Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Arkadaşları youtube de izzet Güllü nun psikoloji videoları var panik atak takıntı ve birçok karşımıza çıkan sıkıntılara bakış açımızi değiştirecek yönde açıklamaları umarım faydası olur

Kızlar nasılsınız ? Bizim misafirlerimiz geldiğinden beri doğru düzgün bakamıyorum. Hem sıcak hem yorucu geçiyor kv evinde... Dün akşam kendi evimize geldik, haftasonuna kadar başka işlerimiz var onları halledicez inşallah. Sonrasında yine kalabalık :) Z Zynp23657 tavsiyelerin için çok teşekkürler arkadaşım, bende hep okurum bunları..

meraba arkadaşlar. sanırım ben de bu illete yakalandım. aslında 3 aydır savaştayım bununla. bunda 3 ay kadar önce evde aniden boğulurken buldum kendimi. kalbim çk fazla atıyordu. nefesim daralıyordu bayılacak gibi oluyordu. gece eşimi çağırdım nöbetten. gittik acile. doktora dedim ki nefes alamıyorum. ee alıyorsun bak dedi. kalbim çok kötü dedim. nabzıma baktı iyisin dedi. neyse sakinleştirici bir serum yaptı. düzeldim hemen.
neyse 1 ay sonra gece çarpıntılarım başladı. resmen sol küreklerim uyuşuk geziyordum. gece olsun istemiyordum. 10 gün falan çektim bunu geçti şükür.

amaaa dün yine fenalaştım. kafamda atıp tuttuğum şeyler vardı zaten. gece vakti adamın birinin güya şaka! bir kadına aşırı bağırıp korkutmasına denk geldim ve başladı benim fenalaşmam. çok kötü atak geçirdim. gece yarısı balkonda vakit geçirdim eşimle, üzerim giyinik yattım. hastaneye gidecektik ama oğlan uyuyordu kıyamadım benim yüzümden uykusunun bölünmesine.
bir de çocuk düşünüyordum bu aralar. kendi kendime yenebilir miyim?? yoksa mutlaka uzman desteği şart mı?? inanın kalbim çok fena. nefes deseniz çok kötü. yine gece geliyor

Öncelikle çok geçmiş olsun ah bu nefes olayları zaten beni hepten bitiriyo anlattiklarina göre çok kötü bi durumda değilsin eğer ki kötü saçma sapan düşünceler eşlik etmiyorsa Allahın izniyle kendi kendine unutmaya çalışabilirsiniz mesela bende dışari korkusu vardı tek duramama yemek yiyememe duygusal bunalım çocuğuma yetemiyorum gibi nefesim kesiliyodu bunlarla birlikte çarpıntı vardı sürekli olumsuz dusunuyodum ya bayilirsam ya bişey olursa bana ya çocuğuma bakamazsam vs.vs.daha anlatamadigim bi ton düşünce bunlarla başladı ilk psikiytre gitmem ve ilaç tedavisi sonra düzeldim çok şükür Rabbime derken ocak ayında sürpriz bir kazayla hamile kaldım ve ilacı aniden kestim şimdi de yine anksiyete başladı 29haftalik hamileyim ve şiddetli nefes darligiyla mücadele ediyorum her nekadar bebekten deselerde biliyorum panik atağımdan bu kadar şiddetli yaşıyorum sende bu kadar belirti yoksa Allahın izniyle psikolog yardımıyla atlatirsin ilaca baslama

Geçmiş olsun arkadaşım. Bende okuduğumdan daha yolun başında olduğun sonucuna vardım. Eğer ki durumun baştan sona bundan ibaretse bizden çokk şanslısın. İyi bir psikolog ile üstesinden gelebilirsin. Ben ilerlemiş olmasına rağmen ilaç kullanamıyorum. Çoğumuz ilacı mecburen kullanmak durumunda. Daha kısa bir zaman olmuş başlayalı, ilaçsız da yenebilirsin. Ben şuan 11.haftama girmek üzereyim, ikinci hamileliğim ve yaşadığım şeyler sadece bedensel şikayetler değil. Malesef karamsar düşüncelerim, sürekli kaygılarım ve korkularım var. Kendimi frenleyemiyorum, istemesemde o korkular peşimi bırakmıyor. Umarım bir an önce atlatırsın

Yenebilirsin tabiki canım özenle seçilmemis bir doktor ilaçlarla seni daha kötü hale getirebiliyor ilaca bağımlı yaparak.. panik atak bir hastalık değil bozukluk ilk adım ilaçla tedavi olmamalı .. ruhsal bir rahatsızlığın çözümü medical olmamalı.. çok işin içinden çıkamıyor tek başına iseniz psikolog dan terapi alın bence ama ilk önce izzet Güllü video izleyin çok faydalı videoları bu konuda...

Arkadaşlar panik atak bir hastalık değil son çare ile ilaç kullanan arkadaşlarımizda dahi tekrar nüks ediyor.. ruhsal bir bozukluk ve beynimiz muazzam güçlü bunu kendi kendimize telkin ve uygulamalarla çözmeliyz .. ilaç tedavisi alan arkadaşlar da ilacın yanında mutlaka terapi almalı (ilaç sadece beyni uyuşturuyor ve belli bir süre üstünü örtüyor bu rahatsızlığın) ve bugün izlediğim videolar yepyeni bir bakış açısı kazandırdı bana

Ben o adamı izlerken dahada fenalik geçirdim ya bugün açtım siz yazdıktan sonra videolarına tek tek baktım dahada da bunaldim evet doğruları söylüyor ama zaten sorun tek başımıza üstesinden gelememek.Bende tam aksine ibrahim bilgeni dinlemek daha iyi geldi daha gerçekçi yaklaşıyor en azından.önce Allaha sığınıcaz dualar ile sonrada mücadele edicez artık ilaç doktor terapi ne olursa

Aktarımda biraz sıkıntı var ama ben içerikten çok etkilendim canım..ibrahim Bilgen i duymamistim hemen bakacağım inşaallah çok sağol canım

Senin demekki çok problemli sorunlu bi anksiyeten panik atağın yok çünkü olsaydı emin ol bütün gününü videolarla geçir o atak anksiyete tuttummu dünya gelse boş oluyo en azından ben kendim için diyim herseyin farkında olup korkular ile mücadele edemiyorum mesela tek duramıyorum ya bayilirsam ya nefes alamazsam oglumda küçük evde bintane şey kuruyorum üstüne carpinti nefes darlığı istahsizlik duygusallik eklendimmi tamamdir

Canım benim Rabbim şifa versinçok dua edeceğim senin için bilinçsiz bir şekilde yazmış olabilir yada daha hafif vakalar için geçerli olabilir yazılarım senin için dua edeceğim

Canım bende seninki kadar ağır değil belki ama baş dönmesi titreme nöbeti ve nefes alamama yaşadım acile gittiğim de buhar makinesi taktilar nefes alamıyorum diyince onu eliml ittim daha çok nefessiz kalıyorum ağzımi kapatıyor diye .. iki kez böyle acile götürüldüm sonra baktım annem babam mahf oluyor beni öyle görünce atak geldiğinde odama gittim ve yatağa gömuldum kasılma titreme seyanslarmin geçmesini bekledim çaresizce kulaklık taktım ve hiç dinlemediim oyun havaları açtım sözlerin e odaklamaya çalıştım kendimi (daha sonraları uyurken su sesi veya kuran i kerim açtım canım)bu şekilde kendim de anlatacağım i görünce geçti çok şükür... şuan hamileyim ve hamileliğim ilk 19 -20haftası tansiyon düşüklüğü hormonal değişimler vücudum kaldıramadi ve sürekli yatakta geçti sabah akşam gece acile gidiyordum ve tahlil işlemleri için bile ayakta duramıyordm dizilerim tutmuyordu.. dua edecek Takatim bile yoktu ağzımi açıp konusam yor dm .. . Şuan 24haftalik hamileym ve cok sukur yavaş yavaş düzeliyorm ama yine yemeğimi yaşanıyor dışarı çıkıp saatlerce gezemiyorum. Bunlar bende kaygı bozukluğu oluşturdu üzerimde hiç bitmeyecek dert var ve geçmeyecek yine acile gitme fenalasma hissi sağlık olmayınca kendi ihtiyaçlarımi bile karşılayamayınca (Afedersin annem banyo yaptırıyordu ve onda bile dayanımiyordm oturarak bile duramıyodm sürekli halsiz bir şekilde uzanıyordm vs) ve sürekli kalp çarpıntısı kardiyoloji doktoru vs... Yaşam sevinci kalmadı bu şekilde yaşamın amacı yok ki bende bunları düzeltmeye çabalıyorm canım Allah in izni ile geçecek ama

Şimdi Rabbim çok şükür namaz kılabiliyor kuran okuyabiliyorum bedensel olarak halsizlik yok en azından kendimi düzeltmek için halim gücüm kuvvetim var diyorum çok şükür (ilk başlarda elime teli bile alamıyord fiziksel rahatsızlık tan dolayi Takatim yoktu ne su içebiliyor nede yemek yiyebiliyordm ) şükür etmemız gereken çok şey olduğunu öğrendim beden sağlığımız varsa aşamayacak hiçbir şey yoktur Allah'ın izniyle... yatalak hastaları düşünmeye başladım ve onlar için çok çok dua etmeye.,.

Tam da 4 sene önceki ben. İlave olarak her gidişimde serum ve diazem vuruyorlardi. Yoksa nabiz düşmüyordu. . Allahım ne sıkıntılar yaşadım. Şimdi hala yaşıyorum. Gece uykuya zor dalma.klimada terleme. Nefes daralması. Kapalı ortama da nefes alamama korkusu. Evde yanliz duramama. Heran bişey olacak düşüncesi. Daha eşimin evden çıkması ile birlikte hızlı nefes alıp verme. Daha denize gidemedim düşün. Alışveriş merkezlerinde boğulacak gibi olma. Devamlı kendini dinleme. Benden sana tavsiye arkadaşım. Bu hastalık basite alınacak gibi değil. Bi yerin ağrısa sadece onu düşünürsün ama bu okadar zorki. Ne yapacağını bilemiyorsun. O yüzden eğer hamile kalmak istiyorsan öncelikli olarak tedavi gör ve bu hastalıgı bitir. Hamileyken inan bana çok zor. Çocuğun stresi ve bunla birlikte yaptığı baskı bile etkiliyor. Karnımda oynaması bile bazen beni korkutup çarpıntıya neden oluyor mesela. Allahım şifa versin hepimize

Canım benim Rabbim şifa versinçok dua edeceğim senin için bilinçsiz bir şekilde yazmış olabilir yada daha hafif vakalar için geçerli olabilir yazılarım senin için dua edeceğim
Allah razı olsun Rabbim hepimize şifa versin insallah hersey Rabbimin elinde hepimizin bi sınavı var inşallah iyi olucaz Allahın izniyle

Zaten inancımız olmasa bu hastalık ile mücadele edemezdik yazdıklarınızı okudum sizde çok zor şeyler yasamissiniz diyorum ya bu öyle bişeyki herkeste etkisi herkeste bıraktığı izler farklı inşallah gecicek elbet Allahın izniyle ama geçene kadarda çok yıpratiyor insanı ben hiç bu kadar yorulmamistim karnımdaki bebeği düşündükçe dayan aslı sakin ol aslı diyorum çünkü çok stres yapıyorum özellikle bu nefes darlığı yüzünden yaşadığım panik 29haftaya gelene kadar çok ağladım çok yıprandım mücadele ettim psikiytre gidip eşimle tartışıp geri geldim doktorun ilaç tedavisine izin vermedi eşim bebekte sorun olabilir dedi garanti veremeyiz dedi doktor o an zaten sanki hiç gecmicek dedim bende inancı olan çok şükür elimden geldiğince ibadetlerimi yapan biriyim ama inan bana bu hastalık böyle artık beynime tam işlemiş ilaçsız gecmicek diyorum çünkü herseyimi etkiliyor suan eşim izin verse gidip ilaca başlıcam ama dayanmaya çalışıyorum 29haftalik geçti biraz daha dayan aslı diyorum Allahım sizede hepimizede şifa versin insallah birbirimize dua etmekten başka bişeyde gelmiyor elimizden Allah hepimizi feraha çıkarsın

merabalar arkadaşlar. hepinize tek tek teşekkür ederim. baya moral oldunuz. sanıyorum ben baya başlarındayım bu illetin. inş daha da ilerlemez. benim ki şimdilik kötü düşüncelerle birleşmedi. sadece çarpıntı oluyor. tabi nefesim yetmeyince sorun başlıyor. dizlerimde derman kalmıyor düşecek gibi oluyorum. dediğiniz videolara bakacağım. bana da dini zikirler iyi geliyor. Allah'ın isimlerini çekiyorum. nas felak okuyorum daha iyi oluyorum şükür

Ben bugün moral olarak sıfıra yakınım. Sabah epey ağladım sinirimden. Hamilelik yetmez gibi eşimin de anlayışsızlığı üstündeydi. Midem de çok fena yanıyor bulanıyor bugün ve strese girdikçe artıyor. Doğru düzgün hiçbişey yemedim. O kadar huzursuzum ki şuan patlıcak yer arıyorum resmen. İçimden hiçbişey yapmak gelmiyor.

Yalnız değilsin birde ağlarken nefes alamamaya başlayıp dahada stres oldum ağlamayi birakip nefes alma mucadelesine girdim ya bişey dicem bugün doktora gidicektim kaynimin ofisine hırsız girdi diye eşim bugün hep ordaydı kalktım o sinirle perşembe yine randevu aldım herkes diyo bebekten oturduğm yerde fenalik geciriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…