Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Sosyal yardımlaşma tarzı aktivete istiyorsan canım huzurevlerini ziyaret edebilirsin ama şuan almazlar ben de gittim ama taşınmış yeni yerine de gitmek nasip olmadı pandemi girdi araya sonraki planlarım arasında çocuk esirgemeyi ziyaret etmek var inşallah nasipse

Ben huzurevine gidemiyorum cok üzülüyorum cocuk esirgemeye de gidemiyorum ama gitmekde cok istiyorum kendimi hazır hissetmiyorum hemen onların moduna giriyorum. Yaşlanınca nolcam ah ah diye diye..

Siz nerede oturuyorsunuz?

Kızlar ben şuanki doktorumla tanışmadan evvel sürekli psikiyatri servisine gidiyordum ağlıyordum ilaçlar niye iyi gelmiyor diye en son Dr a dedim ki yatır beni hastaneye Dr şaşırdı tamam madem istiyorsun yatırayım dedi ama bu evhamlara kulak asmaman gerekiyor neden dinliyorsun onları dedi istiyorsan yatırayım nabayım dedi tamam ben yattım hastaneye kitabım elimde orada kitabımı falan okuyorum hemşire dedi sen nasıl hastasın böyle şaşırdı akşam oldu yarım zanax verdiler bir de bir iğne aman Allahım kafam sersem bi dünya telefon yasak yanımdaki hastanın refakatçisi gizli tlf sokmuş içeri baştan hemşire gittim deidm ben çıkmak istiyorum yatakta dön dur kızım yok yanımda uyuyamıyorum hemşire dedi sen böyle olacağını bilmiyor muydun Dr u aradı Dr tamam ama sabah şimdi olmaz dedi hemşireye deidm salın yoksa çıkıcam taksiyle gidicem ilaç verdikleri için yalnız salmadılar eşimi aradım açmadı sonra yanımdaki kızın tlfnun dan eşimi bi daha aradım açtı ile gidicekti uyuyormuş dedim gel beni al tamam dedi geliyorum o gelene kadar var ya vakit geçmek bilmedi arabaya bindim eve gittiğim yolu doğru dürüst hatırlamıyorum o gece ertesi gün sersem gibi uyudum nasıl bir iğneyse artık sonra birgün sonra şimdiki doktorumla tanıştım Allahıma şükürler olsun herşey ilaç demek değilmiş sadece ilaçla tedavi olmuyormuş bunu öğrendim iyi ki ona rastladım evimde duramayan sürekli eşyalarını hazırlayıp annesine kaçan ben artık çok şükür ki evimde duruyorum. Allah herkese şifa versin yaşamayan asla bilmez bunları yaşadığı sürecin yıpratıcılığını hani sevdiğimiz bir öğretmenin dersinden yüksek not alırız o dersi çok severiz ya ilk önce doktorunu seviceksin ben doktorumu çok seviyorum bir kez ulaşamadığımda öylesine korktum ki hatta kendisine sordum başşka şehire gitmeyi düşünüyor musunuz diye şuan öyle bir planımız yok olursa da online seans yaparız dedi insanın doktoruna inanması da çok önemli onun sana vereceği desteği çok çok önemli senin derdinle dertlenmesi seni yürekten anlaması anlamaya çalışması aldığı paranın hakkını sonuna kadar vermesi paradan çok karşıdaki insanın yaşadığı duruma ne kadar fayda sağlayabilir diye düşünmesi bunlar çok önemli iyi ki kendisiyle tanışmışım kendine ait değerleri olan sana da değerlerin doğrultusunda yaşaman gerektiğini anlatan savunan biri düne kadar ben bunların farkına varmamışım hep kim ne der ya küserse ya kişi hayatımdan çıkarsa birilerinin dediklerini aşırı önemseme ama artık öyle değilim ilk önce ben ne düşünüyorum kimin ne dediği umrumda olmuyor hayatta ilk önce ben değerliyim anne baba eş evlat ilk önce sen kendine değer vermelisin ki karşındaki de sana değer versin bana yapılan saygısızlık karşısında karşıdaki kişileri hep tolere ettim affettim ama artık öyle değilim bana saygısızsa en yakınımdan biri dahi olsa hayatımdan çıkardım eskisi gibi değilim çok kolay silebiliyorum artık çünkü bunca zamandır hep kendimi öteledim hep başkaları ön planda oldu olan bana oldu hasta oldum anladım ki ilk önce sen değerlisin eşim dahi olsa yaptığı yanlış karşısında hayatımdan onu çıkarabileceğimi hissettirdim ben böyle davrandıkça bana saygısı daha da çok arttı olgunlaşmak yaşla değil eğitimle olduğunu anladım öğrenmenin yaşı yokmuş öğrenmeyi kendime birşeyler katmayı çok sevmeye başladım.

Ben huzurevine gidemiyorum cok üzülüyorum cocuk esirgemeye de gidemiyorum ama gitmekde cok istiyorum kendimi hazır hissetmiyorum hemen onların moduna giriyorum. Yaşlanınca nolcam ah ah diye diye..
Hayır öyle düşünme ben de senin gibi düşünüyordum ama terapistim dedi ki gül dikeniyle gelir evet üzüleceksin bu da insan olmamızın getirdiği duygular ama üzülmenle birlikte o insanlarla yaptığın paylaşımlar onların yalnızlığına ortak olmanla birlikte sana inanılmaz bir mutluluk gelecek gül dikeniyle güzel bunu unutma dedi üzülmenin yanında gelen mutluluğun farkına varınca lezzet alacaksın dedi.

Hmm güzel bir cvp olmus tekrar okuyacagımama ya bende boyle olursam geliyor aklıma?
Benim babanem bursalıdır Allah rahmet eylesin gelir gideriz cok severim bursayı daha 3 gün once ordaydık

Nasıl terapi yapıyor ilaç kullandınmı niloya? Bide tam teşhis ne idi?

Nasıl atlattı anneniz
İzmir'de dayım iyi bi doktor ayarlamıştı ilaçlarını kullandı tedavisini oldu bendde evde kuran okuyordum ona da okutuyordum.
Ama babamlar bi ara (ne kadar desteklemesemde) bi hocaya götürüp muska yaptırmışlardı o muskalar kesinlikle iyi gelmiyor. Okumak her zaman en iyisidir. O hoca büyü yapıldığını felan da söylenmiş ama ne kadar doğru bilemiyorum orasını da. Ben devamlı annemi rahatlatma peşindeydim bu süreçte ona hep destek oldum. Sizede tam destekçi biri gerekiyor mutlaka kötüleştğinizde okuyacak birileri veya sakinleşmeniz için ne gerekiyorsa mesela dışarı çıkarıp hava aldırmak gibi diyelim.. benim annem de evde duramazdı başka yerde de krizleri gelirdi ama evde en ağırı evde oluyordu .

Hmm güzel bir cvp olmus tekrar okuyacagımama ya bende boyle olursam geliyor aklıma?
Benim babanem bursalıdır Allah rahmet eylesin gelir gideriz cok severim bursayı daha 3 gün once ordaydık
Aa neresine geldiniz ne güzel
Ya böyle olursam diye evet insan korkuyor ama iyilik yapmalıyız ki dönüp dolaşıp o iyilikler bizi bulsun değil mi onlar istemedi ki öyle olsun bir tanesiyle sürekli muhabbet etmeye gitsek ne kadar çok sevinirler burda 2 kız kardeş komşularımız vardı daha sonra evlerini bağışlayın huzurevine gittiler annemle teyzem ziyaretine gittiler o kadar mutlu olmuşlar ki hatta semiz otu yemeğini çok özlemişler teyzem yapıp götürmüş nasıl dua etmişler sence değmez mi birilerini mutlu edip onların mutluluğunu görünce biz de mutlu olmaz mıyız bence üzülmekten daha ileri bir duygu olur

Nasıl terapi yapıyor ilaç kullandınmı niloya? Bide tam teşhis ne idi?
Nasıl terapi yapıyora cevabı nasıl verilir bilmem ki konuşuyor önce ben anlatıyorum sorularımı soruyorum sonra karşılıklı sohbet halinde ilerliyor ilaca gelince 1 aydır çok iyi olmamdan kaynaklı doktorum ilacımı henüz kesmek istemese de benim kararıma saygı duyup ilacı bırakma aşamasına geçtik ta ki ben tatile gidene kadar iyiydim hem de çok iyiydim terapistim dedi konfor alanınızdan uzaklaşacağınız için panikatak gelme ihtimali var dedi gerçekten de öyle oldu doktorum ilaç karşıtı da değil ilacın koltuk değneği görevi gördüğünü başımız ağrıdığında ilaç alıyorsak bu hastalıklar karşısında da ilaç almamız gerektiğini illa ilaç almam almamalıyım demenin yanlış olduğunu söyledi. Hatta ben ilacı almamak için çok direndim bayramda ilaç yoksunluğundan kaynaklı sersemlik ve öfke hali yaşadım doktorum ilaca karşı illaki direnmemem gerektiğini söyledi şayet olmazsa kendimi iyi hissetmez isem başlayacağımızı söyledi. Gelen ataklar karşısında baya direndim ama tatilde iken çok gelince atak anksiyete azaltıcı ilacımı aldım artık ilaçsız mı devam edicez ilaçla mı terapide konuşucaz 1 ay dayandım ama ilaca geri dönmeyi düşünüyorum bu atakları biraz azaltıyor en azından

Çok geçmiş olsun size de annem okuyor bana da eşim de sağolsun yardımcı oluyor hastalığım ile ilgili hoca konusuna gelince denize düşen yılana sarılırmış ben de gittim hem de kaç tanesine ama fayda etmedi bir sürü de para gitti iyi olsak parasında değilim iyi de gelmedi Allahım düşürmesin sağlık sıhhat versin hepimize en iyisi kendimiz okuyup dua etmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…