Ozur dilerim

Ozur dilerim cok konu acmaya basladim ama sizden bilgi almak istiyorum.1 saat once balik yedim.yedigimi unuttum sut isitiyodum aklima balik yedigim gelince kaldirdim ocaktan.ama canim cok istiyor sut icmeyi icersem zehirlenirmiyim
Balığın tazeliğinden yüzde yüz emin olmadıkça süt, yoğurt, ayran tüketilmemeli çünkü balıkta da süt ve yoğurtta da histamin proteini bulunur, bayat balıklarda histamin proteini artış gösterir, sütte de bu protein yüksek olduğundan histamin zehirlenmesi yaşarsınız, bayat balık sonrası süt ya da yoğurt tüketilince yaşanılan zehirlenmelerin sebebi budur.

Icmedim zaten sutu mune abla korktum nolur nolmaz die :)

Icmedim zaten sutu mune abla korktum nolur nolmaz die :)
Bende hamileyken balık yiyip sonra yoğurt yemeye korkmuştum, iyi ki de korkmuşum çünkü balıktan hiiiiç anlamam eşim ilgilenir balık işleriyle, aldığım balık taze değilmiş meğerse, zehirleyecek kadar bayat değilmiş ama taze de değilmiş eşim eve gelince bunu mu yedin dedi tüm gece tırsıdan gözüme uyku girmemişti, bir daha mı kendi başıma balık almak tövbeliyim resmen.

Allah korumus mune abla :) neyseki bisi olmamis.bnde korktum iyikide korktum

Sevgili mune birde sut de bulunan kazein e vucut alerjik reaksiyon gosteriyor sa oda cok tehlikeli bu olay histamini tetikliyormus..hic bir kosulda taze veya bayat tuketilmemesi gerekiyormus..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…