- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
Öyle canım, Allah sağlığımızı almasın. Geçecek Allahın izniyle. Bak sende geldin takıldın kaldın burda ama konusulanlardan etkilenmiyosundur insallah, psikolojik sıkıntılar biraz farklı oluyor.İnsan gençken anlamıyo işte, idare ettiğin sürece herşey yolunda ama biraz diklen hopp en başa dönüyosun.
Ama yine de şükürler olsun allah bugünümüze de muhtaç etmesin, ben hamilelikte şunu çok iyi anladım ki sağlıktan daha önemli bişey yokmuş şu hayatta, bakış açım değişti resmen, şu 3 gündür yaşadığımı bi allah bir ben biliyorum ve hala ağrılar içindeyim
Ama bunlarda gelip geçicek onu da biliyorum:)
Aminnn.. Hamilelikte çarpıntı beklenen bir durum genellikle. Kalp iki kişilik kan pompaladığından daha çok çalışıyor. Nefes darlığıda olunca artması normal. Bizde durum psikolojik olarak her daim var.Nefes darlığından dolayı çok nefes alıp veriyorum ve kalp çarpıntı yapıyo bende de ,hatta dr um tansiyonumu ölçtüğünde kalp atışlarım için çok yüksek demişti ama ben nefes alıp vermeye bağladığım için hiç takmadım, dizin durumunuz farklı allah yardımcınız olsun, bugünler de geçicek
Evet ve malesef ki bizi bizden başkası anlamıyor. En kötüsüde bu. İnsanlar kendi başlarına gelebileceğini hiç düşünmeden patavatsızca konusup yargılayabiliyor. Benim akrabalarım mesela öyleydi. İnsanı azcık rahatlstmak yerine dalga geçebiliyolardı, arkadan konusuyolardı. Nen onların çocuğuydum yaşıtı değil. Sahiplenmek felan şurda dursun, kendimi hiçbir zaman onlara ait hissetmedim sayelerinde. Bu daha büyük bir darbe vurdu bana. Allah muhtac etmesin. Bir şekilde yaşanmışlıklarımız var. O zamanlar farkında olmuyoruz ve bilinçlendikçe böyle çıkıyor bizdende.herkes yaşadığunı bilir. Kimi aileden kardeşten kimi kocadan kimi çocukluktan acılarıyla bu noktaya geliyor. Bizler yapımız çok hassas olduğumuz için böyleyiz. İnsanları kıramayan yönümüz hep kendi içimizi acıtıyor. Bazen bıraksınlar beni bir dağ başına bağıra çağıra ağlayım istiyorum. Ama olmuyor işte. Allah hepimize yardım etsin dualarım benim ve benim gibi olanlarla. Maneviyat bizim herşeyimiz. Sizler iyiki varsınız buraya bunları yazabilmek birileriyle paylaşmak bana çok iyi geliyor. Aksi halde kendimi yapayanlız hissediyorum
Amin inşallahhEvet böyle çıkıyor allah beterinden saklasın hepimizi
Katılıyorum sana hepimizin bir sebepı var ruhsal yapımız hassas hemde cok hassas yanı buna sebep yasadgmz hamilelik tek sebep degil herkes hamile herkes panik atak degil ama bizim psıkolojmz cokmeye hazırmıs gercekten iyiki manevi hayatımz var bunda sukur hatta bin şükürherkes yaşadığunı bilir. Kimi aileden kardeşten kimi kocadan kimi çocukluktan acılarıyla bu noktaya geliyor. Bizler yapımız çok hassas olduğumuz için böyleyiz. İnsanları kıramayan yönümüz hep kendi içimizi acıtıyor. Bazen bıraksınlar beni bir dağ başına bağıra çağıra ağlayım istiyorum. Ama olmuyor işte. Allah hepimize yardım etsin dualarım benim ve benim gibi olanlarla. Maneviyat bizim herşeyimiz. Sizler iyiki varsınız buraya bunları yazabilmek birileriyle paylaşmak bana çok iyi geliyor. Aksi halde kendimi yapayanlız hissediyorum
Ettim etmezmiyim.dert sahibi oldum ama takmiom eskisi gibi sade uzuluom sevilmioz diye bazen esim bime sevmior gelio ailesi ilk basta gelio hareketleri öle yok kaynanam 10 dakika pisikletle usaklikta yani ayni sehir yakin yooo onlar yizunden anneliyi mahrum kalamazdim sukurkki Rabbim verdi versin ben yavrumu bakarim suanki gibiÇok verici olmayacaksın işte kıymet aynen bilinmiyor.biz evlenirken de herşeyimizi ikimiz yaptık annesi bir çöp bile yapmadı bırak yapmayı sormadı bile ne yapabilirim ama ben biliyodum bilerek gittim, eşim onlardan hç bişey istemiyorum yapsalarda demişti, biraz kırgın onlara değişik insanlar biraz, hep annemle babam destek oldular bize de ama onlarda yaranamadı ilk başta, sonra niyetlerini anladı da benim koca insana döndü, bende şimdi kendi annemi babamı da çektim aradan sizde bişey yapmıyosunuz nasıl olsa kıymet bilinmiyo diyorum ezdirmiyorum onları da,, evliliğin ilk yılları gerçekten çok yorucu oluyor oturtana kadar taşları bayağa bi arada kalıyorsun, bizde evleneli 2.5 sene oldu, 5 sene de evlilik öncesi , benim ki bile bile lades yani Ayrılmayı hiç düşünmedim ama yıldığım çok oldu çok yordu beni
Şimdi eşimi de sallamıyom nabza göre şerbeti veriyorum, hakedene hakettiği gibi davranacaksın,,,
Sen kayınvalidenle aynı evde mi oturuyosun canım,, malesef eşlerin öküzlükleri değişmiyo , öküz yine öküz afedersin ama :))değiştirmeye de çalışma sen tavrını değiştir ,, aileni de ezdirme bırak eşin sorumluluklarını yerine getirsin ailene yaptırma sakın,,kiçbirşekilde kıymetlerini bilmiyolar çünkü, bu sefer sen daha kinleniyosun eşine karşı merhamet duygun bile azalıyo,,
Niye çocuğu yaptım bu kocaya da sakın deme onlar dünyanın en güzel şeyleri,, seni ayakta tutabilecek ,güçlendirecek ,kendine getirecek tek şey, bizim eşlerimize inan ihtiyacımız yok ama onların bize var, bu hayatta kimseye hiçbirşey için gebe kalma canım, bugün onlar olmasalarda o çocuklara bakılır, hayata karşı bu kadar olumsuz olma , genç yaşta dert sahibi edersin kendini..
Öyle canım, Allah sağlığımızı almasın. Geçecek Allahın izniyle. Bak sende geldin takıldın kaldın burda ama konusulanlardan etkilenmiyosundur insallah, psikolojik sıkıntılar biraz farklı oluyor.
Aminnn.. Hamilelikte çarpıntı beklenen bir durum genellikle. Kalp iki kişilik kan pompaladığından daha çok çalışıyor. Nefes darlığıda olunca artması normal. Bizde durum psikolojik olarak her daim var.
Kesinlikle öyle. En azından yargılamıyoruz, empati kurmaya bile gerek kalmıyor anlıyoruz birbirimizi aynı seyleri yasadıgımızdan:)İnsanın çevresinde kendisini anlayan olmayınca ki bunlar en yakınlarımız burası o nedenle bana çok iyi geldi,,mutluluklar nasıl paylaşıldıkça artıyorsa , sorunlarımızda azalır inşallahnkonuşa konuşa ,,
Bugün pek giremedim ağrım şiddetlendi su torbası resmen sırtıma yapıştı,çokta iyi bişey değilmiş ama rahatlatıyor diğer türlü dayanamıyorum, minoset içtim şimdi belki azalır ağrı , içince de vicdan yapıyorum bebeğe bişey olacakmış gibi geliyo
Kesinlikle öyle. En azından yargılamıyoruz, empati kurmaya bile gerek kalmıyor anlıyoruz birbirimizi aynı seyleri yasadıgımızdan:)
Minoset hamileyken kullanılıyor mu canım? Bana ikisinde de sadece parol dedi dr. Minoset normalde parolden daha etkili geliyordu banada. Seni rahatlatıcak başka bişeyler yok mu ki ya, böyle ne kadar zorlandığını tahmin edebiliyorum, inşallah çabuk geçer canım
Aman Allah korusun, bende düzleşme var boynumda onun ağrısı bile fena. Gecenin bi yarısı acıdan ağladığım oluyor hiçbişey geçirmiyor.Dr um vermişti bana canım normalde kullanmıyorum ama artık bugün dayanılmaz hal alınca mecbur içtim. Bazı drlar da parol veriyor, aynı olduklarını duymuştum.
Maalesef bi çare bulamadım hiçbirşeyi dindirmedi, ne sıcak banyo ne sıcak su torbası kar etmedi.yatamıyorum bile saplanıyor ağrılar vücuduma, yatakta oturularak geçiyor gece.
İnş geçer yarın hafifler yoksa boyun fıtığı olucam bu seferde:)
Bişey çıkmaz inşallah Allahın izniyle. İyi haberler bekliyorumDua edin vana kozlar yari kalp icin hastaneye gidecem ins birsey cikmaz
Ins cnm Allah buyukBişey çıkmaz inşallah Allahın izniyle. İyi haberler bekliyorum
Dua edin vana kozlar yari kalp icin hastaneye gidecem ins birsey cikmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?