öz ablamın bebeğini sevdirmemesi beni artık bumbuz etti

Ablasi temastaymis ki konu sahibi yerine kendisi ilgilenmek istiyormus hakli kadin bebegin anneye ihtiyaci var.
 
Ablasi temastaymis ki konu sahibi yerine kendisi ilgilenmek istiyormus hakli kadin bebegin anneye ihtiyaci var.

O kısmı direk es geçip 'temas etme güvensiz olur' demesi annenin de minimum derecede temas ettiğini düşündürdü bana.
Zira aksi olsaydı teyzesi için böyle konuşmazdı bence. Daha çok mikrop kapar falan derdi.
 
Ben konu sahibinin dedigini yazdim size.
Abla neden beni cagirmadin agladiginda vs demis.
Besinci bebekte bile israrla ablasinin isteginin disinda davranisi benim daha cok dikkatimi cekti.
 
AÇILIN ABLASI GELDİ
(Doğum yapan değil, konuyu paylaşmak istediği büyük abla)

Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle kardeşimin derdine derman olmaya çalıştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Senelerdir kadınlar kulübüne yazmıyordum, hoş zaten daha önce de -genelde-sessiz takipçiydim, bugün kardeşim linki yolladı, okudum ve telefonla birkaç tavsiye de ben verdim, doğum yapan ablayı tanıyan biri olarak ve çok şükür olay tatlıya bağlandı, çözüldü.
Yine binlerce şükür ki bana sordu. Ya hemen pılını pırtını topla git ordan diyenleri dinlemedi. Allah korusun aile bu, neden kardeş arasına sorun girsin? Elbette pılını pırtını toplayıp gitmekle ömür boyu bişey olcak değildi, bi şekilde çözülürdü sorun ama SORUN bu işte, neden çıksın?

Beşinci çocuğunu doğuran kardeşim, maşallah, ne tembeldir, ne yardımcı alamayacak kadar fakir biridir, ne çocuklarının üzerine salak salak kıskanç kıskanç titreyen bir ruh hastasıdır. Kendisiyle konuşmadım bugün ama ona yardım etmek için evinde kalan diğer kızkardeşimle konuştum, hiç bahsetmedim bile aldırmıyormuş vs. Sadece sordum, neden kucağa alınmasını istemiyor. Çok basit olan cevabı verdi: birkaç arkadaşın da belirttiği üzere, hemencecik kucağa alışmasını istemiyor ve haklı dedi. Bu minicikler özellikle ilk ayın içinde hemen alışıyor, çaresi emzirip yeterince temas kurup yerine bırakmak dedi.

Amanınnnn.... ne kötü niyetli insanlar varmış anam. Kaldı ki diyelim kıskançlık yaptı, diyelim sorunlu biri... değer mi Allah aşkına değer mi zaten kızgın ve üzgün olan birini daha da üzmek ve lohusalık gibi ciddi bir sürecin içinde bir kadına bir dert daha açılmasına sebep olmak. Günah ya Allah'tan korkun... lohusalık bir zor dönem, bırakın kolayca atlatsın etrafınızdakiler de, yardımcı olun lan ölmezsiniz ya
Tekrar teşekkürler gençler. Daha yazardım da işim var şimdilik hoşçakalınız...

***** bir de, kardeşim beni banlamışlar birkaç günlüğüne, neden olabilir acaba diye sordu, o yüzden bakmak için üye girişi yaparak girdim, bişey anlamadım ama. Neden banlanmış olabileceği hakkında bir fikri olan var mı?
 
Kesinlikle kendisi temas ediyor. Bebeğin ve diğer çocuklarının da etrafında zaten hep insanlar var, kardeşleri kuzenleri... bildiği bir şey olmalı, gerçekten bugün yoğundum konuşamadım, ama kardeşimin yavrularıyla ilişkisi çoook güzeldir.. bizlerle de.
 

Bir mikrobiyolog olarak diyorum ki, abartmayın !
Sokaktan ordan burdan sizi dehşete düşüren mikropların gelme ihtimali yok gibi bişey, bahsettiğiniz şekilde. Benim hocam özellikle ilk 2 yıl çocukları çayır çimen salacaksın ki bağışıklık geliştirsin derdi hep. Biraz abartmak da bize has bence.
 
Ben normalde çocuk bebek sevmem. Arkadaşlarımın çocuğu var. Özellikle çocukları olmadığı zaman buluşurum. Çekemem yani amaaa iki gündür falan öyle bir geçer zamankinin son bölümlerini izliyorum. Orada bir kız var. Sonerin kızı. Allahımmmm yok öyle bir şey ya. Yok öyle bir tatlılık. Cidden Meteciğimi tebrik etmek lazım. Benim karşımda öyle bir şey olsa. Çekimi falan bırakır sürekli çocukla oyun oynardım herhalde.
 
Ablasi ben dogum yapan ablayi savundum zaten ama sizin kucuk kardes buradaki yorumlara sebep oldu Allahtan korkun derken bunu ilk olarak kapris yapan kardesine soylemeliydin inatla ablasinin dediginin disinda davranan o.

Azicik lohusanin etrafindan cekilsinde rahst biraksin ablasini.
 
Saç dolama falan azıcık abartı ama o kadın da haddini bilecek. Ne demek bağırmak? O kim ki? Ne hakla? Amaaa böyle tipler doğurabildikleri için her yerde öncelik isterler. Arabada, asanaörde... Vallahi kimse kusura bakmasın. Herkes hakettiği kadar saygı görür.
 
Çocuk dogurunca bi yerleri kalkan insanlarıda anlamıyrm tamam koruyun elbette bu kadar abartan dünyada bitek kendi çocukları varmış gibi davranan insanlarda çok itici oluyor.sende okadar laf duyuyosan durma madem evinde
 

Agsgdgs sanki insanlar durup dururken konu acip L Leylleyl06 nin ablasi neden cocuguna temas ettirtmiyor diye baslik acti da burda tuhaf tuhaf ayar vermeye calisiyorsunuz. Kardesiniz konu acti, buraya aksettirdigi bilgiler sonucunda insanlar bazi seyler düşünüp soylediler. Kaldıramıyorsa acmasaydi madem. Kafasina yatmadiysa da uygulamaz. Allahtan korkunmus. Hemen de olaya bir dramatizasyon eklemeden yapamıyorsunuz. Burda insanlara ders vereceginize kardesinize fesat olmamayi ogretin o zaman. Bu denli temiz niyetli bir ablasinin arkasindan gelip burda atip tutmasin.
 
Daha anne olmadan pesin pesin konusmayin. Kimisi onune gelenin kucagina verir cocugunu kimisi de ablaniz gibi kardesinden bile sakinir. Sadece insanlar degil hayvanlari da biraz gozlemleyin. Annesi yanindayken bebegini sevmeye calisin. Penceyi yersiniz. Anneler cok hassas olabiliyorlar. En kucuk seyin bebegine zarar verecegini dusunuyorlar. Ben de ablaniz gibi bir anne olacagimi dusunuyorum. Vallahi kim kuserse kussun. Kimse bebegimi sevmezse ölmez. Ama ben bebegimi sakinip kiskanirken sinirden catlayabilirim. Lutfen biraz annelerin bu tutumuna saygili olun. Mesafeli sevin.
 
Bakın. Olayı gördünüz mü? Hayır. Arkadaşınızın anlattığı kadar biliyorsunuz. O yüzden kesin yorumlar yapmayın derim. İkincisi yukarıdaki davranış abartılarak anlatılmamışsa savunulacak hiçbir tarafı yok fakat bazı kadınlar anne oldukları için diğer insanların hakkını gaspediyorlar. Yolun ortasından yürümek ve kimseye yol vermemek gibi, bebek arabasını milletin ayağının üstünden geçirmek gibi yada toplu taşımaya binip bebek arabasını kapatmayıp diğer insanları sıkıştırmak gibi...Bunları yapan insan evet bir zahmet dışarıya çıkmasın. Çocuğu başkalarını rahatsız ediyorsa o anne bir zahmet daha dikkatli olsun. Kimse kimseyi ve kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil. Anne olmak başkalarının haklarını gaspetmek anlamına gelmemeli.
 

Neden bana böyle kırıcı şeyler yazdınız?
Sanırım ben sizin dünyanızdan değilim... bana bu tarz alaycı hitap ağır geliyor.
Haklısınız, ben zaten ona da söyledim, kızdım.
Buraya bu tarz yazarken de biraz daha sağduyulu yaklaşıma çağrı yapmak istedim.

Kırmızı atkılı arkadaş, ya abla kötü, ya kardeş fesat... başka şeyler olamaz mı? İnsanlar alınganlık yapamaz mı? Diyelim sadece alınganlık değil, hata yapamaz mı?
Burada bu derdim var başlığında çoğunlukla hep suçlular bulunup linç ediliyor, elbette sağduyulu yaklaşımlar da var ama çoğu öfkeli... öfkeden daha faydalı bir şey öneriyorum ben.
En iyi dileklerimle...
 

Ofkeli yazmadim alayci yazdım. Sizin gibi cikmaza girince, bir seyler hosuna gitmeyince hemen allahi kitabi isin icine sokanlarla ancak boyle konusabiliyorum. Iyi gunler.
 
Evde caniniz sikildi yalandan abla kardescilik mi oynuyorsunuz anlamadim ben
Konuyu acan kardesin madem git kardesine ders ver tanimadigi net ortaminda konu acip ablayi gommemeyi ogrensin madem sana danisacakmis ABLASIN YA! Bastan sana danissin

Birde tanimadigin insanlarla lan lunlu konusulmaz edeptir bu sebepsiz sitede kimse banlanmaz kardesine ilet

Mune @Margarikotin Kazen once banli uye geldi konu acti kimseyle polemigi olmadi ama banlanmis sonra ablasi oldugunu iddia eden biri geldi hararetle iki kardesi savunma egilimiyle uslupta lan li lunlu bir el atarmisiniz iki kisi danisikli dovus dalgi mi geciyorlar burda cok cozemedik biz
 
off bu bebeklerine smile koyup paylasan tipler gibi ayni tamam kimse alip sapur supur opmesin ama kardesim bebegimi kucagina alinca neden rahatsiz olayim sokaktaki insanmi bu yani bazi kadinlar cidden bebeklerini dunyanin tek bebegi saniyor heralde korumaci olmakda degil bu takinti gibi
 
Ben onunla da konuştum fakat burada o kadar uzun anlatmadım...
Keşke bu işe karışmasaydım.
Sadece kadınlar kulübü tayfasına yorum yaparken sadece siyah ve beyaz değil birçok renklerin, grinin de olabileceğinin mesajını vermek istemiştim ve "Allah'tan korkun" ifadesi bir hakaret değildi.
Bilemiyorum sizler genelde kaç yaşındasınız fakat mesela buraya yazan kardeşim 25, genç daha. Kim bilir ben onun yaşında nasıldım. Kızardım, yargılardım belki.
Yani onunki de çok büyük bir kusur değil, burda hararetle yazanlar da çok kusurlu değil.
Yaşıyoruz, ve öğreniyoruz...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…