Pandemide hamilelik

Yaşanan süreci takmayan, önlemlerini almayan biri değilim. Ama bulaş şeklini bilip dikkat ederseniz korunabiliyorsunuz.
Çalıştığım için her gün dışarıdayım. Çok şükür daha yakalanmadım, tek korunma şeklim maske/mesafe/hijyen. Sabah ofise gelince mutlaka ellerimi yıkarım sonrasın da dezenfektan sıkarım. Telefonumu anahtarlarımı sık sık dezenfekte ederim. Akşam eve gidince de durum aynı. Kendi aracımla geliyorum işime toplu taşıma kullanmıyorum, buda büyük etken tabi.
Allah toplu taşıma kullananların yardımcısı olsun bu süreçte.
Açık havada canlı cansız hiç bir şeyler temas etmeden. Maske, mesafe gibi konulara da dikkat ederek yürüyün bence.
Bende bu zamana kadar bi tehlike geçirmedim çok şükür. Havalar biraz daha güzelleşince düzenli hale getirmeye çalışacağım inşallah yürüyüşlerimi umarım ozaman kadarda biraz olsun azalma olur

Yürüyüşe çıkın, neden çıkmıyorsunuz? Açık havada olduğunuz maskenizi taktığınız sürece bir şey olmaz. Ben hala çıkıyorum, en başından beri.

5.5 aylik hamileyim calisiyorum ise geliyorum aksamlari aileme gidiyorum bazen. Haftasonu cocuk cikarma saatinde oglumu buyuk parka goturup orda yuruyus yapiyoruz yani hicbiseyden geri kalmiyorum eve kapanip psikolojimi neden bozayim acik havaya cikin yuruyus yapin yakinlarinizla ara sira gorusun yani ne var bunda

Bende hamileyim çalışıyorum.Tek tesellim çalıştığım ilçede hastalık artık kalmadı gibi bişey yine de hep bi korku dezenfektan kullanmaktan ellerim tahriş oldu.Dışarı çıkıp açıkhavada yürümenin bi sakıncası yok bence.Eve kapanmak ruhen insanı zorluyor bence.

Pandeminin yeni çıktığı, hiçbir şey bilmediğimiz en kötü zamanda geçen sene mayıs ayında hamile kaldım. Çok kısa süre önce de doğum yaptım. Bütün hamileliğim pandemi sürecinde geçti diyebilirim. Benim size tavsiyem kendinizi salmayın, yürüyüşe çıkmaya devam edin zaten açık havada olacaksınız. Maskenizi takın, kimseye yaklaşmayın ve yürüyün. İnanın hareketsizlik de hamilelik süresince hiç iyi bir şey değil. Özellikle normal doğum istiyorsanız yürümek sizin için çok çok faydalı. Çok enerjiniz olmayabilir ilk aylarda ama yine de yarım saat bile olsa çıkmaya çalışın. Her gün çıkıp yürümeye devam ederseniz eminim enerjiniz ve isteğiniz yerine geri gelecektir. Size kolay bir hamilelik süreci diliyorum.

Merhaba arkadaşlar şuan 3 aylık hamileyim ve ev hanımıyım. Pandemi öncesinde hamile değilken ev işlerimi hallettikten sonra dışarıya çıkıp kendime vakit ayırıyordum yürüyüş v.s ki pandemi süresince de kısıtlı da olsa bunu yapmaya çalışıyordum dolayısıyla daha dinç ve enerjik oluyordum ama hamile kaldıktan sonra bişey olur korkusuyla saatlerce tempolu yürümeyi ne bileyim çarşıya gitmeyi arkadaşlarımla gidip gelmeyi bıraktım ailemi bile göremiyorum yakın olmadıkları için bir de mutasyon u çıktı derken hiç çıkmıyorum. Şuan ev işlerini halletsem bile gün içerisinde o kadar çok bunalıyorum ki evde artık vücudum ağrıyor kendime bakamıyorum, oturduğum yerden kalkmak bazen ev işi bile yapmak istemiyorum. akşamları eşim geliyor ama bu sefer yasaklar başlıyor haftasonu da öyle. 4 duvarda kaldım normalde ben sosyal olmayı çayırı çimeni güneşi çok severim kendimi bunalımda hissediyorum keyif alamıyorum çoğu kez, insan yüzü göremez oldum ne kadar çabalasam da motivasyonumu yükseltemiyorum ve bundan dolayı hamileliğimin keyfini de çıkaramamış oluyorum. Özellikle hamile olanlar yada benim gibi hissedenler sizin nasıl geçiyor bu döneminiz?
* Dışarı çıkacaksam çift maske, genellikle maskeyi indirip gerekli oksijeni almak için ara sokaklara yöneliyorum.
* Hafta sonları yasak da olsa hamileliğiniz nedeniyle yürümeniz gerektiğini belirtebilirsiniz.
* Hamileler için online pilates ve yoga dersleri... Para vermek istemezseniz youtube'da ücretsiz içerikler de var.
* Kimi zaman evde camı açıp Leslie yapıyorum.
* Karbonhidratı ve şekeri azaltmak psikolojimi olumlu etkiliyor.
* İşim yoksa, yalnız hissetmemek adına happy mom gibi uygulamaların hamile forumlarında takılıyorum.
* Hamile olmasam da bu durumda olacağımı, zaten cafelerin vs. herkese kapalı olduğunu düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.

Hergün çıkıyorum. Sitenin içinde yürüyüp avm yada markete uğruyorum.
Bazen kendime dışardan yicek, kahve falan alıp ufak keyifler yapıyorum.
Evde otur otur vakit geçmiyor.

Biraz abartmiyor musunuz? Ben de hamileyim cikiyorum alışverişe gidiyorum. Yürüyorum. Yani sürekli evde oturmakta başka başka hastalıklara sebep olur. Ekstra tedbirli davranıyorum tabi ama hareket şart. Maskenizi takın kalabalıktan uzak durun yeter.

Pandeminin yeni çıktığı, hiçbir şey bilmediğimiz en kötü zamanda geçen sene mayıs ayında hamile kaldım. Çok kısa süre önce de doğum yaptım. Bütün hamileliğim pandemi sürecinde geçti diyebilirim. Benim size tavsiyem kendinizi salmayın, yürüyüşe çıkmaya devam edin zaten açık havada olacaksınız. Maskenizi takın, kimseye yaklaşmayın ve yürüyün. İnanın hareketsizlik de hamilelik süresince hiç iyi bir şey değil. Özellikle normal doğum istiyorsanız yürümek sizin için çok çok faydalı. Çok enerjiniz olmayabilir ilk aylarda ama yine de yarım saat bile olsa çıkmaya çalışın. Her gün çıkıp yürümeye devam ederseniz eminim enerjiniz ve isteğiniz yerine geri gelecektir. Size kolay bir hamilelik süreci diliyorum.
Çok teşekkür ederim sizinde bebeğinizi Allah bağışlasın hayırlı evlat olsun 😊

* Dışarı çıkacaksam çift maske, genellikle maskeyi indirip gerekli oksijeni almak için ara sokaklara yöneliyorum.
* Hafta sonları yasak da olsa hamileliğiniz nedeniyle yürümeniz gerektiğini belirtebilirsiniz.
* Hamileler için online pilates ve yoga dersleri... Para vermek istemezseniz youtube'da ücretsiz içerikler de var.
* Kimi zaman evde camı açıp Leslie yapıyorum.
* Karbonhidratı ve şekeri azaltmak psikolojimi olumlu etkiliyor.
* İşim yoksa, yalnız hissetmemek adına happy mom gibi uygulamaların hamile forumlarında takılıyorum.
* Hamile olmasam da bu durumda olacağımı, zaten cafelerin vs. herkese kapalı olduğunu düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Sağolun fikirleriniz için biraz olsun psikolojimi düzeltmek için eski yürüyüşlerime devam edeceğim gerçekten sürekli evde olmak bana göre değilmiş 2 3 ayda anladım

Merhaba arkadaşlar şuan 3 aylık hamileyim ve ev hanımıyım. Pandemi öncesinde hamile değilken ev işlerimi hallettikten sonra dışarıya çıkıp kendime vakit ayırıyordum yürüyüş v.s ki pandemi süresince de kısıtlı da olsa bunu yapmaya çalışıyordum dolayısıyla daha dinç ve enerjik oluyordum ama hamile kaldıktan sonra bişey olur korkusuyla saatlerce tempolu yürümeyi ne bileyim çarşıya gitmeyi arkadaşlarımla gidip gelmeyi bıraktım ailemi bile göremiyorum yakın olmadıkları için bir de mutasyon u çıktı derken hiç çıkmıyorum. Şuan ev işlerini halletsem bile gün içerisinde o kadar çok bunalıyorum ki evde artık vücudum ağrıyor kendime bakamıyorum, oturduğum yerden kalkmak bazen ev işi bile yapmak istemiyorum. akşamları eşim geliyor ama bu sefer yasaklar başlıyor haftasonu da öyle. 4 duvarda kaldım normalde ben sosyal olmayı çayırı çimeni güneşi çok severim kendimi bunalımda hissediyorum keyif alamıyorum çoğu kez, insan yüzü göremez oldum ne kadar çabalasam da motivasyonumu yükseltemiyorum ve bundan dolayı hamileliğimin keyfini de çıkaramamış oluyorum. Özellikle hamile olanlar yada benim gibi hissedenler sizin nasıl geçiyor bu döneminiz?

arkadaşlarla sosyalleşme sıkıntı evet onu yapmayın da ailenizi de görün canım. Anneniz babanız sizden daha risk altında. Hamile olmak ekstra bir şey kaybettirmiyor. Bağışıklığın gayet kuvvetli şu an.
Tek sorun ilk 3 ay çok dikkat etmek gerekiyordu ateş yükselmesi zararlı olabilir diye. Ama şu an kritik bir şeyin yok 12 haftadan sonra.
Zaten maske taktığımız için normalden daha güvendeyiz. Çünkü kızamık vs bulaşıcı tüm hastalıklar damlacık yoluyla bulaşıyor.

ben kendi adıma haftada 1 gün aileme gidiyorum. 1 gün anneanneme gidiyoruz annemle. 3-4 haftada bir iş yerimden arkadaşlarım ziyaretime geliyor. (Pazartesi yapıyoruz bu görüşmelerş karantina sonrası)
Bu arada ilk 12 hafta çalıştım sonra kçö kapsamında eve gönderdiler iş yerim risk almak istemedi. Çalışırken de takdir edersin ki sürekli maske takılmıyordu.

ben doktorumla konuşunca beni covid konusunda rahatlattı. Gebe olmadan önceki halinden kuvvetsiz değilsin dedi ayrıca gebelerin %80 hafif semptomlarla atlattı bu süreçte dedi. Şu an en önemlisi senin psikolojin ❤️

Riskli gebelik değilse doktorunuz da uygun görürse hamile yogası yapabilirsin 3.aydan sonra. Youtubeda 50 dk lık bi video var. Ben de hep evdeydim nerdeyse. Haftada 3 kere yapıyodum. İnsanı mutlu da ediyor. Doğumda da baya faydası olmuştu.

Back
X