Oynatmama az kaldı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 Ocak’ta elektriğe %40 zam gelecekmiş doğru mu bu ya
Hiç şaşırmadım . Allah sonumuzu hayır etsin. Ne olacak böyle ? Bizim insanlarımız neden gözünü açmıyor acaba herkesin durumu iyi bir biz mi böyleyiz , biz de mi var sorun diye düşünmüyor değilim.

Ben en çok hayvanlara üzüluyorum bir çok kişi sokak hayvanlarina bakmayı bırakmıs 180 lerde olan sokak hayvanları için aldıgim mama 250 ye aldim bugün bi anneme bi bana nasıl alicağımi düşünüyorum bende ekmeği hiç sorma bugun annem bayat ekmek aradim kedilere yapmak icin bulamadim dedi

Çorbalık tavuk ve makarnaya başladım ben, eskiden köpekler için yapardım, şimdi kedilere de yapıyorum. Son zamlardan sonra hepsiburadanın milosu nu almaya başladım, o da üç ayda 110 liradan 160 liraya çıktı çorbalık tavuğun kilosu 7 lira marketlerde, haşlayıp et ve derilerini didikliyorum, içinede makarnaları hafif kırıp atıyorum, kemiklerini vermiyorum. Havada soğudu daha tok oluyorlar, küçük boy buzdolabı poşetlerine pay edip dağıtıyorum, bazen iş yerindeki çaycı ablamız yemeklerle gelen salata kutularını yıkayıp biriktiriyor onları kullanıyorum, biraz mama biraz papara şimdilik idare ediyorum ama çok zor burada daha açık mama satan petshoplar var ama ishal oluyor hayvanlar o mamalardan almıyorum o yüzden, çok endişeliyim hergün dua ediyorum kaza, bela, hastalık olmasın diye çünkü veteriner fiyatları da uçuyor

Annemde böyle yapiyor ekmekle 160 lira olan mama hamgisiymiş ben yoyebildikleri mama alayim diyorum 250 lira bi çuvalı her mamayi yemiyor kediler veya çok kalitesiz oluyor bi işe yaramiyor

İlk çözümü bulduk desene
Üff ağlanacak halimize gülüyoruz ya çaresizlikten
Sorma ya ibretlik bir milletiz yemin ediyorum, alışığız sinmeye, ezilmeye. Herkes boyun eğiyor, yabancı ülkelerde böyle oluyo mu hiç :/
Geçen pasta yapayım dedim evde malzeme yok hesapladım, hazır almak daha ucuza gelecekti

Annemde böyle yapiyor ekmekle 160 lira olan mama hamgisiymiş ben yoyebildikleri mama alayim diyorum 250 lira bi çuvalı her mamayi yemiyor kediler veya çok kalitesiz oluyor bi işe yaramiyor
Besleme yaptigimiz bolgede bazen etrafta mama goruyorum ve kediler dokunmamis oluyor yani asiri mecbur kalmadan o mamalardan yemek istemiyorlar onlar da napsinlar yazik.
Disardakilere bonacibo aliyoruz toplu şekilde. Daha yeni 16 kilo anca alabildik 526 lira olmuş.
Evdeki kedinin mamasi 1,5 kilosu 206 liraaa olmuş.
Yaş mamayi schesir 70gr konservenin fiyati aldi basini gitti onu almayi biraktim. Nadiren yaş mama veriyorum.

Decent aliyordum 15 kilo ona bayıliyorlar sabaha ladar hiç biryerde kalmamıs oluyordu her gün dolduruyorum kaplarına ama onu bulamiyorum çok zamli gelecekmiş en son 225 den almıstım 350 ye gelicekmiş en az 526 vermeyin decent properformans fena mamalar değil ve çok iyi yiyorlar en fazla 300 e bulursun bence.
Benim lusim yas mama yemiyor nd aliyorum en son kilosu 75 olmuştu

Decent nerden aliyorsun alisveris yaptigimiz siteye baktim orda cikmadi da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…