- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi Leylleyl06
-
Ablasi temastaymis ki konu sahibi yerine kendisi ilgilenmek istiyormus hakli kadin bebegin anneye ihtiyaci var.Sana özel değil tamamen ablanın yeni yetme saçmasapan yöntemlerle bebek büyütme merakı.
Yenidoğan bebek anneyle temas ister. Dış dünyayı tanımaz annesinin sıcaklığını ister. Meme denen organ sadece mide için değil bebek orada avunsun güven duysun diye vardır.
Bebek ağlarken bir anne kucağına almıyorsa vicdanından şüphe ederim.
Sana dedikleri bir tarafa ablanı çok ruhsuz ve kalpsiz buldum.
Ablasi temastaymis ki konu sahibi yerine kendisi ilgilenmek istiyormus hakli kadin bebegin anneye ihtiyaci var.
Ben konu sahibinin dedigini yazdim size.O kısmı direk es geçip 'temas etme güvensiz olur' demesi annenin de minimum derecede temas ettiğini düşündürdü bana.
Zira aksi olsaydı teyzesi için böyle konuşmazdı bence. Daha çok mikrop kapar falan derdi.
Kesinlikle kendisi temas ediyor. Bebeğin ve diğer çocuklarının da etrafında zaten hep insanlar var, kardeşleri kuzenleri... bildiği bir şey olmalı, gerçekten bugün yoğundum konuşamadım, ama kardeşimin yavrularıyla ilişkisi çoook güzeldir.. bizlerle de.O kısmı direk es geçip 'temas etme güvensiz olur' demesi annenin de minimum derecede temas ettiğini düşündürdü bana.
Zira aksi olsaydı teyzesi için böyle konuşmazdı bence. Daha çok mikrop kapar falan derdi.
Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.
Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.
Ben normalde çocuk bebek sevmem. Arkadaşlarımın çocuğu var. Özellikle çocukları olmadığı zaman buluşurum. Çekemem yani amaaa iki gündür falan öyle bir geçer zamankinin son bölümlerini izliyorum. Orada bir kız var. Sonerin kızı. Allahımmmm yok öyle bir şey ya. Yok öyle bir tatlılık. Cidden Meteciğimi tebrik etmek lazım. Benim karşımda öyle bir şey olsa. Çekimi falan bırakır sürekli çocukla oyun oynardım herhalde.ay evet bunu biliyorum. zaten bebeklere sorsak sevmeyi ve sevilmeyi annelerin bu tavirlara cok daha fazla tercih edeceklerine eminim. Çocuklarımıza bunu biz yapiyoruz. Asiri tatli olanlari var bu kucuk hainlerin. Insan arkasindan bakakaliyor
Ablasi ben dogum yapan ablayi savundum zaten ama sizin kucuk kardes buradaki yorumlara sebep oldu Allahtan korkun derken bunu ilk olarak kapris yapan kardesine soylemeliydin inatla ablasinin dediginin disinda davranan o.AÇILIN ABLASI GELDİ
(Doğum yapan değil, konuyu paylaşmak istediği büyük abla)
Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle kardeşimin derdine derman olmaya çalıştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Senelerdir kadınlar kulübüne yazmıyordum, hoş zaten daha önce de -genelde-sessiz takipçiydim, bugün kardeşim linki yolladı, okudum ve telefonla birkaç tavsiye de ben verdim, doğum yapan ablayı tanıyan biri olarak ve çok şükür olay tatlıya bağlandı, çözüldü.
Yine binlerce şükür ki bana sordu. Ya hemen pılını pırtını topla git ordan diyenleri dinlemedi. Allah korusun aile bu, neden kardeş arasına sorun girsin? Elbette pılını pırtını toplayıp gitmekle ömür boyu bişey olcak değildi, bi şekilde çözülürdü sorun ama SORUN bu işte, neden çıksın?
Beşinci çocuğunu doğuran kardeşim, maşallah, ne tembeldir, ne yardımcı alamayacak kadar fakir biridir, ne çocuklarının üzerine salak salak kıskanç kıskanç titreyen bir ruh hastasıdır. Kendisiyle konuşmadım bugün ama ona yardım etmek için evinde kalan diğer kızkardeşimle konuştum, hiç bahsetmedim bile aldırmıyormuş vs. Sadece sordum, neden kucağa alınmasını istemiyor. Çok basit olan cevabı verdi: birkaç arkadaşın da belirttiği üzere, hemencecik kucağa alışmasını istemiyor ve haklı dedi. Bu minicikler özellikle ilk ayın içinde hemen alışıyor, çaresi emzirip yeterince temas kurup yerine bırakmak dedi.
Amanınnnn.... ne kötü niyetli insanlar varmış anam. Kaldı ki diyelim kıskançlık yaptı, diyelim sorunlu biri... değer mi Allah aşkına değer mi zaten kızgın ve üzgün olan birini daha da üzmek ve lohusalık gibi ciddi bir sürecin içinde bir kadına bir dert daha açılmasına sebep olmak. Günah ya Allah'tan korkun... lohusalık bir zor dönem, bırakın kolayca atlatsın etrafınızdakiler de, yardımcı olun lan ölmezsiniz ya
Tekrar teşekkürler gençler. Daha yazardım da işim var şimdilik hoşçakalınız...
***** bir de, kardeşim beni banlamışlar birkaç günlüğüne, neden olabilir acaba diye sordu, o yüzden bakmak için üye girişi yaparak girdim, bişey anlamadım ama. Neden banlanmış olabileceği hakkında bir fikri olan var mı?
Saç dolama falan azıcık abartı ama o kadın da haddini bilecek. Ne demek bağırmak? O kim ki? Ne hakla? Amaaa böyle tipler doğurabildikleri için her yerde öncelik isterler. Arabada, asanaörde... Vallahi kimse kusura bakmasın. Herkes hakettiği kadar saygı görür.Dikkat et de birgün benim gibi birine denk gelme.Bir gün sahilde oturuyoruz bir bebek nasıl ağlıyor nasıl. Ordan geçen orta yaşlı bir teyze yardım etmek istedi. Bebeğin annesi kadina bir bağırdı yardım mı istedik bilmem ne. Kalktim o saçlarını elime bir doladim dedim söyle nerden çıkardın oraya tekrar muhafaza edicem. Yer misin yemez misin.Sonradan görmeler.Millette çok merakliydi boklu bebeginize.
AÇILIN ABLASI GELDİ
(Doğum yapan değil, konuyu paylaşmak istediği büyük abla)
Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle kardeşimin derdine derman olmaya çalıştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Senelerdir kadınlar kulübüne yazmıyordum, hoş zaten daha önce de -genelde-sessiz takipçiydim, bugün kardeşim linki yolladı, okudum ve telefonla birkaç tavsiye de ben verdim, doğum yapan ablayı tanıyan biri olarak ve çok şükür olay tatlıya bağlandı, çözüldü.
Yine binlerce şükür ki bana sordu. Ya hemen pılını pırtını topla git ordan diyenleri dinlemedi. Allah korusun aile bu, neden kardeş arasına sorun girsin? Elbette pılını pırtını toplayıp gitmekle ömür boyu bişey olcak değildi, bi şekilde çözülürdü sorun ama SORUN bu işte, neden çıksın?
Beşinci çocuğunu doğuran kardeşim, maşallah, ne tembeldir, ne yardımcı alamayacak kadar fakir biridir, ne çocuklarının üzerine salak salak kıskanç kıskanç titreyen bir ruh hastasıdır. Kendisiyle konuşmadım bugün ama ona yardım etmek için evinde kalan diğer kızkardeşimle konuştum, hiç bahsetmedim bile aldırmıyormuş vs. Sadece sordum, neden kucağa alınmasını istemiyor. Çok basit olan cevabı verdi: birkaç arkadaşın da belirttiği üzere, hemencecik kucağa alışmasını istemiyor ve haklı dedi. Bu minicikler özellikle ilk ayın içinde hemen alışıyor, çaresi emzirip yeterince temas kurup yerine bırakmak dedi.
Amanınnnn.... ne kötü niyetli insanlar varmış anam. Kaldı ki diyelim kıskançlık yaptı, diyelim sorunlu biri... değer mi Allah aşkına değer mi zaten kızgın ve üzgün olan birini daha da üzmek ve lohusalık gibi ciddi bir sürecin içinde bir kadına bir dert daha açılmasına sebep olmak. Günah ya Allah'tan korkun... lohusalık bir zor dönem, bırakın kolayca atlatsın etrafınızdakiler de, yardımcı olun lan ölmezsiniz ya
Tekrar teşekkürler gençler. Daha yazardım da işim var şimdilik hoşçakalınız...
***** bir de, kardeşim beni banlamışlar birkaç günlüğüne, neden olabilir acaba diye sordu, o yüzden bakmak için üye girişi yaparak girdim, bişey anlamadım ama. Neden banlanmış olabileceği hakkında bir fikri olan var mı?
Daha anne olmadan pesin pesin konusmayin. Kimisi onune gelenin kucagina verir cocugunu kimisi de ablaniz gibi kardesinden bile sakinir. Sadece insanlar degil hayvanlari da biraz gozlemleyin. Annesi yanindayken bebegini sevmeye calisin. Penceyi yersiniz. Anneler cok hassas olabiliyorlar. En kucuk seyin bebegine zarar verecegini dusunuyorlar. Ben de ablaniz gibi bir anne olacagimi dusunuyorum. Vallahi kim kuserse kussun. Kimse bebegimi sevmezse ölmez. Ama ben bebegimi sakinip kiskanirken sinirden catlayabilirim. Lutfen biraz annelerin bu tutumuna saygili olun. Mesafeli sevin.arkadaşlar günaydın benim benden 10 yaş büyük bir ablam var ben 26 yaşındayım ablam bayramda 5. çocuğunu doğurdu şuanda diğer ablamla beraber doğum yapan ablamın evinde kalıyoruz yardım etmek için.ben bebeği bakmak amaçlı(oynamak değil) ne zaman kucağıma alsam ablam diyor ki alma kucağına temas kurma bebekle mesela bebeği uyutuyordum dizimde gazı vardı kucağıma yasladım masaj yaparak uyuttum geldi yine dedi temas kurma bebekle güvensiz olur zayıf karakterli olur falan dedi sonra yine ağlıyordu ağlatmamak için kucağıma aldım niye kucağına alıyorsun temas kurma beni niye çağırmadın dedi bende dedim ki bebeği ağlatsamıydım dedim ve kendinden çok soğutuyorsun dedim cevap vermedi birşey daha eklemek istiyorum ilk çocuğu olduğunda da böyleydi bize gezmeye gelmişlerdi bebeği sevmek için kucağıma almama izin vermedi.. İlerde inşallah çocuğum olursa böyle itici ve gıcık hareketlerde bulunup çocuğumu sevdirmemezlik yapmak istemiyorum.Sizce de haklı değil miyim
Bakın. Olayı gördünüz mü? Hayır. Arkadaşınızın anlattığı kadar biliyorsunuz. O yüzden kesin yorumlar yapmayın derim. İkincisi yukarıdaki davranış abartılarak anlatılmamışsa savunulacak hiçbir tarafı yok fakat bazı kadınlar anne oldukları için diğer insanların hakkını gaspediyorlar. Yolun ortasından yürümek ve kimseye yol vermemek gibi, bebek arabasını milletin ayağının üstünden geçirmek gibi yada toplu taşımaya binip bebek arabasını kapatmayıp diğer insanları sıkıştırmak gibi...Bunları yapan insan evet bir zahmet dışarıya çıkmasın. Çocuğu başkalarını rahatsız ediyorsa o anne bir zahmet daha dikkatli olsun. Kimse kimseyi ve kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil. Anne olmak başkalarının haklarını gaspetmek anlamına gelmemeli.Kızlar konu nerelere gidiyor ama ben artık sokakta birilerine saldıranlardan tırsmaya başladım. Özellikle çocuk sahibi olduktan sonra. Gecen gün facebook da biri yazmıştı. Kadınlar İstanbula gezmeye gelmişler adalar iskelesinde vapur beklerken adamın biri bunlara lafla sataşmiş. Yok çok kalabalık ne işleri var burada çıkmasınlar evden vs diye. Yol vermeyi geç çocuklu kadına ittirip geçmiş. Kadıncağız da korkmuş saldırır diye hiç birşey diyememiş. İnsanlar delirdi resmen.
Agsgdgs sanki insanlar durup dururken konu acip L Leylleyl06 nin ablasi neden cocuguna temas ettirtmiyor diye baslik acti da burda tuhaf tuhaf ayar vermeye calisiyorsunuz. Kardesiniz konu acti, buraya aksettirdigi bilgiler sonucunda insanlar bazi seyler düşünüp soylediler. Kaldıramıyorsa acmasaydi madem. Kafasina yatmadiysa da uygulamaz. Allahtan korkunmus. Hemen de olaya bir dramatizasyon eklemeden yapamıyorsunuz. Burda insanlara ders vereceginize kardesinize fesat olmamayi ogretin o zaman. Bu denli temiz niyetli bir ablasinin arkasindan gelip burda atip tutmasin.
İfadeye samimiyet katmak amaçlıydı, fakat siz hoşlanmadınız, onun için özrümü kabul edin.Yeni peyda olan abla lan derken?
Neden bana böyle kırıcı şeyler yazdınız?
Sanırım ben sizin dünyanızdan değilim... bana bu tarz alaycı hitap ağır geliyor.
Haklısınız, ben zaten ona da söyledim, kızdım.
Buraya bu tarz yazarken de biraz daha sağduyulu yaklaşıma çağrı yapmak istedim.
Kırmızı atkılı arkadaş, ya abla kötü, ya kardeş fesat... başka şeyler olamaz mı? İnsanlar alınganlık yapamaz mı? Diyelim sadece alınganlık değil, hata yapamaz mı?
Burada bu derdim var başlığında çoğunlukla hep suçlular bulunup linç ediliyor, elbette sağduyulu yaklaşımlar da var ama çoğu öfkeli... öfkeden daha faydalı bir şey öneriyorum ben.
En iyi dileklerimle...
Ben onunla da konuştum fakat burada o kadar uzun anlatmadım...Ablasi ben dogum yapan ablayi savundum zaten ama sizin kucuk kardes buradaki yorumlara sebep oldu Allahtan korkun derken bunu ilk olarak kapris yapan kardesine soylemeliydin inatla ablasinin dediginin disinda davranan o.
Azicik lohusanin etrafindan cekilsinde rahst biraksin ablasini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?