olacak tanisirdim komşularla hem de biraz sohbet ederdim.ben de çok sevmem herkesle içli dışlı olmayı ama bilerek uzak kalmayı da sevmem.siz oraya gitseniz bile mesafenizi korusaniz kimse sizinle laubali olmaz merak etmeyin.sizinki sanki insanlardan kacmak gibi hiç kimseyle ilişki kurmamak iyi değil bence

Bir 'kocam evde çıkmayayım' bir de 'ocakta yemeğim var' bahaneleri..
Ocağa yemek koyulup da niye dışarı çıkılır hiç anlamadım zaten bu zamana kadar.
evet ya bekarken anlamazdım da kendim de yemek yapalı anlıyorum insan ocağa yemeği koyup çıkabilir mi o nu da geçtim eşim evde bahanesini hiç anlamıyorum bu erkekler evde yalnız duramiyor mu ,kadınlar evdeyken erkekler gayet cikiyorlar,niye kadın cikamasin mahkum mu ona.ben eşim evde dursa bile çıkarım yani ne yapayım o duruyorsa

Uygun bir dille nedeniyle birlikte gelemiyeceğini söylersen ayıp olmaz eftelya. Misafiri seviyorsan başka zaman ben ağırlamak isterim felanda diyebilirsin.
Gitmek istemiyorsan istemiyorsundur zorlama kendini oturduğun koltuk batar sonra :)

İşten geldiğim zaman küçük tencerelere 2 kişilik yemeğimi koyan, hasta olduğum zaman bi çorba getiren, marketten şu lazım gelirken alabilir misin diyen, müsait olmam diye kapı çalmak yerine telefon açan,evde olduğumu kapıdaki ayakkabımdan anlayan ve eve gelmediğim zaman bir şey mi oldu diye arayan komşum candır ya

Komşu sevgim depreşti

Ya ne guzel cagirmjs davet etmis.hemde kizkizaa en guzelii.ben sinir oluyorum hep adamlarla toplanilio kizkiza daha guzel.ayy senin yerine ben gidem

Sey canim su yorumu okuduktan sonra sana söyle bir tavsiye vereyim sen gitme hattaa uzak dur.o cagiran komsu kizcagiza yazik.tabi kimsenin alninda yazmio nasil biri oldugu insanlik etmis cagirmis

Bence yanlış gitmek istemıyorsunuz ama kadın herkesi nezaketen çağırmış iyi niyet ile yaklaşmış herkese. Gitmek istemiyorsan bile en azından sende nezaketen git bir görün sonra bahane bulup evine gidebilirsin.

İnsanların toplum yaşamından bu kadar uzak, bu kadar bencil, bu kadar yabani, bu kadar birbirine yabancı hale gelmesi beni korkutuyor. Haberlerde görüp vah vah ediyoruz ya hani birisi ölüyor da cenazesini haftalar sonra evinde buluyorlar, allah korusun hepimiz o hale geleceğiz böyle giderse.

İnsan insana lazımdır hanımefendi, ben olsam bir saatliğine gider tanışırdım yine uzun oturmazdım, kusura bakmayın haftaiçi çalışınca haftasonuna yapılacak çok iş kalıyor der kalkardım.

Ben de oturduğum binaya yeni taşındım. Geçenlerde cuma günü işten çıktım eve bi uğradım kapıyı kilitleyip haftasonunu geçirmek üzere 40 km uzaktaki ailemin yanına gittim. Eve gittiğimde evin anahtarını bulamadım, çantaya arabanın her tarafına baktım yok. Üstünde mi unuttum acaba diye içim içimi yedi, halbuki tanışsaydım komşularla birinden rica ederdim bakarlardı.

Neyse ki geçen hafta üst kat komşusu teyze işe giderken gördü beni, kızım senle de tanışamadık müsait olduğun bi vakit sana hoşgeldine geleceğiz dedi. Tüm apartman benden yaşça çok büyük ortak hiçbir noktamız yok, yine de tabi ki teyze buyrun gelin dedim, annem gelince hepsini çağıracağım. Lazım valla böyle şeyler ben komşuluğa önem veririm allah hepimizi iyi komşularla karşılaştırsın.

Ben de aşırı samimiyeti mıç mıç gelip gitmeleri sevmem hem öyle ortamların dedikodusu çok olur, mesafeli insanımdır esasında ama bu kadar yabanilik de fazla.

benim esimde bana sormadan planlar yapar gezmek için.bende bazen oyle denk gelir o evdeyken şuraya gideceğim arkadaşlarımla davet ettiler beni birak oraya donuste de al derim ee ben evdeyim ben napcam siz yokken diyor ee sen gittiğinde ben ne yapıyorsam sen de onu yap derim gider keyfime bakarım.

Ben olsam giderdim bi bakardim ortama belki tam kafa dengi komsulardir, hoşlanmazsam da eşim evde kusura bakmayin diye bi saat sonra kalkardim.
Benim de keske cagiran bi komsum olsaydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…