- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.498
- 798
- Konu Sahibi witch hunt
-
Sen peki vaji olduğuna emin misin.
Belki adamin erken ereksiyon sorunu vardiBen eşinin de bu süreci yonetemedigini düşündüm suan.
dediğin doğru olabilir ,jinekolog vajinada problem olmadığını söyledi ,bende zaten acıyacak korkusu yok ,yani istemsiz kasma var ama ne yaşayacağımı bilmiyorum ki ...
Çok üzüldüm.
Vajinusmus değilim ama bende de vulvar vestibulit var. Fiziksel ağrı. Sürekli değil fakat ara ara oluyor. Bu nedenle ben de bir ara çok kasıyordum. Kastikca daha çok ağrıyor bunu farkettim. Eşim bu konuda destek oldu. Her acimada bıraktı senden önemli değil diyerek.ilk zamanlar çok fazla oluyordu ameliyat düşünüyordum ama simdi ilerlemesi durdu.
Bu durumdan dolayı biraz da olsa anlayabilirim seni.
Yalnız hastaliktan değil de psikolojik olarak bunalımdan kurtulmak için terapiste gitmelisin.
Bu ruhunda ki kirilmisliklari düzelttikten sonra vajinusmus tedavisine başlaman daha doğru.
Benim ki çalışıyor ,aç yapalım diyen biriyle evli olduğum için bu konunun bilimsel açıklaması yok bende ..
Yuh artık ..Benim ki çalışıyor ,aç yapalım diyen biriyle evli olduğum için bu konunun bilimsel açıklaması yok bende ..
Bana da yaz lütfen ..Bende var.
Sorun sende degil artik eminim.
Sen duygusal anlamda bir birliktelik yasama sansin olursa geri cevirme :)
Sonra gel oldu diye bana da yaz merak ederim :)
Peki evlenmeden once de cinsel korkular oluyor mu? Yoksa ilk gece kasilinca mi anliyorsunuz vajinismus oldugunuzu?
yanliz bosansan bile tedavi ol yasin daha genc belki ikimci evliliginde mutlu olursun bunun altinda yatan nedeni bulman lazim bide esinle birliktr doktora gittim mi hicİşin uzmanını bulmam lazım ,tr de yaşadığım yer ufak bir yer .Bu konuda hiç kimse yok ,yakın illerde de yok ..
Ben bu işi kendi basıma halledeceğim demelisin öncelikle..
Ben 1ayda hergun deneme yaparak yendim..
Hergun minik minik ilerledim ama asla yapamıyorum deyip kesip atmadım..
Oncelıkle aynanın karsına geç ve organını tanı..
Ve tek parmakla ufak ufak basla..
Ben parmak egzersizi nedir bilmiyordum ama kendi basıma icat ettiğim şey buymuş..
1 parmağı soktuktan sonra..zamanla 2,3 diye ilerlersin..
Önemli olan o adımı atabılmen..yapamam..yapamıyorum dıye kestirip atma..
Bunu sen yenmelisin kendi kendine..
Cınsellığı tabu olarak öğrendiğimizden bizi buyuklerimiz bu hale getirdi
Yaşadığın durumu içtenlikle samimi bir şekilde paylaştığın için ben teşekkür ederim witch hunt.
Sorunla mücadele edenleri anlayabilmemizi sağladığın katkı çok önemli gerçekten.
Öylesine derinden etkilendim ki, yetişkin kız annesi olarak bunun önceden anlaşılabilir bir durum olup
olmadığı gibi bir soru geldi aklıma.
Vajinismusu aşmak için azimle mücadele etmek gerektiğini sanıyorum.
Ama vajinismus olmamak için yapılabilecekler var mı hiç bilmiyorum.
Geriye baktığında nelerin etken olduğu konusunda deliller bulabiliyor musun?
Bence korkularının üzerine git ve sıyır at üzerinden. Zoru başarma hırsıyla başarıyı yakala.
yanliz bosansan bile tedavi ol yasin daha genc belki ikimci evliliginde mutlu olursun bunun altinda yatan nedeni bulman lazim bide esinle birliktr doktora gittim mi hic
ben gençlik dönemlerimde travma yaşadığımı hatırlamıyorum ,özellikle cinsel anlamda korkutulmadım ,kıstırılmadım ,sıkıştırılmadım ..Ya da ört ,kapat,ayıp,günah ,asarım ,keserimle büyümedim ..
Ne yaşadığımı evlendiğim gece öğrendim ..Bir şeyler olmuyordu ,araştıra araştıra buymuş sorunum onu öğrendim ..
Jinekolağa muayene olabildim zorla da olsa ,ama benim ki sanırım daha çok utanmaktandı oradaki korkum .
Ama dediğim gibi şu an bile ne benim teşhisim deseniz yok ..
bir türlü söyleyemedim ...Haklı olarak defalarca aldatıldım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?