- 31 Temmuz 2016
- 1.020
- 300
- 53
Aslında iyiydim ama tedavi süreci mahvetti beni eşimle çok sıkıntı yaşadık ailevi problemler falan bu hale geldim yani sağolsunlar ben 35 e girdim yeni Can'ım... Bak ilk üç ay gebeliklerde uykudan gözümün açılmamamsı lazım ama ben oturuyorum...Sende iyi cesaret etmişsin vallahi çocuğun varken birde bu hastalıkla uğraşırken.. Bilmiyorum çocuğum olsaydı ben düşünmezdim meşakkatli ve yorucu olan bu tüp tedavisini.. Ben anca kendimi psikolojik olarak rahatlattım 18 yılda ve kimse bana ilaç kullanabilirsin demedi hamileyken cesaret edemedim Zaman'ı bu zamanmış demek ki yaş kaç bu arada .. Ben 37
Yok cnm bi yıllık evliyim efexor kullanıyorum onu bi bırakayım sonra düşüncez inş:)Okuyorum inanki her dakika boş durmamaya çalışıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah senin varmı bebeğin...
İnşallah canım daha gençsin bana bakarak :))) eşinle vakit geçir toparlan inşallah Allah hayırlısından versin bütün isteyenlere...Yok cnm bi yıllık evliyim efexor kullanıyorum onu bi bırakayım sonra düşüncez inş:)
Öyle cnm biraz zamana ihtiyacım var hem şuan eşimden uzaktayım öğretmen olarak malatyaya atandım eşim Bursa'da seneye gidicem inş yanına o Zaman bakarız duruma göre:)İnşallah canım daha gençsin bana bakarak :))) eşinle vakit geçir toparlan inşallah Allah hayırlısından versin bütün isteyenlere...
Canım benim sağol cevap verdiğin için.. Burda doktora gittim istersem 10luk paxil alabilirsin dedi..20lik zaten olmaz dedi.. Ama bana çok şükür 10 luk bile iyi geliyor.. Ama ilaç hala masanın üstünde hatta ve hatta onluk paxiller bile yarıya bölünmüş beşlik yapılmış şekilde.. İçmeyede kıyamıyorum napıcamı bilmiyorum.. Bebeğin eşyalarını alıyoruz sanki hayal gibi istemiyom gibi tövbe yarabbiim ben 18 sene bekledim bu zamanı neden böyle düşünüyorum.. Sen doğumunu Nasıl yaptın normal mi sezeryan mı.. Benim sezeryan olucak spinal yaparız dedi dr.. Dayanamassam diyorum masada sıkıntı gelirse şimdiden uykularım kaçtı çok endişeliyim bayıltsalar ayıklamam nefes alama diyorum .. Benim tüp bebek oldu tranfer gününe kadar ilaç içtim ve bu tedavi aşamalarında hiç endişe etmedim çok pozitiftim bana cesaret veriyordu transfer günü bir anda kestim .. Burdaki doktorda çok kötü değilsin dedi bana .. Aslında bende bilmiyorum ilaçsız idare edebilirmiyim sadece bu korkular için iş alınır mı bebeğime haksızlık mı yaparımpanikli cnm mrb ben 19.haftamdn itibaren paxilin esdeferi paxera 20mg kullandm.dr izin wermesine ragmen 20.haftaya kdr direndim ve sonra mecbur kaldm cunku 2.cocugmdu ve ilgilnmm gereken bi cocugm ve esim wardi.ozmnlari sadece yasyan bilir.simdi dogum yapali 3 bck ay okdm elhqmdullh bebisim gayet saglkli butun tetkiklrr yapildi agucuk gugucuk yapuyotek tawsiyem tewekkul et ve bol bol sadaka ver ve sadaka werdgn kisilerede hamikeyim saglk sorunundn dolayi ilac kullnicm deyip dua iste bn tanimadm kisilere sadaka werip dua istedm.her sakat veya problemli cocuklarn anneleri ilacmi kullanmis hayr tabikide takdiri ilahi yaradan mewkam neylerse guzl egler.diyecegim o ki vebal almak iistemm ama ilacsz kendinee etrafna ve bebise daha cok zarar wermktense ikaci icip dua ederm daha iyi rabbm sagsalm kucagna aldirsjn insallh cnm bi sorun olursa cwplarm bizde bu donemlerden gectik
Arkadaşlar ya selectrayi bırakmıştım kfama Gore 5 gün flm icmedim ama sizce tekrar başlasam mı doktora da gidemedim psikiyatriste 10 gün sonra gidebilecegim kafam dönüyor aslında çok az bi doz iciyordum bu kadar etkiler mi[/QUOT
dr cipralex vermiyormu canım bir Zaman'lar banada paxil vermiyorlardı anlamıyorum bu doktorları bi ilaç ya dokunur ya dokunmaz biri iç der biri hayır der sonunda kadar diren diyorlar yani.. Allah şifa versin hepimizeArkadaşlar ya benim gibi hamilelikte ilacını yarım bırakan oldu mu ilaç bana çok fayda etmedi uyku düzenimi de bozdu bıraktım ama şu an da hiç iyi hissetmiyorum ilaçsız atlatanlar nasıl atlattılar tekrar ilaca başlamayı hiç istemiyorum çünkü bana fayda veren ilaç cipralex onu da şimdi icemiyorum her gün sıkıntılar bunalmalar çok zor dayanması
Evet canım ilk Bebek tüp bebek inşallah 18 yıl sonra gelecek evinize bebeğimiz:) spinal dedi doktorum epiduralle ikisi Nasıl oluyormuş.. Benim bildiğim normal doğum olursa epidurel sezeryan olursa spinal oluyor ikisi bi arada Nasıl oluyor Can'ım anlamadım ben:) hani önünü yeşil örtüyle kapatılıyorlar ya elleri kolları bağlıyorlar sıkıntı gelir Se diye duramam diye korkuyorum birde bacaklar uyuşacak panik yaparım kesin.. Doktor duruma göre biz seni bayıltırız dedii.. Senin bebeğin ne kadar lık oldupanikli slm cnm bebis uyuynca bakabiliyorm tele ben kombin oldum cnm spinal+epidural elhmdullh hic bi siknti yasamadm 10 15 dakka iyi seyler dusunebiliyosun merak etme o an cok farkli guzl bbi an korku olmuyo.ilkmi senn kacnci haftadasn?
Ilacı ne kadar süre kullandın canim?etki etmesi uzun sürmuş ya da dozu yeterli gelmemiş olabilir.dr.takibinde doz ayarlaması yapilmalı,bırakmamalısın kendi kendine.Arkadaşlar ya benim gibi hamilelikte ilacını yarım bırakan oldu mu ilaç bana çok fayda etmedi uyku düzenimi de bozdu bıraktım ama şu an da hiç iyi hissetmiyorum ilaçsız atlatanlar nasıl atlattılar tekrar ilaca başlamayı hiç istemiyorum çünkü bana fayda veren ilaç cipralex onu da şimdi icemiyorum her gün sıkıntılar bunalmalar çok zor dayanması
Merhaba canım.epidural ve spinal sezaryen arasındaki farkları yazayım sana:)Evet canım ilk Bebek tüp bebek inşallah 18 yıl sonra gelecek evinize bebeğimiz:) spinal dedi doktorum epiduralle ikisi Nasıl oluyormuş.. Benim bildiğim normal doğum olursa epidurel sezeryan olursa spinal oluyor ikisi bi arada Nasıl oluyor Can'ım anlamadım ben:) hani önünü yeşil örtüyle kapatılıyorlar ya elleri kolları bağlıyorlar sıkıntı gelir Se diye duramam diye korkuyorum birde bacaklar uyuşacak panik yaparım kesin.. Doktor duruma göre biz seni bayıltırız dedii.. Senin bebeğin ne kadar lık oldu
canım nerdeyse bi aya yakın kullandım ama bana daha çok zarar verdi.su anda da erken doğum riskim var her an doguracakmisim gibi psikolojim çok bozuk ama ilaçsız atlatmak istiyorumIlacı ne kadar süre kullandın canim?etki etmesi uzun sürmuş ya da dozu yeterli gelmemiş olabilir.dr.takibinde doz ayarlaması yapilmalı,bırakmamalısın kendi kendine.
Benim dr.um direkt genel dedi bana.aylar boyunca tanıdı beni artık diye doğrusunu o bilir dedim.doğuma gittigim gün minnacık bir kek ve iki yudum su icmistim.ameliyatı beklerken ağlama krizleri tuttu.bi kadın bir yudum da su içilse tok sayarız spinal yapilacak dedi hayir dedim yalvardim bayıltın beni diye.biri nerelisin dedi cevap verdim gerisi yok......sonra ameliyathaneden çıkışımı hatırliyorum sedyede bekliyordum.direkt bebeğimi sordum nasıl iyi mi dedim.kafa narkozdan bi milyon ama korku endişe tam gaz niye yanımda degil diye.Evet canım ilk Bebek tüp bebek inşallah 18 yıl sonra gelecek evinize bebeğimiz:) spinal dedi doktorum epiduralle ikisi Nasıl oluyormuş.. Benim bildiğim normal doğum olursa epidurel sezeryan olursa spinal oluyor ikisi bi arada Nasıl oluyor Can'ım anlamadım ben:) hani önünü yeşil örtüyle kapatılıyorlar ya elleri kolları bağlıyorlar sıkıntı gelir Se diye duramam diye korkuyorum birde bacaklar uyuşacak panik yaparım kesin.. Doktor duruma göre biz seni bayıltırız dedii.. Senin bebeğin ne kadar lık oldu
Bana verilen ilaç iki ayda etki etmişti.neyse senin icine de sinmemiş ilaç.panik atak mı senin depresyon mu?ilaçsız atlatan arkadaşlarımız oldu burada.benim depresyonum çok ağırdı bebeğe daha cok zarar vereceğime karar verdi dr.larım ve ilaca başladık.bebeğim kucağımda şu an iki aylik oldu bile:)canım nerdeyse bi aya yakın kullandım ama bana daha çok zarar verdi.su anda da erken doğum riskim var her an doguracakmisim gibi psikolojim çok bozuk ama ilaçsız atlatmak istiyorum
hadi ya beklese mıydım ben de ama hiç olumluya gitmiyordu bende panik atak ve anksiyite var şu an sanırım biraz depresyon da var ne güzel doğum yapmışsın doğumdan sonra büyük oranda geçiyor mu depresyonun onunla teselli oluyorum sabret doğumdan sonra kendini dinlemeye vaktin olmayacak diye bi de ikizler zaten erken olacak larBana verilen ilaç iki ayda etki etmişti.neyse senin icine de sinmemiş ilaç.panik atak mı senin depresyon mu?ilaçsız atlatan arkadaşlarımız oldu burada.benim depresyonum çok ağırdı bebeğe daha cok zarar vereceğime karar verdi dr.larım ve ilaca başladık.bebeğim kucağımda şu an iki aylik oldu bile:)
Ayyy ikiz miihadi ya beklese mıydım ben de ama hiç olumluya gitmiyordu bende panik atak ve anksiyite var şu an sanırım biraz depresyon da var ne güzel doğum yapmışsın doğumdan sonra büyük oranda geçiyor mu depresyonun onunla teselli oluyorum sabret doğumdan sonra kendini dinlemeye vaktin olmayacak diye bi de ikizler zaten erken olacak lar
inşallah canım çift yumurta ve bize tamamen sürpriz oldu hem hamile olmam hem ikiz olmaları. ay ne güzel ya Rabbim bize de nasip etsin hamilelik sureci herkes icin güzel geçiyor millet karnında durmasını istiyor hatta ama bizim için doğduktan sonraki süreç daha iyi herhalde.bende de surekli kaygılar var kendimde hastalık arıyorum bebeklerin sağlığından endişe ediyorum her kasilmamda bi panik geçiriyorumAyyy ikiz mii
Canım ben lohusalıkta bile iyiydim.uyumayan devamlı ağlayan bir bebek ve üç gün duramadığım evde iki aydır hiç te bunalmadan duruyorum.bu sevgi bambaşka birşey.artık ölmeyi düşünemiyorum tek düşüncem o oldu:)vay ki diyorum keşke hamileliğimin tadını çıkarsaymışım.gerçi elde de değil ama beni sevginin beklediğini bilseydim daha metanetli olurdum.bu sıkintılar gecici canım.inşallah kuvöze girmeden alırsın kucağina ikizlerini.cift yumurta ikizleri mi cinsiyetleri ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?