- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
Önceden çok çok fazla oluyordu bende bu durum, sonradan azalmıştı. Olsada dillendirmemeye çalışıyodum. Beni korkutmasına musade etmiyodum elimden geldiğinde. Ama dün gerçekten çok kötü bir gün geçirdim gece 3 4 gibi uyuyabildim. Birden başlaması da insanı çok tedirgin ediyor.Kızlar bu iç sıkıntıları ağlama nobetleri el ayak boşalacak gibi olması bayılacak gibi olma gün boyu olum korkusu hepsi bende de oluyor indan ne yapacağını bilemiyor çaresiz hissediyor. Kayinvalidemler yanımda onlara içimi dokemiyorum anlamazlar diye.Esime arada bir söylüyorum dogumu atlattin daha neyin derdindesin diyor kızıyor gibi konuşuyor. Çocuğun la ilgilen diyor onunla ilgilensemde olum korkusu aklıma geliyor. Bebegim oldu diye mutlu bile olamadım bu hastalık nedeniyle.İlaç kullanmak zorunda kalırsam çocuğuma mama vermek zorunda kalırsam diye ağlıyorum. Onun yüzüne baktıkça hamilrlikte de ilaç kullandığım için aglayasım geliyor.kaç aydir yalnız kalamıyorum ne zamana kadar insanlar benim yanimda olacak ki.Allah yardımcımız olsun.
Ben eşimede diyemiyorum. Zaten yorgun geldi erkenden yattı. Kaldırsam olmazdı. Anlatsamda ne diyeceğini biliyorum o yüzden kendi kendime çektim. Sen nasıl oldun?Cnm ayniyiz buseferde cocugunu dusunuon deme ven dogmadan dusunuom hasta olursam ölursem cocuk neolcak ölum korkusu heran ölcek gibimi hizedion icin daralio evet dun bendede öleydi agladim agladim dua ettim esime diyemiom sacmalama dio inanmio yardi etmio zaten
Bugun bakalim d suan birsey yok ama aksama dogru kötu oluorum can sIkintisindan artik daha fenaBen eşimede diyemiyorum. Zaten yorgun geldi erkenden yattı. Kaldırsam olmazdı. Anlatsamda ne diyeceğini biliyorum o yüzden kendi kendime çektim. Sen nasıl oldun?
bence gıdeblrsen bir git bir dua alırsın sende oku bol bolBir hocaya gitsem iyi gelir mi acaba bazıları hocalardan neden ummayin diyor kendiniz okuyun diyor.günah mi acaba.onlar muska falan yaziyorlar belki iyi gelir.ama tanıdık hocada yok.
Ölünden kaçış yok bunu düşünüyorum eninde sonunda ölücez diyorum çok korkuyorum. Herkes korkar ama benimki çok fazla geçmiyor.seninde oylemiydiÖnceden çok çok fazla oluyordu bende bu durum, sonradan azalmıştı. Olsada dillendirmemeye çalışıyodum. Beni korkutmasına musade etmiyodum elimden geldiğinde. Ama dün gerçekten çok kötü bir gün geçirdim gece 3 4 gibi uyuyabildim. Birden başlaması da insanı çok tedirgin ediyor.
Kayınvalidenlere anlatsan onlarda huzursuz olup bedensel bir sorun ararlar büyük ihtimalle. Bu da seni daha fazla strese sokabilir. Psikolojik konularda az çok bilgileri varsa anlayabilirler belki diye düşünüyorum ama zor bir ihtimal gibi.
En iyisi azcık faydası oluyorsa buraya yaz canım. Kendini ne kadar idare edebilirsin bilmiyorum ama başta sen sağlıklı olmazsan çocuklarına ailene de birşey veremezsin. Doğum sonrası hormonlar normale dönene kadar da çok zorluyor insanı o yüzden anlayabiliyorum. İlkini bende zor geçirmiştim. Ama bazen unuttuklarımızı başkasının hatırlatması iyi oluyor.
Unutma kiii bu yaşadıkların sadece beyninin bir oyunu. Ona aldanma. Cennet kokan bir meleğin var senin, çocukların var ne güzel.. Allah hepimizin evladını bağışlasın, mutlu olmak için en büyük sebebimiz onlar:)
Ben öleyim kiz heran aklima gelioo birden yada hasta olurum dide esim cocugum neolcak diye dusuncenelerrr aiii dua ediommm gecmiooo camide hocaya sorcan cnn yazin kagitta dediÖlünden kaçış yok bunu düşünüyorum eninde sonunda ölücez diyorum çok korkuyorum. Herkes korkar ama benimki çok fazla geçmiyor.seninde oylemiydi
Nilay senin kac haftalik hamilelik takvimini ekle istersen .takip edelimHamilelik neyse lohusalıkta o bence. Hormanlar hala düzelmedi tabi canım bolca dua et la havle çek devamlı ya şafi esmasını dilinden düşürme bebeğini emzirirken veya o kucağındaylen oku bolca o daha melek çünkü :) hepimizde var o yazdıklarını hep yaşıyoruz dönem dönem artıyor haklısın ma baş etmeyi bilmek lazım ilaç inşallah gerek kalmaz. I ilknurdem
Bende de geceleri artıyor. Allahın izniyle bi doğum yapsaydık sağ salim, vakit geçsin istiyorum hemen.Bugun bakalim d suan birsey yok ama aksama dogru kötu oluorum can sIkintisindan artik daha fena
Benimkide öyleydi, hele ki ilk psikiyatriye gittiğimde sadece ölümü düşündüğümü başka hiçbişeye odaklanamadığımı anlatmıştım. Ne ders ne başka bişey. O derece aklıma geliyordu. Yemek yemekten, su içmekten, dışarı çıkmaktan, iş yapmaktan herşeyden korkuyordum. Benim bu halimi takıntılarımı gören ailem hiçbir zaman elimden tutup yardım etmedi, 12 13 yaşlarında da vardı bu. Kafayı yiyeceğimi sanıyordum artık, herkesten kaçıyordum. 2 kere çok çok ağır yaşadım. Dünkü kaygımda bir an o zamanlara gitmiş gibi oldum, içinden çıkamıcak gibi, bu kez gerçekten bişey olcakmış gibi.. Allahım sağlık sıhhat versin, evlatlarımızın ailemizin başından eksik etmesin inşallah.Ölünden kaçış yok bunu düşünüyorum eninde sonunda ölücez diyorum çok korkuyorum. Herkes korkar ama benimki çok fazla geçmiyor.seninde oylemiydi
Yazin kagittta ne demek canimBen öleyim kiz heran aklima gelioo birden yada hasta olurum dide esim cocugum neolcak diye dusuncenelerrr aiii dua ediommm gecmiooo camide hocaya sorcan cnn yazin kagitta dedi
Yokk birakirmiyiz burdayiz izamanda evladimizi dusunuruz cbm yaaa hayat bu sIkintilar bitmiyecek hoca dedi muslumanin imtuhani bitmezmis bizim bu korkudan baska seyle imtihan olmayalim insTesekkur ederim Hepiniz çok iyisiniz çok destekcisiniz arkadaşlar iyiki varsınız.Doğumdan sonrada burda olun lütfen .önceki doguranlardan kimse yazmıyor nedense
Doğurmakla bitmiyor ki kuzum, her daim dertleşebileceğimiz insanlara ihtiyacımız var. Hele ki doğum sonrası. Allah izin verdiği sürece burdayız inşallah.Tesekkur ederim Hepiniz çok iyisiniz çok destekcisiniz arkadaşlar iyiki varsınız.Doğumdan sonrada burda olun lütfen .önceki doguranlardan kimse yazmıyor nedense
Psikiyatrist ne yaptı canim nasıl atlattinBende de geceleri artıyor. Allahın izniyle bi doğum yapsaydık sağ salim, vakit geçsin istiyorum hemen.
Benimkide öyleydi, hele ki ilk psikiyatriye gittiğimde sadece ölümü düşündüğümü başka hiçbişeye odaklanamadığımı anlatmıştım. Ne ders ne başka bişey. O derece aklıma geliyordu. Yemek yemekten, su içmekten, dışarı çıkmaktan, iş yapmaktan herşeyden korkuyordum. Benim bu halimi takıntılarımı gören ailem hiçbir zaman elimden tutup yardım etmedi, 12 13 yaşlarında da vardı bu. Kafayı yiyeceğimi sanıyordum artık, herkesten kaçıyordum. 2 kere çok çok ağır yaşadım. Dünkü kaygımda bir an o zamanlara gitmiş gibi oldum, içinden çıkamıcak gibi, bu kez gerçekten bişey olcakmış gibi.. Allahım sağlık sıhhat versin, evlatlarımızın ailemizin başından eksik etmesin inşallah.
Bende gidecem dogumdan sonra cnmPsikiyatrist ne yaptı canim nasıl atlattin
Düşüncelerimin normal olduğunu kavrayıp kaygılarını azaltabilmen gerek dedi. Hiçbişey yapmadan psikologun yanına gönderdi. Orda da psikologa anlattım durumu ama bana sadece söylediği şey şu oldu, ölümü herkes düşünüyor, yapı gereği zayıf insanlar bunu daha çok düşünüyor korkuyor. Bu dünyanın bir gerçeği, düşünüp vakit kaybı yaşıyosun vs vs. Bunları bende biliyorum, bana lazım olan bu durumu azaltmak için bişeyler yapmak. Okuluna odaklan, arkadaşlarınla vakit geçir, yemek uyku düzeni oturt felan dedi. Klasik sözler yani. Hiçbir faydası olmadı ama ben gerçekten batakta gibi yaşıyodum kurtulamadıkça. Başka bir psikologa gittim, farkı oldu mu dersen hayır.. zehir gibi yaşadım öyle, çünkü kafamdaki düşünceleri benden başka kovabilen birinin olmadığını anladım. Üni.yi kazanıp evdekileri takmayıp gittim. Bana en büyük katkı o oldu. O ölüm korkusunun yerini başka sıkıntılar aldı ataklar halinde. Ama en azından kendimi sürekli kanıtlama ihtiyacı duyduran aile, akraba ne varsa onlardan uzaklaştım.Psikiyatrist ne yaptı canim nasıl atlattin
Cnm.ben bakalim.cami hocasina yazacam.konusacam.bi guzel sohnet verio belkii o rahatlatir bizi sözlerkösku hayalhanem.gizel videolar paxlasio rahatlion ama gevio sonra iste hormonlar duygusal bide korku imtihani isteDüşüncelerimin normal olduğunu kavrayıp kaygılarını azaltabilmen gerek dedi. Hiçbişey yapmadan psikologun yanına gönderdi. Orda da psikologa anlattım durumu ama bana sadece söylediği şey şu oldu, ölümü herkes düşünüyor, yapı gereği zayıf insanlar bunu daha çok düşünüyor korkuyor. Bu dünyanın bir gerçeği, düşünüp vakit kaybı yaşıyosun vs vs. Bunları bende biliyorum, bana lazım olan bu durumu azaltmak için bişeyler yapmak. Okuluna odaklan, arkadaşlarınla vakit geçir, yemek uyku düzeni oturt felan dedi. Klasik sözler yani. Hiçbir faydası olmadı ama ben gerçekten batakta gibi yaşıyodum kurtulamadıkça. Başka bir psikologa gittim, farkı oldu mu dersen hayır.. zehir gibi yaşadım öyle, çünkü kafamdaki düşünceleri benden başka kovabilen birinin olmadığını anladım. Üni.yi kazanıp evdekileri takmayıp gittim. Bana en büyük katkı o oldu. O ölüm korkusunun yerini başka sıkıntılar aldı ataklar halinde. Ama en azından kendimi sürekli kanıtlama ihtiyacı duyduran aile, akraba ne varsa onlardan uzaklaştım.
Şimdi geçti mi, geçmedi ama kabullendim çaresi kaçarı yok şuan. Dün bütün günüm öyle geçti, sabaha karşı o düşünceyle uyandım çok kötüydü. Eğer bildiğin düzgün bir psikolog varsa en azından yol gösterir, psikiyatri bile gösterebilir. Emzirme dönemide ilaç kullanılabiliyor o yüzden en başta kendi sağlığını düşün derim, sen varsan herkes var.. ben adam akıllı bulabilirsem burada bende giderim diye düşünüyorum çünkü bazen içinden çıkılmaz boyuta geliyor.
Olmazmi benKızlr daha dün kadın doğuma gitim idrar tahlili temiz çıktı ultrason görüntüsüde normaldi ama kasıklarım çok ağrıyor sizce neden. Otururken bişey yok ama yürürken acıyor. Böyle olan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?