Ben dr.uma da diyordum son ayımda 9ay degil sanki 9yıldır hamileyim:)benim ayaklarım ve bacaklarım cok erken haftalarda şişmişti.davul gibiydi.kaşınıyorlardı sabahlardim ben kovada suyun içine sokardım inlerdim kaşıntıdan düşün.fiziksel sıkintim da çok oldu yani.hamilelikteki hormonal değisimleri kaldıramiyoruz biz.ama geçecek hepsi geçecek hele emerlerken bambaşka duygulara geçıyorsun tarifi yok:)inşallah canım çift yumurta ve bize tamamen sürpriz oldu hem hamile olmam hem ikiz olmaları. ay ne güzel ya Rabbim bize de nasip etsin hamilelik sureci herkes icin güzel geçiyor millet karnında durmasını istiyor hatta ama bizim için doğduktan sonraki süreç daha iyi herhalde.bende de surekli kaygılar var kendimde hastalık arıyorum bebeklerin sağlığından endişe ediyorum her kasilmamda bi panik geçiriyorum
aynen canım ben de çok zayifim 47 idim hamile kaldigimda şimdi 57 yim ama midemden dolayı hiç vitamin ilaçlarını icemedim aşırı halsiz oluyorum su çok icemiyorum.sen hangi ilacı kullandin yuzde yüz etki etti miBen dr.uma da diyordum son ayımda 9ay degil sanki 9yıldır hamileyim:)benim ayaklarım ve bacaklarım cok erken haftalarda şişmişti.davul gibiydi.kaşınıyorlardı sabahlardim ben kovada suyun içine sokardım inlerdim kaşıntıdan düşün.fiziksel sıkintim da çok oldu yani.hamilelikteki hormonal değisimleri kaldıramiyoruz biz.ama geçecek hepsi geçecek hele emerlerken bambaşka duygulara geçıyorsun tarifi yok:)
48di normal kilom.zorladım 52 oldum ve hamile kaldım bu kiloyla.doğuma giderken 80dim.şişlikler indi 68im şu an.hamileligin ilk üç ayı hep mide bulantisi kusmayla psikolojik sorunlarla gecti.sonradan iştahım çok arttı.şu anda da iştahlıyim emzirdiğim icin.dcavit kullandim vitamin.gynoferon kullandim kan hapı olarak.halâ kullandiriyor dr.um emzirdigim icin.sen üç canlısın canım sen de ihmal etme bitap düşersin sonra.aynen canım ben de çok zayifim 47 idim hamile kaldigimda şimdi 57 yim ama midemden dolayı hiç vitamin ilaçlarını icemedim aşırı halsiz oluyorum su çok icemiyorum.sen hangi ilacı kullandin yuzde yüz etki etti mi
neler atlatmissin canım ben de baslarda iyiydim ama başka şeyler de gelince başımıza psikolojim acayip bozuldu.her günüm bi işkence gibi geçiyor bi an önce bugün de geçsin diyorum surekli bi bunalti ruh sıkıntısı panik ataklar artık çok yoruldum ilaca da tekrar baslasam mi bilemedim ama zaten baslasam o ilaç etki edene kadar ben doğuracağim o yuzden idare etmeye çalışıyorum ilaç dışında bi önerin var mı peki hareket de edemiyorum hep evdeyim onun da etkisi var48di normal kilom.zorladım 52 oldum ve hamile kaldım bu kiloyla.doğuma giderken 80dim.şişlikler indi 68im şu an.hamileligin ilk üç ayı hep mide bulantisi kusmayla psikolojik sorunlarla gecti.sonradan iştahım çok arttı.şu anda da iştahlıyim emzirdiğim icin.dcavit kullandim vitamin.gynoferon kullandim kan hapı olarak.halâ kullandiriyor dr.um emzirdigim icin.sen üç canlısın canım sen de ihmal etme bitap düşersin sonra.
Gebeliğin 8.haftasinda bakırköye gittim.dayanamıyorum dedim ağladım dr.a.sana ilaç veremem yat istersen dedi.yattım.kocama da kafayi takmiştim iyice.sinirliydim de.antipsikotik olan risperdal verdiler sadece bir gün kaldım taburcu ettiler.risperdala devam ettim.12.haftamda da lustral 50 mg.basladik.sonra 75 mg.a cıktık.asabiyet ve öfke ataklarım devam etti ama depresyon gitti.yine bebeğimi cok hissedemiyordum ama arada oğluşum diye karnımı oksadım.tekme attığında tuhaf oldum.
Doguma bir hafta kala risperdalı kestik.lustrali de 25 mg.a düşürdük.simdi bir gün iciyorum bir gün icmiyorum hem de yarısını yani 12 mg.kucağıma alınca idrak ettim ve icim rahat degil artık ilaç icerken..
Evet az kalmış senin lohusalığı da atlattınmı tamamdır.perinatolog takip ediyor değil mi gebeliğini? O mu söyledi gezme çok diye yoksa içinden mi gelmiyor evden çıkmak?neler atlatmissin canım ben de baslarda iyiydim ama başka şeyler de gelince başımıza psikolojim acayip bozuldu.her günüm bi işkence gibi geçiyor bi an önce bugün de geçsin diyorum surekli bi bunalti ruh sıkıntısı panik ataklar artık çok yoruldum ilaca da tekrar baslasam mi bilemedim ama zaten baslasam o ilaç etki edene kadar ben doğuracağim o yuzden idare etmeye çalışıyorum ilaç dışında bi önerin var mı peki hareket de edemiyorum hep evdeyim onun da etkisi var
Cipraleksin etken maddesi esitolopram hamilelikte denenmiş ve etkileri kanıtlanmış değil.lustralin etken maddesi sertralin çoğu gebelikte kullanılan etkisi gözlemlenmiş bir madde o yüzden veriliyor.cipraleksi yıllarca kullandım ben de:)majör depresyon yaşadığım bir zaman vardı.ondan sonra yetersiz gelmeye başlamıştı efexore gecirmisti dr.um.bakalım ihtiyacım kalmaz hiçbirimizin kalmaz inşallah.Sanırım ilaca başlayacağım canim ama cipralex i sordum doktoruma mesaj yoluyla taşındığımız icin.bebeklere böyle daha çok zarar veriyorum.ama forumda hiç cipralexi kullananani duymadım genelde selectra ve lustral kullanılıyor bi yandan da zarar gelir mi bebeklere diyorum ama kullanıp da zarar goreni de duymadım uff çok zor ya karar vermek keşke ilaçsız bi çözümü olabilse insanoğlu ne kadar çaresiz
Canım evet biliyorum epidurel ve spinalin öyle olduğunu ama neden ikisi birden uygulanmış arkadaşa onu anlamadım.. Peki sen hamileliğinin kaçıncı ayında başladın ilaca ve hangi ilaca başladın canım .. Ben de kendimi ölçüp tarttım bir daha ki kontrolüm de dr genel anestezi yapmasını söyleyeceğim yoksa spinalde duramıycam ben Hakkı'mızda hayırlısı artık rabbim bilsin.. İlaca da başlamadım daha ne çok kötüyüm ne de iyi hissediyorum kendimi arada kaldım Allah sonumu iyi bir etsinBana verilen ilaç iki ayda etki etmişti.neyse senin icine de sinmemiş ilaç.panik atak mı senin depresyon mu?ilaçsız atlatan arkadaşlarımız oldu burada.benim depresyonum çok ağırdı bebeğe daha cok zarar vereceğime karar verdi dr.larım ve ilaca başladık.bebeğim kucağımda şu an iki aylik oldu bile:)
Hamileliğin 8.haftasında risperdal başladılar bakırköy ruh ve sinir hast.hastanesinde...bir gün kaldım yoğun depresyondan .poliklinikteki dr ilaç veremem yatar mısın dedi ben de tamam demiştim.Canım evet biliyorum epidurel ve spinalin öyle olduğunu ama neden ikisi birden uygulanmış arkadaşa onu anlamadım.. Peki sen hamileliğinin kaçıncı ayında başladın ilaca ve hangi ilaca başladın canım .. Ben de kendimi ölçüp tarttım bir daha ki kontrolüm de dr genel anestezi yapmasını söyleyeceğim yoksa spinalde duramıycam ben Hakkı'mızda hayırlısı artık rabbim bilsin.. İlaca da başlamadım daha ne çok kötüyüm ne de iyi hissediyorum kendimi arada kaldım Allah sonumu iyi bir etsin
Canım Bi arkadaşla tanışmıştım o da paxil 10 luk miş 28 itibaren ve birde selecra verilen Bi arkadaş daha var hamileyken onlara de ları doğumdan bir hafta önce kes demişler sana öyle bişey dedi mi Dr un ve sen kestin mi canım Allah korusun Bebek nefessiz kalabilir demiş ler doğum anında.. Sen Böyle birşey duydun mu..bende paxil beşlik başladım bugün bir gün atıp Birgün atmıyım diyorum sonra bunu duyunca iki güne fln beşlik atayım diyorum ama Kesmiyim doğum Zaman'ında da .. Allah herkesin yardımcısı olsun sakal. Bıyık olayı bizim konularHamileliğin 8.haftasında risperdal başladılar bakırköy ruh ve sinir hast.hastanesinde...bir gün kaldım yoğun depresyondan .poliklinikteki dr ilaç veremem yatar mısın dedi ben de tamam demiştim.
Beni sadece kadın hastalara bakılan bölümlerine sevk ettiler.oradaki dr.12.haftam dolunca lustrala da başlattı.50 mg.başladik 75 mg.la devam ettik.
Doğuma bir hafta kala risperdalı tamamen kestik.lustrali de 25 mg.a düşürdük.şu an emziriyorum.iki günde bir 12.5 mg.iciyorum icim rahat etmiyor artık.onu görmek,koklamak,emzirmek karnımda taşırken duyamadığım tum hisleri kazandırdı bana.:)
Evet kesiliyor bir hafta önce.bebekte yoksunluk sendromu görülmesi açısindan kesiliyor.Canım yazdığım anlamsız olmuş .. Bi arkadaşa 28 . Haftadan itibaren paxil vermiş Dr U 10 luk başka arkadaşa da selecra diye Bi hap.. Ama doğumdan bir hafta önce kesin demişler
Yoksunluk sendromu titreme,morarma vs.ile kendini gösteriyor ama solunumu durduracak kadar sanmıyorum.Canım yazdığım anlamsız olmuş .. Bi arkadaşa 28 . Haftadan itibaren paxil vermiş Dr U 10 luk başka arkadaşa da selecra diye Bi hap.. Ama doğumdan bir hafta önce kesin demişler
Geçti miKızlar ben bugun hıc ıyı degılım ya herkese bagırıyorum barut gıbıyım ıcım daralıyor nefes alamıyorum cok dardayım ya bebegı bıle istemıyorum hareket edıp duruyo sınırlerımı bozuyo
Atak mı yaşıyosun titreme Ateş ter üşüme demiSelam arkadaşlar ikiz gebeliğim var 14 hafta oldu ama bebeğimin birini kaybettim psikolojim çok kötü titreme nöbetleri geçiriyorum ayağa kalkamıyorum dr gitçem ama çok çaresizim kimsem Yok bide yanımda kalacak çok yıprandım napcam bilmiyorum....
Aynı şey bende sürekli mevcut canım Allah iyilik versin inşallah...Geçti mi
Evet eller ayaklar buz kesiyo yüzüm ateş fışkırıyor kalbim ağzımda değişik bişeyler işteAtak mı yaşıyosun titreme Ateş ter üşüme demi
Aynı şey bende sürekli mevcut canım Allah iyilik versin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?