Pandemide hamilelik

Herseyguzelolsundh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
415
12
28
Merhaba arkadaşlar şuan 3 aylık hamileyim ve ev hanımıyım. Pandemi öncesinde hamile değilken ev işlerimi hallettikten sonra dışarıya çıkıp kendime vakit ayırıyordum yürüyüş v.s ki pandemi süresince de kısıtlı da olsa bunu yapmaya çalışıyordum dolayısıyla daha dinç ve enerjik oluyordum ama hamile kaldıktan sonra bişey olur korkusuyla saatlerce tempolu yürümeyi ne bileyim çarşıya gitmeyi arkadaşlarımla gidip gelmeyi bıraktım ailemi bile göremiyorum yakın olmadıkları için bir de mutasyon u çıktı derken hiç çıkmıyorum. Şuan ev işlerini halletsem bile gün içerisinde o kadar çok bunalıyorum ki evde artık vücudum ağrıyor kendime bakamıyorum, oturduğum yerden kalkmak bazen ev işi bile yapmak istemiyorum. akşamları eşim geliyor ama bu sefer yasaklar başlıyor haftasonu da öyle. 4 duvarda kaldım normalde ben sosyal olmayı çayırı çimeni güneşi çok severim kendimi bunalımda hissediyorum keyif alamıyorum çoğu kez, insan yüzü göremez oldum ne kadar çabalasam da motivasyonumu yükseltemiyorum ve bundan dolayı hamileliğimin keyfini de çıkaramamış oluyorum. Özellikle hamile olanlar yada benim gibi hissedenler sizin nasıl geçiyor bu döneminiz?

Pandemide ben de hamileydim. Evde otura otura, yiye yiye gebelik şekeri çıktı. Günde yarım saat yürüyüşe çıkın tenha saatlerde. Son 3 ay sabah 6 da eşimle yürüyüşe çıkıyordum. İyi gelmişti.

Pandemide ben de hamileydim. Evde otura otura, yiye yiye gebelik şekeri çıktı. Günde yarım saat yürüyüşe çıkın tenha saatlerde. Son 3 ay sabah 6 da eşimle yürüyüşe çıkıyordum. İyi gelmişti.
Oturduğum yer çok merkezi hastane eczane çok yakın markete bile gitsem insanlardan korkar oldum bulaşırmı diye işin kötüsü bu yüzden çıkasım da gelmiyor

ya benim kuzenim hamile yasaklarda çıkıyor vallahi tabi keyfe keder çıkmıyor yürüyüş amaçlı hamile olduğu için hareket etmek amaçlı. Hatta 2 kere polis çevirmiş neden dışardasınız market mesafeside uzak diye, ben hamileyim yürümem gerekiyor bi yarım saat 40 dakka diye polis hiç bişey dememiş tamam diyip geçmiş. mahalle arası yokmu oralarda yürümeye çalışın. bu süreç herkesi etkiledi malesef, siz daha dikkatli olmanız lazım. sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Dedim ya sabah 6 😀 o saatte kimse olmuyor gerçi bahardı o zaman şimdi de 8 olsun.
Hamile olmadan önce çıkardım takardım kulaklığımı saatlerce tempolu yürürdüm banamısın demezdim hey gidim diyorum şimdi saat 8 de kalkıp yürümek çok uç 😟 bu pandemi hayat sevincimi aldı resmen

ya benim kuzenim hamile yasaklarda çıkıyor vallahi tabi keyfe keder çıkmıyor yürüyüş amaçlı hamile olduğu için hareket etmek amaçlı. Hatta 2 kere polis çevirmiş neden dışardasınız market mesafeside uzak diye, ben hamileyim yürümem gerekiyor bi yarım saat 40 dakka diye polis hiç bişey dememiş tamam diyip geçmiş. mahalle arası yokmu oralarda yürümeye çalışın. bu süreç herkesi etkiledi malesef, siz daha dikkatli olmanız lazım. sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
İnşallah teşekkür ederim 😊 eski hayat enerjimi bulabilsem bbi de şu salgın azıcık azalsa sürekli hareket edicem ama yok. Evimin işini bile salıyorum bazen depresyonda gibiyim. Bazen çıkıyorum aslında çıkmıyor değilim ama insanlar insanın üstüne üstüne yürüyorlar hiç dikkat eden yok dolayısıyla evdeyim çoğu kez

Balkonda pilates,yoga yapsanız ya da evin içinde bütün camları açarak yapın belki dışarı hissiyatı verir ya da yürüyüş bandı alın televizyon karşısında yürürsünüz
Pilates yoga aslında aklımda var yalnız doktoruma sormam lazım ezbere de bişey yapmak istemem fikirleriniz için çok sağolun ☺️

Valla ben de yürüyüş demeye geldim. Fiziki sağlığımı geçtim, akıl sağlığımı korumak için kar kış yapmur çamur demeden yürüyüş yapıyorum. Oysa ki ben spordan hiç hoşlanmayan, hele de yürüyüşü hiç sevmeyen biriydim 🙈 onun harici arkadaşlarımızla ailelerimizle görüntülü görüşüyoruz. Mahalle bakkalı hariç, büyük marketlere bile gitmiyoruz, eve online söylüyoruz.

Napalım, çocuğumuz sağlıkla gelsin de. Bu da böyle bir süreç, sabır...

Uç muç çocuğun sağlığı için her gün doğuma gittiğim gün bile yürüdüm.
Ne güzel 😊 diyorum ya normalde hiç tembel değilim ama bende çocuğumun sağlığını düşündüğüm için çıkmıyorum dışarı bide bu pandemi daha 10 yıl böyle diyorlar

Bende çok sıkıldım.
İşte iş, evde iş zaten yasaklar var hiç bir yere gidemiyoruz :(
Bende başlayacağım yürüyüşlere ama sende çık maskeni taktıktan sonra bir şey olacağını düşünmüyorum.

Valla ben de yürüyüş demeye geldim. Fiziki sağlığımı geçtim, akıl sağlığımı korumak için kar kış yapmur çamur demeden yürüyüş yapıyorum. Oysa ki ben spordan hiç hoşlanmayan, hele de yürüyüşü hiç sevmeyen biriydim 🙈 onun harici arkadaşlarımızla ailelerimizle görüntülü görüşüyoruz. Mahalle bakkalı hariç, büyük marketlere bile gitmiyoruz, eve online söylüyoruz.

Napalım, çocuğumuz sağlıkla gelsin de. Bu da böyle bir süreç, sabır...
Evet sabrediyorum bende ama bugün biraz hava puslu ve dertlendim bende sizlere yazdım. Hava güneşli olduğunda modum böyle olmuyor pek. Benim acilen eski enerjimi bulmam lazım 🥺

Bende çok sıkıldım.
İşte iş, evde iş zaten yasaklar var hiç bir yere gidemiyoruz :KK43:
Bende başlayacağım yürüyüşlere ama sende çık maskeni taktıktan sonra bir şey olacağını düşünmüyorum.
Havalar güzel oldukça çıkmam lazım şuan bunu söyleyen herkes haklı ama şu pislik salgın bi bitmedi. Anlamıyorum da millet fellik fellik geziyo korkuları yok bu tip insanlar yüzünden uzadı bu süreç en hareketli olmam gereken zamanda kaldık evde amaç zaten gezmek tozmak değil hayat enerjimin yerine gelmesini istiyorum evdeyken de olmuyor bu pek. Siz de hamile misiniz

Havalar güzel oldukça çıkmam lazım şuan bunu söyleyen herkes haklı ama şu pislik salgın bi bitmedi. Anlamıyorum da millet fellik fellik geziyo korkuları yok bu tip insanlar yüzünden uzadı bu süreç en hareketli olmam gereken zamanda kaldık evde amaç zaten gezmek tozmak değil hayat enerjimin yerine gelmesini istiyorum evdeyken de olmuyor bu pek. Siz de hamile misiniz

Yok canım hamilelik yok bende çalışıyorum ondan zamanım kalmıyor.
Valla herkes geziyor.
Ben hafta içi zaten çıkamıyorum hafta sonu da kısıtlama var diye çıkamıyorum.
Nasıl bitecek bu virüs anlamadım.

Kimseye gitmiyorum alışverişler hep online annemi babamı davet etmiyorum sırf bitsin diye ama biteceği de yok :(

Aynı durumdayım üç aylık hamileyim sürekli evdeyim ev işi de yapmıyorum çünkü yapamıyorum da bi iki saat kendimi iyi hissetsem sonra bulantı afedersiniz kusma üşüme yorgunluk halsizlik acıkma hepsini yaşıyorum o şekil akşamı ediyorum hayat enerjim sıfır haftasonları eşimle bir yürürsem yürüyorum o kadar hava alıyorum sadece o zamanlar ve gerçekten yorulsam da kendimi iyi hissediyorum ruhen ama bilmiyorum bizler dikkat edelim diye çıkmıyoruz millet hep dışarda arabası ile gezeni mi ararsın piknik yapanı mı ararsın kıyıda köşede gezeni mi ararsın çok özledim valla ben o şekil hayatı ama gelin görün ki dediğiniz gibi pandemi aslında dikkat edilince inşaAllah bir şey olacağını düşünmüyorum ama gelin görün ki ben kendi adıma konuşayım eve bir kere kapanmışım depresyona girmişim sabahtan akşama kadar yat ye çıkar yorul öyle gün geçiriyorum havaların biraz daha iyi olmasını bekliyorum inşaAllah o zaman düzenli yürüyüşe başlıcam çıkıcam evde kalmak istemiyorum artık

Yok canım hamilelik yok bende çalışıyorum ondan zamanım kalmıyor.
Valla herkes geziyor.
Ben hafta içi zaten çıkamıyorum hafta sonu da kısıtlama var diye çıkamıyorum.
Nasıl bitecek bu virüs anlamadım.

Kimseye gitmiyorum alışverişler hep online annemi babamı davet etmiyorum sırf bitsin diye ama biteceği de yok :KK43:
Keşke herkes duyarlı olsa bizim gibi şimdiye çoktan azalmıştı en güzel dönemlerimiz yaşlarımız anksiyeteyle geçiyor 🤔

Tedbiri aldıktan sonra bulaşmaz ki. Yani bu virüsün bulaşma yolu temas. İnsanlara nereden bulaşıyor? İş, sosyal ortam, aile. Yani kimse yanından yürüyerek geçtiği birinden korona olmamıştır heralde. Abartmayalım.

Aynı durumdayım üç aylık hamileyim sürekli evdeyim ev işi de yapmıyorum çünkü yapamıyorum da bi iki saat kendimi iyi hissetsem sonra bulantı afedersiniz kusma üşüme yorgunluk halsizlik acıkma hepsini yaşıyorum o şekil akşamı ediyorum hayat enerjim sıfır haftasonları eşimle bir yürürsem yürüyorum o kadar hava alıyorum sadece o zamanlar ve gerçekten yorulsam da kendimi iyi hissediyorum ruhen ama bilmiyorum bizler dikkat edelim diye çıkmıyoruz millet hep dışarda arabası ile gezeni mi ararsın piknik yapanı mı ararsın kıyıda köşede gezeni mi ararsın çok özledim valla ben o şekil hayatı ama gelin görün ki dediğiniz gibi pandemi aslında dikkat edilince inşaAllah bir şey olacağını düşünmüyorum ama gelin görün ki ben kendi adıma konuşayım eve bir kere kapanmışım depresyona girmişim sabahtan akşama kadar yat ye çıkar yorul öyle gün geçiriyorum havaların biraz daha iyi olmasını bekliyorum inşaAllah o zaman düzenli yürüyüşe başlıcam çıkıcam evde kalmak istemiyorum artık
Gerçekten aynı süreçteyiz benim bulantılarım birazcıkda olsa azaldı ama şimdi bakıyorum da o dert değilmiş. İnsanın hamilelikte psikolojisi daha önemli. Hayat enerjin yok sürekli modun düşük kapalı havalarda özellikle ev insanın üstüne üstüne geliyor. Bu pandemi mahvetti bizi ama bunların sorumlu dediğiniz gibi düşüncesiz insanlar. Bi ara 15 lerdeydi vefat sayısı insanlar rahatladı hemen fellik fellik gezmeye başladılar daha geçen bi arkadaşıma akşam 8 den sonra misafir gelmiş gelmeyin diyememiş tabi o da ama Bi sinirlendim. Biz mi akıllıyız onlar mı akıllı şaşırdım kaldım. Böyle şeylere tanık oldukça insan daha kötü hissediyor. Bende havalar güzelleşsin hareket etmeye başlamak istiyorum ekstra dikkat ederek tabi. İnşallah uzun yıllar almaz bu süreç bizlerde sağlıklı sıhhatli bu süreci atlarız

Back
X