Canım bunu çok dert etme üstesinden gelirsin.
Ayrıca o yürüyüşü sayma.Çünkü ara vermeden yürümen lazım.
Vücudumuz yarım saatten sonra yağ yakmaya başlıyor.
Her gün 1 saat ara vermeden yürü ve koş.
Haydiii
Merhaba ben foruma yeni katıldım. Burda çoğu bayan benden büyük, ama sadece bayanların olması beni daha rahat ettiriyor :)
Sorunum kilolu olmam
Ben çocukluğumdan beri yapılıydım aslında. Boyum uzun olmasına rağmen yine de etli butluydum :)
9.sınıfa geçtiğimde de kilom iyiydi aslında ama 9.sınıf bitip de yaz tatili gelene kadaryaz tatilinde hiç evden çıkmadım ve aşırı kilo aldım 10.sınıfa geçtiğimde , 9.sınıfta giydiğim 40 beden pantolonum olmaz oldu pantolon almaya çıktık Belimde problem yoktu ama basenlerim yani popom büyümüştü o yüzden 46 beden pantolon aldık ve annem bel bölgesini daralttı biraz. Ama herkes çok kilo aldığımı söylüyo :26: Hatta kilolu insanlar bile Artık özgüvenim sıfır oldu Dışarı çıkmak bile istemiyorum
Şu an 16 yaşındayım. Çok yemiyorum kesinlikle, annem hareketsizlikten kilo aldığımı söylüyor. Ama bende kansızlık var ve çok halsiz hissediyorum kendimi. Ona rağmen her gün okula gidiyorum, gidiş 20 dakika dönüş 20 dakika yani 40 dakika her gün yürüyorum. Sınıfımız 3. katta, laboratuvarlar ise 1. katta hergün en az 3-4 kez laboratuvara inip çıkıyoruz, yani sürekli merdiven inip çıkıyorum ama yine de zayıflayamıyorumBeğendim kıyafetleri alıp giyememekten nefret ediyorum Biraz göbeğim de var ama asıl sorun basenlerim Diyetisyene gitmek istiyorum ama önce size danışmak istedim lütfen yardımcı olun bana çok mutsuzum
Yaşın daha 16ymış ki halledebilirsin . diyetisyene git ne güzel düzenli şekilde uygula ama kararlı ol .Özgüvenini de buna bağlama bir insanı çeken gülen yüzü , samimiyeti, alımlılığıdır .Güzellik bunlardan sonra gelirBiraz gez toz vakit geçir arkadaşlarınla rahatlatır seni.İnan insanlar sandığın kadar takılmıyor senin kilona, zaten takılıyorlarsa onlar problemlidir.Ben senin yerinde olsam bu diyetisyene gitme sürecinde para biriktiririm kıyafet almam.En son zayıflayınca alcm kıyafet derim hem bu gaza getirir iyice beni hem de güzel güzel alırım bir sürü birikmiş paramla sonrasında
Ne yani kilolu biri kilo alan kişiye kilo almışsın diyemez mi ?
canım benım hc takma kafana bnde senın gbıydım bı ınat ettım 15 kılo bırden verdım
herkes cok sasırdı ve begendı benı ama gerı aldım bı cogunu ne yazıkkı
bnmde basenlerım cok ıstede oturuyorum butun gun sana sunu tavsıye edebılırım
once kendı kafanda bıtırmelısın bazı seylerı kendın karar vermezsen olmuyor cunku
bn zayıf olucam de ve bıyerden basla
ve baskaları senı sısman gordugu ıcın degıl kendın zayıf olmak ıstedıgın ıcın yap bunu
Ben de biliyorum aslında arkadaşlarım bana hiç böyle şeyler demedi bugüne kadar ama sanki çok iğrenç duruyorum gibi geliyo bana aslında her yerimden yağlar falan fışkırmıyo ama kilolu olduğum için bana öyle geliyo
Ben demesinden rahatsız oluyorum. Ben kilolu olduğum için kimseye demem şahsen. Bence bu insanın kalbini kırar
Ne yani kilolu biri kilo alan kişiye kilo almışsın diyemez mi ?
Tamam işte diyetisyene gidince bir de spora başlayınca hepsi gidecek de motive et kendini
İyi de siz kilolu insanlar bile demişsiniz,burdan şöyle anlaşılıyor
Zayıflar söyleyebilir ama kiloluların söylemeye hakkı yok
Neyse uzatılcak bişey yok,verilir o kilolar çokta dert etme
Yediklerine dikkat et imkanın varsa yürüyüş yap
Canım öncelikle doktora git. Kan değerlerine baktır ondan sonra başlarsın diyete dediğimi sakın es geçme. Sonra yavaş yavaş yeme düzenini değiştir sakın diyet yapma! Diyet yaptığın zaman zayıflarsın doğru ama eski yeme düzenine döndüğün zaman verdiğin kiloları geri alırsın zayıflayıp sonradan şişmanlayanlar bu yanlışı yapıyorlar sen onlardan olma. Sen yaşam kaliteni arttır bir felsefen olsun mesela düzenli yürüyüş yapmak, ilk doyma anında sofradan kalkmak yediklerini dengelemek gibi. Bunlar senin bundan sonraki hayatında parçan olmalı sen bu olmalısın yoksa bu gazla şimdi zayıflar 6 ay sonra geri alırsın. Dediklerimi dikkate al tamam mı canım sen bunları yaptıkça bak o özgüven nasıl yerine geliyor.
Dememeli. Hoş hiç kimse dememeli ama kilolu biri hele hiç dememeli. Şahsen bana kilolu biri şişmansın dese önce bi kendine bak derim.
Buraya yazmakla çok iyi yaptığımı hissediyorum :) Pek destek olan yok, çevremdekiler genelde çok kilo almışsın, bunları veremezsin, büyüyünce de böyle kalacaksın falan diyerek daha çok moralimi bozuyoAma size çoook teşekkür ederim
Doktora gitmeyi hiç sevmiyorumDoktor adayısınız galiba kesinlikle yanlış anlamayın :) Sadece çocukluktan beri fobim var :) Düşünüyorum ama düzenli beslenmeye alışmam falan gibi korkularım var bu yüzen korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?