Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba kızlar 4 haftalığım.. Kaygı bozukluğum genel olarak hayatımın tamamına yayılmış durumda..
Antidepresanı hamilelik dusundugum ıcın bıraktım daha onun yoksunluk belırtılerı var ustune bebısın belırtılerı cok zor ama o sağlıklı olsun yeter..
hastane doktor korkum ölüm korkum hepsi de şuan daha artmış durumda..ama kadın doğum doktorum cok iyi sagolsun stresten panikten bebeğin düşmeyeceğini ancak sağlıksız bir bebeğin düşebileceğini bu da uzulecegımız bir düşük değil sevindiğimiz bir düşüktür dedi.. kimse sağlıksız bi bebek dünyaya getirmek ıstemez dedı..gercı hala düşer farketmem beni zehirler gibi korkularım var ama sanırım yükselen progesteron hormonları yatıştırıcı bi etkiye sahip sürekli uyku hali ve sakinlik var..inşallah böyle devam eder..

Geçmiş olsun... Daha çok yeni zaten ilaç alamazsın sanırım düşük riskinmi var benimde var korkma Allah'tan gelene ne diyebiliriz...

Geçmiş olsun... Daha çok yeni zaten ilaç alamazsın sanırım düşük riskinmi var benimde var korkma Allah'tan gelene ne diyebiliriz...

risk demedi doktor ama ben her hafif sancım olduğunda düşecek diye korkuyorum sürekli tuvalete gidiyorum kan geldi mi diye bakıyorum takıntı işte maalesef obsesifim

Merhaba canım bebeklerine sağlikla kavuş inşallah.ben doz azaltımıyla devam ediyorum haplarımdan birine.diğerini bıraktık.lustral muadili bir hap bu su an kullandığım..hamile iken 75 mg.kullanıyordum.dr.um 25 mg.a düşürdü.

Lohusalık var canım şu an .hicbir problemi olmayan kadınlarda da büyuk cogunluk sıkıntı yaşıyor lohusalikta.

Canım benim beni yanlış anlamanı istemem ama ruhani varlıklar veyahut hacamat falan bunlar ruhi hastalıklar üzerinde etkisi olamayacak şeyler.nasıl grip oluyorsa insan midesi kalbi nasıl hasta oluyorsa ruh ta hasta olur.diğer hastalıklarda okuyup üflemiyoruz dr.a gidiyor ilaç içiyoruz degil mi?amma fiziksel amma yaşantılardan beynin kimyası bozulabiliyor.bu bazı hormonların salınımını,doğru düşünmeyi engelleyebiliyor ve malesaf psikiyatri bilimi ilaç tedavisi olmadan düzelmiyor.
Hamilelik hormonlarıyla beraber nüksediyor rahatsızliklar cünkü hormon dengesi büyuk oranda değişıyor.

Bende ölüm takıntısı var herşey anlamını yitirdi yemek içmek giyinmek gezmek hepsi herşey hatta herkes anlamsız geliyor bu depresyon heralde bide ölüm sonrasını sonsuzluğu düşünüp daralıyorum takıntı aklımdan bi an çıkmıyor biri bişey anlatırken bişeylerle uğraşırken herşeyde aklımda napıcaz sıkıntısı orda napıcaz skkılmıcak mıyız ki cennet bile bana cazip gelmiyor haşa girdim de sanki... Benin durumum bilmyrm ona bile umutsuz bakıyorum ne ilaç be başka bişey bi doğursam da kurtulsam

S Senya ben hamileliğin 8.haftası ağır depresyonla hastaneye yatmak istedim.evde duramıyordum hiç.boguluyordum.camlar açık uyuyakalıyordum kar kıyamette.perde kapatamıyordum.göğsümü yarasım geliyordu.eve takıyorum bu zamanlarda ve hep sokaklardaydım.yıllardır beklediğim bebeğime sevinemedim.tebrik edenlere rol yaptım.alişveriş bile yapamadım ona.son haftalarda internetten aldım.kiyafetleri de hep annem aldı hediye geldi vs.doğuma gittigim gun aglama krizleri gecirdim hastanede.ta ki ayılıp kucağıma aldiğım an yeni bir dunyaya doğdum.inanılmaz bir sevgi tarifi yok.artık ölmek istemiyorum uzun uzun yaşayıp doyayım oğluma:)

Ohoooo ben konusamıyordum canım.buraya bile yazamıyordum cok kotüydum.butün duygular yok olmustu.üzüntü,sevinme,şaşırma,heyecan vs.hicbir duygu kalmamiştı.benimki depresyondu majör depresyondu .olmek istiyordum ben de.diger insanların neden oleceklerini bilmelerine ragmen koşturmalarına gülmelerine şaşırıyordum.
Normal ruh halimde iken dini vecibelerimi yerine getirirdim.hastalık bunları da yaptirmiyor.sen de inancların dogrultusunda aslında biliyorsun ama beynin sana bunları düşünduren.oynuyor sana.
Senin öncesi var mı rahatsızliklarının ?ilaç tedavisi psikoterapi vs.almış mıydın?

Hiçbir rahatsızlığım yoktu sadece arada ölüm ve sonsuzluğu düşünür daralırdım hemen başederdim eşim düşünme derdi çok derin.. o korku hamilelikte bi geldi aklıma atak geçirdim acile direk.. Öncesi su içerken boguluyorum sandım ilk panik orda oldum ruhum sıkılıyordu o korku bidaha su içemem korkusu sıkıntı sonra ahiret sonsuzluk korkusu vr akabinde ber varız neden yaşıyoruz ölüceksek herşey anlamsızlaştı herkes herşeyden korkar oldum namaza başladım fln ama hala geçmedi bugün diyorum cennette napıcam ben ya die aglıyorum herşey boş

Lohusalık var canım şu an .hicbir problemi olmayan kadınlarda da büyuk cogunluk sıkıntı yaşıyor lohusalikta.
Canım sen lohusayken ilaç kullandın mı.. Yani şu kırk gün sonra daha iyi olurmuyum lohusalık geçince hiç böyle hissetmemiştim kendimi tamam bende panik atak anksiyete var ama şimdiki yaşadığım depresyon sanırım ilk günlere göre Bi nebze iyiyim ama tamda değil tan düzelemedim allahtan bebeğime bakabiliyorum ama kafada dengesizlik var daha iyiyken Bi anda halsizlik dengesizlik konuşmama isteği garip şeyler oluyor bende hep böyle kalmaktan korkuyorum ilk defa başıma böyle birşey geliyor lohusalık ne kötü bişeymiş oysa hamileliğim bi o kadar rahat geçmişti Allah beterinden korusun.. Paxil 10 luk alıyorum bebeğimide emziriyorum ama içime sinmiyor bugünden itibaren gündüz sağıp atıcam sütümü vermicem akşam vericem.. Emzirirken paxil kullanan var mı

O hal geldimi insanların konuşması bile yankılanıyor beynimde Bi garip geliyor sesleri fln dün bebeğin kontrolü vardı allahım ne Zor gittim geldim hastaneye elimde ayağımda can yoktu sanki inşallah kısa zamanda hepimiz iyi oluruz çok zor böyle yaşamak

Böyle umut dolu sözler duymak çok güzel. Ben daha yolun başındayım ama kaygilarim tavan. Gerçekten tam anlamıyla mutlugumu yasayamiyorum. Bebeğimi sağlıklı şekilde kucagima almak istiyorum ve ilacimi kestim bir anda. Dua edin lutfen başa cikabilelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…